FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi
Zengõ Zoli megvette a HRT-t! 😮

"Nulla tenaci invia est via"

Autóversenyen elõfordul hogy autók nekimennek egymásnak.
Master91

Nem az volt a gond hogy neki ment a fehér autónak?
Hogy ne lett volna. A kanyarsebesség radikálisan megnõtt a 80-as évek elején a GE-nek köszönhetõen. Ezt sem a versenyzõk felkészültsége, sem az autók biztonsági színvonala nem tudta követni. Az hogy Gilles-nek el volt szállva az agya és nem értette meg Mass-t az egy olyan eset ami elõfordul. Az hogy valaki akkora tempóval csapódik be hogy kiszakad a pilótafülkébõl az meg elég ritka eset volt akkoriban is.
RatBaG
gilles halálának mondjuk pont semmi köze a ground effecthez...

Per Aspera Ad Inferi.

lac coo
Ha ezt teszik akkor meg szélárnyékozás lenne, ami ellen szintén nincs védekezés.
Valamelyik nagy régi pilóta mondta ( eszembe nem jut, hogy ki ...), hogy szélárnyékból elõzéshez nem kell semmi ész, tudás, egyszerûen csak bátorság, mûködik magától a dolog.

Az F1 ilyen, aki test test elleni csatát akar az ne F1-et nézzen, ezek az autók ezer éve alkalmatlanok erre.

Szerintem ennek ellenére mai is vannak szép elõzések, nyilván nem annyi mint a szélárnyékozás idejében, de az még ennél is rosszabb volt, egyenesenként helyet cseréltek, esély nem volt védekezni ellene .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Jeffjohnson
Ezzel tisztában vagyok. Viszont tehették volna ezt úgy is, hogy az aero elemeket lebutítják megnöveleik a mechanikai tapadást és nem egy mesterséges elõzést csinálnak ami ellen nincs védekezés.

GE autókkal nem volt nehéz szárny nélkül körbemenni. A 82-es szezon elején emiatt tiltva is volt az elsõ szárny használata. Szóval ez inkább pont arra példa hogy milyen ha túlzásba viszik az aero fejlesztést. Túl magas volt a kanyarsebesség akkoriban és ez Villeneuve életébe került. Ezért is vezették be a sík padlólemezt következõ évtõl.
Norbi1990
Ugye ez a piszkos levegõ amit az aerodinamikus elemek állítanak elõ az autó mögött az miatt a hátul jövõ a kanyarban lemarad mert egyszerûen nincs elég levegõ a szárnyaknak, hogy tapadást biztosítsanak az autónak. Ezért nem láthatunk olyat, hogy kanyarban a másik mögött centikre autózik az emberke mint pl a WTCC-be vagy más túraautós futamokon.
Emiatt a kanyarban lemarad a hátul jövõ és egyenesben meg nem, vagy épp annyira tudja megközelíteni a másikat, hogy nem kerül sose elõzési pozícióba.
Erre találták ki a DRS-t 😊
Jeffjohnson
Elsõre észre sem vettem a légterelõ hiányát. Érdekes, mindenesetre kanyarban légterelõvel jobban lehet fordulni.

Mostani F1 akkor ment el ilyen irányba véglegesen amikor a motorok fejlesztését befagyasztották inkább az aero csomagot kellett volna korlátozni. Mesterségesen csinált elõzések a DRS el és gyorsan kopó gumik ez a mai F1. Ja és az elõzés ellen védekezni sem lehet az 1 irányváltás miatt... azért így átgondolva hol itt a verseny?

Norbi1990
Igen. Túl sok az aerodinamika az autókon manapság.

Ha megfigyeled, Pironinak volt elsõ légterelõje míg Gillesnek nem volt és így is ugyanolyan gyors volt, ha nem gyorsabb mint Pironi.
az nem gyenge😮OO Ausztráliában jó kis dögök vannak...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Totti5
Akkor ne törõdj velük, ha úgy is "tudod". Teljesen mindegy mit találnak ki, az kamu, mindenki tudja. Nem is az a lényege hogy bárkit átverjenek április 1.én. Egyszerûen ha nem érdekel, menj el mellette és kész. Nem kell ezen felháborodni.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

pedobear
Valami újdonsággal álljanak elõ, ne ilyen szarral! Elõre tudom, hogy kamu, akkor minek nézik lámának az embert....

