182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Dodo55 #146504 Amit mondasz az érthető, de ez nem:
"elég sok autómat vittem már 1-2 hónap után újrafényezni,pár félresikerült parkolási kisérletem meglátszódott az autóimon"
Alig több, mint 4 éve van jogsim és két téren érzem még magamon a tapasztalat hiányát:
- Elsőbbségadáskor való (ki/be)kanyarodásnál a kereszt és szembeforgalom "réseinek" felmérésénél (inkább elengedek 1-2 autót feleslegesen, mint hogy kockáztassak)
- Bizonyos parkolási manővereknél
Ennek ellenére még csak finoman sem sikerült hozzáérnem más járműhöz pályafutásom alatt. Az óvatosság persze ebben is benne van. Vagy lehet ott van a kutya elásva, hogy nekem nem telik a zsebembe szórt apróból újrafényezésre? :D -
Más képességek kellenek az utcán forgalomba vezetéshez vagy parkoláshoz mint egy teljesen más felépítésű versenyautó vezetéséhez egy lezárt pályán, ahol nincs (többnyire) szembe forgalom és a pályát teljes szélességében kihasználhatod. Teljesen korrekt nyilatkozat. Persze ha az autó megcsúszik biztosan jobban reagál mint egy átlagember de a normál közlekedési körülmények között ez ritkán jön elő. -
egy érdekes interjú részlet Hamiltonnal :D
"Civil életben milyen vezetőnek tartod magad?"
LH: "Sokaknak meglepő lesz amit mondok,de nem tartom magam jó sofőrnek,inkább azt mondanám,hogy teljesen átlagosan vezetek,átlagos hibákkal. A parkolással például a mai napig vannak gondjaim, elég sok autómat vittem már 1-2 hónap után újrafényezni,pár félresikerült parkolási kisérletem meglátszódott az autóimon."
ez az érdekes nekem :D Persze aki F1-es pilóta annak nem törvényszerű,hogy a civilként is hibátlan profi sofőrnek kell lennie,de azért vicces :D -
IXEMGabeo #146501 hmm...mondjuk az autó orra kicsit hosszabbnak tűnt, mint, amik az 50-es években futottak...
akkor benéztem mindenesetre Ascarinak is volt ilyen esete én ő rá gondoltam elsősorban:) -
-
-
Igen, de a lényeg remélem érthető mit akartam mondani :) -
Azért nem mindegy, hogy ovál pálya vagy Nordschleife. -
Csakhogy ez nem Ascari Lanciaja, hanem Paul Hawkins Lotusa 1965-ben. :)
Az 1966-os Grand Prix filmben is azért volt benne egy hasonló jelenet, mert a rendező éppen anyagot gyűjtött Monacoban a filmhez, amikor az orra előtt Hawkins bezuhant a tengerbe. :) -
Miért az F1 nem monoton? Vagy bármilyen pálya versenyzéses szakág nem monoton?
Ha jól csinálod akkor mindig ugyanazokat a mozdulatokat kell csinálnod minden kanyarban bármilyen pályán mész, lehet az ovál vagy Nordschleife. -
paj01 #146494 Ebbe a sorrendbe...:D
Donought-olás meg nem lesz. Örülnek ha a versenyre elég a lesz nafta. Szezon végén se lesz a dupla pont miatt. -
Sztem meg pont,hogy qrvára NEM!
