Internet megosztás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Simát leszedheted a zonealarm honlapjáról, a pro meg szerintem próbaverzióként fent van a terminal downloads rovatában.
Nekem sima zonealarmmal is ment amúgy netmegosztás, bár nekem ICS-vel ment
Nekem sima zonealarmmal is ment amúgy netmegosztás, bár nekem ICS-vel ment
Lehet, hogy a ZoneAlarm jó lenne, nem tudom, kinek milyen tapasztalata van vele kapcsolatban
De mivel megosztott netrõl van szó, könnyen lehet, hogy a pro verzióra lenne szükség
Tud valaki valahol?
Nem fontos a 3-as, bõven elég lenne a kettes is
De mivel megosztott netrõl van szó, könnyen lehet, hogy a pro verzióra lenne szükség
Tud valaki valahol?
Nem fontos a 3-as, bõven elég lenne a kettes is
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Feltettem a Sygate Home Network-öt, s sikeresen megosztottam itthon a netet 2 gépen
Azonban kis probléma merült fel azzal, hogy a meglévõ tûzfalam (Mcafee Firewall) használhatatlan lett, ugyanis akármit állítok be benne, a kliens gép nem éri el a netet
Még akkor sem, ha a Firewall-ban kikapcsolom a szûrést (Allow everything)
Uninstallálnom kellett a megfelelõ mûködéshez.
Viszont van 1-2 program, amit nem szeretnék ,hogy kimenjen a netre, ráadásul, jó lenne ha lenne valami védelem is a vírusirtón kívül, így tanácsot kérnék, hogy a Sygate Home Network mellett mit használjak?
Azonban kis probléma merült fel azzal, hogy a meglévõ tûzfalam (Mcafee Firewall) használhatatlan lett, ugyanis akármit állítok be benne, a kliens gép nem éri el a netet
Még akkor sem, ha a Firewall-ban kikapcsolom a szûrést (Allow everything)
Uninstallálnom kellett a megfelelõ mûködéshez.
Viszont van 1-2 program, amit nem szeretnék ,hogy kimenjen a netre, ráadásul, jó lenne ha lenne valami védelem is a vírusirtón kívül, így tanácsot kérnék, hogy a Sygate Home Network mellett mit használjak?
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
control panel/programok hozzadasanal az internet megosztast is fel kell telepiteni.
E2180@3300mhz, 6GB RAM,ATI 4850,Gigabyte DS3
Komolyan gondoltad ezt a problemaleirast??? Nem, ugye?? Kulonben is, hogyan kell egy honlap (nyugodtam mondhatsz oldalt is) fellepni?? Fellepni szinpadon szokas...
Nem írtad mivel van gondod. A két gép nem látja egymást, vagy a kliens gép nem látja az internetet?
Szvsz. az ftp-nek és a mail-nek is a a netes gép ip-jét kell magadni. Ha így se megy tegyél fel pl. 1 allegrosurf-öt, azzal megy minden.
Sman2 a kovetkezoket irta:
"Hello Mindenkinek.
Rájöttem beállítási problémáim vannak"
Rossz a gyujtas?
😊
"Hello Mindenkinek.
Rájöttem beállítási problémáim vannak"
Rossz a gyujtas?
😊
Dreet és mások...
Nálam hasonlóak a beállítások, igaz kicsit más a telefonvonalas kapcsolat miatt, de a TCP/IP hasonló...eddig még én nekem is sikerült eljutni (nem volt egyszerü),
DE igy csak netezni tudok, továbbra se FTP, se POP3...
HELP, kétségbeesett embernek 😊
Nálam hasonlóak a beállítások, igaz kicsit más a telefonvonalas kapcsolat miatt, de a TCP/IP hasonló...eddig még én nekem is sikerült eljutni (nem volt egyszerü),
DE igy csak netezni tudok, továbbra se FTP, se POP3...
HELP, kétségbeesett embernek 😊
Hátha valakinek segit, nálam a következöképpen van megosztva az internet
"A" gep ( win2k )
ez csatlakozik az internetre, 1 3com kartya az adslhez ( kapcsolat1 ) es egy Realtek a masik gephez ( kapcsolat2 ).
