Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos, megnéztem az általad említett oldalt,
az ott lévõ exe file a
w32.funlove.gen vírust tartalmazza, úgyhogy hanyagoljuk
az ott lévõ exe file a
w32.funlove.gen vírust tartalmazza, úgyhogy hanyagoljuk
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Megpróbáltam driver-cseréket, minden változatlan
Marad a monitor - hiba...
Legalább is én arra tippelek
Marad a monitor - hiba...
Legalább is én arra tippelek
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Rage!
Én attól félek, hogy ez hardver hiba lessz, akár a Voodoo3, akár a monitor elektronikája.
Mindenesetre szerintem dúrd le a V3 driverét és a monitor drivert és telepítsd újra. Hátha ez megoldást hoz. Sérülhetett végül is valami .dll is.
Az ftp://warez.scene.hu upload könyvtárba raktak fel néhány monitor tesztprogit. Nem nagyok.
Esetleg nézzd meg, hogy azok mit mutatnak.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
By Bradock
Én attól félek, hogy ez hardver hiba lessz, akár a Voodoo3, akár a monitor elektronikája.
Mindenesetre szerintem dúrd le a V3 driverét és a monitor drivert és telepítsd újra. Hátha ez megoldást hoz. Sérülhetett végül is valami .dll is.
Az ftp://warez.scene.hu upload könyvtárba raktak fel néhány monitor tesztprogit. Nem nagyok.
Esetleg nézzd meg, hogy azok mit mutatnak.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
By Bradock
Segítséget szeretnék kérni
Épp az Alice címû játékkal játszottam, mikor a kép baloldala egyszer csak elkezdett
bal felé kitolódni a képbõl
Mintha kinyújtódott volna ez az elsõ harmad
Kiléptem a játékból, a hiba fenn állt továbbra is, a start menü pl bele sem fért a képbe
Visszahúztam, s akkor láttam, hogy az azon az oldalon lévõ ikonok fele akkorák kb,
mint a képernyõ közepén lévõek, vagyis baromira eltorzult az egész.
A 85 hz-es képfrissítési frekvenciát visszavettem 75-re, a hiba megszûnt
Eddig 2 éven át simán ment 85-ön 800*600-banm a Daewoo 15 colosnak
ezt tudnia is kell
Sajnos minden felbontásban ez lett a helyzet, vissza kellett vegyem eggyel kisebbre a képfrissítéseket
Ráadásul, ami eddig optimálisan 120 Hz volt 640*480-ban, ha most optimális
frissítést választok , automatikusan 75 Hz-re áll be, pedig a Windowsban lehet látni
és választani a többit is 120 Hz-ig felfelé
Most mitörtént itt menet közben? Elszállt valami a monitor chipjében?
Vagy videokártya - hiba lehet ez?
Van valakinek tippje?
köszi,
rage
Épp az Alice címû játékkal játszottam, mikor a kép baloldala egyszer csak elkezdett
bal felé kitolódni a képbõl
Mintha kinyújtódott volna ez az elsõ harmad
Kiléptem a játékból, a hiba fenn állt továbbra is, a start menü pl bele sem fért a képbe
Visszahúztam, s akkor láttam, hogy az azon az oldalon lévõ ikonok fele akkorák kb,
mint a képernyõ közepén lévõek, vagyis baromira eltorzult az egész.
A 85 hz-es képfrissítési frekvenciát visszavettem 75-re, a hiba megszûnt
Eddig 2 éven át simán ment 85-ön 800*600-banm a Daewoo 15 colosnak
ezt tudnia is kell
Sajnos minden felbontásban ez lett a helyzet, vissza kellett vegyem eggyel kisebbre a képfrissítéseket
Ráadásul, ami eddig optimálisan 120 Hz volt 640*480-ban, ha most optimális
frissítést választok , automatikusan 75 Hz-re áll be, pedig a Windowsban lehet látni
és választani a többit is 120 Hz-ig felfelé
Most mitörtént itt menet közben? Elszállt valami a monitor chipjében?
