182111
  • BooMiller
    Ezzel a hozzá szólással elnyerted a "Persona non grata" archivementet

• Totti5
    Jól levezetted magadnak, szíved joga akármit is gondolni. Én csak a cikkből idéztem, egy szót nem írtam hozzá, szóval nem értem mire fel.
  • Dodo55
    Azért azt tisztázzuk, hogy te most azért idézted ezt, mert szerinted a teljes nézettségcsökkenés ezeknek a változásoknak a számlájára írható, és szerinted Vettel singleplayerezése abszolút nem nézettségromboló hatású, vagy pedig csöndben elismered te is ezt a nyilvánvaló tényt, és azért idézgetsz ilyeneket, hogy árnyald kicsit ezt a képet?

Hozzáteszem bármelyik is igaz, az ordító elfogultság mindkét esetben fent áll. Az első lehetőség esetében azt hiszem nem kell részleteznem miért, a második lehetőség esetében pedig azért, mert úgy próbálsz árnyalni tényeket, hogy azokat nyíltan kimondva sosem ismered el. Persze ha már árnyalod őket, akkor azzal mint mondtam csöndben el is ismered őket, de ez sunyiság, illene annyi ilyenkor, hogy "nem tagadom", "nem vitatom, hogy ..., de", "elismerem, de azért...", stb...

Ez önmagában még talán nem is lenne akkora probléma, de úgy, hogy teszed ezt a topic házigazdájaként, magas lóról stílusban, és szinte kényszeresen minden olyan alkalommal, amikor akár csak egy haja szála görbül kritika éri Őszentségét, úgy már elég nagy.
  • Totti5
    Ugyanakkor a Global Media Report jelentéséből az is kiderül, hogy a közvetítési jogok terén bekövetkezett változások is komoly hatással voltak. Franciaországban és Kínában ennek köszönhető a jelentős zuhanás: a fizetős Canal+ átvette a jogokat az FTV1-től, ezzel16 millióról 10,2 millióra mérséklődött az érdeklődők száma. Kína könyvelhette el a legnagyobb veszteséget: 29.8 millió ember tett le a sport követéséről.

Németországban 31,1 millióan kapcsoltak Vettelre és a többi honfitársra, ami 8,7 százalékos esés. Brazíliában 85,6 millióról 77,2 millióra esett vissza az érdeklődés. Amerika pozitív ellenpélda: az 1,7 milliós növekedés révén összesen 11,4 millióan voltak kíváncsiak a bajnokságra. Angliában és Olaszországban bevált a modell, hogy ingyenes és fizetős csatorna is adja a sportot, így ezekben az országokban is növekedés állt be.
  • Firerock
    Nem akarom felidegesíteni magam :)
  • Totti5
    Olvastad a szöveget is?
  • Fura Alak
    Az a vicc, hogy nem annyira érzik meg.
    A jegyet a pályák árulják, és fizetnek fix (általában évente növekvő) összeget az F1 managementnek!
  • Firerock
    Remélem ők is belátják mostmár hogy Izrael pénze nem lesz elég arra hogy fedezzék a nézők elvesztése miatt kiesett összeget.
  • HTS s3rg1nh00
    kevesebb volt a néző tavaly
    Paddy Lowe Q & A
  • Dietrich
    Az ausztrálok elkezdték promózni a szezon nyitó futamot.
    Formula One in Full Flight
  • kabel15
    Ez még viccnek is rossz!
    Egyébként nem csak idén lettek furcsa szerzetek:
  • desigo
  • Master91
  • Szabi #146203
  • ScarY MAN
    vajon ugyan így fognak örülni ha Vettel behúzza megint a vb-t?
  • Totti5
    A csapatutasítás, és kedvezményezés akkor gáz ha egyértelmű az előny és még akkor is meglépnek vitatható dolgokat, csak mert... ilyen azért ritkábban van, de az teljesen normális hogy a gyorsabb, stabilabb, a pontversenyben, jobban álló, mentálisan erősebb pilóta van előnyben pl taktikai szempontokból. Hülye lenne aki a lassabbatt vagy a hátrányban, rossz passzban levőt tolná... minek???

Az egyértelmű hogy Vettel hamarabb lesz VB idén is mint Ric, mert elvileg papíron jobb pilóta nála. Mercinél és a Ferrarinál már nem egyértelmű, habár szerintem Hamilton jobb mint Rosberg, de Rosberg is van annyira jó, csak ő másban.

Pénzzel nem igen lehet tolni valakit ha a másik pilóta egyszerűen gyorsabb...
  • a.carkey
    Nem lett besorolva. Clay aktív volt évek óta, míg Lauda akkor VÁSÁROLTA be magát. De amikor odakerült, azonnal azonos jogokat követelt amint beállította az autóját.

