182111
  • kabel15
    Szép szép, csak az elején az az ezüstös minta nem jön be :/.
    Viszont egy ilyen mercis sapkát elfogadnék :D
  • Master91
    https://www.youtube.com/watch?v=283_JhQChRQ&feature=youtu.be
  • Master91
    Nico helmet videó
  • Master91
    Fasza spoilerbe akartam....

Még pár pilóta ki maradt, majd azt hozza más is , nem vagyok önző :D
  • Master91
    Rosberg:

Hamilton

Gutierrez

Sutil

Ricciardo

Vettel

McLaren:
    Button (Apja emlékére)

Massa

Kevin Magnussen: ?

Alonso

Rai

Marcus Ericcson

Kobayashi

Videó róla

2 lotus pilóta:  ?

Hülkenberg

Perez

• desigo
    köszi
  • Master91
    Unatkozok, össze gyűjtök párat
  • desigo
    sisakokról jöhetnének sorba a képek...
  • a.carkey
    Grand Prix (1966)
    Le Mans (1971)
    Weekend of a Champion (1972)
  • Totti5
    Grand Prix – the Killer Years : 1960-70
    Weekend of a Champion : Roman Polanski dok. filmje ahol 1 hétvégét eltöltött Jackie Stewart-al a Monacoi hétvégén ( 1971 )
  • Doog
    Sziasztok!

Ti jobban benne vagytok a Forma1-ben azért fordulok ide.
    Tudnátok nekem olyan filmet vagy akár dokumentum filmet mondani ami az 1970-1980-as évek közötti időszakról szól?

A Rush-on kívül ami két pilóta "rivalizálásáról" szól. Eléggé megfogott ez az időszak és szeretnék róla többet megtudni. : )

Régen a DoQ-n láttam egy órás összeállítást ezzel kapcsolatban de címet már nem tudok sajnos.

Számomra eszméletlen hova fejlődött a Forma1 és abban a korszakban mikkel meg nem próbálkoztak ezért is érdekelne. : )
  • V43 1105
    Zsííír
  • HTS s3rg1nh00
    0 phallic references :DDD
  • V43 1105
    Nekem is baromira bejön
  • RatBaG #146283
  • kabel15
    Az egy dolog hogy DRS el könnyen elmegy mellette, viszont utána ő nem használhatja, és akit megelőzött ő igen. Szóval a következő DRS szektorig ki kell autóznia 1SEC et, ami nem nagyon szokott össze jönni. Így elviekben lehetnek oda vissza csaták.
  • IXEMGabeo
    jófajta ez a sisak
  • RatBaG #146280
  • Kit--Kat
    Nem kell annyira sírni, mert a legnagyobbak így is sokat előznek DRS-en kívül. + Régen meg az volt a kurvaidegesítő, hogy nem lehetett előzni, ha ne volt a hátul érkező 2 másodperbcel gyorsabb.
  • Lokker
    De olyan zavaró mikor a kommentátor mondja/kiabálja hogy mekkora előzés volt, meg milyen tehetséges mikor csak DRS és el megy másik mellett. semmi nem történik csak el megy mellette. valami tényleg kell csak akkor ne legyen már ez az egyszeri irányváltoztatás.
  • Totti5
    DRS kellett, mert nem lehetett szélrányékot fogni rendesen. DRSt amúgy már más szériák is használják pont emiatt h ne vonatozás legyen pl DTM.

KERS-el meg nem igen tudom mi a gond, ez is egy bevett dolog az F1 csak átvette a tengeren túlról, s az energiavisszenyerő redszerek ma már szerves részei több szériának.

Sportban az a legalja amikor valaki vagy tömegek nem valaki mellett hanem valaki ellen vannak. Az ilyen nem sportkedvelő, nem szurkló és fogalma sincs hogy egy sikersorozathoz mennyi meló és milyen elkötelezettség kell. A legkönnyebb otthonról fikázni névtelenül, meg a lelátókról kiröhögni és kifütyülni a másikat.

Azt hogy valaki egyszerűen nem nézi mert nem a kedvence nyer, vagy az nyer akit utál, meg megint egy másik téma. Azok akik lemorzsolódnak, nem az F1, az autók a hangulat a pályák, a technika és a körítés, csaták, előzések miatt nézték. Már önmagában az hogy kigurulnak ezek az autók a pályákra egy élmény és érdekesség. Persze lélek nélküli nagy tömegeket viszik előre a dolgokat, agy őket kell kiszolgálni főleg.
  • Totti5
    Remélem most nem ez lesz a módi ahogy hozzáálsz a dolgokhoz. Felesleges odabökni kommenteket...

