182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#146497 Azért nem mindegy, hogy ovál pálya vagy Nordschleife. -
#146496 Csakhogy ez nem Ascari Lanciaja, hanem Paul Hawkins Lotusa 1965-ben. :)
Az 1966-os Grand Prix filmben is azért volt benne egy hasonló jelenet, mert a rendező éppen anyagot gyűjtött Monacoban a filmhez, amikor az orra előtt Hawkins bezuhant a tengerbe. :) -
#146495 Miért az F1 nem monoton? Vagy bármilyen pálya versenyzéses szakág nem monoton?
Ha jól csinálod akkor mindig ugyanazokat a mozdulatokat kell csinálnod minden kanyarban bármilyen pályán mész, lehet az ovál vagy Nordschleife. -
paj01 #146494 Ebbe a sorrendbe...:D
Donought-olás meg nem lesz. Örülnek ha a versenyre elég a lesz nafta. Szezon végén se lesz a dupla pont miatt. -
#146493 Sztem meg pont,hogy qrvára NEM!
Egy monoton sz@r,szinte végig alszod -
#146492 Szerintem felnin is bemenne -
#146491 büntetés -
#146490 "nem lesz tőle megkérdőjelezhető az autó legalitása"
tehát ha pörgés közben eldurrantja a motort,vagy szétmegy két gumija a győztesnek,és nem tud begurulni a "dobogó alá",akkor mivan? :DD -
#146489 2014-ben szabadon ünnepelhetnek a versenyzők a Forma-1-ben
"Az FIA módosította a szabálykönyvet, melyben leírta, hogy ezek a pörgések, és különféle „örömtáncok” ezentúl teljesen szabályosak, ha azokat a győztesek (!):
- biztonságosan hajtják végre, nem veszélyeztetve a többi versenyzőt és a nagydíj hivatalos személyeit
- nem lesz tőle megkérdőjelezhető az autó legalitása
- nem késleltetik vele a dobogós ceremóniát" -
IXEMGabeo #146488 japjap:)
pár hétre rá meghalt egy tesztelés során és róla nevezték el az ottani sikánt -
#146487 1955, Monaco, Alberto Ascari -
IXEMGabeo #146486
Óriási képet találtam:)
Tudjátok mikor, hol és kivel történt? (én tudom, de kíváncsi vagyok ismeritek-e a sztorit:)) -
#146485 -
#146484 Valamelyik pilóta nyilatkozta, hogy az idei motorok akár 400km/h ra is képesek lennének ha elég hosszú egyenes szakasz lenne. Minden esetre megnyugtató, hogy erősebbek a motorok. Bár engem még mindig zavar ez a komplex rendszer. Sok a hiba lehetőség :(. Lehetsz te a leggyorsabb pilóta ha a rendszer tönkre megy -
#146483 mondjuk azért remélem sok olyan nem lesz,mint tavaly...azt hittem a 10,5 liter folyadék elfogyasztása egy nap megdönthetetlen (kiszáradtam),de a verseny napján 13 litert is simán benyakaltam...egyszerűen elképesztő. -
#146482 Gondolod? nyáron 35-40 fokban, egy 70 körös Hungaroring verseny bárkit ledönthet a lábáról. Nincs idő pihenni, folyamatosan koncentrálni kell ahogy folyamatosak az erőhatások is + ha van akkor a hőség. Persze ők erre vannak felkészülve, ezért edezenek minden nap, mert máshogy nem bírnák ki. -
IXEMGabeo #146481 azta rohadt élet -
#146480 Komoly szilikon mennyiség:)))) -
#146479 ha már indy
-
#146478 IndyCar futam megterhelőbb mint egy F1-es futam fizikailag szerintem.
Oválon ugye jobbra terhel majdhogynem állandóan minimum 2-3g (pálya függő) egy vagy másfél óráig (ez is verseny függő).
