FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pedobear
Egyre unalmasabb az F1 gyakran elálmosodok közben. Fél évtizede még jó volt.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Azokon a futamokon ahol nem ütköztek technikai akadályba sokkal jobb volt a tempójuk a Red Bullnál. Nem nehéz összerakni a képet, hogy az ominózus kettõn se voltak esélytelenek.
Ezzel a csomaggal illene vezetniük az összetettben ezt szerintem érzik õk is.
Rajtad kívül nem hasonlítgatta senki a 2011es körülményekhez.
Peppus
A Mercit Hamilton miatt kedveltem meg, most csak ezért szurkolok nekik.
A McLaren pedig jelentéktelen lett a Button Perez párossal számomra. Pedig az utóbbi években a kedvenc csapatom volt.
Csak azért fontos ki hol ül, mert szar nézni, hogy a mezõny közepén szenved az akiért leülök F1-et nézni.
De szurkolok én a Marussiának is, ha esetleg oda kerül.
Igazság szerint azt sem szeretném ha folyamatosan õ nyerne, és 9x világbajnok lenne. Mert az is unalmas tud lenni. Ezért sem értem miért lenne jó az, ha megint Vettel lenne a bajnok. Na pl. Kiminek szurkolok, hogy nyomja le Vettelt. Pedig ugye nem szeretem szegénykémet 😊

desigo
Sose értettem,hogy miért fontos annyira,hogy ki hol ül.
Én mindig pilótának szurkolok/szurkoltam.
Legyen alatta versenyképes autó és kész.
Ha esetleg Alonso-Kimi egy csapatba kerülne talán akkor...
Peppus
Bárcsak a Merciben ülne 😊 Esküszöm szorítanék neki minden futamon 😉

Ezzel a Ferrarival es Mercedesszel Raikkonen mar VB lenne.

2014-ben is.

http://gaborszantai.co.uk/

Jeffjohnson
Olyan többek között a sportban sincs, hogy mi lett volna ha....
Viszont a 2011-es RB-hez hasonlítani azért erõs túlzás. Akkor az RB mindent vitt edzésen és versenyen is, na most a Ferrari ennek közelében sincs.

2003-ban Schumacher, 2005-ben Alonso, 2008-ban Hamilton makolt be egy VB-t...
Mindig lesz, akit az adott helyzetben szerencsesnek, mig ellenfelet szerencsetlennek fogjuk nevezni.

a.carkey
Peppus szokások Kimifikájára válaszoltam.

A medve nem játék.

Totti5
2007ben az RB még nem volt számottevõ, így könnyebb esélye volt, mert csak a McLaren volt valós ellenfél. Utána már egy nagyon erõs RB csapattal és Vettellel is meg kellett küzdeni. Kimi Alonso és Hami elõtt 1 ponttal nyerte meg. Jó nagy mákfaktorral, ami persze nem gond, ez mindig benne van, mindenkinél, de látható hogy annyira szoros volt ( tette azzá a McLaren a blafaszsága miatt ), hogy ezt még nem kellene véres kardként Alonso feje fölé emelni, hogy bezzeg õ nem lett még Ferrarival VB. Még nem valóban, de lehet majd akár többszörs VB is, s akkor remélhetõleg ezt többet senki nem hozza fel. Amúgy meg Alonso 2szeres VB, Kimi 1.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey
Mondjuk te ki nem állhatod Kimit, szóval persze, hogy vezetnék. 😊

Csak megjegyzem, Alonso egyelõre még vébét se nyert a ferkával, míg Kimi elsõ évében behúzta úgy, hogy Massa is folyamatosan vette el tõle a pontokat, hogy én is okoskodjak egy kicsit. 😉

A medve nem játék.