A cím nyilván félrevezető, mert nem csak Vettel miatt ( ami szintén hülyeség, hanem a VB alakulása miatt, mert Vettel semmiben nem hibás, ő azt csinálta amit kell neki, amiért ott van és azt amit MINDEN egyes pilóta ugyan így szeretne )
  • paj01
    Marhaság ez a közutálat...Van 4-5 top pilóta a szurkulók kb ezek között oszlanak meg plusz van még az egyéb kategória meg aki csapatokat preferál fixen. Nyilván csak 1 vb lehet ezért a szurkolók 80%-a "utálja" mert nem az övé nyert. Ennyi. Én tisztelem az RB-t, nagyon érdekes végig követni, hogy 2005-től hogyan jöttek fel, építettek top csapatot és darálták be a nagy csapatokat.
    Emlékszem mikor Vettel gyerek bekerült a BMW-vel meg a torro rossoval, még röhöghetnékem volt h mit akar ez a kis takony itt?:D Főleg mikor eleinte megcsinálta a tipikus zöldfülűs bakikat. De utólag visszanézve, bömössel ugye pontot szerzett és mikor volt egy két esős nehéz verseny azért rossoval elég jól teljesített/futamot nyert. Nem véletlen tart ott ahol tart.
    Szokás még szidni a drs/kers kombot. Ezek az emberek szerintem elfelejtették már az évezred eleji versenyeket mikor 4-5 előzés volt egy futamon az is a boxban:D Érdemes visszanézni egy két futamot. Szerintem pont jó ez az előzést segítő rendszer így. Ha olyan könnyű lenne az előzgetés vele akkor oda-vissza előzgetnék egymást de nem ez történik. Alapvetően a gyorsabb pilótát segíti és ez így van jól.
    Anno én is utáltam Schumachert főleg mikor Hakkinennel, Raikkönennel szemben nyert, ma már tisztelem, elismerem a tudását, akárhogy is volt, a legnagyobbak közé tartozik. Ugyanez él Alonsora is pedig 2005 miatt őt is utáltam:D Néha nehéz objektíven szemlélni a dolgokat mert az utálat egyszerűbb, könnyebb engedni ennek primitívebb megnyilvánulásnak mint beismerni, hogy nem a mi kedvenc pilótánk a nyerő. Majd kinövik ezt a vettel gyűlöletet az érintett emberek:)
  • Dodo55
    Ez az 1x engedélyezett irányváltoztatás tényleg hülyeség.

Vettelnek meg nekem a stílusával van bajom, szinte az jön le belőle, hogy szándékosan provokálja az embereket.
  • benőmenő
    Szerintem néhányaknak az sem tetszhetett, hogy a Mclaren elvesztette Hamiltont, ráadásul az autót is elszúrták, így nem szereztek rendes szponzort -> egy újabb nagy csapat vergődött a középmezőnyben.
    Kíváncsi vagyok az idei autójukra ez mekkora hatással van.
  • Pluskast
    Ez mind igaz! Nem vagy RB rajngó, de amiket leírtál azok tények.
  • kabel15
    Bízunk benne
  • Lokker
    Vajon jogos az utálat? Tényleg megérdemlik? Szerintem nem az RB-ben és Vettelben keresendő a népszerűség csökkenésének oka.

Vegyük például az előzéseket. 99%-ban az történik, hogy DRS zónában DRS-el elhúz az előtte lévő mellett. Ebben hol a harc és izgalom?--> 1x irányváltoztatás.

Az megint nem az RB hibája hogy sikerült összerakniuk egy jól működő autót amibe beleraktak egy tehetséges pilótát. A Ferrari meg elbénázta az előző szezont kész. Merciék meg mentek sunyi gumitesztet.

Nem állítom, hogy az RB hibátlan és ők a szent. De kevesebb rossz döntést hoztak mint a többi csapat.

Talán most majd más lesz a helyzet, de én így látom ezt a dolgot.