Mondhatnám az utcai pályákat amiket nem nagyon lehet hasonlítani mondjuk Monacohoz útburkolat szintjén. Ütődik vágódik az autó az aszfalthoz, pattog az autó, nem tükörsima pálya van.
Ja és IndyCar kocsiban nincs semmilyen szervó rásegítés.
Szerintem aki az Indyből jön annak nem lesz megterhelő egy F1-es futam. -
#146477 annyira jó a térlátásuk, hogy tükörből tolatnak,de nem néznek bele -
IXEMGabeo #146476 :) nem igen, ő rájuk szokták mondani, hogy óvatos sofőrök:)
megfontoltabban vezetnek és tény és való viszont lassan is,)))))))))) -
#146475 A nőklapjában? -
#146474 Én meg azt olvastam, hogy térlátásba pont hogy jobbak a nők. -
#146473 -
#146472 ááááá -
#146471 -
#146470 A Williamsnél évek óta így van:
egy jó év
egy szar év
stb. -
#146469 Kié volt a csúcssebesség Jerezben?
Ami az egyenesben elért csúcssebességeket illeti, viszont fordult a kocka. Felipe Massa legnagyobb sebessége idén 307,6 km/óra volt, ami valamelyest jobb a tavalyi 305,2 km/óránál. A Force India technikai igazgatója, Andy Green számításai szerint egy hosszabb egyenesben ez a különbség mindazonáltal akár 15 km/órára is nőhet, köszönhetően annak, hogy az idei V6-os turbómotorok a 160 lóerős elektromotor segítségével nagyjából 860 lóerős teljesítményre képesek – hozzávetőlegesen százzal többre, mint 2013-as V8-as elődeik.
Az egyenesekben történt gyorsulás ugyanakkor a motorerő mellett a megváltozott aerodinamikának is köszönhető. Az idei autók a kisebb hátsó szárny, valamint a szárny alsó elemének eltűnése és egyéb módosítások révén kisebb légellenállással bírnak, ami az egyenesben előny.
A végsebességek terén egyébként Jerezben a Mercedes vitte a prímet: Massa nem csupán a célegyenes végén, de a célvonalnál is a leggyorsabbnak bizonyult (ld. lent) – s mindez a német lap szerint azt is jelent, hogy idén érdemes lesz odafigyelni az aerodinamika terén erősnek tűnő grove-i csapatra. -
#146468 A fejkamera is ludas lehet Schumacher balesetében -
#146467 Vettel ikertesója? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
paj01 #146466 Sakkban külön vannak a nők nem? Ott sem érik el a férfiak szintjét. Ugy tudom egyedül Polgár Judit az akit esetleg meghívnak férfi tournamentekre.
Szerintem itt is van különbség. Evolucios okai vannak. Refelexek terén szerintem lassabbak a nők meg térlátásban is gyengébbek...Továbbá egy egy futam itt is komoly fizikai igénybevétel. Nem josolok nagy jovot neki. -
#146465 Női kvóta. :) -
#146464 Mas sportokban is vannak nok csak ugye a legtobben a fizikai hendikepp miatt kulon indulnak a ferfiaktol. Azonban a technikai sportoknal a fizikai kulonbseg nem szamit (vagy kevesbe szamit) csakugy, mint pl sakkban :)
Miert ne indulhatna no? Pont ugyanugy lenne a versenyzok taboranak reszese, mint akarki mas. -
#146463 Agresszívabban előzne a hónapok bizonyos szakában. -
#146462 -
#146461 De mennyiben változna az egész ha egy női pilóta lenne?
Szerintem ez egy igen fontos kérdés. Verseny bírók mennyire lennének elnézőek vele szemben? Plusz év közben teherbe esik. Érdekes. -
#146460 Reméljük ő szerencsésebb lesz, mint az előző jelölt. -
#146459 Mi a véleményetek arról, hogy női pilóta legyen az F1 ben?
2015 ben női pilóta lehet az F1 ben. -
#146458 Nekem mind a 2 variáció tetszik.