Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja szellemkepet TV-n mar lattam de monitoron meg nem. 😊
En sem veletlenul vettem MEGINT LG monitort (19" F900B FLATRON). Es milyen erdekes hogy a "regi" 795FT is TOKELETESEN mukodik a mai napig 3 eve (tobbnyire 1024x768 100Hz-en). Kib@szott szar az LG...
Igazad van, nekem sem Alien tvm van 😊 Úgy értettem, a számtek eszközökre gondolsz.
NeoMaN
monitor, tv, HIFI, video
ilyenekre gondoltam.
Mindenütt jelen vannak a felsorolt gyártók, és köztudottan a legolcsóbb, még elfogadható, de ki tudja meddig tart kategóriába tartoznak.

Nem az LG-t akarom védeni, de hogy tervezel hosszú távra hardver eszközt? 😊 Talán a monitor az, ami kitart pár évig, ha reálisak vagyunk. Philips 12x íróm elhalt egy héttel a gari vége elõtt, árában becseréltem LG 48x dvd kombós drivera. Egy év alatt odáig jutottunk. A drágább, jó minõségû eszközökkel (ne érts félre, nem veszek gagyi cuccot) maximum azt a nyugalmat veszed meg, hogy a gari vége elõtt nem megy tönkre, de még ez sem biztos. Mondom, monitor kivétel, szem nem játék.
ShadowLord
Nem vagyok LG marketinges bár nálam az LG monitorok joval olcsóbbak az átlagnál😊Én csak azt kértem ne általánosits minden LG termékre s annak kategoriáira!!!

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

NeoMaN
Érdekes mód az olcsó LG és Samsungokra igaz.
Azt írtam, hogy olcsó szar ...
Egyértelmû, hogy nem a 100-ezres monitorokra gondolok.
Minden kategóriában az olcsó az általában nem véletlenül az.
Te egyként nem at LG marketingese vagy,? Elõszõr az író, most a moncsi...
Hallottál már ilyet: Iyama, Viewsonic, Hitachi, Plextor?
LG, daewoo, samsung olyan mûszaki cikkeket gyárt, amik olcsók és megbízhatatlanok hosszútávon. Lehetsz elvakult LG fan, ez nem változtat a tényen.
Ám az is igaz, hogy ki lehet fogni normálisan, igényesen gyártott terméküket is, amikkel sose lesz gond. Nekem van egy 14-es digis LG moncsim (6 éves múlt), jó a mai napig.
Viszont nem olcsó volt akkoriban mikor vettem.

ShadowLord
Jó lenne ha nem általánositanál minden LG tipusra az enyém se szellemképes van otthon egy N2200P az sem de van még nálam egy f900b és az sem milyen érdekes!!!

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

NeoMaN
ok, akkor nem szar.
akkor azé szellemképesek mert jók.

ShadowLord
Nekem LG 915FT PLUS-om van gyönyörû kép semmi gondom vele 1600x1200 85Hz,1280x1024 100Hz ugyhogy szerintem nem szar márka az LG!!!

NeoMaN
szar a moncsi. sima vga-n azért jó, mert akkor 60Hz-en megy. Nálam is van egy kis szellemkép sajna (60Hz-en nincs). Szar olcsó geci Samsung és LG. Ez van.

ShadowLord

Spenser
Nah sehol senki??? 😞

Spenser
Szazstok
Vettem 2 hete egy LG F700P monitort.
Egy pár nap múlva (2-3nap) bekapcsolás útán röktön elkezdett halkan zúgni, uttánna kicsit hangosabbá vált 1-2 óra használat utnán pedig már sípolni is szokott! 😞

UGye ez nem nórmális ???

Eddig egy Samsung 755 DFX moncsim volt annak SEMMI hangja nem volt ez az LG meg lassan 2 hetesen hangosabb lett mint maga a gép! 😞

Jelenleg most szervízben van hát kiváncsi vagyokrá hogy meg tudják-e javítani vagy hogy kicserélik-e!

0ppika
Hi. Egy játékkal (S.T.A.L.K.E.R. Oblivion Lost) a következõ problémám akadt:
Indításkor bejön a monitorom OSD menüje és ezt írja:

Szinkron Helytelen
97,4 kHz 148 Hz Np

Nem indul a játék. Már próbáltam visszavenni a felbontást és a frissítést is, de semmi.
Mi lehet a baja?

http://epica.nl

Kell rajta lenni nekem 700s van és azon is van.