Vagy videokártya - hiba lehet ez?
Van valakinek tippje?
köszi,
rage
Tényleg hülyeséget írtam, a (képernyõ)felsõ oldalára gondoltam...
Vettem, de nem tudom, minek van két felsõ oldala.
Megnéztem mi a hivatalos neve annak a korrekciónak amirõl beszéltem. ORTHOGONAL, na ez hiányzott az XJ500T-bõl.
Pontosan melyik két felsõ oldalra gondolsz? mert szerintem csak 1 van.
hát nemtom beszéltem két XJ 500T tulajjal és nekik ilyen hiba nem volt.
Tulajdonképpen a váltás alatt beleng a kép, vagy mi.
amok
"ugrás" alatt mit értesz?
ivet huzott?
"ugrás" alatt mit értesz?
ivet huzott?
A sötét-világos váltáskor történõ ugrálás a gyenge feszstabilizátor miatt van. Valószínûleg ezt a típust gyengusz elektronikával szerelték. Én az LG 775 FD-nél is ezt tapasztaltam. Jelenleg MAG 786FD-t bámulok. Szín és képélesség nagyon tuti, csak ne lennének görbék az egyenes vonalak...Ismerõs probléma, mi? Alul, felül hordós kép, amit nem lehet állítani. Ráadásul tûrésen belül van....
Másfél évig használtam XJ500T-t (Trinitron képcsöves), többnyire 1024x768/85Hz-en. Sajnos ebben a felbontásban már nem sikerült a képet szabályos téglalapra beállítanom (hiányolom a beállítások közül, azt amivel a felsõ két oldalt lehetne párhuzamosan eltolni). A másik probléma a sötét és világos ablakok váltásakor tapasztalható "ugrás" volt. Ilyenkor az egész képernyõ mérete kismértékben megváltozott. Amúgy a képe klassz kontrasztos, de a monitor ár-teljesítmény mutatója nem a legjobb...
MAG XJ 500 rol halllott már valaki? Milyen monitor?
A Képernyõ tulajdonságai -ba mit ír a WinME? Sony G200 vagy ismeretlen képernyõ. Ugyanis ha nem installáltad a G200 driverét hiába menti el a monitorod memóriája az utolsó beállítást, a WIN újraindításakor ezt felül fogja írni az "ismeretlen képernyõ" alapbeállításaival.
Ha nem ez a gond akkor passz.
Ha nem ez a gond akkor passz.
Haaat, en dolgoztam anno vmi HP monitoron, de nem gyozott meg. Inkabb egy jobb allapotban levo F56-ra szavaznek.
Hahó!
Mi a véleményetek a 17-es HP Ergo 1280-ról?
Melyik a jobb vétel ez vagy egy Eizo F56-os?
Mi a véleményetek a 17-es HP Ergo 1280-ról?
Melyik a jobb vétel ez vagy egy Eizo F56-os?
bocsi rosszul irtam az LG-t hagyta ott az Eizo...
BOCS!!!
BOCS!!!
ezt én is bizonyíthaton, az LG úgy othagyta mint a sz*rt...
Az tuti, hogy az Eizo az nagyon király monitor. Most hoztam egyet havernak 25-ért 15" colosat, de lazán megveri képminõségben a többi 15"-osat, de a 17"-ak közül is egy kettõt. A képfrissítése 640*480-ban 160, 800*600 110, 1024*768 85, 1280*1024 70 - nem is rossz, ahhoz képest, hogy már 2,5 éves a kicsike.
Eizo miota kerul annyiba, mint egy "gagyi" monitor??? Olcsobb monitorai kerulnek annyiba, mint masbol a legjobb...
