Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, most hátha sikerül nagyobba:

Bocsi, azt hittem nagyobb lesz a kép.
sziasztok.

Mi az oka annak, hogy Windows XP-ben a tálcán a megnyitott ablakokat kicsiben, összenyomva jeleníti meg a win, s nem a szokásos méretben?

Divizio88
gondoltam jobban fog latszni a jobb also sarokban 😊)
meg van 14 napom😊)

HIP-HOP ARAD

Divizio88
Sziasztok! telepittem egy magyar sp3 xp! de csak 30 napig ervenyes😞 utana neztem a neten, youtube ha tudom e aktivalni de nem sikerult...nem lehetne valahogy megmenteni nicns kedvem ujra tenni minden 30 nap utan😞

HIP-HOP ARAD

hi
Van egy win7-em és fel szeretném rakni az xp-t. Úgy gondoltam h berakom az xp lemezt és majd a telepítõben formázom a c-t amin a win 7 van.
De mielõtt bármit is tehetnék azt írja ki hogy a Windows a számítógép védelme miatt leállt ... Mit tegyek mert nekem kéne az xp a gépre.
sziasztok.

Mi az oka annak, hogy Windows XP-ben a tálcán a megnyitott ablakokat kicsiben, összenyomva jeleníti meg a win, s nem a szokásos méretben?
Optimus Prime
Egyik sem lehetséges. Bár van integrált VGA-m, de a hiba annyira random. És más gond nincs.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ki kellene próbálni más monitorral is, mert lehet a monitor a hibás, de persze jöhet a videokártyától is.
Optimus Prime
Megkérdezem már itt, ha XP-s topic. Nekem néha a töltõképernyõ alatt a fekete háttér néha zöld lesz vagy kék. Ez mitõl van? De csak néha és egyébként minden OK. Vírusom nincs, és ha jó emlékszem friss install után is volt ilyen. A másik ritka hiba, ha belépek nem tölti be az ikonokat, a tálcát... szóval semmit.
Ezek egyébként totál random hibák és nem súlyosak, csak lövésem sincs mitõl van és miért. Bár a válasz (gondolom) röviden: Micro$oft.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

gergely1991
Esetleg még ezzel még tehetnél próbát,itt a syslinux vagy nem jó akkor a new sysilnux-t válaszd hátha,ha ez sem akkor(lásd elõzõ bejegyzés).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Attól függ, hogy milyen Error-t írt ki.
Gondolom, hogy az Utility to record Kaspersky Rescue Disk 10 to USB devices (378 K😎 programmal írtad meg a kav_rescue_10.iso fájlt a pendriverre.
CD esetében nagyobb a valószínûsége, hogy bootoljon, ezért használhatnál egy újraírható CD.
Toto652
Igen, ez nyilvánvaló... bootoltam is, de az írta ki, hogy error... nem tudta betölteni... Kaspersky volt ez... CD-rõl valszeg nagyobb az esély nem?
Melyik nem megy?
Nálam úgy megy, hogy mikor megjelennek a gépinformációk (alól van Press DEL to run Setup), akkor megnyomom az F8 (nálad lehet más gombbal jön be a Boot menü) és akkor bejön a Boot menü, ahol ki tudom választani, hogy melyikrõl bootoljon a rendszer, persze a gép beindítása elõtt már bedugom a pendrivert. Ha így nem sikerül, akkor a BIOS-ban a Boot részben állítsd az Removable Devices a First Boot Device-nak, a második legyen pl. a HDD és a harmadik a CD/DVD. Ekkor kell menjen (a Kaspersky, biztos).
Toto652
Ez a pendrive-ról bootolás sosem jön össze...
Egy frissen telepített Windows-nál nincs ilyen, hogy nem engedi, csak a korlátolt felhasználok esetében, de ebben nem vagyok biztos.
Ha az antivírust akkor telepíted, amikor már kész az internetkapcsolat, ha fertõzött már a rendszer, akkor hiába telepíted fel, mert lehet az antivírust is megfertõzi.
Én azt ajánlom, hogy tudj egy tiszta képet, ellenõrizd le a rendszert a következõkkel: Kaspersky Rescue Disc 10 és a BitDefender Rescue CD. Ezek ilyen bootolható cuccok, meséltem róluk.
A Kaspersky Rescue Disc 10 van USB (pendriverrõl bootolni) megoldás is (ott van a link), azért nem kell CD elrontani. A BitDefender Rescue CD esetében nem adtak hozzá USB megoldást, ezért miután letöltötted a *.iso-t, megíros pensriverre az UNetbootin programmal.
Ezzel a két Rescue CD cuccal le kell ellenõrzõd a gépet, mert valami nem stimmel (UTorrent:"...amit észrevettem az a hangerõ ami mindig eltûnik, meg az utorrent... mindig ezt csinálta, de most...">>>>> hardver hiba esetében nem történik ilyen)
Toto652
Az eseménynaplónál elakadtam... bevallom nem szoktam nézegetni, de a lenyíló három eshetõségek közül (Alkalmazás, biztonság, rendszer) egyikbe sem enged be!
Ezt írja:
"Nem lehet befejezni a mûveletet a következõn "XY". Az objektumfelület ismeretlen."

Hmm... az Avira nem talál semmit, nemrég nézettem vele át a rendszert.
Attól tartok, hogy nem tiszta Windows-t telepítsz fel, vagy utólag fertõzõd meg. Ha lefuttatod a dxdiag-ot (Run dxdiag) sokmindent le lehet tesztelni (hang videókártya). Ha mégis valami hardver hiba lenne, akkor az Eseménynaplóban kellene valami szerepeljen vagy a Device Manager-ben is be lehetne tekinteni, hogy nincs-e valami figyelmeztetõ.
Az hogy "eltünnek" az óra melletti ikonok, az már szoftverhiba és nem hardverhiba. A uTorrent eltûnése is szoftverdolog viszont a hangprobléma lehet szoftver vagy hardver. Olyankor mikor eltûnik a hang, fel kellene nyitnod a Volume Control-t lásd nincs-e valami meglepõ benne.
Toto652
Nem, akkor sem... amit észrevettem az a hangerõ ami mindig eltûnik, meg az utorrent... mindig ezt csinálta, de most már szeretném tudni az okát...
Ennek az öreg masinának mindig valami baja van...
"Nálam akkor beszélhetünk öreg Windows-ról, ha már legalább 4 éves"
Ha így a #24782 szerint nem sikerült, akkor adj egy clicket a Restore Defaults-ra (csak ott van, legalul).
Toto652
Hiába...
gergely1991
Ha a tálcára jobb gomb tulajdonságok>tálca>aktív ikonoknál testreszabás>adott program mellé a legördülõ listából kiválasztani a mindig látszik funkciót sem segít, akkor próbáld meg újraindítani a rendszert.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Toto652
Üdv!

A windowsom amikor már "öreg" tehát több mint fél éve volt telepítve, akkor az óra melleti ikonok 90%-a nem akar megjelenni... akármit állítok a testreszabásban, vagy az adott szoftveren belül, egyszerûen nem akar megjelenni...

Hogy lehet ezt visszavarázsolni?
Köszi!
A #24776 megoldódott, viszont a #24753 probléma egyelõre maradt.
Érdekes, hogy a fájlok megkerültek és a mappák nem. Ha a #24778 hozzászólás alapján jártál el, akkor a mappákat is vissza kellett volna állítsa. Ha nem, akkor csak a fõ mappát állítja vissza.
gergely1991
Amikor a rejtett attribútumot kikapcsoltad,úgy alkalmaztad hogy hatással legyen az almappákra,illetve fájlokra is, vagy csak a mappára?

NandorHUN
Hello, az lenne a bajom, hogy elrejtettem egy mappát és sehogy se tudom visszahozni, már mindent próbáltam, amit találtam a neten. A rejtett file-okat vissza tudtam hozni, de a mappák nem sikerülnek. Valaki tudna segíteni? Nagyon kösz.
A #24753 hozzászólásomra válaszolva, gondoltam megpróbálom Rendszergazdai fiók alatt telepíteni. Érdekes módon egy nagy meglepetésem lett: nem lehet telepíteni a C-re, sem megnyitni (AccessDenied), letölteni internetrõl bármelyik partícióra.
Az Eseménynaplót, Services, stb. nem lehet megnyitni (MMC Error). Valószínûleg ez lehet az oka, amiért nem tudja azt a Windows frissítést feltelepíteni.
Azon a fiókon, amelyiket használom (Rendszergazdai jóga van), azon semmi probléma nélkül lehet telepíteni, a C-t használni, letölteni, mindent, itt csak a Rendszergazda fiókot érintette. Lehet ez a Windows frissítés a Rendszergazdai fiók által próbálja telepíteni, ami nem sikerül teljesen, ezért semmi hibajelzés nélkül egyszerûen nem telepíti fel rendesen.
Ezt a hibát valamikori vírusfertõzés okozhatta és ilyen következménye is lehet.
Ebbõl az egészbõl csak az jutott eszembe, hogyha az én fiókomnak nem lett volna Rendszergazdai jóga és akkor persze a telepítéseket Rendszergazda alól kellett volna végezni, akkor már meg lett volna a meglepetés.<#pias>

Sokféle dolgot kipróbáltam (Advanced System Care 5, Malwarebytes Antimalware - Registry szempontból, Microsoft Fix IT, stb.), de semmi sem oldotta még meg ezt a problémát, valószínûleg egy Windows Repair. Ez a hiba a Rendszergazdai fiókban, csak egy Registry (Group Policy, MMC modulok letiltása, stb.) vagy valamilyen adathiba az egész.
marsu
sziasztok!

Ismeritek a Windows xp fantasy 2010? Mi a vélemény?
Valamit/valamiket átmásolsz egy (vagy két) pendriverre és akkor meglesz a 15 GB szabad hely. Ezek után elindítod a Töredezettségmentesítõt és mikor végzett, visszamásolod azt amit a pendriverre tettél.
Én azt nem értem, hogy hogy lehet annyi adatot felmásolni hogy alig van hely, épp annyira fontos minden adat?
Nálam két partícióra van felosztva a HDD: 50 GB a C és 150 GB a D. Volt olyan eset, hogy megtöltöttem a D-t, de a C-n mindig volt vagy 25 GB üres hely. A D-n nem is foglalkoztam töredezettségmentesítéssel, mert nem sokáig voltak rajta az adatok és a gép gyorsasága a C-tõl függ.
Peetboy
Ja a lemezkarbantartót ismerem, nem sok helyet szabadít fel. Nekem 15 GB szabad helynek kell lenni ahhoz, hogy elinduljon a Tör. mentesítõ. Annyi helyet sosem fog felszabadítani.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Peetboy
Egyébként nálam sose indult el a Format C, vagy rosszul írtam be a parancsot.

gergely1991
win+r elõhívod a futtatás párbeszédablakot
cleanmgr pedig maga a lemezkarbantartó.
"De nehogy leformázza az egész winyót. 😄"
format -x C:\ 😊

Peetboy
Ezt nem értem mi az a Win+R és hova írjam be a Cleanmgr? De nehogy leformázza az egész winyót. 😄

gergely1991

Peetboy
Már kb 6 éve nem csináltam meg a töredezettség mentesítést a nagy winyómon, amin a dolgaimat tartom. Sose tudok helyet felszabadítani, ahhoz kéne egy másik nagy winyó.

gergely1991
Lemezkarbantót javaslom:
win+r utána pedig írd be ezt: cleanmgr

Akkor csinálj helyet!

Prívát írtam.
Peetboy
A windowsos azt írja ki, nincs elég hely a lemezen mûvelethez.

Peetboy
Nem vontam vissza. Elindítottam és ezt írja ki. Vagy mert próba verzió, nem tudom. Azóta véget ért, de nem tudni megcsinálta-e teljesen.

gergely1991
Egyébként azt látom hogy visszavontad volna a mûveletet(ami szerintem szándékos volt). :S

Peetboy
Én ezzel akarom. De a tálcán a háttérben fut elvileg a töredezettségmentesítõ. Csak nagyon lassú.

gergely1991
A windows töredezettségmentesítõjével is próbáltad?

Peetboy
Ez mit jelent? Miért nem töredezettségmentesíti a gépet?

Ez gép függõ!
gergely1991
Csökkentett módban és telepítésnél is mûködik az USB-s klaviatúra(nálam biztosan).

Ha a telepítõre gondolsz, de az XP boot-menünél is (ha F8-at nyomsz, amikor pont boot-ol a HDD-rõl) is ugyanaz gondod, hogy nem reagál semmire, akkor az a gond oka/vele, hogy nem USB-s bill-t kell ilyenkor használni, mivel az használhatatlan ilyenkor. PS2-es bill-t kell használni, azzal megy.
trident
Köszi a tippet! 😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

portable KMPlayer is jó lehet, Én pl. jobban szeretem mint vlc