182111
  • kabel15
    Abban van valami rossz, hogy bárki csak XY ne nyerjen? Nem hiszem!
  • bakkerman
    én csak azért írom le a negatív véleményeimet is,mert ugyanúgy látom Hamilton,meg Alonso szarozását szezon közben itt a topikban,és elsiklok felette,mert az is egy vélemény nyílvánítás. Nem kell ráugrani ezekre a dolgokra,nekem kedvencem Lewis,és nem szeretem az RB/Vettel párost,mind a kettőnek hangot adok olykor,de nem reagálok arra,ha más leniggerezi Lewist,vagy isteníti a németet. És így meglehet egymás mellett élni a topikban szerintem :D
  • kabel15
  • mcmoha
    Szellemes megoldás.
  • a.carkey
    De attól még Piraelliken fog futni, és lehet, hogy futamonként 4x minimum be kell majd jönniük, miközben a Ferrari csak max. 2x ...
  • BooMiller
  • BooMiller
    Nem kér halasztást a Renault..
  • Totti5
    A problémák a pályán jöttek elő. Azt hogy ilyen mértékű nem tudhatták előre.
  • Totti5
    Semmi baj nincs az utcai rönókkal. Most teljesen másról van szó.
  • kabel15
    Viccnek is rossz!
  • Lokker
    Nyilván nőne az utálat iránta, de jah mókás lenne. :D
  • G_ArchAngel #146776
    Bár nem szeretném, de pár fórumozó miatt jó poén lenne látni, ha Vettek behúzná az ötödiket úgy, hogy az utolsó dupla pontos futamon elfustolne a Merci és a Ferrariis ...
  • BooMiller
    Elviekben igen a teljesítményt nem fejleszthetik de a V8-nál is megengedték nekik, de gondolom a Merci/Ferka sem hülye:)
  • Jeffjohnson
    Ha jól értem ezt a homologizációt akkor a teljesítményt már nem fejleszthetik. Tehát a renault egyelőre befürdött. Viszont azon meg lennék lepve ha nem kapnák meg az engedélyt és nem azért mert a többi csapat milyen rendes.
  • Lokker
    meglátjuk, jelenlegi adatok alapján a merci a megbízhatóbb, utána hogy alakul majd eldől
  • BooMiller
    Szerintem ha átjön Európába a cirkusz, akkor valamit lehet majd sejteni az erőviszonyokról.. pl lehet hogy 2 verseny és a rőnyó erősebb lesz mint a többiek:P
  • Lokker
    összefoglalva beszélhetünk itt akármennyit a motorokról/csapatokról, végül a futamokon fog minden eldőlni, addig ez itt nagy része hipotézis. talán kiélezettebb lesz az ide szezon vagy lesz egy csapat (RB, ferrari, merci, mclaren, stb.) aki dominálni fog.
  • Szabi #146770
    a versenyeket ne halasszák el, hogy legyen a szegény rőnónak ideje felkészülni ? :'DDD
  • kabel15
    Vettel jobban fel volt készülve. Ő téli "szünet" alatt is komoly mutatóujj gyakorlatokat végzett, hogy a szezon alatt ne legyen vele probléma.
  • BooMiller
    Te most össze kevered a motorszállítókat a csapatokkal? Mindenki a motorokról beszél te meg jössz a Redbullal? Jóhogynem előkerül Vettel hogy ő jobban felkészült az elmúlt 4 évben mint a Cosworth...:D
  • Master91
    igen tiszta szar a renault. de ilyet lehet mondani az osszes csapatra h az elmult 4 evbe nem tudtak legyurni a redbullt. micsoda benak! szanalmas nem igaz hogy nem tudtak felkeszulni
  • Master91
    A Renault halasztást kér

Ma éjfélkor lejár a homolgizációs határidő: a V6-os turbók teljesítményét ezután már nem lehetne fokozni a szabályok szerint, csak "a megbízhatóság, a biztonság és a költségcsökkentés" érdekében lehet változtatni a motorokon az FIA külön engedélyével. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Renault tegnap három-négy hónapos halasztásért folyamodott az FIA-hez - ezek szerint ennyire jelentős lemaradásban vannak. Ám korántsem biztos, hogy megkapják, mert ehhez a Stratégiai Munkacsoportba képviselőt delegáló hat csapat (a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Lotus és a Williams) mindegyikének hozzá kellene járulnia. Már egy vétó is elég lesz, hogy a Renault kérését elutasítsák, és az bizony komoly válságba taszíthatja a francia gyártó csapatait.

