182111
  • Dodo55
    Nem jól értelmezed, a 100 max fuel flow rate (kg/hr) az 100kg/h maximális üzemanyagátfolyási rátát jelent, ennyi üzemanyagot képes átengedni az üzemanyagrendszer egy óra alatt, ez tehát az az érték, aminél rosszabb fogyasztást az üzemanyagrendszer fizikai korlátai/korlátozásai miatt nem produkálhat a motor.

Még azt sem lehet mondani, hogy ez padlógázas fogyasztási érték lenne, mert a keverék dúsítása sok más dologtól függ, jó esetben padlógáznál sincs szükség az elérhető legdúsabb keverékre.

Általában két esetben szoktak a motorok nagyon dús keverékkel dolgozni:
    - Jóval üzemi hőfok alatti hőmérsékleten jelentős nyomatékigény esetén
    - Nem ideális (nyomatékszegény) fordulattartományon való túlzott terhelés esetén (utcai autós példával: 4. fokozatban 40km/h körül padlógáz)
  • Master91
    Jó, 1. És a többi? :D
  • zzeN
    Szingapúr 2 körül van.
  • Master91
    2 óra??

1óra 30 körül vannak a versenyek
  • repvez
    ha jól értelmezem a 100kg/hr értéket akkor teljes teljesitményen 1 ora alatt elfogy az uza az autóból,akkor hogy fognak menni 2 órákat ezek az autók?
    Mert azokon a versenyeken ahol hosszú egyenesek vannak ott azért nem árt ha tolják neki,legyen mondjuk 2órás verseny 30% (36perc) án max teljesitmény az 60kg üza a maradék 40kgmal meg teljesitse a pálya 70%-át (84 perc) ?Ami alig több mint a 28kg/hr fogasztást jelent.

Magyarul csak lépésben fognak haladni a verseny tulnyomó részében.
    Ha jól számoltam akkor vagy mindenki félgőzzel megy vagy beválalja,hogy a gyors részeken nagyon megy a lassu részeken megcsak vánszorog
  • kabel15
    Mondjuk ebben van valami. De annyi változás történt már, kerékcser, tankolás, pont osztás változás. Éjszakai verseny :D.
    Na majd kiderül, hogy mi és, hogy lesz. A lényeg hogy izgalmas legyen :). Ne aludjak be mint idén sokszor
  • McCartman
    Mert teljesen abszurd, művi és igazságtalan.
    Rendelkezésre áll egy egész szezon dönteni a bajnoki cím sorsáról, mégis milyen jogon osztanak majd pont az araboknál dupla pontokat?
    Még ha egy nevenincs sorozatnak próbálnák minden eszközzel kétségbeesetten nővelni a népszerűségét még legyintenék rá de a Forma-1nek hol van erre szüksége?
    Döbbenet, hogy egy ekkora kaliberű és múltú sorozat felvállaljon ilyen nonszensz döntést.
  • HTS s3rg1nh00
    neve is van már,úgy hívják "Mercedes-Benz PU106A Hybrid",s jött egy kis infographic róla (+azt írják lesz még ma infó)
  • Master91
    Szerintem mind tudjuk ki nyer.

Az, aki a legjobban össze rakja az idényt, csapattal együtt.

Ez a recept már jó ideje.
  • kabel15
    Viszont ha fej fej mellett halad a 2 versenyző akkor lehet, hogy nem lesz utasítás. De inkább ezeket kéne vizsgálni. A lényeg, hogy izgalmas legyen az idény. Ne tudjam 10 hétvége után, hogy ki fog nyerni.
  • Master91
    leggyorsabb kör a futamon +1 pont

esetleg még a pole +1 pontot érhetne
  • Shiwo
    így viszont majd akkor is előre kell engedni az első számú pilótát a második számúnak, ha az 40 ponttal vezeti a tabellát..

én inkább azt csinálnám, hogy időmérőn is adnék pontot, csak kevesebbet.. pl aki bejut Q2-be, az +1 pont, aki Q3-ba az +2 pont, aki a 3. az +3 pont, 2. helyezett +4 pont és aki az időmérőt nyeri, az +5 pont..
  • b-type
    Pedig abban a futamban szvsz sok 'epikusság' nem volt. Hamilton betojva versenyzett (sztem 'józan ész' csapatkérésre), Massa meg jól, de a SPA-i pottyanós győzelem, meg a Monzai nulla esélykihasználás az Ő VB címét is kesernyéssé tette volna...mert nekem az volt Hamilton vergődése is az utolsó futamon.
    Jó volt a VB cím, mert neki drukkolok, de az a futam egy vergődés volt Hamilton szereplése miatt, Massa meg azon a futamon ment jól, de ahogy írtam. máshol meg alulhajtotta magát.
    Szal a lényeg, izgalmas volt a végjáték, de szvsz nem 'epikus'.
  • kabel15
    Kifejtenétek, hogy miért?
    Így az utolsó pillanatban is el lehet venni valakitől a VB címet.
    Nem úgy fogok leülni a tévé elé az utolsó futamon, hogy aha megvan már hogy ki az első ki a 2. a harmadik helyért még ringbe szállhat X és Y.
    Én hasonló epikus versenyt várok mint ami anno volt, mikor Massa 10sec ig világ bajnok volt. Aztán mégsem.
  • McCartman
    Abszolút hatalmas baromság.
  • Szabi #145641
    itt van nagyba is