Clay a Ferrarinál pedig MÁR AJÁNLOTTA Laudát, pedig ellenfele volt a vb címért, de mivel akkoriban más világ volt, ez nem számított nagy ügynek.
  • G_ArchAngel #146199
    Nem tudom, hogy valaki latta-e a Rush cimu filmet de ott is nyilvanvalo volt, hogy Lauda be lett volna sorolva Regazzoni moge, szoval ez nem a modern F1 hozomanya.
  • b-type
    Simán kinézem a McLaren-ből. Ott tényleg elég szabadon el szokták engedni a gyeplőt.
    Ráadásul Magnussen egy kicsit merész húzás, én is úgy gondolom hogy jó lesz, de behozni ebbe a csapatba, gyakorlatilag megismételni a Hamilton szitut, elég merész, hiszen a McLaren-hez azért válogathattak volna a már bizonyított versenyzők között, még a tavalyi év után is.
    Tehát ha úgy látszik hogy bejött Kevin, akkor Button simán kuka, sőt szvsz Bullier Grosjean-t akarja majd később (saját elgondolás!).
    Button-t nem egyszerű elverni, de ha sikerül, és stabilan, akkor Magnussen felrúgja a házon belüli helyzetet.
    Red Bull-nál sztem elképzelhetetlen hogy Vettel-t minuszolják Ricciardo-val szemben.
    Ferrari már nem egyértelmű, ott ezzel a versenyzői felállással az elsődleges célnak a csapat VB-t a gondolom, tehát itt billenhet a mérleg jobbra-balra, aztán az egyéni tabellától függően majd az év második-harmadik részében esetleg.
    Mercedes, sztem Hamilton a favorit, de Rosberg-t nem lehet lebecsülni.
  • BooMiller
    Hahó ez már egyszer meg is történt:) Legtöbb csapatnál főleg az év elején nincs sorrend az az év folyamán úgyis ki alakul kinek jön össze jobban az eleje.
    Eleve nem is jó az előre leosztott lap, mivel nem motiválja a másik pilótát...
    Vannak olyan pilóták akiknek szükségük van erre vannak akiknek nem.
  • a.carkey
    A RB kivételével sehol sem lesz csapatutasítás. De majd a szezon végén te is meglátod.
  • Master91
    Mert biztos a csapat a full újonc kis fiatal gyereket fogja tápolni a Vb pilótájuk helyett aki most kezdi náluk az 5. (?) évét...

Még a caterhamnál is biztos vagyok benne hogy van sorrend.

Csak hogy mi alapján az a kérdés.
    Ha képesség/tudás, Kobát fogják tolni.
    Ha a pénz, akkor a másikat. Ilyen egyszerű, és kb. ez megy mindenhol.

Hahó modern kori F1!
  • BooMiller
    De mondok egy példát is Magnussen Button előtt van az első futamon, jön a multi21?:) nem hinném:)
  • BooMiller
    Mert egyszerűen nem igaz:)
  • Master91
    Persze. Bernie meg valojaban egy 25eves csaj.

Minden csapatnal van sorrend,nem tudom miert olyan nehez ezt meg erteni.
  • a.carkey
    ... miután eldobtuk a stoptáblát a rendőr és családja irányába ... :)
  • a.carkey
    McLaren, Lotus, Ferrari, Williams és kb. az összes csapat, kivétel a RB? :)
  • b-type
    Nincs ebben semmi rossz, a Red Bull is csak egy szereplője, és a tömeg is csak egy összetevője a cirkusznak.
    Spanyolok nyíltak (Hamilton négerkedés), Olaszok detto (Hakkinen), mi meg még egy tüntetésen is sunnyogunk :DDD
  • kifli
    kimi ott frissebb gumikon volt nem?
  • IXEMGabeo
    Nürburgringen nem valószínű...2. és 3. helyen álltak ott is...
  • kifli
    lotusnál azért csak akkor szóltak rá, ha más taktikán volt grosi és amúgy is megelőzte volna kimi boxnál. Ne kelljen már valaki olyan mögött vonatoznia, akit ugyis megelőz....
  • Peppus
    Nézd meg a fizetéseket, és látni fogod kit is tartanak fontosabbnak :)
  • Lokker
    Akkor legyen minden csapatnál csak 1 versenyző tuti izgalmas lesz úgy is, fele annyi autóval.
  • Gabor77
    Kimire is ugyan úgy rászóltak, hogy engedje el. Egy dudás két csárdában értelem szerűen nem fér el, és itt kerül elő, hogy kinek, melyik csapat kedvez. Nem arról van szó, hogy ki enged el kit, eléggé nyilvánvaló, hogy Alonso jobb versenyző Massánál...de ahol a versenyzők egyenlő kvalitásúak, ott csak a helyzet adja, hogy kinek szólnak rá a fülére. Red Bull már úgy igazolt, hogy Vettel uralma véletlenül se kerüljön veszélybe...
    Mercedesnél egyenlően bántak velük, Malajziában felesleges volt az a balhé...szezon eleje.
  • IXEMGabeo
    tavaly Malajziában láthattuk ahogy a Mercedesnél Rosberget nem engedték előre

Lotusnál láthattuk, hogy Grosjeanra rászóltak 2 futamon is, hogy engedje el Kimit (igaz h a csapatutasítás legális már), de hol vannak itt egyenlő feltételek???

Egyedül a Williamsnél láttam tavaly, hogy a felek kölcsönösen küzdhettek egymással, nyilván az autó sebessége okán is nem volt jelentősége melyikük éri el a 12. pozíciót átlagban...
  • Gabor77
    Ferrarin és Red Bullon kívül "szinte" mindenhol...
  • bardocz
    Marussia, Caterham
  • Master91
    Lol, 1 csapat tudsz mondani ahol azonos feltételeket adnak a 2 pilótának ?? oO
  • Firerock
    Ahol nem kapja meg ugyanazokat a feltételeket mint a kedvencke... Azért is sajnálom őt,szerintem rossz döntést hozott...
  • Master91
    Pffff