Kapcsolat2 TC/IP beallitasai:
IP cím: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
"B" gép ( win2K )
1 Realtek Kartya a masik géphez ennek a TC/IP beallitasai:
IP cím: 192.168.0.2
Alhálózati masz: 255.255.255.0
Elsődleges DNS: 192.168.0.1
"A" gépnél az ADSL csatlakozas tulajdonsagainal megosztas engedelyezve a kapcsolat2 szamara.
Igy nalam minden tokeletesen mukodik igaz "A" gepnek bekapcsolva kell lennie ahoz hogy "B" gep netezni tudjon, de nalam a gepek folyamatosan mennek. ( Imadhat Az ELMU :-)) jo sok penzt kapnak tolem )
"A" gep ( win2k )
ez csatlakozik az internetre, 1 3com kartya az adslhez ( kapcsolat1 ) es egy Realtek a masik gephez ( kapcsolat2 ).
Kapcsolat2 TC/IP beallitasai:
IP cím: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
"B" gép ( win2K )
1 Realtek Kartya a masik géphez ennek a TC/IP beallitasai:
IP cím: 192.168.0.2
Alhálózati masz: 255.255.255.0
Elsődleges DNS: 192.168.0.1
"A" gépnél az ADSL csatlakozas tulajdonsagainal megosztas engedelyezve a kapcsolat2 szamara.
Igy nalam minden tokeletesen mukodik igaz "A" gepnek bekapcsolva kell lennie ahoz hogy "B" gep netezni tudjon, de nalam a gepek folyamatosan mennek. ( Imadhat Az ELMU :-)) jo sok penzt kapnak tolem )
----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------
Nekem sem ment hiába kisérleteztem vele. Megoldás: Tedd fel a wingate-t és többet nem lessz gondod vele.
Hello Mindenkinek.
Rájöttem beállítási problémáim vannak (Lentebb van a helyzetem). Milyen összetevők vannak nálatok hozzáadva a Hálozathoz?
Hogyan van beállítva a Modem nélküli gép Iexplorer Kapcsolatok/kiszolgáló része (IP+PORT)...
Rájöttem beállítási problémáim vannak (Lentebb van a helyzetem). Milyen összetevők vannak nálatok hozzáadva a Hálozathoz?
Hogyan van beállítva a Modem nélküli gép Iexplorer Kapcsolatok/kiszolgáló része (IP+PORT)...
Nekem egy olyan ICS progi kellene, ami tud bandwidth-et állítani a gépek között. Kicsit unom már, hogy a Windows alap Sharing-elője mindig nagyobb prioritást ad a szolgáltatást használó gépnek, mint a szolgáltatást végzőnek... Thnx!
Hello mindenkinek...
Nagy problémám van:
Van két gép (egyikbe modem + Internet Gate megosztó progi )és a modem nélkülivel netezni tudok, de Pop3-at és FTP-t nem érem el...(egyszer sikerült az FTP-t használni, de azota egyszer se).
Segítséget várok...(hol, mit kellene beállítani)...
Elöre is thx.
Nagy problémám van:
Van két gép (egyikbe modem + Internet Gate megosztó progi )és a modem nélkülivel netezni tudok, de Pop3-at és FTP-t nem érem el...(egyszer sikerült az FTP-t használni, de azota egyszer se).
Segítséget várok...(hol, mit kellene beállítani)...
Elöre is thx.
Sajna nem tudok segiteni, egyszer mar megprobaltam (regebben) a Win98SE sajat megosztasat, akkor nem ment. Utana megelegedessel hasznaltam a RideWay-t. Most epp az Internet Gate -t (1.46c) hasznalom, es baromi jo. semmi allitgatas, megy mint allat...
Egy kérésem lenne...lenne valak oly kedves és leirná nekem mit és hol, hogyan kell beállitani 2 gép (mindkettőnn win98se) között a win98se beépitett internet megosztását?
Részletes leirást szeretnék mert eddig próbáltam de nem ment...jöhet help emilben is vagy ha tuds valaki helyet ahol le van irva magyarul persze érthetően az kérem irja meg előre is kössz!
Részletes leirást szeretnék mert eddig próbáltam de nem ment...jöhet help emilben is vagy ha tuds valaki helyet ahol le van irva magyarul persze érthetően az kérem irja meg előre is kössz!
