FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

volt egy jelenet amikor egyikük harcolt az egyik Caterhammel.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

bardocz
Tavaly Hamilton pl volt, hogy ezt csúnyán kiszopta. Pár kör alatt kuka lett az új szett, és mehetett cserélni.
lac coo
De ha nem így csinálják , lehet 20.-nak ér be ....

Ezzel nincs bajom. Azzal volt a bajom, hogy általános vélemény volt, hogy a gumi a hibás, pedig ez nevetséges ! 😉
Ez kérem vagy autó, vagy taktika, vagy pilóta hiba... Vagy ezek kombinációja 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

. Te tesztet végeztél otthon, hogy megállapítottad, hogy pár grammal többet szed csak össze. Képzeld tapintottam már f1 gumit, tudom, hogy a keményebb sem olyan mint az utcai gumi, épp ezért írtam úgy, hogy szilárdabb mint a lágy. Ez itt most tény ezzel ne vitatkozz. Azt nem tudjuk ki ötletelte ki azt, hogy a végén használja de gyanítható, hogy a versenymérnöke volt. Láttunk már sok amatõr hibát az f1-ben ez is az volt.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

lac coo
Hát azért ezt nem hiszem, hogy igaz lenne... Nem a tesco alagsorába szállít gumit a kisiparos gokartosnak ..

No mindegy, túlbeszéltük 😊))
A lényeg, amíg sokaknak megy a gumival a dolog, addig a többiek akiknek nem csak magyarázkodni fognak ! 😉

Tobbszor is panaszkodtak, hogy nem konstans a Pirelli: azonos szeriakban is elofordulnak minosegi kulonbsegek.

http://gaborszantai.co.uk/

lac coo
Jah, 1bites gondolkodás: a lágy gumi puha mint a vaj, a közepes meg kemény ? 😄DDD

gondolom nem hiszed el, hogy a keményebb keverék is valójában rohadt puha ? 😄 De még a hard-ra is azt mondaná a hétköznapi ember, hogy ez mibõl van, zselébõl ! Hidd el mindegyik ugyanúgy felszed minden mocskot .....Jó elméletben a lágy néhány grammal többet. Egy biztos: amin átmennek ezek a gumik és nincs beledöngölve a betonba azt mindegyik fel is szedi azonnal !Ha lágy ha kemény ...

Figyi értelmezed amit mondasz vagy csak szereted nyomkodni a klaviatúrát?

A lágy gumi mint a nevében is szerepel lágy azaz puha anyagú míg a kemény ezzel ellentétesen szilárdabb típusú gumikeverék. A lágy anyagokba logikusan jobban beletapad bármilyen törmelék. Namost ezt próbáld megérteni.

lac coo
Persze az is lehet, nem az elsõ eset lenne, hogy egy autó nem tud mit kezdeni a lággyal, a másikon meg hasít.De ezt tudniuk KELL (!!!), volt teszt, volt edzés, volt idõmérõ....
Sutillal nincs bajom, jól tolja egyébként. Mondjuk ott mindenki jól tolja 😄DD

<#eljen>

Mellesleg Sutil igy sem rossz egy ev kispad utan. Nem lehet tudni, lehet o hasznalta el, de szerintem az FI nem banik olyan jol a gumikkal, mint a Lotus es a Ferrari.

pedobear
Ha mindenhol szakértõk ülnének a megfelelõ helyen akkor országunk se lenne ilyen szar helyzetben az tutti...

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

lac coo
Kimi végigment két kiállással szélsebesen.
A gumi mindenkinél ugyan az, az autó, a tudás, a pilóta stílusa , a taktika már nem.
Ez dönt, a többi csak üres magyarázkodás.Megerõszakolni nem lehet semmit.Ha a mostani gumiknak szüksége van bekoptatásra, és ezt nem tették meg, az sem gumihiba hanem csapat és pilóta hanyagsága .
De belegondolva, az is baromság, hogy a lágy gumi a törmelék miatt nem mûködött, a keményebb keverék ugyanúgy felszed minden szart ....

Szerintem vagy az autó melegítette túl a lágyakat, vagy Sutil gyilkolta le.

Ez a gumi van, ezzel kell megoldani, jajjgatni lehet vagy gondolkodni.

