Internet megosztás

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudnátok segíteni, hogy tudnék sávszélességet elosztani gépek között? Routerrel osztom az internetet szét, abban nem találtam ilyet, bár lehet az én hibám. A router típusa: LINKSYS BEFSR41

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Üdv.
Következõ lenne a problémám:
Adott két gép egy p4-es meg egy p3-as. A p4-esbe bejön a net utp kábelen az alaplapi hálókártyába, van benne egy másik hálókártya azis utp-s amin tovább szeretném küldeni a netet a p3as felé. Ezt tökéletesen mûködött automatikus ip címzéssel de most nem engedi erre hivatkozva:

Mi lehet a gond? A szolgáltató engedélyezi a háztartáson belüli megosztást pedig, nameg mûködött is nemrég.

Shep
Hogyan tudnám a második gépre jutó sávszélességet lekorlátozni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ibrik
Nálam csak egy gép van, nekem nincs ruterem. De egy kollégáméknál a szomszédjával összeálltak és az egyikük (a szomszédja) megkötötte az ADSL-szerzõdést akkoriban, amikor az új elõfizetéshez ajándékba egy vezetéknélküli routert adtak (nem akarom mondani a cég nevét, mert ingyenreklám lenne - meg már nem is úgy hívják, de talán jópáran emlékeznek rá). És osztoznak az elõfizetésen.
Na náluk én csináltam meg a vezetéknélkülivel. A szomszéd a saját gépével kábellel csatlakozott a routerhez (és azon keresztül a netre), a kollégám pedig egy antennás hálózati kártyával a saját lakásából.

Vezetékeknél arra kell vigyázni, hogy (asszem) 20 méteresnél ne legyen hosszabb az UTP-kábel.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

mikike
a vezetékezést te hogy oldottad meg?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

ibrik
Egyébként nem olyan bonyolult egy routert beállítani, minden szükséges dolog le van írva a használati utasításában.
Ráadásul, mivel nálad kábelnetrõl van szó, ahhoz még könyebb beállítani - de az ADSL-es beállítás sem bonyolult.

ibrik
D-link a legelterjedtebb.
Pl. D-link 604-est már kapsz 9-10 eFt-ért. 4 gép csatlakoztatható rá.

mikike
de ahhoz még valami vezeték nélküli vevõ is kell nem?
az még gépenként tizenxezer
a 3000 forintos hálókártya helyett
arra gondoltam kihívom a telefonszerelõket (csak még nem tudom milyen ürüggyel), aztán ha kijöttek lefizetem õket, hogy vezetékezzék be a lakást
csak azt nem tudom milyen router kéne és hogyan kell beállítgatni

ibrik
Épp ezért ajánlottam a routereket, mert azokból létezik vezetéknélküli is - csak azok néhol 15-20eFt-al is többe kerülnek, mint a vezetékes "rokonaik"...

mikike
router esetén olyat hallottam, hogy nem mindegyik megy a chello-val
meg valami MACet is kell állítani rajta
és a vezetékezést sem tudom hogyan oldom meg a szobák közt

ibrik
Legegyszerûbb egy router-rel.
Vagy egy olyan géppel, amelyik közvetlenül csatlakozik a netre, abba kell 2 vagy több hálózati kártya. Ezek közül egyel a netre csatlakozik, a másikkal (a többivel) a többi géppel van összekapcsolva, amelyek felé osztja a netet.

Mindenképpen a router-t ajánlanám, mert a második megoldásnál a netre közvetlenül csatlakozó gépnek mindig bekapcsolva kell lennie, ha a másik gépen netezni akarsz.
Másrészt a routerekben jól konfigurálható beépített tûzfal van és internetmegosztás mellett hálózati HUB-ként is is üzemel.

mikike
leírná valaki egyszerûen, a chello hogyan osztható meg több gép között?

mikike
Trillian

a rohadt Trillian kavart be
ha futott az XPn, akkor a 98as gép nem látta a netet
Trillian nélkül látja

Tertovan
router?

Sziasztok!
Olyan gondom van hogy a szomszédnál mikros az internet, mi össze vagyunk kötve LAN-al nálam jó a net de csak akkor ha náluk megy a gép. Olyan megoldást keresek hogy mind a ketten függetlenek legyünk????<#pardon1>
Sziasztok
egy nagyon idegesítõ problémára várok megoldást.
routerrel van 2 gép között megosztva a net (ADSL). tökéletesen mûködött a dolog 2-3 nappal ezelõttig, amíg az egyik gépen az internet nem kezdett el rosszalkodni. a böngészés nagyon lelassult, néha olyan mintha dial-up lenne, de sztem még az is gyorsabb ennél. a letöltés viszont maximumon megy... a feltöltésre gyanakodtam, és sztem ott van valami bibi, bár a netes játékokban magyar szervereket 20-30-as pingem van...
most már odáig fajult a dolog hogy nem is érem el az összes oldalta, az MSN messenger nem küldi el amit írok, és nagyon idegesítõ, fõleg pont most amikor sasolni kéne a netet, mert jön a wow open béta.. szerintetek mi lehet a gond?
elõre is köszi