Megvan valakinek a RideWay 2.2-es verzioja?
Sajnos a multkor veletlenul letoroltem a vinyorol,
es a net-en csak a 2.4-et talalom mindenhol...
Ami nem lenne baj, csak allandoan nyavajog hogy meg ennyi+annyi nap van hatra... Tores meg csak a 2.2-ig van az AstalaVista-n.
Sajnos a multkor veletlenul letoroltem a vinyorol,
es a net-en csak a 2.4-et talalom mindenhol...
Ami nem lenne baj, csak allandoan nyavajog hogy meg ennyi+annyi nap van hatra... Tores meg csak a 2.2-ig van az AstalaVista-n.

Hi! Most sima internet sharinget használok, én nekem teljesen bejött! Az a gondom, hogy nem találok olyan tűzfalat, ami mellet menne ez!
Tudtok valamit mondani rá?
Tudtok valamit mondani rá?
sikerült megoldani windows sajátjával...nem tom, először mit néztem el. asszem valami kis pöcs beállítást máshova tettem, mint kellett volna.
azért kösz
azért kösz
amúgy, sorry, ha bonkó lettem volna, nem volt célom, csak szivat ez a dolog. a www.sygate.com nekem valamiért nem ment, nem is megy...a gond az én készülékemben lehet 😊
kösz
www.sygate.com
iszonyu bonyolult kiprobalni...
itt egy masik helyen is
http://tucows.externet.hu/adnload/194032_74108.html
iszonyu bonyolult kiprobalni...
itt egy masik helyen is
http://tucows.externet.hu/adnload/194032_74108.html
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
win98se mindkét gépen.. ha a modemes gépen feltelepítem az internet megosztást, ez a modemes gép sem megy ki a netre.. (ha nincs rajta kimegy).. elárulja valaki hogy milyen komponenseknek kell szerepelniük a Hálózatoknál??
lalleeee.
látom, te is az elmés beszólást választottad.
Érdekes amúgy, végignéztem a topicot, de linket nem találtam sygate-re. biztos bennem van a hiba, majd még próbálkozom, mivel látom, hogy itt sok segítőkész e... valaki akad
látom, te is az elmés beszólást választottad.
Érdekes amúgy, végignéztem a topicot, de linket nem találtam sygate-re. biztos bennem van a hiba, majd még próbálkozom, mivel látom, hogy itt sok segítőkész e... valaki akad
Esetleg valaki más? nikkk elmés beszólásán kívül nincs más 5let? vagy még egy ehhez hasonlót legalább, hogy menjen a topic
Köszönöm szépen a segítséget! A próbálgatás mellett maradtam mégis. Sikerült összehozni. Bár a home verzióval, amihez egy key-t szereztem, aztán már mehet is gond nélkül.
nikkk! Te aztán sokat segítettél. Majdnem ugyanazt írtad, amit Laalee kicsivel korábban. Facér kell belekontárkodni, ha nem jóindulatúan akarsz segíteni! :-/ Egyébként sem azt állítasz be, ami jónak esik, mert megadja a progi, hogy milyen címeket keres. C-3PO! Ha esetleg neked még nem sikerült volna, akkor tekintsd meg a LITE verziót. Abban a legyszerűbben van leírva. Sőt még rajz is van hozzá. Utána, ha már tudod a beállításokat, akkor használhatod a PRO verziót is.
nikkk! Te aztán sokat segítettél. Majdnem ugyanazt írtad, amit Laalee kicsivel korábban. Facér kell belekontárkodni, ha nem jóindulatúan akarsz segíteni! :-/ Egyébként sem azt állítasz be, ami jónak esik, mert megadja a progi, hogy milyen címeket keres. C-3PO! Ha esetleg neked még nem sikerült volna, akkor tekintsd meg a LITE verziót. Abban a legyszerűbben van leírva. Sőt még rajz is van hozzá. Utána, ha már tudod a beállításokat, akkor használhatod a PRO verziót is.
Ja IGEN! Az ADMIN jelszóval mi a helyzet? Nem kell megadni semmit, csak belépni? (leOK-zni?)
Nagyon preciz voltál, de még mindig kihagytál dolgokat. PL: a serverben 2 hálókártya van. Igy 2 IP-t is meg lehet adni. A netes hálókártyának az IP-jét nem változtathatom, ha legalább a serveren szeretnék netezni. És a Cliens Gateway-nek beállitott MELYIK Ip-t kell beállitani? Egyébként a Help mintha 192.168.1.xxx-et emlegetne, bár ebben nem vagyok biztos. A HOME verzió pedig micsoda, és hol található. A honlapjukon PRO és LITE verzió van, a LITE-ra azt irják, hogy csak MAIL-ezésre jó. Szóval ha ezeket pontositod, akkor már tényleg mennie kell. Igy viszont nagyon sok lehetõség maradt a kombinálásra.
szerver 192.168.0.1 kliensek 192.168.0.2-3-255 barmi
ujrainditod mindkettöt es megpingeled a masik gepet command line ping ip cim 😊 ha valaszol akor mar latjak egymast.
szerverre felrakod a winroutet, a kliensen meg beallitod a gatewayt a szerver ip re, ennyi. proxy meg egyebb marhasagot nem kell allítani
ha nincs szükségetek proxy ra és tcp map ra a winroute home verzio a tökeletes, itt szinte semmit nem kell allitani, csak megadod hogy melyik net adaptert hasznalja a megosztasra ha több dial up van beallitva, az éppen aktivat valszd ki, ha kabeles vagy, a nethez hasznalt halokartyat valaszd mint megosztani kivantat, ha játszani akarsz engedélyezd az összes port használatát, ez nem a legbiztonsagosabb, de egy firewall lal be tudod foltozni a lukakat 😊
ha ezek utan se megy akor passz 😊
ujrainditod mindkettöt es megpingeled a masik gepet command line ping ip cim 😊 ha valaszol akor mar latjak egymast.
szerverre felrakod a winroutet, a kliensen meg beallitod a gatewayt a szerver ip re, ennyi. proxy meg egyebb marhasagot nem kell allítani
ha nincs szükségetek proxy ra és tcp map ra a winroute home verzio a tökeletes, itt szinte semmit nem kell allitani, csak megadod hogy melyik net adaptert hasznalja a megosztasra ha több dial up van beallitva, az éppen aktivat valszd ki, ha kabeles vagy, a nethez hasznalt halokartyat valaszd mint megosztani kivantat, ha játszani akarsz engedélyezd az összes port használatát, ez nem a legbiztonsagosabb, de egy firewall lal be tudod foltozni a lukakat 😊
ha ezek utan se megy akor passz 😊
Ja értem! Laalee ,hogy egy közös alhálózaton van a két gép? Így gondoltad? És a Serveren mit kell állíttani? Mind a két gépre ugyanazt kell installálni?
A WinRout config engem is érdekel, de én sem tudom, hogy mi az a subnet!!
Kettő 98-as gépem van, de windows-os bellül a megosztás sehogy sem megy! Nekem azt mondták, hogy a server legyen 192.168.0.1 és a cliensen pedig hozzárendelt ip legyen! de ekkor nem látja egymást a 2 gép! Ez miért lehet? Van tippetek?
Kettő 98-as gépem van, de windows-os bellül a megosztás sehogy sem megy! Nekem azt mondták, hogy a server legyen 192.168.0.1 és a cliensen pedig hozzárendelt ip legyen! de ekkor nem látja egymást a 2 gép! Ez miért lehet? Van tippetek?
Egyébként nagyon nem akar összejönni. A servergépen Win95 fut, a cliens-en 98. Remélem, nem ez a gond.
Angolból elég gyenge vagyok, nem nagyon értem a Helpjét. Pl.: Mi az Admin bejelentkezés az elején? Nekem most fel van téve a progi, teljesen alapértelmezett módban fut. Mit kell csinálnom vele? Miket kell beállitgatnom benne?
Angolból elég gyenge vagyok, nem nagyon értem a Helpjét. Pl.: Mi az Admin bejelentkezés az elején? Nekem most fel van téve a progi, teljesen alapértelmezett módban fut. Mit kell csinálnom vele? Miket kell beállitgatnom benne?
Köszönöm a választ! De hogy érted azt, hogy "egy subneten van két gép"?
esetleg még egy dns szerver ip cimet is megadhatsz, de azt sem fontos mert a winrouteban az is van
a cliensnel csak a gatewayt/átjárot (a halokartya tcp ip tulajdonsagoknál van olyan fül) kell beállitani, tehat a szerver gép ip cimet. innetol kezdve a winroute megcsinal mindent, feltéve hogy egy subneten van a két gép.
Laalee! Légyszives, ird le részletesen, hogy a cliens gépen mit kell beállitani a WinRoute-os megoldásnál. És a progin kell valamit állitgatni? (bocsi, de nincs hosszú i-m a billentyűzeten)
én is az AllegroSurf-fel próbálkozom, de az irc és a chat-es weboldalak megosztásai sehogysem akarnak összejönni. mit csinálok rosszul?
Én INTERNETES jatékrol beszélek. Saját hálózaton botok ellen persze hogy 10 a ping.
pontosan. elsore meghozza. es a ping mibe ment fel? q3ba? mer ott nekunk max 10 volt 1 rakas bottal.
hat en nemtom ti micsinaltok de mi a mult 7en 4 napig haloztunk a havernal es xp volt a tarcsazo, tehat a szerver, en arra mentem ra a sima vindoz netmegosztassal egy win milleniummal. es semmi baj nem volt vele. q3ban sem. pedig azt toltuk rendesen😊
Na sikerult megosztani , de sajnos ugyanaz a hiba mint a sygate-nel hogy ha belepunk ketten egy játékba pl Quake-be akkor elkezd felmenni a ping 999-ig és nem megy lejebb 😞( nekem egyebkánt ADSL-em van. Ugy hallotam ,hogy már egy sima ISDN elbir 3 gépet.Nem értem hogy miért szalad fel a ping nem lehet ezt valahogy szabályozni nincs erre valami program???
ja a sygatenel ezt eszrevettuk miis. na remelem muxik a megosztas. ha nem akkor ha kell meg segitek.
dehat ez olyan egyszeruen le van irva a helpben is.
tehat eloszoris kell hogy telepitve legyen a win setupjabol az Internet megosztas. aztan a halokartyanak kell adni 1 ip-t. ezutan a szerver gepnek mas dolga nincs is csak betarcsazni.
aztan a kliens dns-enek kell beallitani a server halokartyajanak ip-jet (pld: 192.168.0.1) a dns-nel asszem kerdez 1 hostname-t is. az a kliens gep halozatos neve legyen. domain nem kell. aztan gateway is legyen a szerver gep ipje (lasd fejjebb). aztan ennyit a halozati opciokrol. az internet opcioknal a kliens kattintson a lan settings-re (helyi halozaton bla bla) aztan ott automaticly detect settings (legfelsot kell beixelni).
ennyi. ha nem megy ajanlom figyelmedbe a sygate progit ami nagyon jo. csak ha ez fentvan akkor a winme-s megosztasnak uninstallt kell nyomni.
tehat eloszoris kell hogy telepitve legyen a win setupjabol az Internet megosztas. aztan a halokartyanak kell adni 1 ip-t. ezutan a szerver gepnek mas dolga nincs is csak betarcsazni.
aztan a kliens dns-enek kell beallitani a server halokartyajanak ip-jet (pld: 192.168.0.1) a dns-nel asszem kerdez 1 hostname-t is. az a kliens gep halozatos neve legyen. domain nem kell. aztan gateway is legyen a szerver gep ipje (lasd fejjebb). aztan ennyit a halozati opciokrol. az internet opcioknal a kliens kattintson a lan settings-re (helyi halozaton bla bla) aztan ott automaticly detect settings (legfelsot kell beixelni).
ennyi. ha nem megy ajanlom figyelmedbe a sygate progit ami nagyon jo. csak ha ez fentvan akkor a winme-s megosztasnak uninstallt kell nyomni.
Majd elfelejtettem! Browswgate chace méret=0.
ADSL-nél nincs értelme, amíg nem így volt, néha a kliesnnél a képeknek csak az eleje jött át.
Csak probálom, hogy itt működik link??
http://www.stardust.hu
ADSL-nél nincs értelme, amíg nem így volt, néha a kliesnnél a képeknek csak az eleje jött át.
Csak probálom, hogy itt működik link??
http://www.stardust.hu