182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#145054 A Ring után augusztusban volt egy riport az egyik angol nyelvű arab csatornán Boullierrel. Ott megmonda, ha nem jön befektető, ő veszi a kalapját, mert Lotus sem lesz. Nemsokkal utána hallottam azt a Ferrari-közeli pletykát, hogy Domi visszaminősül a szezon végén más részleghez, és a helyére érkezne valami más profi.
Nos, kíváncsi leszek. Pár Lotusos és Kimi már ott van. Boullier nem lenne rossz góré. -
#145053 nagy a baj a Lotusnál,a Sport Bild riportere szerint Boullier le is mondott. -
#145052 Grand Prix
-
IXEMGabeo #145051 Annak örülök mondjuk kellett neki is a váltás...FI-val nem nagyon tudott előrelépni ráadásul ritka peches szezonja volt nem éreztem jobbnak az állandóan balesetező Di Restát... -
#145050 Sutil megy a Sauberbe,ma jelentették be. -
#145049 di resta és sutilnak nem lesz helye jövőre?
kár ezek helyett a faszkalap mexikóiak helyett szívesebben nézném őket... -
#145048 -
#145047 Tudtommal eddig is szabadon gazdálkodhattak a motorokkal, legalábbis a nagydíj hétvégék között biztosan. Szóval pl megtehették, hogy az első hat hétvégén hat különböző motort használnak (de egy hétvégén csak egyet). Ismerni kéne a teljes szabályzatot, de szerintem azt most sem tehetik meg, hogy mondjuk időmérő és verseny között alkatrészt cserélnek. -
#145046 Lehet csak én értem félre, de ez szerintem azt jelenti, hogy ha motorhiba van, akkor büntetlenül kicserélik azt az elemet, és ha elfogy, akkor lesz büntetés, nem úgy, mint most, hogy ha motorhiba van, akkor cserélni kell az egészet, és rögtön büntetés. Szóval az egy hibára eső büntetések száma csökkenni fog, és max év végén lesznek hátrasorolások. Ha hasonlóan megbízhatóak lesznek a motorok. Ha meg nem, akkor is kevesebb büntetés lesz a rendszer miatt. -
Lokker #145045 Úgy érzem izgalmasak lesznek az időmérők. :D Lesz szerintem aki már ki megy tesz egy laza mért kört és indul a futamon az utolsó helyről, mert annyi büntetése lesz. :D -
#145044 -
#145043 lol... akkor mondjuk ha valamelyik sereghajtó valamiből mondjuk hét alkatrészt is felhasznál, akkor két évre előre bebiztosította az utolsó helyét? -
#145042 Ez egy vicc....
"Az igazán bonyolult előírások viszont a motorcserére vonatkoznak 2014-ben. Az új turbómotort hat részegységre bontották fel, mindegyikből öt-öt használható egy évadban. Amikor beszerelik bármelyikből a hatodikat, az 10 starthelyes hátrasorolás, míg utána a maradék ötből a hatodik új alkatrész öt rajthelyet jelent. Amikor bármiből berakják a hetediket, az ismét 10 rajthely, aztán a többi hetedik már csak öt.
Ha a teljes motort kell cserélni, az autó a depóból köteles startolni.
Ha ez még nem lenne elég: amennyiben a pilóta túlzottan hátulról indul ahhoz, hogy mind a 10 vagy 5 helyet ki lehessen osztani neki, a fennmaradó helyeket átviszi a következő versenyre.
További módosítás, hogy a váltóknak már zsinórban hat nagydíjat kell kibírniuk, mielőtt büntetlenül cserélni lehetne azokat." -
#145041 Nico -
#145040 Kíváncsi leszek ki fog előrébb végezni. -
IXEMGabeo #145039 Checo-Hülk páros a Force Indiánál:P
jövőre nekik szorítok:D remélem sikeresek lesznek -
#145038 A Formula–1-ben szereplő Force India-istálló bejelentette, hogy a McLarentől kitett Sergio Pérez lesz Nico Hülkenberg csapattársa 2014-ben. -
#145037 Agyérgyulladással kórházban Ferjáncz Attila -
#145036 Gyakorolnia kell,hogy gyorsan félre tudjon húzódni az Audik elől -
IXEMGabeo #145035 dicsak buksi májdnem zebra:O -
#145034 Webber máris akcióban
-
#145033 -
#145032 -
#145031 majd Newey-val kisakkozzák,hogy ha szombat éjszaka felsír a gyerek,és ezért 5 perccel kevesebb időt alszik nettőban fitöl,akkor az hány ezredet jelent körönként -
#145030 Az sem lenne rosz ötlet, hogy nem csak az utolsó futam ér dupla annyit, hanem a második többet ér mint az első, és így tovább egyre több pontot kapnak versenyenként, ahogy telik az idő. A szezon közbeni fejlesztést így lehetne ösztönözni. Csak ez meg szembe megy mondjuk a költséghatékonysággal. -
#145029 -
#145028 -
#145027 20 év múlva egy motorral kell két szezont teljesíteni, de úgy, hogy közben változnak a motorszabályok, és a használt motort kell átépíteni... -
#145026 5 lesz a limit jövőre,2015-ben már csak 4 -
#145025 Pontosan nem tudom, de úgy rémlik, hogy még kevesebb felhasználható motort akarnak -
#145024 Vettel se elégedett az új pontozással. -
IXEMGabeo #145023 +1 -
McCartman #145022 Egy 4. hely Abu Dhabiban egy pont híján ér annyit mint egy futamgyőzelem bárhol máshol, aha.
Javaslom, hogy a VB döntő minden utolsó 20 percében lőtt gól kettőt érjen. Kb ennyi értelme és realitása van. -
G_ArchAngel #145021 Grosjean gyorsult tole -
#145020 és a loop előtt fellehet venni 3 rakétát mi? :D -
#145019 Helyette lesz SPM fokozat meg Turbo Boost... -
#145018 Fogadjunk otthon is Pirellit használ. Kopik, szakad oszt megvan a baj. -
#145017 "Sebastian Vettel a Bildnek megerősítette, miszerint kedvesével, Hannával kisbabát várnak."
akkor az hány tized lassulás is? -
#145016 az éves motorlimit továbbra is marad? -
#145015 lesz drs?