Mindenesetre szivesen koltenek 415+fat egy 21"-es Eizora, ha lenne annyim :-)
Mindenesetre szivesen koltenek 415+fat egy 21"-es Eizora, ha lenne annyim :-)
Egyébként ez lesz az, legalábbis az asztalomon is pont ugy mutat, mint a képen.
És ez jónak számít?
(Tudom, hogy nehez lenne ennél hülyébb kérdést feltennem!) 😊
(Tudom, hogy nehez lenne ennél hülyébb kérdést feltennem!) 😊
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen felbontást, és milyen frissítést bír a monitorom? LG StudioWorks 78i
A hozzá kapott könyvben van egy táblázat, amit egyépként az OSD-vel is le lehet kérni, ebben a táblázatban a legnagyobb vertikális frissítés 75Hz. Késõbb a mûszaki adatoknál:
Vertical Freq.: 50Hz-120Hz (Automatic)
Most állítottam át a frissítést 1024*768-ban 85Hz-re, és simán bírja, de próbáltam már 100-on is, csak nem hagytam úgy. Ilyenkor a monitor, mintha természetes lenne, kiírja az új frekvenciát, és az OSD-s táblázatba is felveszi.
Most akkor meddíg lehet ezt még növelni, és mi történik, ha túl nagy számot adok meg?
Egyébként lehet, hogy csak én vagyok béna, de errõl a monitorról, két és fél éve amióta megvan, nem találtam semmit a neten. (Hasonlót igen, de 78i-t nem) Már-már azt kérdezem, létezik-e egyáltalán?
A hozzá kapott könyvben van egy táblázat, amit egyépként az OSD-vel is le lehet kérni, ebben a táblázatban a legnagyobb vertikális frissítés 75Hz. Késõbb a mûszaki adatoknál:
Vertical Freq.: 50Hz-120Hz (Automatic)
Most állítottam át a frissítést 1024*768-ban 85Hz-re, és simán bírja, de próbáltam már 100-on is, csak nem hagytam úgy. Ilyenkor a monitor, mintha természetes lenne, kiírja az új frekvenciát, és az OSD-s táblázatba is felveszi.
Most akkor meddíg lehet ezt még növelni, és mi történik, ha túl nagy számot adok meg?
Egyébként lehet, hogy csak én vagyok béna, de errõl a monitorról, két és fél éve amióta megvan, nem találtam semmit a neten. (Hasonlót igen, de 78i-t nem) Már-már azt kérdezem, létezik-e egyáltalán?
Na ja, csak nem minden gyarto rak be ilyen "hatarerteket meg meguto" kepcsovet a monitoraba...Eizo tuti nem, de meg is latszik az aran... :-( Ellenben 1 gombnyomas, es MINDENT automatikusan optimalisra allit... Geometriat IS!
Belineabol kinezem, bar azoknak az elektronikaja szokott nagyon gagyi lenni...
Legalabbis ami nekem volt 105046-os 15" az nagyon gany volt. Hazavittem, bekapcsoltam, vittem vissza, hogy ez gyarilag hasznalhatatlan...
Szerviz meg meg akart gyozni rola, hogy jo az, csak nem kell 85Hz-n hasznalni, eleg a 75Hz.
(1024x768 85Hz miatt vettem...)
Aztan kicsereltettem egy Samsung 510b-re (ugyanannyiba kerult), es csodak csodajara tueles kepe volt...
Szoval azt is meg kene nezni, mekkora a videoerosito savszelessege a monitornak, mivel a kep elesseget NAGYON befolyasolja.
Ha keves, akkor homalyosabb lesz a kep, fekete hatteren 1 feher vonalbol lesz egy sotetszurke+1 vilagosszurke...
csucs 15"-osoktol siman elvarhato a 110MHz. (Belineae 70 volt...) Ennyi kell az 1024x768 85Hz-hez.
Nagyobb monitorokon ertelem szerint ez felskalazando...
Belineabol kinezem, bar azoknak az elektronikaja szokott nagyon gagyi lenni...
