Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Futtas valami konvertálót, vagy akármit ami megterheli a procit ablakban és az ingyenes CPUZ-val láthatod hogy alakul a sebesség, egyébként a Vista is kihasználja prociknak ezeket a tulajdonságait.

Bartn73
Köszi Na akk ez ugy értelmezzem hogy nembaj hogy annyinak látja,ha kevesli(vagy valami proginak, akárminek több kell) akk ad több kakaót neki az xp szal no problem?

Ja energiagazdálkodás, de nem kell foglalkozni, csak üresjáratban annyi. Ha meg zavar valamelyik alaplapoknál lehet BIOS-ban

Bartn73
Sziasztok van egy kis problemám(1ik pajtosomnak) Most vett uj gépet és az xp csak 1.4ghz-nek látja az e4500as prociját(elvileg2.2ghz) ez most mitöl van?Azt tudom mert nekem is vistám van hogy ott az energiagazdálkodási lehetöségekbe lehetett állitani hogy teljesitménycentrikus legyen a vista mert ö is csak kevesebnek látta a kétmagos procimat Az xpbe hol lehet ezt beállitani?Vagy köze van egyátalán ehhez?Köszi ha tudtok segitteni

aszizoli
Próbáld meg, az utolsó jól mûködõ idõpontra visszaállítani a windowst, feltéve, ha eddig nem kapcsoltad ki a rendszervisszaállítást.
Nem csináltál elötte registry tisztítást? Ha igen, akkor a backup visszaállítása is segíthet.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

szia!
sztem nagy valószínûséggel vga driver gond
Sziasztok.
(Egy haverom problémája, csak próbálok segíteni rajta.)

Adott egy új gép:
Gigabyte M52S-S3P alaplap, AMD Athlon 64 X2 4000+, 2*1 Giga RAM DDR2 800MHz KINGMAX, Samsung 200 GB.7200 rpm SATA2 8MB, Gigabyte PCX 8600GT 256M
Xp sp2, Directx 2007 nov, ForceWare Release 169.21 WHQL

Egy játéknál, ami másik gépen tökéletesen megy. (Splinter Cell: Double Agen) indítása után 1-2,5-10 (ez változó) percel KÉKHALÁL és egybõl újraindúl a gép !

Ez mitõl lehet ?
Xp gond ?
Hardver gond ?
Játék gond ? (ugyan ez más gépen hibátlan)

Köszi elõre is !
futtasd le a chkdsk merevlemez ellenõrzõt,esetleg formázd újra a G:\-t
Sziasztok!

Problémám a következõ: xp-t telepítek, de valami nem stimmel... Több oprendszerem is van több partíción. C (tartalék oprendszer), D (saját op), E (kölök 1), F (kölök 2), G (erre kellene feltennem az új op-t). Telepítési fájlok felmásolása utáni újraindításkor leáll… hiba oka: hal.dll nem található, v. sérült. Ezzel indít, de több fájl sincs meg… hova lettek? Másoláskor nem jelzett, hogy nem tudja olvasni a cd-t. Érthetetlen…
Van valakinek ötlete?

Elõre is köszönöm a segítségetek! Üdv: Svejk
lck
Lehet hogy hülyeség amire gondolok, de nekem is ilyen alaplapom van és ez csak a SATA1-et tudja - szívtam is vele egy SATA2-es vinyóval - BIOS-ban felismerte, aztán ha újraindítottam a gépet megint nem látta a win.
De szerencsére a vinyón volt egy jumper amivel át lehetett állítani SATA1-esre - utána jó lett. Nem tudom hogy ez az infó segít-e, de hátha.
Met
nem másnak, hanem arra a problémára tudják a megoldást

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

kijozu
lécci télleg fontos lenne! másnak rögtön válaszoltok!

^^Arielle Forever^^

kijozu
na nem tuja senki plz!!

^^Arielle Forever^^

ok! 😊

www.smart-bus.hu

Na már megoldottam közben. Az alaplapi videókártyát kellett letiltani az ezközkezelõben. Amúgy egy Radeon 9550.

kijozu
sziasztok!
lenne egy olyan problémám WIN XP-vel hogy amitm megnyitok programokat pl mozilla, vagy akármilyen mappát nem jeleníti meg a gombját a tálcán!
vagyis nem tudok csak a ALT+TAB-al közlekedni a futó alkalmazások között! ki tudja mi a mgeoldás az kérem segítsen! ksözönöm!!

^^Arielle Forever^^

Nem véletlenül 3850, 3870-es az a kártya? 😊

www.smart-bus.hu

Sziasztok!

Egy kis helpet kérek!
Tettem a gépbe egy videókártyát, a saját install-cd-jével installáltam, mûködik is megfelelõen. Leteszteltem Aqvamark3-mal. A vezérlõpult eszközkezelõjében is ott van.
De..! Minden bekapcsoláskor feljön az "Új hardwer varázsló" és szeretné installálni a kártyát...De ha hagyom neki hogy csinálja, akkor persze nem talál megfelelõ programot..
Hogy lehet ezt megszüntetni?

Itt kezdtem, de, hogy õszinte legyek belekeveredtem! 😊 Kiírtam pár dolgot, de vagy nem bootolt be, vagy nem látta a mellé rakot programot! Picit ilyen szájbarágós, hülyegyerek magyarázatot várnék! 😊))

www.smart-bus.hu

PíszLávJuniti
http://www.bootdisk.com/

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sziasztok Urak! A segítségeteket kérném! Hogy tudok egy olyan boot cd-t csinálni, amin bejön a dos parancssor, és tudom futtatni az afudos nevezetü programot? Se pendriveom, se A meghajtóm nincs, csak cd-rõl tudok bootolni! Elõre is köszönöm!

www.smart-bus.hu

Pianista
Mivan??????????????😄

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Szia!

