182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
én meg radikálisan átformálnám a versenynaptárat.
-Havonta 1 futam,márciusi kezdéssel melbourne-ben,december eleji brazil/abu dhabi befejezéssel. Két futam között 1 hetes tesztidőszak,ahol a csapatok komolyabban felkészülhetnek a következő nagydíjra. A futamok nálam így zajlanának:
-péntek szabadedzések
-szombat időmérő,mindenki 5 kört kap,a legjobb,és leggyengébb mért kör kiesik,a "középső" kör idő lesz a mérvadó
-vasárnap délelőtt 1. futam,pályától függően olyan 25-30 kör,az időmérő edzés végeredménye szerinti rajtsorrend
-az 1. futam után amolyan WTCC módra a sérült autók kikalapálása,megjavítása,de minden alkatrészcsere a következő nagydíjon rajthelybüntetéssel párosul.
2. futam délután az első futam top10 helyezettje fordított rajtsorrendben indul,ugyanúgy 25-30 kör. A kötelező boxkiállásokat,és a gumicserét eltörölném,hogy tényleg minden a pályán dőljön el. -
Érdekes. Nem gondoltam volna, hogy Le Mans v. Paul Ricard helyett valakinek inkább Magny-Cours jön be. 
-
Melbourne helyett inkább Adelaide vagy Bathurst 
#145091 a főszponzor meg a Castrol.. de attól még az alapszín fehér ahogy azt írta Norbi ;) -
IXEMGabeo #145098 éreztem, hogy elkúrom a scriptet vagy makrókat:D -
IXEMGabeo #145097 1. GP: március 15-16.(időmérő és futam)Melbourne/Ausztrália
2. GP: március 29-30.Sepang/Malájzia
3. GP: április 5-6.Shanghai/Kína
4. GP: április 19-20.Imola/San Marino
5. GP: április 26-27.Monte Carlo/Monaco
6. GP: május 3-4.Estoril/Portugália
7. GP: május 17-18.Red Bull Ring(egykori A1 ring/Ausztria
8. GP: június 1-2.Montreal/Kanada
9. GP: június 8-9.Austin/USA (éves váltással rendezhetnék Indianapolissal)
10. GP: június 22-23.Buenos Aires/Argentína (ha szíveskednének felújítani és kapna állami támogatást
11. GP: július 6-7.Silverstone/Anglia
12. GP: július 13-14.Nürburgring/Németország (esetleg éves váltással a régi Hockenheimmel, de ez csak fikció)
(3 hét szünettel)
13. GP: augusztus 3-4.Hungaroring/Magyarország
14. GP: augusztus 10-11.Magny Cours/Franciaország
15. GP: augusztus 24-25.Spa-Franchorchamps/Belgium[/szin=red]
16. GP: szeptember 7-8.[szin=red]Monza/Olaszország
17. GP: szeptember 14-15.Jerez/Spanyolország
18. GP: szeptember 28-29.Marina Bay/Szingapúr
19. GP: október 5-6.Suzuka/Japán
20. GP: október 12-13.Yas Marina/Abu Dhabi
21. GP: október 26-27.Istambul/Törökország
22. GP: november 9-10.Interlagos/Brazília
Adelaide nekem nem jött be videók alapján...Brands hatch túl gyors pálya nekem, Barcelona unalmas bár az a vicc, hogy szeretem a pályát ahogy Valenciát is, de mégsem fér bele nekem. Inkább megpróbálnám Jerezt újra ahol eldőlt a 97-es vb. Mexikón gondolkoztam, de betettem helyette Argentínát az a pálya nagyon tetszik nekem. Estoril nagyon jó versenypálya mindenképpen vissza kellene hozni.
Mostaniak közül Bahrein, Barcelona, Korea, India maradtak ki illetve Austint minden 2. évben rendezném meg...
ha észrevétel van írjatok
Így jó lenne egy szezon;) -
1x már összeraktam, mert mindig elsírom magam amikor biszem-baszom unaloműző pályákon húzzák a vébét decemberig. -
de sok időd van :) -
Na ja. Long Beach és Sebring mellé még oda lehetne írni Laguna Seca, CA-t, és kb. így teljes lenne a kép.