• kabel15
    Akkor a tények. Az RB lassan köz utálat tárgya. Az F1 nézők mondjuk 80% rühelli őket az elmúlt évek miatt. A maradék 20% meg csak dísz drukker aki azért nekik szurkol mert ők nyernek, de F1 ről csak annyit tud, hogy a kocsiknak 4 kereke van meg 1 kormánya. Itt lehet védeni az RB meg jaj ne legyen szegény ujjal mutogató ...... köz utálat tárgya. De minek? Ha utáljuk hát utáljuk. A negatív vélemény nyilvánítások 95%-ban Vettel a személy, a maradék 5% az összes többi pilóta. Na ennek vajon mi lehet az oka? Hmm? ötletek?... Segítsek?
  • a.carkey
  • a.carkey
    Nem az a baj, hogy ekkora előnye volt a RBnek, hanem míg valaki más megoldással próbálkozott, azt ha nem tudta v. akarta megcsinálni a top csapatok többsége, akkor elmeszelték. Így - mivel más téren nem lehet trükközni vagy megoldásokat alkalmazni - az aeroban nem tudták megverni ezt a Vettel-RB csomagot.
  • a.carkey
    Akkor vezessék be a draftrendszert, fizetési plafonnal, max. három éves szerződéssel mind a pilótákra, mind a mérnökökre. Tuti nem nyerne Vettel négyből 4x egymás után. :D
  • Master91
    Én még a pirellit/DRS/1x változtatok irányt is oda tenném az erős negatívumokhoz.
  • Pluskast
    Ez van. Az F1 nagyon rossz irányba megy. Nem hiába esett a nézettsége, és ez csak részben magyarázható Vettel fölényével. Azért Schumi is eléggé dominált az évek során, mégsem volt ennyire lapos és sótlan a verseny mint tavaly. A baj valahol tényleg az, hogy a Red Bull előnye annyira nagy volt, hogy az idény felétől már tétje sem volt az egésznek, így az embert eleve nem is érdekelte túlzottan, hisz mi a fenének nézzek végig több futamot amikor tudom, hogy ki lesz a bajnok. Ha idén kiegyenlítettebb lesz a dolog vagy izgalmas és nem annyira "steril" mint tavaly, akkor biztos, hogy megint nőni fog a nézettség. Majd meglátjuk, hogy az eszközölt változtatások megfelelnek e az elvárásoknak.
  • Jeffjohnson
    Ennek így nem sok értelme van. Nagyjából az évad felétől mindent a Red Bull-ok nyertek, ezért az, hogy az utolsó futam duplán számít max arra jó, hogy kicsit később lett volna Vettel bajnok de a végeredményen semmit sem változtat.
  • Master91
    "Akinek baja van irány a moderátor topik, a téma továbbra is az F1."
  • BooMiller
    Vettel 65 millió nézőt mart el a tévé elől

Remélem azért nem jár büntetés hogy az index ezt a címet adta a cikknek.
  • a.carkey
    Erre van ez a vicc:

Fiatal pár étterembe megy vacsorázni. Beülnek, amikor a fiatalember meglátja, hogy Korda György éppen megy a WC-re, utána megy és megszólítja:
    - Elnézést művész úr, de elhoztam a menyasszonyomat vacsorázni és szeretnék előtte egy kicsit felvágni. Megoldható lenne, hogy odajön az asztalunkhoz és úgy köszöntene, mint egy régi ismerőst?
    - Persze, hogy hívják?
    - Ferenc.
    A férfi visszamegy az asztalhoz, majd jön Korda.
    - Szevasz Ferikém, de régen találkoztunk!
    - Jaj Gyuri húzzál már innen a picsába!
  • kifli
  • Master91
    Bár Ecclestone-nak már a nézettség csökkenése is elég ok lehetett a vitatott dupla pontos szabály bevezettetésére, a City A.M. című lapnak azt mondta, valójában azért harcolta ki azt, hogy segítsen a Ferrarinak a felzárkózásban. Az olasz cég elnöke, Luca di Montezemolo a nyilvánosság előtt nem híve az új pontrendszernek, amit „mesterkéltnek" nevezett, ám Ecclestone szerint valójában „nem volt a dupla pontok ellen, sőt még ő hozta fel azokat."„Azt feleltem neki, hogy 'hadd mondjak neked valamit! Nagyon egyszerű okból vezetjük be a rendszert: azért, mert ti nem teljesítetek elég jól'" – magyarázta Ecclestone. „Hozzátettem, hogy 'ha rendesen végeznétek a dolgotokat, semmi szükség nem lenne rá.' Mire ő azt válaszolta, hogy 'tudom, tudom.'"http://www.gphirek.hu/f1/20140204-f1-vettel-vagy-a-ferrari-hibaja-a-dupla-pontos-idenyzaro.html