Legalabbis ami nekem volt 105046-os 15" az nagyon gany volt. Hazavittem, bekapcsoltam, vittem vissza, hogy ez gyarilag hasznalhatatlan...
Szerviz meg meg akart gyozni rola, hogy jo az, csak nem kell 85Hz-n hasznalni, eleg a 75Hz.
(1024x768 85Hz miatt vettem...)
Aztan kicsereltettem egy Samsung 510b-re (ugyanannyiba kerult), es csodak csodajara tueles kepe volt...
Szoval azt is meg kene nezni, mekkora a videoerosito savszelessege a monitornak, mivel a kep elesseget NAGYON befolyasolja.
Ha keves, akkor homalyosabb lesz a kep, fekete hatteren 1 feher vonalbol lesz egy sotetszurke+1 vilagosszurke...
csucs 15"-osoktol siman elvarhato a 110MHz. (Belineae 70 volt...) Ennyi kell az 1024x768 85Hz-hez.
Nagyobb monitorokon ertelem szerint ez felskalazando...
:-)
Csikos kep???
Akkor eleg gagyik voltak, ha meg csak nem is kapcsoltak le... Normalisabb monitor kikapcsol, es kiir egy hibauzenetet...
Csikos kep???
Akkor eleg gagyik voltak, ha meg csak nem is kapcsoltak le... Normalisabb monitor kikapcsol, es kiir egy hibauzenetet...
Szerintem is 795FT.
És a Media Marktba ki van rakva egy nagy halom moncsi, ott érdemes. Csak az a baj, hogy egy gépre van rákötve mind. Amikor ki akartam próbálni a Siemens.F. 19"-ost 110 Hz-en 1024x768-ban, beraktam, erre a moncsik 70%-a csíkos képernyõt adott, ami meg nem tesz nekik jót...
És a Media Marktba ki van rakva egy nagy halom moncsi, ott érdemes. Csak az a baj, hogy egy gépre van rákötve mind. Amikor ki akartam próbálni a Siemens.F. 19"-ost 110 Hz-en 1024x768-ban, beraktam, erre a moncsik 70%-a csíkos képernyõt adott, ami meg nem tesz nekik jót...
Helló Jockey!
Én nem vagyok ugyan szakértõ, de ha még nem késõ, akkor a válasz igen.
Ki kell, hogy derüljön a hibája, kivéve, ha olyan hibája van, ami csak 2 hét múlva derül ki.
Ez persze igaz egy mosógépre vagy mikrosütõre is.
Én nem vagyok ugyan szakértõ, de ha még nem késõ, akkor a válasz igen.
Ki kell, hogy derüljön a hibája, kivéve, ha olyan hibája van, ami csak 2 hét múlva derül ki.
Ez persze igaz egy mosógépre vagy mikrosütõre is.
Lelkem odvában megdöglött a bagoly!
BAHH
NA SZAKÉRTÕ URAK LESZEREPELTETEK ELÕTTEM!
KÉREK SEGÍTSÉGET RÁ SE SZARTOK!
Ennyit a hardware részrõl, meg aki ide beírkál..
NA SZAKÉRTÕ URAK LESZEREPELTETEK ELÕTTEM!
KÉREK SEGÍTSÉGET RÁ SE SZARTOK!
Ennyit a hardware részrõl, meg aki ide beírkál..
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Már elnézést "szakértõ" urak DE MINTHA kérdeztem volna valamit!! (lentebb)
+ néha csinál olyat hogy egy kicsit elmosódik aztán visszajön..
HELP PLS!
+ néha csinál olyat hogy egy kicsit elmosódik aztán visszajön..
HELP PLS!
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Használtam majdnem egy évig 795-ös Flatron-t. Jó monitor nagyon. 17" -ba nints is jobb, de a 19"-at vedd meg. Tsak jobb ám, ha 5 centivel nagyobb. Ha egymás mellé rakod a kettõt, akkor meglátod te is. Üdv: