182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
G_ArchAngel #146457 gyakorolnia kellett, azert ult benne sokat... -
IXEMGabeo #146456 szerencsére:))) -
#146455 Boxutca
A Bild írása szerint Schumi szervezete győzelmet aratott a tüdőgyulladás felett -
#146454 Mert a magyar az tökös legény. -
IXEMGabeo #146453 Azért, mert a magyarok lenézik őket, amiért "hagyták" magukat elnyomni és inkább a pénzt választották ahelyett, hogy eligazoltak volna korábban nem tűrve a másodszerepet a csapatnál... -
IXEMGabeo #146452 tudom csak figyelemfelkeltő címet akartam írni;))))) -
#146451 Massa nem fejlesztett semmit, a mérnökök fejlesztenek. -
#146450 Egy szóval se mondta, hogy ő fejlesztette, csak megjegyezte, hogy Alonso nem szimulátorozott.
Arra lennék kiváncsi a magyar sportújságírók miért ekézik folyton a brazil pilótákat? Barichellót szénné égették amíg az F1-ben volt, sőt utána se szálltak le róla. Massával ugyanezt teszik már évek óta. Miért? -
IXEMGabeo #146449 Massa: ÉN fejlesztettem a Ferrarit -
#146448 “Ha taktikai okból kicserélnek egy turbófeltöltőt, mivel valaki alapból elég hátul áll a rajtrácson, akkor nem sokat veszítenek vele, és ebben az esetben két futamra lehet lebontani a büntetést. Ha egy versenyző 10 rajthelyes büntetést kap, akkor addig kell visszasorolnia, amíg le nem tölti a tíz helyet. Ha az első alkalommal csak öt helyet tud visszasorolni, mivel annyira hátul van, akkor a következő futamon kapja meg a további öt helyet.” -
#146447 Ebből a szögből egyáltalán nem zavaró az orr, ami jó, mert kb. így láthatjuk majd a versenyek alatt a gépeket. -
#146446 ne legyen,de fekvőbetegek közül igen sokan halnak meg tüdőgyulladásban sajnos... -
#146445 / koponya
:D -
#146444 "A hangyász, a borneói nagyorrúmajom, a tarisznyarák, a beluga, a tapír és Pinokkió együtt besétálnak egy bárba. A pultos felnéz és azt kérdezi: ez valami idétlen F1-es tréfa? :)" -
#146443 Egy legyengült immunrendszernek sosem tesz jót. Nem mindenki van túl rajta simán, de ez legyen a legkisebb gondja. Az az aggasztó hogy nincs változás, ami pedig stagnálást jelenti, ami jelen esetben az egyik rosszat. -
#146442 Sokan "temetik" már emiatt. :/ Ne legyen igazuk! -
#146441 A lélegeztető gép miatt. Ez egy ezzel járó, esetlegesen az esetek 70+%-ában előforduló szövődmény. Gyógyszeres kezeléssel elmúlik. Ezen simán túl lesz, max. szörnyűnek hangzik.
A probléma minden mással van ... -
#146440 Az nem jó:( Valószínűleg a sok fekvéstől. -
#146439 "Bild: Schumacher tüdőgyulladást kapott múlt héten, a menedzser nem kommentál" -
#146438 Mondjuk az szörnyű lesz, hogy azért nem tudnak pilóták befejezni egy versenyt mert mondjuk elszállt a turbó, és nem azért mert mondjuk neki vágta a kocsit a falnak :( -
#146437 http://a5.hu/f1/jelentosen-gyorsulni-fognak-szezonnyitoig-2014-es-autok -
#146436 / csapat? :D
-
#146435 19 -
Lokker #146434 Kezdődhetne már a szezon. Ti mennyi motorhibát jósoltok a szezonra? -
#146433 Utoljára 2009ben kellett teljesen új autót csinálni, azóta az alapkoncepció nem változott, viszont teljesen mindegy mert minden évben mindenki zsír új autót csinál ami nem hasonlít az előzőhöz, mert mindenhol van kb eltérés, módosítás.