Unalmas már.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Jeffjohnson
Nagy összegbe le merném fogadni, hogy ilyet soha többet nem látunk az F-1 ben 😞

allock
😄

#hhwnd

Norbi1990
Gilles vs Pironi
Ferrarikkal

http://gaborszantai.co.uk/

drop
megvan a ma esti program menyit kerestem 2006 brazil nagydíjat.

passatgt
valszeg csak valami reklám lesz egyébként, ez a Julia írt egy könyvet SuperEgo néven egy kitalált f1-es csapatról, aminek a fõnökének a neve Vincent Dupont, lehet nem megy elég jól az eladás😊

passatgt
Julia Wurz nevén van a domain, Alexander Wurz felesége

Szabi
szerintem vagy brutálnagy kacsa, vagy mutatnak valami tervrajzot a jövõévi Sauberrõl 😄

"Nulla tenaci invia est via"

zzeN
Új F1-es csapat jön? Holnap kiderül.

Mondjuk hétfõn bolondok napja😄

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

LeventeV
Nagyon a rally fele húz. Pár ERC és WRC2 futama lesz idén egy DS3-al. Ki tudja... lehet a WRC-be fog kikötni.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Nem bírja abbahagyni...Ha nyomorék lesz akkor is nyomja a versenyzést😮OO. Vérében van

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Totti5
"Jó lenne ha Kubica lenne a társa :/"

Multkor mondta hogy esélytelen már hogy Formula autót vezessen, közben 1? hete megint felszántott egy szalagkorlátot egy szakadék szélén, de nem lett baj belõle.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

11. percnél az ott Richie Ginther a Hondával😊

Fasza kis video, több ilyet kéne linkelni😊

desigo
Butaság lenne elmennie.Inkább jelenlegi csapatát kell bajnokká tenni.
Jó lenne ha Kubica lenne a társa :/
lac coo
Ez csak kavarás, az hogy "akármivel" de elõnybõl indul csacsiság.
Nyílván van akkora név az F1-ben, hogy kb ha a Ferrari kiszállna szinte totál csõd lenne az F1 cirkusznak, emiatt vannak dolgok amit ki tudnak (talán) lobbizni. De bármi is az, akkor a többieknek is kilobbizzák ....

Master91
Ja és amúgy:

Boxutca
Räikkönen a Red Bullban?

A Maláj Nagydíj után indult el a pletyka, és most már egyre több helyen olvasható: Akár Kimi Räikkönen is lehet Sebastian Vettel csapattársa, amennyiben Mark Webber jövõre távozik a csapattól.
Master91
Félre ne értsetek, nem vádoltam meg a Ferkát hogy õk húzták rájuk a FIA-t, Sumis korszakba nem emlékszem hogy alakultak a szabályok ( kisebb voltam + akkor nem volt ennyire kiterjedt az egész média hogy akár perceket alatt ellehet olvasni valami büntetésrõl a hírt vagy akármirõl = nem voltam annyira tájékozott, csak néztem a futamokat, és ökölbe haraptam mikor elõzött az öreg, és ugráltam mint 1 hülye mikor elsõ lett )

Az, hogy Ferrari bele tud szólni a szabályokba, nem tudom mennyire jó a sportnak ( feltéve ha így van, meg próbálom ki nyomozni hogy honnan szedtem én ezt !!! ), persze õ nekik van a legnagyobb történelmük, kell is nekik egy kis +, de te versenyeznél egy olyan versenyen ahol a 21 ellenfeledbõl 2 alapból kedvezõbb elõnyökkel feltételekekel ,akármikkel indulnak alapból?
Black Ghost
Egy kis nosztalgia?