50e-bõl kapsz Samsung 765MB-t(ennek sokkal jobb a fényereje mint az LG-nek) , vagy ha mindenképp LG akkor csak a P-re végzõdõeket vedd(PL.:LG F700P) mert azok sokkal jobbak mint a B-sek!

"vessetek a mókusok közé" :)

érdekes reagálás.én nem azt mondtam hogy 72 Hz-s monitort kell venni, hanem hogy 100 Hz-s legyen a képfrissítés a kívánni használt felbontásban.egyébként is csak a nagyon gagyi monitoroknál lehet ez kérdéses,hogy tudja e 1024*768-ban vagy 1280*720-ban a 100 Hz-t. egy kicsit több ráfordítással viszont már jó monitorokat is lehet kapni.

Pheel
Hát kívánom neked, hogy egész életedben 72 Hz-en nézzed a monitorodat... :-\
mindig csodálkoztam azon, hogy minek kell 1024*768-nál nagyobb felbontás valakinek.itt persze az átlagfelhasználókra gondolok, aki játékra, filmnézésre, internetezésre és emellett word/excel stb. használja a monitort. hiszen már ennek a felbontásnak is mondhatni tökéletes a képe. a videokártyának is nagyobb lesz a frameraté-je. viszont akármilyen monitor ezt legalább 75kHz kell hogy tudja manapság, de inkább 100-on.afölötti képfrissítésnek nincs értelme, inkább csak dicsekedni meg leírni a termékismertetõbe hogy jobban eladható legyen, a szem itt már nem érzékel különbséget.a 72-75 kHz a kritikus határ,afölött már senkinek a pupillája nem reagál a villanásra. én a helyedben olyan monitort vennék, ami 1024*768-at 100 kHz tudja frissíteni, és inkább egy 19-est, mert a jót könnyû megszeretni, a nagyot is kis idõvel kicsinek látja az ember. igazából 70-80 cm lenne az ideális képátló, de az még monitorban nagyon drága, mert az már egész jól betölti a látóteret, és így kényelmesebb a szemnek, meg messzebbrõl is lehet nézni.pl: a GABA eléggé szörnyû márkanév, ennek ellenére jó minõségû és olcsó. de olyat amit a TESCO-s vagy METRO-s magazinokban hirdetnek, ami abszolút noname és kurva olcsó, na olyat tényleg ne vegyél,mert könnyen lehet hogy a garancia lejárta után nem sokkal meg is adja magát.

Pheel
15-20 EHUF
El szeretném adni a 15" Belinea négyéves monitoromat, mivel nagyobbat fogok beszerezni. Remek, megkímélt állapotban van, szerintetek mennyiért lehet elpasszolni?

Pheel
70 kHz-es, azaz egy jobb 15-ösnek vagy egy gagyibb 17-esnek felel meg. Ha nem akarod 1024x768-nál magasabb felbontásban használni SOHA, akkor ha tetszik a képe, vedd meg. Ha igen, akkor keress nagyobb frissítésût!
jah.. én nem is 19-est akarok... persze hogy 17-es kell... a nagyobb be se fér 😊
szal én egy 17"-os LG F700B-re gondoltam...
lent van rola leírás? vélemény? esetleg van vki itt, akinek a fent említett monitora van?
Kristof

football without ultras is nothing

Pheel
Inkább egy rendes 17-est, mint egy gaygi 19-est.
akkor te mit ajánlanál? 40-50k értékben?!?

Pheel
Nem vagyok mérvadó, de a Samsung monitoroknak nagyon jó a hírük újabban. (Nekem is az van, azért nem mérvadó, amit mondok.) A Samtron az olcsóbbik Samsung, ugyanazzal a képcsõvel, de gagyibb elektronikával.

Ha nincs pénzed jóra, inkább vegyél egy kisebbet, de ne spórolj a frissítésen és a minõségen, mert a szemed bánja, az meg eléggé pótolhatatlan!
vagy lehet, hogy jobban megéri 50k-ért az LG F700B??
Jellemzõk F700B
Képernyõ Típus Flatron
Méret 19"(18,0"látható) 17 ”(16,01 ”látható)
Képpontávolság 0,24 mm (rés)
Maszk Flat Tension Maszk
Látható felület 325x 244 mm (vízszintes x függõleges)
Felületkezelés Széleskörû antisztatikus és tükrözõdéscsökkentõ borítás
Fókusz Dinamikus
Kijelzõ Vízszintes frekvencia 30~70 KHz
Függõleges frekvencia 50~160 Hz
Maximális felbontás 1280x1024 @66 Hz
Ajánlott felbontás 1024x768 @85 Hz
Fizikai adottságok Videojel típusa RGB analóg,szeparált
Jelkábel 15 tûs D-Sub
Áramellátás 90~264 V (47 ~63 Hz)
Méretek (sz./mé./ma.) Nettó:415x 432x 413 mm
Bruttó:518x 570x 465 mm
Súly Nettó:17 kg Bruttó:20,5 kg
Energiafelhasználás Normál mûködéskor kevesebb mint 73 Watt
Pihenõ /standby üzemmódban kevesebb mint 8 Watt
Kikapcsolt állapotban kevesebb mint 3 Watt
Speciális Audio -

Plug &Play DDC DDC 2B
USB -
OSD vezérlés Igen
Tanúsítványok Blue Angel,TCO-99,ISO 9241-3,7,8,DHHS,
HWC,ROV,UL,CSA,TUV-GS,SEMKO,GOST
CE,FCC-B,C-TICK,VCCI,EPA Energy Star

ami azt illeti, nem szeretnék tul sokat költeni ré.. akkor mit tudnál/tudnátok ajánlani 40-45ezer értékben?
én ilyeneket néztem:
17" LG 773F
17" LG 700B
17" Samtron 76DF DynaFlat
melyik a jobb? vagy van jöbb 5lete vkinek?
segítséget elõre is thx!
Kristof

Pheel
Az összes 3-assal végzõdõ SyncMasternek gyenge az elektronikája. Törekedj inkább egy 7-es végûre, nem fogod megbánni.
hali!
mit tudnátok mondani a 17" Samsung SyncMaster 753s
monitorrol? elég jo? megéri megvenni?

johnnie_walker
Tud valaki valami hibát az LG F700B-rõl? Némelyik szaküzletben már bruttó 40e alatt meg lehet kapni, és Teszkóban meg a Korában is kilóra árusítják.

_fly
Na, behal a 3 éves MAG moncsim (XJ770). 😞
bekapcskor csattan egy kicsit és mintha elmágnesezték volna a képcsövet.
Degauss 1x, Degauss 2x, 3x, de már nem a régi, valami nagyon elment benne 😞

Ígyhát meg kell lepjem magam egy újjal (betervezve nem volt az idei büdzsébe, de majd kigazdálkodom valahogy 😊

Namost amikkel én szemezek:

LG 795 FT
IIYAMA LM704UT
IIYAMA HF703UT
IIYAMA HM704UTc
IIYAMA HM703UT
Samsung 757P
Samsung 757MB
Samsung 757NF
ViewSonic P70f
ViewSonic P75F

Amit nem tudok:
1. DIAMONDTRON képcsõ - ugye nem ebben vannak a trinitron-csíkok !?
2. DYNA-FLAT vs. NATURAL-FLAT a Samsungnál. Mik ezek a varázsigék?

Ha valakinek van tapasztalata esetleg dolgozott valamelyikkel, neadj Isten többel is ezek közül az megosztaná velem?

Elõre is köszönet érte.
Tényleg. Melyiknek szebb a képe?

Samsung 765Mb-t érdemes venni?

Szerinted elõszõr hazavittem, megnéztem ott és utána összehasonlítottam az ottaniakkal és úgy véltem de szép a képe és megvettem? Ehhh....

Már az áruházban kitünt a sok neoncsõ és leosztott gagyi TNT2 Vanta kártyán meghajtott Sony-ról hogy üti a jelenlevõ összes többi képét.

Otthon pedig csak mégszebb volt az egész. Otthon nem Vatta illetve Vanta van😊

Szóval nem az otthoni kép vs. áruházi lett összehasonlítva. Csak leírom, hogy ne essen félreértés a kép minõségének jogos volta miatt.
Próbáltam degauss-t, de nem segít. Ha jól emlékszem moare menüpont nincs benne, de este megnézem.

GPLRank: -51|GTRank: -30

budasp: Tudom nem segitseg, de nekem 77i-m van es hasonlo volt a problemam, de most hogy mondod, ugy remlik mar nincsenek csikok. Tehat vagy el lehet oket tuntetni, vmi menu allitgatassal, vagy a kornyezet fenyeitol lehet (azok erositik fel).

