185
Hogyan lehet több gép között megosztani az Internetet?
  • Nuki
    Tudnátok segíteni, hogy tudnék sávszélességet elosztani gépek között? Routerrel osztom az internetet szét, abban nem találtam ilyet, bár lehet az én hibám. A router típusa: LINKSYS BEFSR41
  • laci792
    Üdv.
    Következő lenne a problémám:
    Adott két gép egy p4-es meg egy p3-as. A p4-esbe bejön a net utp kábelen az alaplapi hálókártyába, van benne egy másik hálókártya azis utp-s amin tovább szeretném küldeni a netet a p3as felé. Ezt tökéletesen működött automatikus ip címzéssel de most nem engedi erre hivatkozva:

Mi lehet a gond? A szolgáltató engedélyezi a háztartáson belüli megosztást pedig, nameg működött is nemrég.
  • Shep
    Hogyan tudnám a második gépre jutó sávszélességet lekorlátozni?
  • ibrik
    Nálam csak egy gép van, nekem nincs ruterem. De egy kollégáméknál a szomszédjával összeálltak és az egyikük (a szomszédja) megkötötte az ADSL-szerződést akkoriban, amikor az új előfizetéshez ajándékba egy vezetéknélküli routert adtak (nem akarom mondani a cég nevét, mert ingyenreklám lenne - meg már nem is úgy hívják, de talán jópáran emlékeznek rá). És osztoznak az előfizetésen.
    Na náluk én csináltam meg a vezetéknélkülivel. A szomszéd a saját gépével kábellel csatlakozott a routerhez (és azon keresztül a netre), a kollégám pedig egy antennás hálózati kártyával a saját lakásából.

Vezetékeknél arra kell vigyázni, hogy (asszem) 20 méteresnél ne legyen hosszabb az UTP-kábel.
  • mikike
    a vezetékezést te hogy oldottad meg?
  • ibrik
    Egyébként nem olyan bonyolult egy routert beállítani, minden szükséges dolog le van írva a használati utasításában.
    Ráadásul, mivel nálad kábelnetről van szó, ahhoz még könyebb beállítani - de az ADSL-es beállítás sem bonyolult.
  • ibrik
    D-link a legelterjedtebb.
    Pl. D-link 604-est már kapsz 9-10 eFt-ért. 4 gép csatlakoztatható rá.
  • mikike
    de ahhoz még valami vezeték nélküli vevő is kell nem?
    az még gépenként tizenxezer
    a 3000 forintos hálókártya helyett
    arra gondoltam kihívom a telefonszerelőket (csak még nem tudom milyen ürüggyel), aztán ha kijöttek lefizetem őket, hogy vezetékezzék be a lakást
    csak azt nem tudom milyen router kéne és hogyan kell beállítgatni
  • ibrik
    Épp ezért ajánlottam a routereket, mert azokból létezik vezetéknélküli is - csak azok néhol 15-20eFt-al is többe kerülnek, mint a vezetékes "rokonaik"...
  • mikike
    router esetén olyat hallottam, hogy nem mindegyik megy a chello-val
    meg valami MACet is kell állítani rajta
    és a vezetékezést sem tudom hogyan oldom meg a szobák közt
  • ibrik
    Legegyszerűbb egy router-rel.
    Vagy egy olyan géppel, amelyik közvetlenül csatlakozik a netre, abba kell 2 vagy több hálózati kártya. Ezek közül egyel a netre csatlakozik, a másikkal (a többivel) a többi géppel van összekapcsolva, amelyek felé osztja a netet.

Mindenképpen a router-t ajánlanám, mert a második megoldásnál a netre közvetlenül csatlakozó gépnek mindig bekapcsolva kell lennie, ha a másik gépen netezni akarsz.
    Másrészt a routerekben jól konfigurálható beépített tűzfal van és internetmegosztás mellett hálózati HUB-ként is is üzemel.
  • mikike
    leírná valaki egyszerűen, a chello hogyan osztható meg több gép között?
  • mikike
    Trillian