F1 Monte Carlo 1965 Race

A rajt procedúrára külön felhívnám a figyelmet! ...ha ezt Charlie Whiting látná! <#idiota>
lac coo
Elõnyösebben morognak a FIA-nal ?!
Ferrari egy legenda lett a sok év alatt, RBR soha nem lesz az, de a többi csapat sem! Ha ez jelent valamit , akkor igazad van, csak tudod ezt nem a botrányai miatt érdemelte ki ! 😄DDD

Lteebee
RBR is benne volt. Bajnok nélkül? 😊

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Jeffjohnson
Bezzeg mikor a nagy Michael ott volt akkor nem úgy alakították a szabályokat, hogy nekik jó legyen akkor nem volt rossz, gonosz, csúnya Ferrari õk voltak a szentek soha semmi piszkos húzást nem követtek el. Akkor nem volt Michael is faster than you... Gyorsan felejtenek az emberek.

Ha meg azt írod, hogy "a szabályokat be tartatják" akkor miért fáj annyira ha találnak valamit?

Egyébként ezeket az elemeket folyamatosan ellenõrzik mint ahogyan az elsõ szárnyak teher alatti hajlását is. Ehhez szerintem a Ferrarinak semmi köze mert ezek rutinellenõrzések ami minden verseny elõtt minden csapat átmegy sõt még utána is.

Tavalyelõtti RB hajló szárnyairól még fénykép is készült, hogy nincs meg a kellõ magasság csak éppen az FIA nem foglalkozott vele mondván a teszten átmentek azt meg le se szarták, hogy ezek az elasztikus szárnyak a méréseken rátett súlyokat jól megtartják míg a pályán más irányból érkezõ terhelés hatására lehajlanak ezt csak éppen az nem látta aki nem akarta (FIA) ugyanez a helyzet a dupla diffuzórral FIA hagyta nyerni a Brawn GP-t viszont a különleges felfüggesztést már nem engedte a Lotusnak de a lista végtelen lehet szemezgetni.

Master91
Ha szabály ellenes elem lett volna rajta, azt le is veszik. Mivel FIA így is sok hülyeséget csinál, de a szabályokat be tartatják (!!!!)

HA kis kapu van, és ki használják, akkor ez van, írjanak jobban szabályokat.

NEM CSAK F1-BEN van így! Sok mindenhol ki használják ezeket kis kaputat !

Ferrari a politikájába lett egy mocsok ( sajnálatos módon! )
Master91
Bocsi, hogy azonnal nem tudtam meg jelölni a forrást ahonnan ezt vettem.

Mivel normális (?) ember vagy te is, gondolhatod hogy nem magamtól szettem elõ ezt az elméletet, REMÉLEM.

RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

Firerock
Szánalmasak vagytok hogy mindenben a Ferrarit látjátok hibásnak,kicsit utána kéne nézni hogy pl a RBR-nek hány szabályellenes elem volt a tavalyi,tavalyelõtti autóján(flexibilis szárny,stb)

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Mindig minden szabalytalan, ami a Ferrarinak nem sikerul.
Amit penzzel nem lehet elerni, azt el lehet az uj FIArri alkotmanymodositassal.

Jeffjohnson
Jaja szerintem is a Ferrari a hibás azért, hogy 3 csapat is szabálytalan elemeket használ...
F1ben egyáltalán érdemes betartani a szabályokat mert ezek szerint ha vb gyõztes akarsz lenni akkor nem.

Tavaly elõtti vagy az elõtti, s mivel a többi csapat nem volt hajlandó odaadni az autóját ugyanis az adatokat kötelezõ volt mindenkivel megosztni, így képet kaphattak a korábbi Lotus teljesítményérõl.

lac coo
Pirelli nem véletlen a tavalyi Renault-val teszteli a gumikat ...? 😊))

az miért van, hogy ha valami szabálytalanság van, RBR tuti benne van ? 😊))

pedobear
A Pirreli nem véletlen a Ferrari utcaiautó gumijainak beszállítója?

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

lac coo
Neked nem az idõvel van bajod, az értelmes gondolatokkal kapcsolatban ....

lac coo
<#eljen><#taps>

Pedig van annyi pénz, mint a szemét, venniük kellene egy bajnokságot is nyerni képes pilótát vagy Massát hagyni versenyezni, mint 2008-ban 😄

Aztán ki tudja a Pirelli is tavaly ki tudja mennyit segített a háttérben a Ferrarinak a gumik megértésében...Láthattuk mennyire jól kezelték a gumikat a montreali futam kivételével...