szerintem a fekete rész elől a hangyász orr.. oldalról nézve szépen el van "rejtve" :D
  • kabel15
    Nekem nagyon nem jött be, hogy folyamat rajt cél győzelem, és annyi ponttal vezetett a végén Vettel, hogy esélytelen volt behozni. Ha Vettel nyerte az időmérőt akkor 99% volt, hogy meg is nyeri, az az 1% pedig defekt vagy motorhiba. Én jobban örültem volna, mondjuk 3-4 pilóta nagy harcának. Idén talán majd a Ferrari belharc, Vettel Hamilton fog szépen bele szólni.
  • Master91
    Én baromi nagy hülyeségnek találom. Ízlések...

Miért, dominancia volt?

Elmúlt 4 évbe én csak 1 évre mondanám ezt.
  • kabel15
    Nekem tetszik ez a dupla pontos évad záró ötlet. Bár lehet inkább az utolsó 2 re kéne 1,5-1,5 szorzót adni. Remélem izgalmas idényünk lesz, és nem akkora redbull dominancia mint idén és az elmúlt pár évben volt :/
  • Master91
    "We are delighted to share the first image of the VJM07 with our #BestFans!

With a dynamic new look, our stunning 2014 contender is ready to take the world by storm and mark our entrance in this new era for Formula One!"

""The VJM07 looks stunning and the new livery reflects the way Sahara Force India is evolving,” says Team Principal, Dr Vijay Mallya. “I’ve always believed our cars have been the most eye-catching, but adding black as a main colour gives us a fierce new look.”

Incorporating the traditional Indian colours of saffron, white and green with black, the VJM07 has been revealed to the world with a first, exclusive image.

Read the new car's story - including what's beneath the skin: http://po.st/h6CHfG"

• TommyC
    ez csak egy renderelt kép, nem? biztos, hogy hűek maradnak a valósághoz és nem csak a festés/lehúzosok bemutatása a cél?
  • Master91
    Voa, merész de tetszik! Szemből kéne az orrot látni :P

Meg a motor beömlőt is meg nézném.
    Tetszik!
  • HTS s3rg1nh00
    hoppá,itt egy hivatalos kép a Force Indiától!
  • G_ArchAngel #145633
  • Peppus
    Egyre stílusosabb ez a Hami :DDDDD

• Master91
    [origo] GPhírek ‏@origoGPhirek 8 min Micsoda meglepetés! Az F1 Racing 7000 fős közvélemény-kutatása szerint a közönség 87,3%-a utálja a dupla pontos idényzáró ötletét...
  • Master91
    úúúú de izgi, nem sokára láthatjuk az első verdát, meg gondolom lesz valami ki szivárgott hang is a motorról aaa :D

alig várom alig várom alig várom
  • HTS s3rg1nh00
    a Williamset is 1-2 napja indították be először-az is Merci motor.
  • Master91
  • Master91
    McLaren Team (rajongói oldal)
    Rumours saying that even in the presentation of MP4/29 McLaren will not announce main sponsorship.So are we gonna have McLaren logos??

• pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/86462/kutyatamadas-erte-bernie-ecclestone-t
  • Master91
    A kerékcserék átlagos hossza másodpercben:1. Ferrari 2,78
    2. Mercedes 2,95
    3. Red Bull 2,96
    4. McLaren 3,18
    5. Lotus 3,35
    6. Sauber 3,74
    7. Toro Rosso 3,84
    8. Marussia 4,31
    9. Caterham 4,52
    10. Force India 4,58
    11. Williams 5,42
    http://www.gphirek.hu/f1/20140121-f1-a-ferrari-volt-a-leggyorsabb-a-bokszban.html
  • b-type
    off: nálam minden idők legjobb sorozata, mind megvan DVD-n...sajnos a mind itt nem jelent sokat, mert nem folytatták :( )
  • Chris Lowe
    Yess! Most (is) mutasd meg Koba!
  • a.carkey
    Ja és a Hondánál meg kb. így viszonyoltak a rádión elmondottakhoz:
  • a.carkey
    A riporter mikroPOfonja kicsit megviselt. :D
  • a.carkey
    Brühlt sajnos nem jelölték Oscarra, de ha talán Hamilton, Roscoe és Nicole életéről forog majd egy film, akkor a Hamiltont megformáló tagot majd jelölik a díjra ...
  • HTS s3rg1nh00
    meg is van. :D
  • HTS s3rg1nh00
    talán Wéber Gábor rakott ki egy youtube videó linket az oldalára még régebben,amikor a fiatal Montezemolo nyilatkozik és agyba-főbe dicséri az autót,Lauda meg ott áll mellette és olyan fejet vág,ami mindent elárul a valós helyzetről :D:D
  • a.carkey
    Mond benne egy nagy igazságot "Lauda":

-It's a Ferrari!
    -It's a shitbox! It understeers like crazy and the weight distribution is a disaster. It's amazing - all these facilities, and you make a piece of crap like this.

:D