Szerintem remek szezon lenne, sok EU versennyel olyan helyeken is, ahol már rég volt. -
Las Vegasba jó lenne szerintem a valóságba is :D -
Részemről pity-puty kidobnám kb. az összes Tilke fost, a nagymenőnek kikiáltott utcai pályákat, és leszarnám a koreaiakat a vidék, az indiaiakat a szervezés, a kínaiakat pedig a szmog miatt, hiába marha nagy piac, ja és Malájzia, Bahrein és Szingapúr is kiszorulnának, és nagyjából valami ehhez hasonló vébét raknék össze:
01 február közepe - Melbourne, Ausztrália vagy Adelaide, Ausztrália+
02 február vége - Sao Paolo, Brazília
03 március eleje - Phoenix,AZ USA, vagy Las Vegas,NV USA+ (éjszakába átmenő futam)
04 március közepe - Mexikóváros, Mexikó vagy Buenos Aires, Argentina
05 március vége - Montreal, Kanada vagy Mosport, Kanada+
*áprilisban teszthónap
06 május eleje - Imola, San Marino vagy Mugello, Olaszország+
07 május közepe - Anderstorp, Svédország vagy Leicestershire (Donington Park), Egyesült Királyság
08 május vége, Canneshoz igazítva - Monte-Carlo, Monaco vagy Zolder, Belgium+
09 június első hétvégéje - Zandvoort, Hollandia vagy Dijon, Franciaország+
10 június második hétvégéje - Le Mans, Franciaország vagy Le Castellet, Franciaország+ (éjszakába átmenő futam)
11 június közepe - Silverstone, Egyesült Királyság vagy Brands Hatch, Egyesült Királyság+
12 június utolsó hétvégéje - Hockenheim (természetesen a régi íven), Németország
13 július eleje - Hungaroring, Magyarország vagy Magny Cours, Franciaország+ (két hasonló pálya, csak itthon jobbak a csajok)
14 július közepe - Zeltweg, Ausztria
*július végétől augusztus végéig nyári szünet
15 augusztus utolsó hétvégéje - Spa-Francochamps, Belgium
16 szeptember eleje - Monza, Olaszország
17 szeptember közepe - Estoril, Portugália vagy Barcelona, Spanyolország
18 szeptember vége - Jerez, Spanyolország vagy Jarama, Spanyolország+
19 október eleje- Kyalami, Dél-Afrika vagy East London, Dél-Afrika+
20 október vége- Long Beach,CA USA+ vagy Sebring,FL USA+
21 november eleje - Suzuka, Japán vagy Fuji, Japán+
22 november vége - Abu Dhabi, UAE
Megj. a franciáknak és az amerikaiaknak vannak a legjobb pályáik, nekik engednék dupla versenyt, természetesen v. Amerikai vagy Európai GP néven a másodikat. -
Vagy mert, a honda racing színe a piros/fehér.
[url=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=962870403&no=145081]#145081[/url]: wtcc-ben piros-fehér-zöld volt a gyári csapat, mert a jas motorsport olasz. -
Force India pálya. -
Hory shet !
http://en.wikipedia.org/wiki/AVUS
8.300 km -
Itt ott van az is. -
Felőlem linkelhettek. :) -
Csak pálya rajzokat is linkeljetek ! -
Ez jövő évre vonatkozik?
2015-től biztos fehér lesz a Honda miatt :) -
Az uborkaszezonra való tekintettel csak úgy kérdezném lelkes közösségünket, hogy ha ti lennétek a döntéshozók, és össze kellene rakni egy teljes versenynaptárat, amely max. 22 versenyt takarHAT, akkor milyen pályákat tennétek bele, természetesen logikusan, hogy ha pl. februárban kezdődne a VB, akkor lehetőleg egy ausztrál éghajlatú pályával induljon a szezon - és így tovább -, ne pedig mondjuk csak Zeltweg éghajlatúak legyenek benne, amelyeken főleg júniustól-szeptemberig lehet csak versenyezni (remélem érthető?).