-the invisible-

Helló!ADSL-t szeretnék megosztani hálókártyávaL v. USB2.0 Host Link Networking Bridge Cable nevû eszközzel.Ha a gépre bízom az IPcímet akkor azt írja ki, hogy nem sikerült megadnia, ha sajátkezûleg akkor ütközést okoz a netbekötéssel.a gépemen XPprof.sp2 van a másik 1 P1-es Millenium.
Hali!

Én még kezdõ vagyok a linuxban, kérdésem, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy a gépemben 2 hálókaresz van, az egyikbe jön a kábelnet, a másik pedig megy egy hub-ba, egy helyi hálóra. Kérdésem, hogy hogy lehet megcsinálni, hogy megosszam routerként az internetet a többi gép felé, hogy legyen az XP-s, vagy linuxos gép, felismerje a netet. Elõre is köszi, üdv:

Shitmazsi

jah, azt elfelejtettem, hogy a háló már mûködik, tehát látom, tudom pingelni a többi gépet, de nincs azokon internet, csak nálam.
nemcsakfeel
Connection Types Most of standard protocols for broadband connection are supported. They includes PPPoE, PPTP and DHCP. It's pretty easy to make connection to your ISP.

Neked Chellónál a DHCP által kiosztottat kell beállítaNOD.

*hihi ** *

gizmoplayer
Dehogynem.
van egy Remote Administrator nevû progi.
elég hasznos. én is ezt használom.

Cyno
S.O.S

Az alapfelállás az, hogy megakarom osztani a Chellot. Három gép között router segítségével.
Vettem eme feladathoz egy Micronet sp888 routert.
Amíg eljutottam az a következõ. Összekötöttem, a gépeket a routerrel és csatlakoztattam a modemet a router wan bemenetéhez. A mac címet klóónoztam, valamint DHCP alatt kiosztottam az ip címeket. Jah, és az idõzónát is beállítottam. 😊 A router látja a gépeket.
De sajnos a net nem megy. Meglepõ lenne, ha ennyitõl menne.
Van a routernek egy úgymond gyors setupja, ott a következõket kérdezi:
1. Fixed ip vagy PPPoE/PPTP. Ha jól tudom ilyen a Chellonál nincs.?
2. Majd kérdi a Host nevet? DNS címet.
Ez nálam nem jött be.
Próbálkoztam a config menüpont alatt is. Ott a következõ lehetõségek vannak:
1. Dynamic ip
2. Fixed ip
3. PPPoE(adsl esetén ezt kell használni, de chellonál?)
4. PPTP

A cél az lenne, hogy mind a 3 géprõl menjen a net. A hálózat nem fontos, amennyiben a kettõ együtt jár, akkor nem szóltam. Ha vki tudna segíteni és elmagyarázni a lépéseket mint egy hülye gyereknek, azt megköszönném.

Tufa16
olyan segítséget nem tud vki mondani, hogy mivel tudom vezérelni a hozzám csatlakozó kliens gépet? (ujraindítás, programok lefutatása, ilyenek...)

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

na én tegnap csináltam meg!ha valakinek kelkl help tudok segíteni!;-)

reaper4
szó ismétlés rulez <#miaz>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
az +hogy milyen hálókártyád van az meg tökmindegy (csak mûködjön)

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
használj routert.

Nalam most mukodik, hala istennek de hogy oszinte legyek ha valamelyik gepen OPreinstall van utana MINDIG szivunk a halozattal es foleg a net-megosztassal. Olyan erzese van az embernek mintha rapszodikusan mukodne. Latszolag minden ok, de megse megy. Na akkor ujra es ujra beallitom es egyszercsak megy... 😊
martinger
a hálózat még mindig szar, ha valakinek van pontos leírása XPs hálózat beállításról és megosztásról (két ugyanolyan Realtek kártyával) linkelje

martinger
segítsetek netmegosztásban
Rámegyek a Hálókártyára amelyiken szeretném megosztani a netet, rákattintok a Speciális fülre, becsekkelem, hogy Megengedem más felhasználóknak, hogy használják a netet, nyomom az OKét.
Mire az XP:
"Hiba történt az internetkapcsolat megosztásának engedélyezése közben
A szolgáltatás jelenleg nem tud vezérlõüzenetet fogadni"

mi a baja?

ibrik
Ennek az adatnak rajta kell lennie a szerzõdési papírok valamelyikén.
De a szakik, akik telepítik a lakásokban a modemeket és beállítják, azok is le szokták írni a felhasználóknak az adatokat, hogy el ne felejtsék.