Pheel
Moare-ra gyanakszom, de lehet nem. Ha az, akkor a menüben a moare opciónál tekergess, hátha eltûnik.
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Goldstar Studioworks 76i 17" monitort használtan. Gyönyörû, egyenletesen éles a képe, nagyon jó a linearitása, de azt viszont csak otthon vettem észre, hogy nagyon nagy a fényereje. A brightness 0%-ra állítva is enyhén szürkés a fekete háttér, a fehér szín pedig szinte kiveri az ember szemét. Gondolom ez megoldható a G2 visszaállításával (gyanítom, hogy elõzõleg fel lett tekerve).
A komolyabb gondom vele az, hogy közel vízszintes, enyhén görbülõ, változó vastagságú halvány csíkok láthatók leginkább a képernyõ szélei felé. Ezek a csíkok homogén háttér (pl. Windows zöld háttere) elõtt jó látszanak, fényképnél, vagy játéknál már nem is lehet észrevenni õket. Az üzletben is láthatóak voltak ezek a csíkok, az eladó a neon lámpára gyanakodott. De sajnos otthon is pont ugyanúgy jelentkeznek.
Annyi sikerült megfigyelnem, hogy ha a függõleges képméretet, képpozíciót, vagy a képforgatást állítom, akkor a csíkok vándorolnak, sûrûsödnek vagy ritkulnak. A csíkok akkor is vándorolnak lassan le-fel ha magát a monitor döntögetem a talpán elõre-hátra. A jel kábelt próbáltam mozgatni, de arra nem történik semmi.
Minden felbontásban és frissítési frekinél meg van ez a jelenség.
Mi lehet ez? Valami féle interferencia?
Köszi!

GPLRank: -51|GTRank: -30

Pheel
Már ha van lehetõséged megnézni...
Laalee
amugy azon is baromi sok mullik, hogy amit neztel boltban monitor az milyen videokartyaval volt meghajtva. ez a sony monitor itt elottem is biztos sokkal szebb kepet produkalna ha nem egy i810 es grafkartya vezerelne... marpedig egy tobbszorosen leosztott valszeg gagyi kartyarol hajtott monitor kepet egy fenycsovekkel bevilagitott helyen osszehasonlitani az otthon tapasztalttal eleg furcsa.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Pheel
Nem azt mondtam, hogy 1024-ben nem tol ki többet, hanem hogy 1280x960-ban már nem megy 85Hz-et. Szóval marad az 1024x768. Ez a bajom vele. A sajátommal meg az, hogy 1600x1200-ban nem megy 85Hz-et.

Az elõzõ monitorom Tron csöves volt, de engem sem zavart a szál benne. Valahogy ezt én csak kifogásnak érzem, ha valaki ezért szólja le a másik monitorát, de ismerek olyat, akit ez tényleg zavar.

A nem lapos Samsung 19"-es a Syncmaster 957P volt? Az tényleg hengerpalást.

Amit említettél, hogy az alján nem szép a kép, én még nem tapasztaltam.

Az LG-ket én sem szeretem, mert a Flatron képcsöveiket nagyon szokni kell.

Nekem még az is szimpi volt a Samsungban, hogy - igaz én nem úgy vettem - volt csereakciójuk és ha bevittél egy régi gagyi monitort, akkor sokkal olcsóbban adták az újat.

Na ennyi. Biztosan nagyon szép az a Sony, bár újabban elég sokan szólják le a Sony termékek minõségét, de nekem a CD olvasóikon és íróikon kívül rossz tapasztalatom még nem volt velük. Amúgy most is zizeg egy 2x-es Sony olvasó a gépemben a másik 2 egység mellett 😊 Lehet már vagy 8 éves 😊
85Khz-es technikája az E230-asnak van. Nálam jelenleg 81Khz-en is megy. 1024*768-ban pedig 100 Hz-en használom. Tegnap állítottam be erre. Ezt tudja.

Amit mondtam, lehet inkább úgy kellett volna, tiszetelet a kivételnek. Igen. Csak két év fórumozás után nagyon ezt érzem ki a többségbõl.

Egyébként én is 19-es monitort akartam venni, de azok mind 100 ezer felett vannak. 106 LG Flatron, 116 Samsung DFX, 134 Sony Trinitron stb.... Ennyi pénzem nem volt rá. Ez a 17-es Sony pedig valóban nem egy olcsó, de a képminõsége eszméletlen szép. Tegnap direkt lefutattam jópár játékot és mintha nem ugyanaz a program lett volna... De nem csak a korábbi monitorommal hasonlítva össze, hanem jópár másikkal is ami a baráti körömnek van. Drága, de tûéles és gyönyörû kép és vakítóan fényes effektek jöttek elõ. Ennek a moncsinak van egy speciális bavonata, ami még élethûbb képet tesz lehetõvé és még rengeteg olyan dolog amit itt meglehet tekinteni. Ezek mûszaki adatok és technologiák... De igazából látnod kéne élõben. Nekem nagyon megérte.