Bármilyen GP pálya lehet amit szerettek, amelyen rendeztek vagy akár nem rendeztek rajta F1-es futamot, de jó versenyeket láttunk rajtuk, vagy látnánk rajtuk, és lehetőleg még léteznek (tehát szegény braziloknak ne kelljen Jacarepaguát újra felhúzniuk az olimpia után). :)
Csak egyetlen országból lehessen egy szezonban két pálya (két brit vagy két német. vagy két spanyol, stb.) , DE lehet olyan variáció írni, hogy ha egynél több kedvenc van az adott országon belül, akkor páros évben az egyik, páratlanban pedig a másik pályán lehessen verseny. Tök mindegy melyik korból, de azért reálisan, tehát a legnagyobb Nordschleifet vagy a hosszú Spat ne tegyétek bele, az eredeti Indianapolistól is tekintsetek el, és lehetőleg azért a mai méreteket is nézzétek, tehát Pauval vagy Makaóval óvatosan! :) (Mondjuk, már Monaco is necces a mai körülményeknek, de szerintem kevesen hagynák ki a listáról.) Bármelyik földrész jöhet!
A pályákkal kapcsolatosan az autók és pályák kapcsolatát ne nézzétek, és csak a jóra gondoljatok! Tehát ha valakinek bejött teszem azt Valencia, de pl. a mostani autókkal baromi unalmas versenyt produkálNA, akkor is tegyétek bele, mert majd közösen meghozzuk a megfelelő szabályokat is, lehetőleg reálisan nézve a sportot, melyektől biztos jó versenyek lennének, legalábbis jobbak, mint a mostaniakkal. :D
Rengeteg jó pálya van, hamar összejön a 22, szóval kell majd keményen szortírozni. Szóval milyen lenne az ideális F1-es világbajnokság?
Mindezt csak úgy.
Hogy teljen az idő márciusig.
-
Link, a Hondát sehol nem említik .. :)
-
-
Ha megnézed a WTCC-be is a gyári Hondák fehérek. -
paj01 #145080 de hát ez nem is honda...ez gyönyörű szép:) -
IXEMGabeo #145079 ez a Martini Brabham nagyon bejön:) -
ritka ötbetűs női név -
Naaa!
Hondaaaaaaa
-
Hondaaaaaaaaaa
-
-
IXEMGabeo #145074 ja, de a Honda a 60-as évek közepén is fehér kocsi volt, és volt az oldalán egy vörös pont, mely Japánt szimbolizálta...
Bar-Honda csapat is mindvégig fehér volt vöröses alapon...kivéve 2007-ben és 08-ban... -
Marlboro miatt volt fehér-vörös .. -
IXEMGabeo #145072 ja mondjuk anno is fehérek voltak...fehér vörösek...nyilván japán nemzeti színe a fehér-vörös... -
Fehér lesz. -
Persze hogy nem, de ugye az egy rajz volt a tervekkel, hogy a három fajta szárny lehetséges majd.
Így nézhetnek ki a F1-es autók -
IXEMGabeo #145069 na jó, de versenyben jó régóta nem narancssárgák...1970-es évek óta nem kon konkrétan -
IXEMGabeo #145068 azt tudtam amúgy, de nekem rémlett valami h a Honda alapból cserélni szeretnék az ezüst fekete színt mondván a Mercedes imige -
Kb. Bruce McLaren óta minden évben narancssárga a tesztasztalról kikerülő McLaren. :)
-
Minden évben narancssárga a tesztasztalról kikerülő McLaren. :) -
IXEMGabeo #145065 Volt régebben egy cikk, hogy a Honda le fogja vetetni a jelenlegi festést...és pont a narancs ugrott be, mint az 1960-as években -
ki mondta? -
IXEMGabeo #145063 jövőre bocs -
IXEMGabeo #145062 idén narancs színű lesz a Mclaren?
kétlem