182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#146377 Le vagytok ott ragadva, hogy autóba építve mit hogy hívnak, én meg azon túlléptem már a legelején :) -
#146376 Akkor a kompressor emg egy turbo?:)))) nem értem a logikát... egyezünk ki hogy benne hogy plusz levegőt tölt a motorba az egyik mechanikusan a másik kipufogó gázokat használva. -
#146375 ...attól még hogy autón így el van különítve a kettő, a turbo is egy kompresszor, csak másmilyen. -
#146374 Vazzeg egy turbot mégis mi hajthat?:) turbot kipufogógáz, kompressort meg a főtengely.
Az elektromos hajtás csak addig van míg nem nyomja a pilóta a gázt, egyenlőre a Ferrarinal. -
#146373 Kipufogógáz lenne a tippem. Legalábbis a bannerben lévő képen mintha a kipufogógáz lenne rávezetve. Lehet tévedek. -
#146372 a turbót mi hajtja az F1 autóban? -
#146371 nekem is van némi közöm hozzá, és ahogy írtad neked is..
mire koptassam akkor a billentyűzetet? -
#146370 -
#146369 http://a5.hu/f1-celeb/alonso-dubajban-jart-most-zajlo-kerekparversenyen-video -
#146368 nem arról van szó, hogy ne legyen szabály, csak ne ennyi -
#146367 Imádtam ezt az összeállítást. (Csapat és pilóta.) -
#146366 Mindent szabályok tartanak egyben. Ahogy fejlődik a technika úgy kell új szabályokat is hozni. A néző versenyt akar nézni nem gépeket körözni, hisz már a 2008as vasak is kb alkalmatlanok voltak normális szélárnyékra mert elmentek a fejlesztések olyan irányba ami az adott autónak jó volt a sok leszorító erő a különféle extrém aero elemek de az aki pl mögötte ment annak horror. -
#146365 miértis? -
#146364 Meghalt volna az egész. Nem lenne értelme. -
#146363 Attól, hogy rosszul irtam le a dolgot, attól még elhiheted, hogy tudom mi hoggyan müködik és elhiheted nekem,mert van némi közöm hozzá. 2 fokozatú kompresszor fokozat ezt akartam irni.
DE hamár igy feldobtad a labdát, világosits fel kérlek milyen különbségek vannak és szerinted mit jelent egy kompresszor fokozat. -
#146362 Ezeken a turbókon van egy radiállapátos turbina, ami össze van kötve egy szintén radiállapátos kompresszorral, csigaházban mindkettő. A turbo is csak egy kompresszor. -
#146361 El sem merem képzelni milyen durva gépek lennének ma ha nem lenne ennyi korlátozás. -
#146360 "2 fokozatú kompresszor fokozatú"
azért turbó és kompresszor között van némi műszaki és elvi különbség... -
#146359 az ám már hátsó szárny :O
-
#146358 Ez nem annyira egyértelmű egyébként:) a Merci és a Renaultnál most is ezzel tartják fordulaton a turbot, de ezt bármilyen turbos autó tudja getmo/motec cuccal régen ezt a rally autókban ALS-nek hívták égette az üzemanyagot de nem esett a turbo nyomás. -
#146357 Valahogy biztos megkötötték a kezüket:) -
#146356 Hatalmas :)))) -
#146355 -
#146354 Csak egyfokozatú lehet. -
#146353 már nem tudom hol olvastam mikor frissen kijöttek a szabályok,de gyakorlatilag olyan szinten szabályozva van a turbó is h.szinte ki lehetne cserélni a 3 gyártó motorján,semmit nem osztana-szorozna. -
#146352 A turbó fordulatszáma van 125.000-erbe korlátozva ha jól tudom, viszont azt nem tudom, hogy a turbó kialakitására milyen szabályok vannak vagy a süritési viszonyra.Mert például lehetne 2 fokozatú kompresszor fokozatú is vagy olyan kialakitású ami biztositja hogy ezen a fordulaton nagyobb sürítést végezzen mint a többi csapaté. -
#146351 Beleolvastam a technikai szabályzatba és nem látom, hogy a turbo nyomás korlátozva lenne. Az üzemanyag mennyiség van szigorúan előírva. -
#146350 ja,a turbónak a fordulatszáma van limitálva,ahhoz kapcsolódóan lehet egy kis szórás a turbónyomásban,de nem hinném hogy jelentős. -
#146349 Üzemanyag befecskendezési nyomása, meg a turbo nyomás más. -
#146348 500 bar a maximális nyomás az üzemanyag befecskendezésénél. -
#146347 Micsoda szenzáció, hogy gázelvételkor leáll az üzemanyag áramlás. Negyven éve már a Riga mopedem is ezen az elven működött. -
#146346 szerintem a turbónyomás kötött a motoroknál. Legalábbis logikus, miután mindent megkötnek (hengerürtartalom, fogyasztás, fordulatszám) -
#146345 Már az olimpián is van F1? Azta!
Amúgy 16:45 től M1 en megnyitó. -
#146344 m1 -
#146343 Adja valami majd a téli olimpiát? Eurosporton ahogy nézem évek óta először csak összefoglalók lesznek. -
#146342 Hozzá tenném hogy csak azt felejtettem ki hogy turbos a cucc.... itt a turbo nyomás emelésével jobban lehet növelni a teljesítményt míg szét nem repül, míg egy szívónál a fordulatszámot emelik amennyire csak tudják hogy legyen teljesítmény... -
#146341 Még mindig itt tartsz? egyel feljebb már nem tudtál olvasni? GJ..pff -
#146340 esküszöm szövegértelmezési gondjaid vannak
"Ha jobban forgatjuk a motort, csak a súrlódás lesz nagyobb, ennek következtében pedig a fogyasztás, míg maga a teljesítmény csökken."
-
#146339 Egy biztos, a Lotusnál gyártják a legjobb valósághű játékmodelleket. Hogy menni is fog-e, na az majd eldől pár napon belül. :) -
#146338 1-2 hónap és kiderül melyik az eredményesebb megoldás. Minden esetre nekem tetszik ez a Ferrari elképzelés. Aztán lehet, hogy az RB is hasonlóval próbálkozott csak nekik valami akkora hőt generált, hogy össze olvadtak a dolgok. Lassan itt a kövi teszt is. Kiderül RB mit tudott javítani.