Cím: http://www.sony-cp.com/en/products/crt/a_home/a230/ds-
a230.pdf

Ezek nem reklámszövegek. Mind benne vannak. Tehát ez egy modern monitor és mindemellett még igen designos is. Kép is van róla ha elmész a címre.

19-es monitorból meg választhattam volna, 98 ezerért Samsungot nem sík képcsõvel, de azt meg minek?

Nekem eddig a Samsung volt a favorit, de teszteltem egy-két ilyen monitort (újabb DFX-eseket MB-seket) de a képcsõ alján igencsak igénytelenül volt megoldva a kép megjelenítése... Mindezek mellett nagyon jó monitornak tartom és az LG-t is (annak a fényerejével nem voltam megelégedve, valahogy nagyon homályosnak tünt az egész) de a Sony-nak a közelébe nem jönnek a képmínõség terén. Nem véletlenül van az, hogy az olcsóbb. Mégha szálakkal is van megoldva, de ez annak zavaró, aki egyfolytában azt bámulja... Egyébként nem látszik abból semmi, ha alkalmazást futtatsz és ha word-be dolgozol, akkor meg idõnként feltünik, de mivel a szövegre figylesz meg egyébre, már ott sincs.

Itt a munkahelyemen is vannak Sony-k és elõszõr én is ódzkotam a szálaktól, de aztán használva õket fel sem tünt, csak a gyönyörû éles kép, amelyet jó volt nézni. Hát ennyi.
Pheel
Szerintem belõlem nincs oka az irigységnek beszélni. A másik az, hogy valami régi Samsungot láthattál mert ennek igencsak nem csúnya a képe.
Továbbá ahogy számolom a te Sony-d maximum 1024x768-ban ad 85Hz-et és 1280x960-ban már nem, az pedig elég kevéske ahhoz, hogy felsõ kategóriás 17"-osnak lehessen nevezni. Egy 85kHz-es elektronikát igazán tehettek volna bele.
Lehet, hogy marketinges lett, de ezek tények. Amúgy az Axionom 15 colos volt és egy kis techinkai érdekességgel síknak hatott. Nagyon jó monitor volt. És ma is az. Mivel semmi baja és kiválóan mûködik. Powerstippel pedig meg volt húzva és vitte a 85Hz-et is.

Amikor bekapcsolom a Sony-t csak egy dolog jut az eszembe: Gyönyörû kép. Nekem ez számít. Az pedig, hogy van ilyen meg olyan 19-es monitor. Én 100 alatt nem láttam normális 19-es monitort. Ami volt az egy régi képcsöves és igen szarul is nézett ki. Samsung volt.

Amúgy ennek a Sony-nak 2001-es a képcsöve. Akkori technológia. De mind1. Az az igazság, ha beírok ebbe a supergamez fórumba akármit is, legyen szó játékról, hardware-rõl vagy bármirõl, mindig mindenki fikázza lefele. És irigység beszél belõlük. Ezért a továbbiakban tartózkodom ettõl és max. a baráti körömmel közlöm, hogy mit vettem, vagy esetleg ajánlom e másoknak.

Üdv
SONY. ha tobbet varsz a jovotol... 😊
ne sertodj meg nem kotozkodni akarok, csak nagyon marketinges lett a fogalmazasod.
"Tökéletes képminõség játékokhoz és DVD-hez. 60%-al nagyobb fényerõ és kontraszt a mai monitorkhoz képest. Új elektronágyú Trinitron képcsõvel... A plusszokat lehetne még sorolni, de nem teszem."

Aztan persze midig kiderul hogy a kepcso es az elektronika is mar vagy jo 4-eves fejlesztes.
Ezt a xx%-kal "nagyobb" fenyero dumat is halloottam mar parszor az elmult 10-ev alatt... 😊
Pheel
Az a gáz ezzel a monitorral, hogy egy normálisabb 19-es jobb nála és alig drágább. Pl nézzük az én Samsung Syncmaster 957DF-emet:

hasonlítás tárgya Sony Samsung
pixeltávolság .24-.25 .20
frekvencia 80kHz 96kHz
fényerõplusz +60% Highlight zone (fogalmam sincs mennyivel fényesebb, de sokkal)
képcsõ Tron(csíkokkal) DynaFlat (csík nélkül)
design Mac-es elég modern forma
méret 17" 19"
ár: 80 bruttó 80 nettó

Szal szép ez meg minden, de nem esek tõle éppen hasra. Persze egy 14"-os Axion után maga lehet a menyország