Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi az oka annak, hogy Windows XP-ben a tálcán a megnyitott ablakokat kicsiben, összenyomva jeleníti meg a win, s nem a szokásos méretben?

HIP-HOP ARAD
Van egy win7-em és fel szeretném rakni az xp-t. Úgy gondoltam h berakom az xp lemezt és majd a telepítõben formázom a c-t amin a win 7 van.
De mielõtt bármit is tehetnék azt írja ki hogy a Windows a számítógép védelme miatt leállt ... Mit tegyek mert nekem kéne az xp a gépre.
Mi az oka annak, hogy Windows XP-ben a tálcán a megnyitott ablakokat kicsiben, összenyomva jeleníti meg a win, s nem a szokásos méretben?
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Ezek egyébként totál random hibák és nem súlyosak, csak lövésem sincs mitõl van és miért. Bár a válasz (gondolom) röviden: Micro$oft.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Gondolom, hogy az Utility to record Kaspersky Rescue Disk 10 to USB devices (378 K😎 programmal írtad meg a kav_rescue_10.iso fájlt a pendriverre.
CD esetében nagyobb a valószínûsége, hogy bootoljon, ezért használhatnál egy újraírható CD.
Nálam úgy megy, hogy mikor megjelennek a gépinformációk (alól van Press DEL to run Setup), akkor megnyomom az F8 (nálad lehet más gombbal jön be a Boot menü) és akkor bejön a Boot menü, ahol ki tudom választani, hogy melyikrõl bootoljon a rendszer, persze a gép beindítása elõtt már bedugom a pendrivert. Ha így nem sikerül, akkor a BIOS-ban a Boot részben állítsd az Removable Devices a First Boot Device-nak, a második legyen pl. a HDD és a harmadik a CD/DVD. Ekkor kell menjen (a Kaspersky, biztos).
Ha az antivírust akkor telepíted, amikor már kész az internetkapcsolat, ha fertõzött már a rendszer, akkor hiába telepíted fel, mert lehet az antivírust is megfertõzi.
Én azt ajánlom, hogy tudj egy tiszta képet, ellenõrizd le a rendszert a következõkkel: Kaspersky Rescue Disc 10 és a BitDefender Rescue CD. Ezek ilyen bootolható cuccok, meséltem róluk.
A Kaspersky Rescue Disc 10 van USB (pendriverrõl bootolni) megoldás is (ott van a link), azért nem kell CD elrontani. A BitDefender Rescue CD esetében nem adtak hozzá USB megoldást, ezért miután letöltötted a *.iso-t, megíros pensriverre az UNetbootin programmal.
Ezzel a két Rescue CD cuccal le kell ellenõrzõd a gépet, mert valami nem stimmel (UTorrent:"...amit észrevettem az a hangerõ ami mindig eltûnik, meg az utorrent... mindig ezt csinálta, de most...">>>>> hardver hiba esetében nem történik ilyen)
Ezt írja:
"Nem lehet befejezni a mûveletet a következõn "XY". Az objektumfelület ismeretlen."
Hmm... az Avira nem talál semmit, nemrég nézettem vele át a rendszert.
Az hogy "eltünnek" az óra melletti ikonok, az már szoftverhiba és nem hardverhiba. A uTorrent eltûnése is szoftverdolog viszont a hangprobléma lehet szoftver vagy hardver. Olyankor mikor eltûnik a hang, fel kellene nyitnod a Volume Control-t lásd nincs-e valami meglepõ benne.
Ennek az öreg masinának mindig valami baja van...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A windowsom amikor már "öreg" tehát több mint fél éve volt telepítve, akkor az óra melleti ikonok 90%-a nem akar megjelenni... akármit állítok a testreszabásban, vagy az adott szoftveren belül, egyszerûen nem akar megjelenni...
Hogy lehet ezt visszavarázsolni?
Köszi!
Az Eseménynaplót, Services, stb. nem lehet megnyitni (MMC Error). Valószínûleg ez lehet az oka, amiért nem tudja azt a Windows frissítést feltelepíteni.
Azon a fiókon, amelyiket használom (Rendszergazdai jóga van), azon semmi probléma nélkül lehet telepíteni, a C-t használni, letölteni, mindent, itt csak a Rendszergazda fiókot érintette. Lehet ez a Windows frissítés a Rendszergazdai fiók által próbálja telepíteni, ami nem sikerül teljesen, ezért semmi hibajelzés nélkül egyszerûen nem telepíti fel rendesen.
Ezt a hibát valamikori vírusfertõzés okozhatta és ilyen következménye is lehet.
Ebbõl az egészbõl csak az jutott eszembe, hogyha az én fiókomnak nem lett volna Rendszergazdai jóga és akkor persze a telepítéseket Rendszergazda alól kellett volna végezni, akkor már meg lett volna a meglepetés.<#pias>#pias>
Sokféle dolgot kipróbáltam (Advanced System Care 5, Malwarebytes Antimalware - Registry szempontból, Microsoft Fix IT, stb.), de semmi sem oldotta még meg ezt a problémát, valószínûleg egy Windows Repair. Ez a hiba a Rendszergazdai fiókban, csak egy Registry (Group Policy, MMC modulok letiltása, stb.) vagy valamilyen adathiba az egész.
Én azt nem értem, hogy hogy lehet annyi adatot felmásolni hogy alig van hely, épp annyira fontos minden adat?
Nálam két partícióra van felosztva a HDD: 50 GB a C és 150 GB a D. Volt olyan eset, hogy megtöltöttem a D-t, de a C-n mindig volt vagy 25 GB üres hely. A D-n nem is foglalkoztam töredezettségmentesítéssel, mert nem sokáig voltak rajta az adatok és a gép gyorsasága a C-tõl függ.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
cleanmgr pedig maga a lemezkarbantartó.
"De nehogy leformázza az egész winyót. 😄"
format -x C:\ 😊
win+r utána pedig írd be ezt: cleanmgr
Prívát írtam.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."