De amúgy sincs semmi keresnivalója a FI-nek elõl, úgyhogy teljesen jó helyre kerültek végül ....😄D

Jellemzõen azok a csapatok, ahol tudják, hogy meglehet a kellõ sebesség mindenki ledarálta elsõnek a lágy gumit...A többiek próbáltak valami nyakatekert taktikával elõnyhöz jutni, ez meg ugye általában nem jön be .

Most azon nem is vitatkoznék, hogy a nehéz autónak kell-e a több tapadás vagy a könnyünek ....😉

Master91
De a gumi miatt te jézus isten!

Nem a taktika volt szar!

Optimális volt a taktika!

Nehéz autón strapább gumi - könnyebb autón a lazább gumi.

Csak hát a pirelli rakás szar!

Törmelék a pályán? Ez a környezet védelem Börninek, amit fél távon már láttunk?

Kalap szar az egész!
Már 2. éve mondom.
lac coo

A miért nem lényeg, elkúrták, ennyi 😊

Jeffjohnson
Az utolsó etapban már sokkal több törmelék volt a pályán mint az elején és ha jól tudom mondták is a közvetítés után a stúdióban, hogy friss gumit kapott amiben nem volt még kör így puhább volt nem volt benne az az egy hõciklus ami kicsit betömöríti a gumit, asszem ezt mondta Norbi. A kettõt összeadva könnyen kijön a látott eredmény.

Marussiát egyszer sem mutatták futamon /edzésen. Ejnye - bejnye!
Lassan idõszerû lehetne a forma 1 - ben is bevezetni a demokráciát...

Más nem az utolsó etapban kapta a lágy gumit...ezt így mindenki megszívta volna.

Természetesen jót ment Sutil ez nem az õ hibája, de ezek (és a tavalyi gumik is) olyan szinten piszkítják a pályát, hogy ilyen taktika nem fér bele.

Raikonnen és grojean között 1perc 20 mp volt a kockás zászlónál. :-*
Baszki majdnem lekõrözte, pedig semmi sem hátráltatta a franciát ("csak " a többi pilóta).

lac coo
Sutil és/vagy autó....
Más többet bírt, más nem szedett fel törmeléket, nem nyírta ki 3 kör alatt stb .... FAil ! 😊))

Nekem ezt senki nem magyarázza meg, Sutil sem kapott válogatott hibás gumikat, ugyan olyant kapott mint más. Más megoldotta, õ nem. Ennyi .
Hogy ez autó vagy pilóta hiba vagy mindkettõ, azt soha nem tudjuk meg ....

Még a végén kijön h Sutil hibája volt<#wow3><#wilting>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Master91
biztos nem a koszos íven ment, de pár törmeléket úgy is felszed az ember
lac coo
illik az ideális íven közlekedni, nem a koszos részen .... ez megint csak nem pirelli hiba .

Sutil szerintem azért bukta a végén a szuperlágy gumit, mert beletapadt a sok gumitörmelék amivel tele volt a pálya. Ha a továbbiakban is így szakadnak a darabok a gumikból akkor szuperlágy max. a középsõ etapban mûködhet, pedig egyértelmûen a végén lehetne ideális, amikor már kevés az üzemanyag.
Mondjuk di resta a végén 3-4mp-el maradt el Sutil tól, szóval ugyanazt tudták más taktikában.

Szerintem o a pezsgonek orult a legjobban 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Balyy
2. képen Kiminek alkesz fej! lol 😄

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

Bulié csapatfõnök hol van a képen? Én nem találom. Mondjuk szerintem nincsenek túl jóban, egyrészt nem nagyon dicsérgetik egymást másrészt Buliénak a honfitárs Gro a kedvenc, állítólag csak õ miatta kapott még egy év lehetõséget, a csapattulajok dobták volna.

