Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudtam a feszültségkiegyenlítõ szálakról eddig is. És egyáltalán nem zavaró. Csak akkor lehet látni, ha nagyon fehér területet ér a szál. De itt vékonyabb is valamivel. Gyakorlatilag az élvezeti értékébõl a képnek semmit sem ront. Játékok alatt észre sem venni. Aki emiatt ózkodik a Sony-tól, szerintem tök felesleges. Mivel nagyon ritkán látható...
www.world.sony.com elírtam alább...
Tegnap vettem egy 17" Sony HMD A230-as MultiScan monitort... Olyan képe van, hogy azt leírni nem lehet! Eszméletlen jó vásárlás volt. Eredetileg Samsung MagicBright-ot vettem volna abból is 765MB-t, de ez amit vettem lazán üti.

Nem tud 1600*1200-as felbontást de amit tud az tekintélyt parancsoló pláne ilyen gyönyörû képminõség mellett.

Eltérítési frekvencia:

Vízszintes: 30-80 kHz
Függõleges: 48-170 Hz

Felbontás: min. 640*480 max. 1280*1024

Képpontméret: 0.24mm középen 0.25mm a széleken.

Felbontás és Frissítés: 640*480 160 Hz
800*600 130 Hz
1024*768 100 Hz
1280*1024 75 Hz

Tökéletes képminõség játékokhoz és DVD-hez. 60%-al nagyobb fényerõ és kontraszt a mai monitorkhoz képest. Új elektronágyú Trinitron képcsõvel... A plusszokat lehetne még sorolni, de nem teszem.

www.wolrd.sony.com oldaláról el lehet navigálni a monitorig, akit érdekel a többi paraméter. Ára: 80.000 Ft és számtechboltba nem lehet kapni, csak bevásárlóközpontokba. Pl. Cora. Ha valaki meg akarja magát lepni egy gyöngyszemmel, akkor ez egy igen jó választás. A desingja is eltér a mai átlagmonitoroktól. Mac-es stílusa van és nagyon jól mutat.

6 éve porosodó Axion monitoromat cseréltem le erre, de nagyon megérte. A többi hasonló monitor, mint Samsung, LG, Daewoo, Hithachi, Philips, Nokia stb... is jók voltak (olcsóbbak is) de ezt egyik sem überelte felül. Karácsonyra szép ajándék.
Samsung SyncMaster 765MB monitorral rendelkezik vki? MB menüben át lehet írni az elnevezéseket?
Emery
Monitor vasar elott allok egy Belinea 103055 a kiszemelt peldany. Errol a moncsirol kene info.
jo/rossz tulajdonsag.

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Valaki nem tud mûködõ színes monitort 10000Ft körûl(jó lenne ha tudná az 1024*768-at)Csak ideiglenes megoldásként gondoltam(most nincs zsém egy újra,de a régi beszart)

\"Life is around you and in you.\"

és ki rakta a dinamitot a monitorba?
Csacsis
ilyenrõl már hallottam
Egy ismerõsöm ismerõse Mobilról szeretett volna telefonálni (talán az ELTEN) de nem volt térereje. Fogta magát, feállt a gép elõl (addig netezett) és kiment a folyosóra. Mire visszajött a (Bellinea) monitor képernyõjébõl származó egyik üvegdarab a szék háttámlájából lógott ki. Azt hiszem világos voltam.

Meg a vegen felrobban... 😊
Atus01
Topic: hogy melyik a legjobb 15"-os monitor? Hmm... MAG 570FD. Szerintem.

Atus01
Ötletem nincsen, de nem ártana megmutatni egy szervíznek.

rage
Kb 3 hónapja kezdõdött.
A monitorom (LG795FT) a legváratlanabb pillanatban , menet közben, nem képváltáskor, egy igen szép nagyot kattan.
Ha bekapcsolás után tenné, vagy felbontás-váltáskor, akkor nem szólnék semmit
Akkor viszont nem kattan sohasem.

Ma is netezek már vagy 3 órája, épp írok a fórumba, s katt, de most olyan hangosan, hogy majdnem leesett a billentyûzet 😊
Ilyen remek, üveges hangja van, sajnos nem tudom leírni, de jóval hangosabb, mint a régi monitorom felbontás-váltáskor.
Ilyenkor a kép meg sem rezdül, mintha mi sem történt volna. Csak egész mélyen hátulról jön ez a hang - napjában mondjuk kétszer.
S immáron, vagy 3 hónapja...
Vajon mi van benne ami csattan, s ugyan mitõl?
Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném...

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Evil
veszitoszal = feszitoszal

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
eleg jo moncsik sokan dicserik.Igaz benne van a ket veszitoszal de ez csak izlesek kerdese. En ha most vennek 19 est ilyet vennek.Vagy flatront.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Na kérem kis info a vásárlás elõtt állóknak:

IIYAMA 19" monitor, netto 65300ért most hozattak egyet a céghez.

Ugyebár ez a belépõ szintû IIYAMA a 19"osok között.

Sima FSC képcsöves, jó a képpontméret is, és a képfrissités is 85Hz 1280x1024ben.
DE.

Geometria ritka tré😞
A képernyõ széleinél összevissza mennek a vonalak, hol ferde a kép széle, hol görbe stb, AMIT NEM LEHET A GEOMETRY BEÁLLITÁSOKKAL KIKÜSZÖBÖLNI.

Továbbá a szineloszlása valami botrányos.
Baloldalt SOKKAL melegebbek a szinek, mint jobboldalt, és még csak nem is egyenletesen változik az egyik széltõl a másik felé, hanem kb 1/3nál van egy elég erõs átmenet...

Ezen kivül annyit vettem észre, hogy a 1280ban csak 24biten jelenit meg 85Hz-en, ha felrakom 32bitre akkor csak 60Hz és nem is lehet állitani (W98SE😞). Bár ez biztos a matrox G450DH 16MB problémája.

Szal ez a monitor VBT, aki teheti kerülje.
CybearBoy
Üdv!
Errõl a moncsiról mi a véleményetek: Samsung 959NF? Most láttam Mediában, 130-ba kerül, 19"-es. Ez mennyire új típus, milyen lehet a képminõsége? Aki tud valamit róla, az pls írjon.
Thx

Atus01
Nekem is gyanús, de a TV-k hátulján RF csalakozó szokott lenni😊

Csacsis
Hát, kölcsönkérek valakitõl egy tv-outos kárgyeszt, osz kipróbálom.
Kösz a tippeket.

Ha TV, akkor egy TVOUT-os kartya kell, oszt had menjen. Mondjuk akkor a kepminoseg eleg szar lessz egy moncsihoz kepest, de hat eszed-nem eszed ez van. 😊
pilóta
Nekem gyanús, hogy az nem monitor, hanem TV 😊)
Márcsak azért is, mert ha monitor, akkor szüksége van pluszban egy vízszintes és egy függõleges szinkron jelre, tehát 3 BNC-nek kellene rajta lenni.

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Csacsis
Helló! Ha tudnátok segíteni rajtam, azt nagyon megköszönném.
Lenne egy (kb:51 cm) képátmérõjû monokróm monitorom. A gond az lenne vele, hogy egyetlenegy BNC-s csatlakozója van hátúl. Ezt hogyan tudnám bekötni a PC-be?
Üdv!

Shep
A Hz et néztem uez van, de ha a felbontást veszem lejebb csökken a különbség mértéke, mondjuk nem az zavar hogy kicsit másabb a színe, hanem hogy nem egyforma ha érted mit is akarok mondani, mert játékoknál filmeknél ugye a probléma nem tûnik, ki de az exporerben zavaró egy kicsit, nem vészes csak hát ....

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Próbáld a frekvenciát lejjebb venni, nézd meg 60Hzen is csinálja e.
Cserélj videokártyát (átmenetileg) és nézd meg ugyis rossz e.
Shep
a fene na szóval most nincs akora különbség a két oldal között, vagy csak a másik oldal is kezdi felvenni, a barnás árnyalatot, vagy nemtudom

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Na, most nincs akkora különbség a

Shep
Ja és javítom a leírtakat, nem sötétebb hanem inkább el van szinezõdve olyan barnás árnyalat, mint amikor a képhõmérsékletet 6500ra veszem

Shep
Komolyan van ilyen vízeres dolog, hangfal van/de az árnyékolt és akkor a mésik oldalon miért nem olyan?

ezt a vizeres dolgot komolyan gondoltad?

nem lehet hogy arra allergiás, hogy kina van a föld másik oldalán?

Egyébként hangfal nincs mellette vagy ilyesmi?
Shep
Srácok a következõ a problémám, a monitorom jobb oldalán egy rész egy árnyalatnyival sötétebb képet ad/alig észrevehetõ csak a fehér színnél tûnik ki, pl az explorerben/, mitõl lehet ez? Ha minden igaz pont ebben a vonalban húzódik mélyen a talajban egy vízér, erre lenne érzékeny, vagy vmi más oka van? Van rá gyógyír?

Atus01
1280*1024 vagy 1280*960. Olyant vegyél, ami itt min. 85 Hz-et tud. Ebben a felbontásban min. 17"-os kell.
Itt nézz körül:
http://www.depo.hu/lista.php3?id=22

Atus01
Itt egy link, talán ez segít:

http://www.magic-displays.de/Monitore/17zoll.htm

Nekem is LG Flatron van ugy mar masfel eve.
Nekem ez utan a monitor utan mar nem kell masik katodsugarcsoves. En szerintem a 17"-os kategoriaban ez a monitor (795FT) az egyik LeG.
Ha majd 1-2 ev mulva monitort cserelek megint akkor mar TFT.
Pheel
Kérdésem van. Kinek melyik a szimpatikusabb és miért. Az nem érdekel, ha csak választ, indokolja is meg, hogy miért!

A kérdéses eszközök pedig:

Samsung SyncMaster 957 P
LG Goldstar Studioworks 995E

Árban ugyanannyi, szóval az nem foglalkoztat.

Másik kérdés: ez nagyon gázos?

EIZO FlexScan F77
Spenser
Má newm azé de a Sansung 757 DFX TÖBBET tud !!!
Nekem egyel kisebb van 755 DFX.

En megvettem az LG 795FT-s monitort es nagyon elegedett vagyok vele 😄DDD
CybearBoy
Szerintetek melyik a jobb választás?:
LG 795FT vs Samsung Syncmaster 757DFX
Árban ugyan annyit nyomnak, és asszem a tudásuk is hasonló.

Vasarnap megyek Siofokra,remelem azert nem lesz tul rossz ido... :-))
Zozo!!!
Te LG-s monitort hasznalsz? :-DDD
Lassan en is beallok a sorba...
Ja igen,olvastam 1-2 helyen,hogy nem art kiprobalni a moncsit vasarlas elott,erre van lehetoseg a boltban?Van ra lehetoseg alltalaban?
Pl,egy Wincsit se tudsz kiproballni vasarlaskor... :-(((
Amugy miutan megjottem a Balcsirol,nem sokkal utana vennem meg az LG monitoromat :-))) (LG 795FT) :-DDDD
Amugy a SIK kepernyo a katodsugarcsoveknel ott kezdodik hogy a kepcso kivul-belul sik!

Nem veletlenul reklamozza az LG a monitorjait a kovetkezo szavakal:

-sik kulsofelulet
-sik belsofelulet
-sik kepfelulet

Egyepkent azt hogy egy kepcso nem sik belulrol nagyon egyszeru megnezni, nezz a kava moge olyan 45-kos szogben. Persze aki LG-t hasznal rendszeresen az szembol is siman eszreveszi mas monitoron hogy atvagas van a dologban!
(C)mtubi: szivembol szoltal!
bezony-bezony,a Samsung NF,ami ugyanugy 70 korul van nettoban,akkor meg ugyanott vagyok,igy maradok az LG-nel... :-DDDDDDDDDD
Lattam en is tavaly a Samsung DFX monitorjait. Hat koszi= tokosen velosen semmiben se jobb mint az a flatron. Sott a kepe hatarozottan rosszabb volt. Es nem sik. Belul homoru mint allat.
Sman2
Gondolom a szervizes még nem is hallott/látott/szerelt LG 795FT-t, mert még egy se döglött be 😊
Na jó csak poén volt 😊
F_L!!!
De en ugy tudom,hogy az LG 795Ft nem 2-3 eves monitor,arrol honnan veszed,hogy 2-3 ev mulva szar lesz????
Azert mert volt 1-2 regi LG monitor,amivel esetleg voltak gondok,azert nem hiszem,hogy ez az uj konstrukcio rossz lenne.
Amugy a Samsungban a DFX rosszabb az NF-nel es tobb helyrol is azt hallottam,hogy a 755Dfx-nel is jobb a 795Ft-s LG :-))).Amugy szervizessel is beszeltem mar :-)))).
Mar szinte tuti,hogy azt fogom megvenni...(LG) :-D
I.C.ram
a df miben mas a dfxtol?
Sman2
ITT A KIRÁLY MONITOR:
TATUNG /nevesincs/ 14" Svga Monitor...😊

De most komolyan, már vagy 6 éves és még mindig müködik...
Csak néhány pont van beégve középen, de még mindig jók a szinek.
/amugy a beégett pontok pont jók az FPS játékokban ha nincs célkereszt 😊/

Ezzel szemben néhány új monitor 2-3 év és vége.
Csak ugy ravagta... 😊
F_L!
Ezt honnan veszed,hogy az LG monitorok 2-3 ev mulva elhomalyosodnak?
Csak az a baj hogy nem latszik siknak...
Sman2
Gondolod TE.
De sajna az a baj, hogy hiába látod síknak, a szemed/agyad/ jobban károsodik/fárad ha kívül sík & belül homorú a képcsõ...
Legalábbis én ezt hallottam!