a rohadt Trillian kavart be
    ha futott az XPn, akkor a 98as gép nem látta a netet
    Trillian nélkül látja
  • Tertovan
    router?
  • Jedyke
    Sziasztok!
    Olyan gondom van hogy a szomszédnál mikros az internet, mi össze vagyunk kötve LAN-al nálam jó a net de csak akkor ha náluk megy a gép. Olyan megoldást keresek hogy mind a ketten függetlenek legyünk????
  • szando
    Sziasztok
    egy nagyon idegesítő problémára várok megoldást.
    routerrel van 2 gép között megosztva a net (ADSL). tökéletesen működött a dolog 2-3 nappal ezelőttig, amíg az egyik gépen az internet nem kezdett el rosszalkodni. a böngészés nagyon lelassult, néha olyan mintha dial-up lenne, de sztem még az is gyorsabb ennél. a letöltés viszont maximumon megy... a feltöltésre gyanakodtam, és sztem ott van valami bibi, bár a netes játékokban magyar szervereket 20-30-as pingem van...
    most már odáig fajult a dolog hogy nem is érem el az összes oldalta, az MSN messenger nem küldi el amit írok, és nagyon idegesítő, főleg pont most amikor sasolni kéne a netet, mert jön a wow open béta.. szerintetek mi lehet a gond?
    előre is köszi
  • rasa
    Helló!ADSL-t szeretnék megosztani hálókártyávaL v. USB2.0 Host Link Networking Bridge Cable nevű eszközzel.Ha a gépre bízom az IPcímet akkor azt írja ki, hogy nem sikerült megadnia, ha sajátkezűleg akkor ütközést okoz a netbekötéssel.a gépemen XPprof.sp2 van a másik 1 P1-es Millenium.
  • shitkami
    Hali!

Én még kezdő vagyok a linuxban, kérdésem, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy a gépemben 2 hálókaresz van, az egyikbe jön a kábelnet, a másik pedig megy egy hub-ba, egy helyi hálóra. Kérdésem, hogy hogy lehet megcsinálni, hogy megosszam routerként az internetet a többi gép felé, hogy legyen az XP-s, vagy linuxos gép, felismerje a netet. Előre is köszi, üdv:

Shitmazsi

jah, azt elfelejtettem, hogy a háló már működik, tehát látom, tudom pingelni a többi gépet, de nincs azokon internet, csak nálam.
  • nemcsakfeel
    Connection Types Most of standard protocols for broadband connection are supported. They includes PPPoE, PPTP and DHCP. It's pretty easy to make connection to your ISP.

Neked Chellónál a DHCP által kiosztottat kell beállítaNOD.
  • gizmoplayer
    Dehogynem.
    van egy Remote Administrator nevű progi.
    elég hasznos. én is ezt használom.
  • Cyno
    S.O.S

Az alapfelállás az, hogy megakarom osztani a Chellot. Három gép között router segítségével.
    Vettem eme feladathoz egy Micronet sp888 routert.
    Amíg eljutottam az a következő. Összekötöttem, a gépeket a routerrel és csatlakoztattam a modemet a router wan bemenetéhez. A mac címet klóónoztam, valamint DHCP alatt kiosztottam az ip címeket. Jah, és az időzónát is beállítottam. :) A router látja a gépeket.
    De sajnos a net nem megy. Meglepő lenne, ha ennyitől menne.
    Van a routernek egy úgymond gyors setupja, ott a következőket kérdezi:
    1. Fixed ip vagy PPPoE/PPTP. Ha jól tudom ilyen a Chellonál nincs.?
    2. Majd kérdi a Host nevet? DNS címet.
    Ez nálam nem jött be.
    Próbálkoztam a config menüpont alatt is. Ott a következő lehetőségek vannak:
    1. Dynamic ip
    2. Fixed ip
    3. PPPoE(adsl esetén ezt kell használni, de chellonál?)
    4. PPTP

A cél az lenne, hogy mind a 3 gépről menjen a net. A hálózat nem fontos, amennyiben a kettő együtt jár, akkor nem szóltam. Ha vki tudna segíteni és elmagyarázni a lépéseket mint egy hülye gyereknek, azt megköszönném.
  • Tufa16
    olyan segítséget nem tud vki mondani, hogy mivel tudom vezérelni a hozzám csatlakozó kliens gépet? (ujraindítás, programok lefutatása, ilyenek...)
  • R9
    na én tegnap csináltam meg!ha valakinek kelkl help tudok segíteni!;-)
  • reaper4
    szó ismétlés rulez
  • reaper4
    az +hogy milyen hálókártyád van az meg tökmindegy (csak működjön)
  • reaper4
    használj routert.
  • Zozo76
    Nalam most mukodik, hala istennek de hogy oszinte legyek ha valamelyik gepen OPreinstall van utana MINDIG szivunk a halozattal es foleg a net-megosztassal. Olyan erzese van az embernek mintha rapszodikusan mukodne. Latszolag minden ok, de megse megy. Na akkor ujra es ujra beallitom es egyszercsak megy... :)
  • martinger
    a hálózat még mindig szar, ha valakinek van pontos leírása XPs hálózat beállításról és megosztásról (két ugyanolyan Realtek kártyával) linkelje
  • martinger
    segítsetek netmegosztásban
    Rámegyek a Hálókártyára amelyiken szeretném megosztani a netet, rákattintok a Speciális fülre, becsekkelem, hogy Megengedem más felhasználóknak, hogy használják a netet, nyomom az OKét.
    Mire az XP:
    "Hiba történt az internetkapcsolat megosztásának engedélyezése közben
    A szolgáltatás jelenleg nem tud vezérlőüzenetet fogadni"

mi a baja?
  • ibrik
    Ennek az adatnak rajta kell lennie a szerződési papírok valamelyikén.
    De a szakik, akik telepítik a lakásokban a modemeket és beállítják, azok is le szokták írni a felhasználóknak az adatokat, hogy el ne felejtsék.
  • Kaszi46
    tudja vki az axeleros dns kiszolgálo címeket?
  • Matthewpamer
    Hi!Hogyha van 2 gépem,egyiken van adsl és a másikra is akarom,akkor ugy kell csinálni hogy amelyiken az adsl van oda rakok még 1 hálokártyát,és akkor az egyikbe bemegy az adsl kábel,a másikból meg a másik gépbe megy,igaz?És bekell valamit állítani a gépen,vagy elég csak ez?
  • mikike
    na jó lett, csak a Win98as gépen be kellett még állítani 10.0.0.1-re az átjárót és a DNSt
  • mikike
    Végigolvastam a topikokat, de az alapján sem sikerült:

XPs gépem, amin jön a net:
    D-Link Air DWL-510 Wireless PCI Adapter
    IP: 82.150.57.xxx
    Maszk: 255.255.255.224
    Átjáró: 82.150.57.129 (és elsődleges DNS)
    Ezen engedélyeztem a netmegosztást

XPs gép másik hálókártyája
    Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet Adapter
    IP: 10.0.0.1
    Maszk: 255.255.255.0
    (De próbáltam automatikus IPvel is)

98-as gép (amin még szeretnénk netezni) hálókártyája:
    Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC
    IP: 10.0.0.2
    Maszk: 255.255.255.0
    Átjáró: 10.0.0.1
    (De itt is próbáltam automatikus beállításokkal is)

De sajna a 98as gép nem látja a netet... :(
  • mikike
    WDSLem van, amit a szolgáltató szerint nem lehet megosztani, de én szeretném több gépen is használni (XP és 98),
    hogyan tudom ezt megtenni, milyen programok kellenek hozzá és azoknak mik a beállításaik?
  • fm
    ez nehéz volt,de megoldódott,a hiba az volt nálam,hogy én ... nem egy munkacsoportba tettem a 2 gépet,köszi mindenkinek.

hasznos leírás : http://free.x3.hu/droland !!!!!!
  • fm
    próbálgatom amit leírtatok alább de nem megy..please help me!
  • fm
    bizti volt már , de ha nem gáz lécci segítsetek:

- 2 gép,3 hálókártya,1 kábelnetes elérés, xp

hogyan kell megosztani a netet? be kell kapcsolva lennie mindkét gépnek ha a kliens netezni akar?
    a szolgáltató 1 ip címet ad,plusz 500ér lehetne havonta mégeggyet kérni,de hátha meg lehet oldani máshogy is..

köszi
  • petee
    ok, köszi
  • Laalee
    adsl nrl mukodik, mert nem tcp ip vel kommunikal, kabelmodemnel router kell