Egy monoton sz@r,szinte végig alszod
-
Szerintem felnin is bemenne
-
büntetés -
"nem lesz tőle megkérdőjelezhető az autó legalitása"
tehát ha pörgés közben eldurrantja a motort,vagy szétmegy két gumija a győztesnek,és nem tud begurulni a "dobogó alá",akkor mivan? :DD -
2014-ben szabadon ünnepelhetnek a versenyzők a Forma-1-ben
"Az FIA módosította a szabálykönyvet, melyben leírta, hogy ezek a pörgések, és különféle „örömtáncok” ezentúl teljesen szabályosak, ha azokat a győztesek (!):
- biztonságosan hajtják végre, nem veszélyeztetve a többi versenyzőt és a nagydíj hivatalos személyeit
- nem lesz tőle megkérdőjelezhető az autó legalitása
- nem késleltetik vele a dobogós ceremóniát" -
IXEMGabeo #146488 japjap:)
pár hétre rá meghalt egy tesztelés során és róla nevezték el az ottani sikánt -
1955, Monaco, Alberto Ascari -
IXEMGabeo #146486
Óriási képet találtam:)
Tudjátok mikor, hol és kivel történt? (én tudom, de kíváncsi vagyok ismeritek-e a sztorit:)) -
-
Valamelyik pilóta nyilatkozta, hogy az idei motorok akár 400km/h ra is képesek lennének ha elég hosszú egyenes szakasz lenne. Minden esetre megnyugtató, hogy erősebbek a motorok. Bár engem még mindig zavar ez a komplex rendszer. Sok a hiba lehetőség :(. Lehetsz te a leggyorsabb pilóta ha a rendszer tönkre megy
-
mondjuk azért remélem sok olyan nem lesz,mint tavaly...azt hittem a 10,5 liter folyadék elfogyasztása egy nap megdönthetetlen (kiszáradtam),de a verseny napján 13 litert is simán benyakaltam...egyszerűen elképesztő. -
Gondolod? nyáron 35-40 fokban, egy 70 körös Hungaroring verseny bárkit ledönthet a lábáról. Nincs idő pihenni, folyamatosan koncentrálni kell ahogy folyamatosak az erőhatások is + ha van akkor a hőség. Persze ők erre vannak felkészülve, ezért edezenek minden nap, mert máshogy nem bírnák ki. -
IXEMGabeo #146481 azta rohadt élet -
Komoly szilikon mennyiség:)))) -
ha már indy
-
IndyCar futam megterhelőbb mint egy F1-es futam fizikailag szerintem.
Oválon ugye jobbra terhel majdhogynem állandóan minimum 2-3g (pálya függő) egy vagy másfél óráig (ez is verseny függő).
Mondhatnám az utcai pályákat amiket nem nagyon lehet hasonlítani mondjuk Monacohoz útburkolat szintjén. Ütődik vágódik az autó az aszfalthoz, pattog az autó, nem tükörsima pálya van.
Ja és IndyCar kocsiban nincs semmilyen szervó rásegítés.
Szerintem aki az Indyből jön annak nem lesz megterhelő egy F1-es futam. -
annyira jó a térlátásuk, hogy tükörből tolatnak,de nem néznek bele -
IXEMGabeo #146476 :) nem igen, ő rájuk szokták mondani, hogy óvatos sofőrök:)
megfontoltabban vezetnek és tény és való viszont lassan is,)))))))))) -
A nőklapjában? -
Én meg azt olvastam, hogy térlátásba pont hogy jobbak a nők. -
-
ááááá 

-
-
A Williamsnél évek óta így van:
egy jó év
egy szar év
stb. -
Kié volt a csúcssebesség Jerezben?
Ami az egyenesben elért csúcssebességeket illeti, viszont fordult a kocka. Felipe Massa legnagyobb sebessége idén 307,6 km/óra volt, ami valamelyest jobb a tavalyi 305,2 km/óránál. A Force India technikai igazgatója, Andy Green számításai szerint egy hosszabb egyenesben ez a különbség mindazonáltal akár 15 km/órára is nőhet, köszönhetően annak, hogy az idei V6-os turbómotorok a 160 lóerős elektromotor segítségével nagyjából 860 lóerős teljesítményre képesek – hozzávetőlegesen százzal többre, mint 2013-as V8-as elődeik.
Az egyenesekben történt gyorsulás ugyanakkor a motorerő mellett a megváltozott aerodinamikának is köszönhető. Az idei autók a kisebb hátsó szárny, valamint a szárny alsó elemének eltűnése és egyéb módosítások révén kisebb légellenállással bírnak, ami az egyenesben előny.
A végsebességek terén egyébként Jerezben a Mercedes vitte a prímet: Massa nem csupán a célegyenes végén, de a célvonalnál is a leggyorsabbnak bizonyult (ld. lent) – s mindez a német lap szerint azt is jelent, hogy idén érdemes lesz odafigyelni az aerodinamika terén erősnek tűnő grove-i csapatra. -
A fejkamera is ludas lehet Schumacher balesetében -
Vettel ikertesója? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
paj01 #146466 Sakkban külön vannak a nők nem? Ott sem érik el a férfiak szintjét. Ugy tudom egyedül Polgár Judit az akit esetleg meghívnak férfi tournamentekre.
Szerintem itt is van különbség. Evolucios okai vannak. Refelexek terén szerintem lassabbak a nők meg térlátásban is gyengébbek...Továbbá egy egy futam itt is komoly fizikai igénybevétel. Nem josolok nagy jovot neki. -
Női kvóta. :)