2-3 honap nem rossz
  • Pluskast
    Most komolyan. A Ferrari és a Mercedes is képes volt összerakni a motort a Renault meg béna és ezért kér halasztást. Valószínűleg megadják (ha nem is 3 hónapot) de ez akkor is szánalmas. Azért elég régóta lehetett tudni, hogy változás lesz a motorok terén nem igaz, hogy nem tudtak felkészülni.
  • a.carkey
    Nem féltem őket. Szerintem, több hiba lesz a Ferrari turbókkal, mint velük. :)
  • BooMiller
    +az elektromos rész fejlesztő részleg (KERS/ERS) meg a Lotusnál van!! nem a Renaultnál.
  • a.carkey
    Azért a Renault a F1 egyik harmadik legsikeresebb motorgyártója. 10x nyertek egyénit az elmúlt 24 évben, csapatot meg talán ennél is többször.
  • HTS s3rg1nh00
    az a probléma,hogy Viry-ben leépítették a fejlesztőcentrumot a 2008-as motorbefagyasztások után.közel sincs most ott annyi mérnök,amennyi kellene+a hozzáértésük is megkérdőjelezhető.úgy látszik a Mercedes és a Ferrari sokkal jobban felkészült a váltásra.
  • mcmoha
    A Renaultnak a "multkor" is két évbe telt mire először nyert a turbó motorjuk, majd most is elfejlesztgetnek egy darabig.
  • kabel15
    Azt nem értem, hogy most megy a balhé, de emlékszem mikor 2012 ben mondták, hogy Hamilton azért megy a Mercedesz hez mert jövőben előnyösebb lehet. 2013 ban már hír volt, hogy a Mercedesz motorok erősebbek mint a versenytársaké. Most akkor mi itt a probléma? Már rég óta lehet tudni, hogy a Mercedesz erősebb, Renault is simán építhetett volna olyan motort ami hozza azt a teljesítményt mint a merci. Kíváncsi lennék ha fordítva lenne és mondjuk a Ferrari és a Merci motorok lennének gyengébbek, RedBull vajon bele egyezne, hogy elhalasszák? Nem hiszem.
  • Lokker
    az tény hogy a rönó leszerepelt. nem csodálkoznék ha majd szezon közben jönnének a cikkek, hogy lehet ez meg ez a csapat másik motorra vált
  • szimpiboy
    jah, ezek után sem venném meg a renók turbós motorjait meg az új csodadízel, ha még egy f1-es motor sem bír ki egy kört amin több mérnök dolgozott, akkor milyen lehet az utcai...
    Pirelli is mindig szar volt utcai gumiba is f1 be is szar.
    Mislen gumi kell, Redbullnak meg Mercedes moci, vagy ha a BMW visszatérne az lenne az igazi. BMW motor volt az egyik elgjobb
  • BooMiller
    Ez egyébként nagy blama a Renaultnak.. mielőtt nekem esnek nem a RB-nek hanem a Renaultnak..
  • Szabi #146753
    "A francia gyártó azzal érvel, hogy az egész sportnak rossz lenne, ha az összes Renault-motoros autó hátul kullogna, esélytelenül. "

na mert az elmúlt néhány év annyira jó volt a sportnak az RB miatt.. :DD
  • kabel15
    A Renault halasztást kérne az FIA-től: még a konszern elnöke is közbenjárt?
  • contraste
    Egyetértek azokkal, akik szerint idén a Mercedes a legszebb (már amennyire lehet az idei szabályok mellett), de azért ez sem rossz forma a körülményekhez képest. Az biztos, hogy ez a két csapat oldotta meg a legjobban a designt.

• HTS s3rg1nh00
    de csak 45 percet állt,és azóta futott egy 20 körös etapot.
  • a.carkey
    "Éjfélig le kell adni a a FIA-nak a végleges idei motorváltozatot. A Mercedes rendben, a Ferrari megvan, a Renault meg lead valamit."

• kabel15
  • kabel15
    A Mercedes egy időre háttérbe vonul. Hamilton megtörte a gépet a hármas kanyar kijáratánál. Trükkös vezetni ezeket az autókat… Räikkönen is tudna erről mesélni.
  • HTS s3rg1nh00
    Raikkönen meg azt mondta,nem tudja van-e hátrány és ha igen,mennyi.