UPS logó a Ferrarin...Nem gondoltam volna, hogy ez a szemét cég ilyen jól áll...

desigo

desigo

desigo
De jó volt ez az elsõ kör <#eljen>

Szabi
nézd vissza tecsõrõl 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Master91

Nálam gond nélkül végigment az elejétõl.
Dietrich
Végre a nép akarata érvényesült..Szujó-Wéber páros közvetített és teljesen jól. Nincs az a idióta gagyizós, Gyulámot megalázós Palik show, a mindent mindenkivel összekeverõ Mezei, akit állandóan javítani kellett. Gyulám sem hiányzott senkinek szerintem..
Viszont egy kis esõ az hiányzott 😊

Viszont a futam utáni interaktív akármi egy nagy leégés volt..silverlightos szarság amit már a mikrofos sem fejleszt ha jól tudom és ha települt akkor meg végig pufferelt. vagy tegyenek alá vasat és gigás netet vagy ne csinálják mert íghy nem sok értelme van.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Szabi
<#worship>

"Nulla tenaci invia est via"

Most nézem, hogy Perez ezzel a rövid hajjal rohadtul hasonlít a Liverpool csatárára Luis Suarezre...😮OO

hát nem kiminek voltak a legfrisebbek😄 Azért ez mutatja h van tartalék a lotusban. Vettelnek mániája a lgy kör de most vhogy nem ment...

meg akinek a legfrissebbek az abroncsai a végén. Nem sok értéke van mamár a leggyorsabb köröknek

lac coo
Nem mintha ez bármit jelentene, Vergne pl második leggyorsabb kört futotta torro rossoval, Kimi után .....
Jó helyen kell lenni , és jókor a DRS zónában 😄DD

lac coo
<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

<#eljen>

zzeN
"Jules Bianchi's fastest lap was only 0.045 slower than Sebastian Vettel's. 15th on his debut ahead of both Caterhams."

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

a.carkey
jól beszélsz a FI-nál is úgy számoltak, hogy szépen ez elég lesz a Mercik elé ez a taktika. Szerintem õk maguk se számítottak rá, hogy a szuperlágy alacsony benzinmennyiség mellett 2 kört fog bírni...Mondjuk ez lehet autó és pályafüggõ. Sutil alatt a kemény keverék volt a nyerõ, azért meglesném Di Resta alatt, hogy viselkedtek az abroncsok csak õ nem került olyan látótérbe, hogy megállapítsam.

Master91
Ja tényleg, idõmérõs gumival rajtoltak, ezt elfelejtettem.

Igen, vágom hogy Merci nem a top autó most, persze hogy jobban eszi meg a gumit mint a többi.

De hogy a futam végén is így eltûnjön egy lágyabb keverék akkor is baromira gáz.
"Esõs" gumiról nem is beszélve, mi lesz a hétvégén Malajziába ??

Totti5
Button?

„Nem hittem volna, hogy a 10. leszek. Mármint az autó balansza jó, csak egyszerûen lassúak vagyunk. Az abroncsaim is eléggé elhasználódtak, így nehéz délutánra számítok. Nem tudom, hány kört leszek képes teljesíteni ezeken az opciós gumikon. Úgy érzem, máris a kukába dobhatnánk õket.”

Button utólag úgy látja, rossz taktikát választottak a Q3-ban.

„Csinálhattunk volna valami mást, talán nem is kellett volna kijönnünk a bokszból.”

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Button használt lágy gumival indult....3 Erõs kõr volt benne......
De olyan nincs , nem lehet, hogy egy lágy gumi ennyire ne bírja! Hát mi lett volna idõmérõn ? 😊))

Master91
Button hanyadik körbe jött ki elõször a boxba?

Oké, õ akkor teli autóval és rosszabb pályával autózott.

Azt mondom, inkább gumi hiba mint autó/pilóta hiba.. Elkopott a piros, nem pedig lehült, nem bírta felmelegíteni stb.
lac coo
Én értem ,de ez mitõl gumihiba?
Mindenki egyforma gumit kap, más nem terheli szarrá 3 kör alatt, ennyi. Vagy az autó egyensúlya nem jó, közepest jól használja de lágyat nem, vagy egyszerûen Sutil halálba gyilkolta rövid idõ alatt a lágy gumiját....
Nem mondom, hogy jó az a gumi ( persze mi a jó, és bármit ki lehet nyírni 3 kör alatt....), de más sem 3 körig használta csak...

Ha jól emlékszem, Sutilnak pont taposni kellett mert szorongatták, egyszerûen hólyagosra forralta .....