Kaszi46
tudja vki az axeleros dns kiszolgálo címeket?

*Posse*T.W.D*

Matthewpamer
Hi!Hogyha van 2 gépem,egyiken van adsl és a másikra is akarom,akkor ugy kell csinálni hogy amelyiken az adsl van oda rakok még 1 hálokártyát,és akkor az egyikbe bemegy az adsl kábel,a másikból meg a másik gépbe megy,igaz?És bekell valamit állítani a gépen,vagy elég csak ez?

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

mikike
na jó lett, csak a Win98as gépen be kellett még állítani 10.0.0.1-re az átjárót és a DNSt

mikike
Végigolvastam a topikokat, de az alapján sem sikerült:

XPs gépem, amin jön a net:
D-Link Air DWL-510 Wireless PCI Adapter
IP: 82.150.57.xxx
Maszk: 255.255.255.224
Átjáró: 82.150.57.129 (és elsõdleges DNS)
Ezen engedélyeztem a netmegosztást

XPs gép másik hálókártyája
Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet Adapter
IP: 10.0.0.1
Maszk: 255.255.255.0
(De próbáltam automatikus IPvel is)

98-as gép (amin még szeretnénk netezni) hálókártyája:
Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC
IP: 10.0.0.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 10.0.0.1
(De itt is próbáltam automatikus beállításokkal is)

De sajna a 98as gép nem látja a netet... 😞

mikike
WDSLem van, amit a szolgáltató szerint nem lehet megosztani, de én szeretném több gépen is használni (XP és 98),
hogyan tudom ezt megtenni, milyen programok kellenek hozzá és azoknak mik a beállításaik?

fm
ez nehéz volt,de megoldódott,a hiba az volt nálam,hogy én ... nem egy munkacsoportba tettem a 2 gépet,köszi mindenkinek.

hasznos leírás : http://free.x3.hu/droland !!!!!!

fm
próbálgatom amit leírtatok alább de nem megy..please help me!

fm
bizti volt már , de ha nem gáz lécci segítsetek:

- 2 gép,3 hálókártya,1 kábelnetes elérés, xp

hogyan kell megosztani a netet? be kell kapcsolva lennie mindkét gépnek ha a kliens netezni akar?
a szolgáltató 1 ip címet ad,plusz 500ér lehetne havonta mégeggyet kérni,de hátha meg lehet oldani máshogy is..

köszi

petee
ok, köszi

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Laalee
adsl nrl mukodik, mert nem tcp ip vel kommunikal, kabelmodemnel router kell

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Nálam ADSL-el igy müködik tökéletesen, akár mindkét gép egyszerre fenn van. Kábelnél nem tudom hogy van, de szerintem ott is lehet

petee
Na légyszi vki segítsen...

petee
Szasztok! Megoldható az hogy a kábelmodemet rákötöm egy hubra vagy egy switchre, és a gépeket is a hubra,szal nem egy gépen keresztül tudnak internetezni a többi gépek?
Ez müködõ megoldás,mert hallani hallottam már róla de gyakrolatban még nem láttam.

SoftFX
Hello.
Smtp potot megosztó progit tudtok?
Ha igen, címet v. progit küldjetek el nekem, légyszi!
[email protected]

SoftFX

petee
Valaki írja már le légszí hogy a sygate-t hogy kell be állítani.Kábeles inethe.

direwolf
Találtam egy nagyon jó kis proxy progit, a neve JANA server ( http://www.janaserver.de/en/ )
Igen nagy tudású, tud magyarul, és otthoni használatra korlátozás nélkül ingyenes.

There\'s no replacement for displacement

2 LAN kártya a gépbe, egyiken jön a net, másikon a LAN, majd www.analogx.com-ról proxit leszed, feltesz, többi gépen gatewayt beállit és már megy is.
Kábeles internetet osztottam meg win me alatt, nagyon sok programot kipróbáltam (sygate, winroute), de egyikkel sem tudtam chatelni, tudtok javasolni valami megoldást a problémára?
Hi!
Kábeles Netet szeretnék használni két gépre otthon (1 fõ és 1 ezen át néha...), de csak 1 gépes licenszem van a szolgáltató fele. Milyen progi kell a problémához, vagy a lenti progik jók erre?

Darkon
(lehet hogy kicsit off)A problémám a következõ viszonylag gyors kapcsolatom van a letöltés megy is rendesen(30-100k/s) azonban ha direct ip-n akarok játszani(jelen esetben nhl) a kapcsolat nagyon ugrál. Nem tud valaki olyan megoldást ami ezt az ingadozást megszüneti.(program, tipp stb.)

Born to win

Oldal 1 / 4Következő →