Most megint van egy nagyobb változás, az új motorok miatt. -
#146432 Az orrokkal az a helyzet, hogy régebben alacsonyak voltak, csak aztán betiltották az extrém aero elemeket 2009-ben, így az elvesztett leszorító erőt a kocsi alatt lévő levegővel és a diffúzorral próbálták pótolni. Így ha magassabban volt az orr, annál több levegő ment az autó alá és nőtt az aero tapadás. Csak az FIA szerint ez veszélyes, és így oldották meg.
(nem röhögni, nem értek hozzá, ha nagyon nagy f@szság akkor én kérek elnézést)
A motor és ERS változások pedig valóban költségtöbblet, viszont, ha nincsenek nagyobb változások, az erősorrend sem fog olyan mértékben felkavarodni, az pedig unalmas a nézőknek (lsd.: red bull dominancia szülte ingerült hsz-ek tömege). -
#146431 De pont hogy süllyesztik az orrúkat. Na mind1. Az még felmerül bennem, hogy miért azon próbálnak "spórolni" hogy mennyi legyen a kocsi fogyasztása meg takarékos motor, de abba nem gondolnak bele, hogyha nem terveztetnének minden évben újra teljesen egy autót talán nem lennének ekkora költségeik a csapatoknak. Persze fejlesztésekre szükség van, de azt megoldhatnák a csapatok úgy ahogy akarják, ne legyen ez, hogy minden évben ezen változtass meg azon meg ezt kéne így alakítani azt úgy. -
#146430 Én tanúja voltam ennek a "megmentésnek" és nem vagyok meggyőződve arról, hogy igaz lenne. Miután "jó" üzletemberként megszerezte a teljes F1-et elkezdte elterjeszteni, hogy ő csak mentett, nehogy lázadás legyen belőle. -
IXEMGabeo #146429 Ahogy az lenni szokott...
mondjuk Whiting már nyugodtan nyugdíjba mehetne, mert az elmúlt években túlzásba viszi a vészmadárkodást...főleg esős versenyeken -
G_ArchAngel #146428 Igen, es megmentette az F1-et. -
#146427 Dagobert mindenhová a saját embereit ültette. :)
-
#146426 Csupán annyit mond hogy a szabály egy dolog, azt hogy ezt az autó tervező mérnökök hogy adoptaljak meg másik. Nem kötelező nyúlványokat csinálni mert a merci sem tette, de mégis mások igen. Kocsik orra ezelőtt is alacsonyabb volt az elmúlt évekhez képest amikor pont magas lett a szabályok okán. Nem lesz rámpa...
-
IXEMGabeo #146425 ja ez a durva, hogy a Brabhames brigádból rengetegen feltörtek, plusz a Marchból anno Mosleyék -
#146424 Charlie Whiting kb tíz évig Dagobert bácsi csapatánál (Brabham) dolgozott, aztán feltört mint a talajvíz. -
#146423 De most gondolj bele abba, hogy ahhoz képest, hogy nem tervezők hozzák a szabályokat, nem is olyan rosszak! :DD -
#146422 "Charlie Whiting hangsúlyozta, elsősorban a biztonságot tartották szem előtt, amikor bevezették ezeket az új orrszabályokat, melynek értelmében az elemek alacsonyabbak, mint korábban. Whiting hozzátette, az FIA-nél senki sem tervező, és számukra az a legfontosabb, hogy minden a lehető legbiztonságosabb legyen."
Szóval akkor kőművesek és szobafestők állapítják meg, hogy egy kocsi hogy versenyautó hogy lesz biztonságos. Ez logikus nem? Sőt jobbat mondok nem is ők, hanem fognak 3 majmot meg 3 dobókockát és annyi mm-rel csökkentik valaminek a magasságát amennyi a dobott számok összege. Talán ezt még össze tudják adni, vagy lehet ott is a majmoktól kérnek segítséget, lényegtelen. Szóval hozzá nem értő emberek próbálják biztonságossá tenni a Forma1 et. És valószínűleg, hogy a kocsik orrából csináltak egy rámpát, kevesebb lesz az alá csúszás meg a ráfutás ugye?
-
#146421 ejj de szép 1:57-nél a 400as :) -
#146420 -
#146419 "A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a sport vezetői reagálni fognak az új szabályokra, melynek köszönhetően 2015-től meg fognak szűnni a csúnya orrok a Forma-1-ben." f1-live.hu
-
#146418 Nem mondod, soha nem gondoltam volna:)