Igaz egy teljesen átlagos felhasználói szemmel nézve értelmetlen. Ha haladó szakmai aspektusból közelítjük meg akkor viszont a 0. perc alatt érti a 0 és a 60.ik mp közti idõértéket. Mert 1. percet nem írhat mert az több mint 60mp. Igaz logikusab lenne ha mp-be adta volna meg és nem 0 perc 😄

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Crazyn
Na most elküldtem a microsoftnak is a problémát, de nem hinnem, hogy valaszolni fognak
"Az operácios rendszer nem ismeri fel (egyáltalán nem jelenik meg sehol) a Pioneer DVR-212D típusú SATA felületû DVD-írómat. Az alaplap egy ABIT KV8 Pro.
Az alaplap bios-a felismeri a meghajtót, az XP telepitõlemezét el is inditja a gép, de telepités után az XP nem hajlandó "észrevenni" a meghajtót.
Minden szükséges vezérlõ fel lett telepitve ami az alaplapi chipkészlethez tartozik."

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Crazyn
Hali!
Van egy Pioneer DVR-212D SATA dvd íróm, de valamiért nem akarja az XP felismerni.
Egy ABIT KV8 Pro alaplapon megy a rendszer 32 bites XP proffal. A bios felismeri de az XP nem 😞
Mi lehet a gond?

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

bmate0007
Istenem...az értelem. xD

ja az nem neked ment bocs!
PíszLávJuniti
te mirõl beszélsz?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sziasztok, le szeretném formázni az egész rendszert, és ehhez szeretnék segítséget kérni, mert igen jelentõs problémával szembesültem. Ha valaki segíteni kérem vegyen fel az [email protected] MSN címen...elöre is köszönöm
Andráskó István
én erre nerot hassználok : ->kép,projekt,másolás -> teljes lemez másolása-> forrás meghajtó / a másolandó cd /- cél meghajtó: image recorder /ez lesz az image fájl / mondjuk a dokumentumok mappába mentve

kövekezõ kör:

lemez cd/dvd-kép vagy elmentett projekt ->kikeresed az elõbb megírt image fájlt és megnyitás ,de az aktuális írót át kell állítani arra amelyikben az üres cd lesz megírva ->és írás

ennyi
PíszLávJuniti
ISO-t hogy tudod egy partícióra kiírni, hogy az bootoljon?
Mert ugyanúgy létezik ugye floppyhoz is image, amit pl rawrite-al kiírsz, és bootolható lesz a floppy. De vinyora ilyen progival még nem találkoztam, pedig hasznos lenne.

Ok,megpróbálom.Köszi szépen!

★ 汤姆 李

indítsd a vista cd-t és töröld le a vista telepítést ,utána formázd le a partícióját és úgy próbáld indítani az XP-t
Hát nem is tudom😞De gáz van az bizta mivel nem jön össze.Biztos vagyok benne,hogy a Vista miatt van ez.Az xp-s notin np.

★ 汤姆 李

lehet , ha nincs külön formázott partíció az xp-nek,nem engedi bootolni ? ( ezt a szitut nem ismerem ,csak föltételezés )
ha jobban bele gondolok , bootolható az XP cd-d ?
osztottál az xp-nek külön partíciót ?
Az volt az elsõ amit megtettem😊
Vista miatt vannak megint gondjaim.Egyszerûen ha vista van a notebook-omon akkor nagyon nehéz összehozni ezt a dolgot😞Régebben valahogy sikerült azthiszem valami parancssorral de már nem emléxem.

★ 汤姆 李

át kéne állítani a BIOS-t,h CD / DVD / meghajtóról induljon és restart ,van rá 5 mp-ed,hogy engedélyezd a CD-rõl indulást
A hdd része érdekelne mivel a Vista egyszerûen nem ismeri fel az xp lemezemet😞(
Hogy lehet boot-oltatni hdd-rõl?

★ 汤姆 李

Met
Ahha, szóval SP2-es XP-t (!) szeretnél telepíteni.
Tudtommal azt is meglehet oldani HDD-rõl, de DVD-rõl is megy (ha azt nézzük, hogy vannak ilyen buherált xp-k amik DVD-n vannak)

Nem.XP-t szeretnék telepíteni!

★ 汤姆 李

Met
Én úgy értelmeztem, hogy az SP2-t mint frissítési csomagot akarja kiírni és onnan telepíteni. Vagy nem?

hdd-rõl hogy kell?Köszi!

★ 汤姆 李

LoDMaSt
Netrõl oda tölti.

@ Hellomarci

PíszLávJuniti
vinyóra hogy teszed fel, hogy onnan települhessen?

Met
persze, mindegy, hogy cdrõl vagy hdd-rõl futtatod, utóbbiról talán picit gyorsabb

Hali!
DVD-re ki lehet írni SP2-öt majd telepíteni?

★ 汤姆 李

és sztem párszor újra lesz még újratelepítve ,már csak kísérleti jellegel is, valamint adódnak még "javíthatatlan " problémák 😊
Köszönöm a tippeket! Örülök hogy új dolgokat is tanulhatok. 14 hónapos az xp-m ami rekord hiszen napi szinten legalább 6-8 órát nyüstölve van és rendszeresen karban tartom 😊

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD