Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Kapcsold ki azt a beállítást ami ezt okozza, mert szerintem csak ez lesz a probléma. Hogy melyik az? Nem tudom, de ha van valami kézikönyved hozzá abban biztos benne van.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

rágógumi
#19994, #19996

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

Már olyan régóta hiba, hogy megszokott a következõ. WinXP SP2 vagy SP3 használatával a bejelentkezés után a tálcám inaktív lesz. Ha CTRL+ALT+DEL-lel belépek a feladatkezelõbe, akkor azt engedi bezárni és utána minden megy rendesen. De addig inaktív minden. Ötletek?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

köszönöm megtaláltam egy jó módját.
Flamer
netán egy ték? #20000

http://loal.atw.hu

LoDMaSt
sziasztok megint lenne pár problémám az XP-vel...
régi gépemen bezzeg nem voltak ilyenek. lényeg:
-megjelent a felirat hogy "elõfordulhat hogy szoftverhamisitás áldozatává váltam". letiltottam a frissitéseket ennyit tudtam tenni. de még fekete az asztali háttér és továbbra is kinnt van a felirat a jobb alsó sarokban. marhára idegesít a dolog.
légyszíves ha tudtok segítsetek ha még valamit érdemes tennem hogy eltûnjön a probléma.
kifli
ehh odáig nem jutok el 😊
megáll egy kék képernyõvel és valamit a hdd-rõl magyaráz meg távolítsam el az újonan behelyezett meghajtót, csináljak vírusellenõrzést. (nem, nem kékhalál)
rágógumi
ok, bementem biosba elmentettem és kiléptem belõle mostmár nem nyafog a cpu miatt de ha kikapcsolom a gépet 3 másodperc után beindul magától.
ötletek?

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

cd/dvd meghajtót elsõdleges BOOT -ra állítani, bele az XP telepítõ lemezt és C formázás és Xp fel.

(vistát még nem kellett eltüntetnem, de gondolom a fentiek érvényesek rá is)
rágógumi
hi, miért van az hogy a pc a bootnál olyat ir hogy "cpu is unworkable or has been changed. - please recheck - please check the cpu soft menu" ? nyomok f1-t és megy minden gond nélkül. látja amugy a hibaüzi elõtt .. meg minden. nemtudom mi a probléma. nincs valami ötletetek? én még sosem találkoztma ilyennel. ja és valahányszor reboot mindig F1-et kell nyomnom.

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

kifli
ehh azért ennyire nem vagyok hülye az minnyá gondoltam csak épp nem tudom felrakni
Jaffa 2843
jah sry az a kirás már nem aktuális. sima SP3as XP van fenn

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Shongi
Sziasztok, úgy néz ki, hogy nemsokára lesz egy teljesen új gép OP rendszer nélkül, a mostani gépen vista van, de annyira megutáltam, hogy mikor megjön az új, mindkettõre XP-t akarok ranki. Az új gépben 4giga ram lesz, ezért gondoltam, hogy arra 64 bites windows kéne. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami hátránya annak, pl játékok ugyan úgy elindulnak mint a simán? (WoW, GTA4, stb)

TDU:Shongi Cars: A:Koenigsegg CCR, B:Noble M400, C:Ferrari 612, D:Jaguar XKR Coupe, E:Nissan Skyline, G:Ferrari 250GTO Ferrari F40>everything else...nuff said!!!

második format után minden driverbõl a legfrissebbet is felraktam, úgyis maradt ugyanez a hiba...nem értem hogy mi lehet
Narxis
Driverekbõl se árt a friss, más ötletem nincs. :S

Sziasztok!

Újratelepítettem gépet hétvégén, mindenbõl ugyanazt a drivert raktam fel mint elõtte, és most ha egy DOS-os alkalmazást(melóhoz kell) teljes képernyõbe futtatok nem reagál a billentyûzet, csak a windóz gombra meg alt+enter. Utána hiába is váltok vissza kis méretre, marad ugyanez a hiba amíg be nem zárom.
Azóta mégegyszer újraraktam a gépet és ugyanez
Minden frissítés fent van XP-hez(ahogy elõtte is fent volt)

Találkozott már valaki ilyennel?
Narxis
Google-ben erre keress rá: Windows.XP.Home.Edition.with.Service.Pack.3.Hungarian.OEM

A pontokat lehet ki kell venni, nekem megvan ftp szerveren, de nem adhatok hozzáférést mert nem az enyém, torrenten is biztos fent van.

Narxis
(saját NLite edition) ez is lehet a hiba forrása.

Jaffa 2843
Sziasztok!

az a gondom, hogy ha valamit bedugok USB-be (tehát bármit, nyomtatot, telefont, fényképezöt...) ujraindul a gép, méghozzá egy szép kékhalál kíséretében...
110% hogy software-es a gond, tehát valoszinü hogy az usb driver-rel lesz valami hiba :S

konfigom aláírásomban

OC nélkül is ugyanezt csinálja.
ha rajta hagyon az usb-s eszközt, akkor a windows betöltése után hal meg egyböl

talán egy full driver törlés, ujratelepitést kéne valahogy megcisnálni (kitörölni a driver fájlokat teljesen), hátha valahogy hibásan került fel

ha valaki tud valami tippet adni szivesen fogadom

üdv.

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

xNoodlex
XP telepítõ cd?

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

kifli
mi kell nekem ahhoz hogy vistas notira xp-t tegyek?
Narxis
Fogalmam sincs, de semmilyen hivatalos Dx10 nincs XP-re, vannak megoldások félig-meddig ráerõszakolni, de azok nem ugyanazok mint a Vistan lévõ és persze nem várt hibákat is okozhatnak.

Lehet ez egy újabb próbálkozás valamelyik programozó palántától.

Akkor ez mi?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

xNoodlex
A-a, még apa vette 4 évvel ezelõtt és úgy gondolta, hogy otthonra vesszük, szóval home... Bár nem tudom egyébként se hogy professional mivel tudd többet, de nekem semmi nem hiányzik homeból.

Narxis
Ha akarnál se tudnál XP-re Dx10-et tenni, csak Vistara van.(Meg majd Win 7-re.)

win xp sp3am van feltegyek arra dx10et?
hd 4670 2giga ram 500gb amd athlon x26000cpu
LoDMaSt
1.) futtatás->dxdiag.
2.) szerintem normális.

Itt a dx 10 es.

@ Hellomarci

hogy tudom megnézni hogy milyen direct x van fenn a gépemen?direct x 9.0c nél van ujjab?meiket rakjam fel
jah hétvégén sikeresen feltelepül xp sp3 az normális h kb másfél oráig formázta a 500gb winchestert?
Szevasztok! Van egy gépem, amin xp és vista is van.(külön vinyón) a kérdésem az, hogy ha újra akarom rakni az xp-t, akkor kell-e még valamit utánna csinálni, vagy simán el fog indulni?

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

lck
Gondolom mennyiségi kulcsos professional.
Az felmegy akárhány gépre. De a home esetében, ha egyébként nincs buherálva, egy kulcs csak egy online gépen tud futni. Mert egyébként kiírja hogy a hardver olyan mértékben megváltozott, hogy újraaktiválás szükséges.
xNoodlex
Hát nem tudom, nálam most 3 gépen van fent és még soha nem volt gond kulcs érvényességgel.

lck
Maga az eredeti windows telepítõlemez mindenkinek egyforma, csak a kapott kulcs más. Ha leszedsz a netrõl egyet akkor az felmegy a te kulcsoddal is - ha olyan hogy egyáltalán megkérdezi a kulcsot telepítéskor. Csak mondjuk home-ot nehezebb leszedni - ha neked az van akkor azt kell. A prof. nem jó.
genyók 😞

egyébként az lehet megoldás ha van mondjuk valami kamuwindowsom. azt felrakom és halottam valami kulcsátiros izérõl. beirom oda aereddeti kulcsomat. akkor eredeti lesz az egész nem? és frissitgethetek ide meg oda
lck
Egy gép egy windows ezt muszáj betartani mert a kulcsot a rendszer automatikusan ellenõrzi ha online vagy, így csak gondok lehetnek belõle.
De pl. én megmondtam hogy processzorcsere volt. Ez ugye gyakorlatilag új gépet jelent - és mégis kaptam kódot, pedig nem kellett volna adni neki. Tök normális volt.
Egyébiránt az így feltelepített és aktivált szûz windowsomat egybõl leghostoltam, így megúszom a telefonálgatást.
xNoodlex
Egyszer elkövettem a hibát, hogy elmondtam neki, hogy 2 gépen van fent, erre elküldött... Bírom, hogy nagyban megy mindenfelé a warez és ha van pár becsületes ember, azokat ilyennel szopatják.

Másik Xp telepítõvel próbáld.
Az ami volt megsérülhetett, nem karcos nagyon a lemez !
cd/dvd meghajtód is hibás lehet esetleg.
(pl nekem is az egyik dvd meghajtóm már nem olvas minden,valamikor meg jó)

Interneten van sok Xp telepítõ pl.: Xp sp3 -mas is.
Ha megvetted akkor meg elég ha a kódodat használod.
Üdv, köszi a segitséget. sajnos a tervem füstbe ment 😞

az eredeti windowsom tul sérült és nem hajlandó felrakni magát az uj gépre. ijenkor mi a teendõ? kilehet cserélni? mert azét mégiscsak eredeti. megvan mindenféle tanusitvány de nevicceljenek hogy 1 gépre csak 1x rakható fel windows me panaszt teszek 😊

Van rá lehetõség kicserélni a windowsomat? sajna az instalnál 39 percnél megáll és egy idõ után kiirja hogy ez és ez hiba, a cd-rõl nemtud semmit máslni 😞
xNoodlex
Ha eredeti a windosod nincs semmilyen könyörgés... Csak elkéri az xp kulcsot és visszamondja az aktiválókódot. Ha nem eredeti, akkor nem tudom, de azt semmiképp ne mondd ha több gépre is felraktad ugyanazt az xpt.
Egyébként én az utolsó két aktiválásnál férfival beszéltem: 😊

bigapó
az XP3-at rakd fel és akkor az jó lesz. mivel nem a legújabbat birtoklod, ezért felrakás és elsõ netes kommunikáció után úgyis leellenõrzi, hogy mi van meg neked és beállítástól függõen letölti a legfrissebb kiegeket.

a regisztrációt nemtom.

The Matrix has you...

Üdv. tervezek egy teljes atom formatot, meg mindent gyalulok, amugy is uj gép meg ijenek. Az a kérdésem ha felrakom a windows xp-t ( eredeti ) akkor a szerviz pakkokat egyenként kell felraknom? 1x az 1-et utána 2 aztán 3. vagy a 3-ba bennevan a másik 2is? ja és az lenne még a kérdésem hogy ugye aktiválnom kell a windowsomat. Eddig mindig az volt a problámám hogy nem fogadta el és telefon beszélni valami csajjal és könyörögni hogy higgye el hogy eredeti és akkor ad uj kódot. ez még most is igy van?

Elõre is köszönöm a válaszokat. boldog karácsonyt 😊
bigapó
azt azért megkérdezted, hogy hogy a jó büdös francba tudta ezt megcsinálni??

Én ha akarnám se találnám meg szerintem (persze egy idõ után igen), de ezt sose értettem, hogy azt se tudja hol jár és mit csinál, de az OKÉ-ra mindig rá tudnak nyomni!!!!

hogy a francba van ez?

egy jó tanács: csinálj neki saját fiókot és ne adj neki rendszergazda jogot. sok kellemetlenségtõl óvod meg magad...

The Matrix has you...

kissadamvikt
és ez hogy oldható meg?

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

xNoodlex
persze

kissadamvikt
Szasztok!

megtudom-e azt csinálni xp-nél, hogy a gépre rá van dugva 2 db billentyûzet(usb, ps2, mind2 mûködik) és játéknál ne 1nek észlelje, hanem 2 db billentyûzetnek.

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

kifli
hali
kellene egy kis segítség! van egy gateway m-7315u típusú noti és erre kellene xp-t feltenni. de télpitésnél mindig bejön egy kék képernyõ ami olyanokat ír, hogy csináljak vírusellenõrzést meg ilyenek. szal valami driver kéne hozzá. azt tudom, hogy western digital vinyo van benne
N o N a m e
Nem segitett, de eszembe jutott a visszaállítás, és szerencsére volt egy tegnapi idõpont amikor még jó volt. Visszaállítottam, most jó.
Tomicsek
Link

Újraindítás, lehet kell.

N o N a m e
Hali! A tegnap este én nem voltam itthon, és közben a tesóm eltüntette a Start menüt. 1 mp-re látszik, ha a Feladatkezelõben leállitom az explorer.exe-t és újrainditom. Valaki tudja hogy hogyan tudnám megcsinálni?
0x80004005

Ilyen errort kaptam, miközben Windows Live-val akartam leszedni egy javítást egy játékhoz, a GTAIV-hez. Persze nem töltött le semmit. Rágugliztam a kódra, állítólag ez valami registry hiba.

Több ilyen-olyan reg.clean programot is talált a gugli, ami elvileg javítaná a problémát, de ezek általában olyan spyware/malware fosoknak tûnnek, hogy nem merem õket telepíteni.

Milyen programmal lehetne gatyába rázni a registryt? Esetleg arra jött rá ez a raty WinLive, hogy virágbolti a vindózom? (A GTAIV bóti)