Nem tudjuk, Malajziában és Bahreinben hogy alakult volna a futam a Ferrari számára, de igencsak esélyes volt a gyõzelemre. Utóbbi verseny után maga Domenicali nyilatkozta ugyanezt.
Kevesebb balfaszkodással máshogy nézne ki a tabella.
Totti5
Massán látszik most hogy összeszedett, kb hozza azt amit kell neki. Vbre term. esélytelen, mert Alonso F1es berkeken belül jóval gyorsabb nála. Õ a gyõzelemért a VBért megy. Massa a csapat VBben lehet nagy segítségre ezzel a teljesítménnyel, illetve ha Vettel gagy Kimi elöl elszedi a dobogókat, helyezéseket akkor Alonsonak.

Jeffjohnson
5 futam után ezt kijelenteni úgy, hogy összetettben Alonso a 3., a csapat a 2. és 1x sem rajtoltak a poleból... Ja és úgy, hogy a RB vezeti mindkét tabellát.... ámen engem meg lehet gyõzni de csak összehasonlításképpen megjegyezném, hogy az RB Vettel-el 2011 ben 5 bõl 4-et nyert és volt 4 pole és 118 pontot szerzett úgy, hogy a második helyezett 77 ponttal követte... de tényleg ugyanaz.

Totti5
<#eljen><#eljen>

Peppus
Honnan tudod, hogy Hamilton, vagy Alonso mit hozna ki a Lotusból?
Vagy esetleg szegény Kubica.. Szerintem vezetnék a VB-t..

Azért Grosjeannak idén több a pechje, mint tavaly, amikor önhibából szúrt el rengeteg rajtot...

Egyébként 1 körön még Kiminél is gyorsabb akár, ha úgy vesszük, csak idén sehol nem jött neki a lépés eddig és lásd csak õt hátráltatták technikai tényezõk...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Lotusnal a gyenge rajtok illetve gyenge elsõ körök több mint valoszinu h összefügg a rendkivul jo gumikimelessel. Ezert fosok kvalin is, sõt sztem esõben is. Ez egy ilyen bicikli, vhol bekell áldozni, hogy más téren jo legyél. Ezek a gyorsan kopó pirellik most versenyben tartják a Lotust de ha elkezdik buzerálni mert rinyál a többi csapat akkor annyi volt. Kimi megint 3. lesz idén. Ferkánál RB nél öntik a milliokat a fejlesztésekbe Lotusnál meg tejet is kuponnal vásárolnak kb😄
Amugy látszik mennyit jelent egy top pilóta. Lotusról csak azért derült ki h jó autó mert Kimi ül benne😄 Ha gronyáron mulna az elmult evekhez hasonlo teljesitmenyt nyujtanának.

F1 lájv

Flame on

Természetesen a gumik a téma

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Lattad azt a filmet, hogy Hidalgo?
Na, a Lotus a musztang, a Red Bull es a Ferrari pedig a versenyre tenyesztett teliverek.

Mezõnyben is csak elporoszkál különösebb izgalmak nélkül de lám a Lotussal mûködik ez a stratégia.
Az biztos. De oka akkor sem lesz rá.
a.carkey
Nem Kimi miatt, hanem a Lotus miatt. Eddig ha minden oké volt, ugrott 3-4 helyet, amikor nem, nos, elnézést kért tõle a saját csapata.

A medve nem játék.

a.carkey
Ahogy a Brawnt is anno, bár most több a futam, és jóval kiegyenlítettebb a mezõny.

A medve nem játék.

a.carkey
Barcelona. Montrealban már ismét sírni fog a RB fölény miatt, különösen, ha valamelyik RB behúzza Monacot.

A medve nem játék.

Nem, ha Alonso nyer es Massa nagyon lemarad, akkor Alonso jo.
Ha Alonso nyer es Massa tartja a lepest, akkor a Ferrari jo.

Remelem igy erted.

(Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni. - hetvegen nekem is ez jutott futam kozben az eszembe: Vettel es Alonso korbeveri egymast, Raikkonen meg konstans elhozza az 'ezustermeket')

Lteebee
Ha Alonso nyer, jó a Ferrari.
Ha nem nyer, akkor Alonso szar.
Ha Kimi nyer, akkor kihozta a maximumot a semmibõl, ha nem nyer, akkor gyenge háttér, hiába õ a legjobb.
Bárki tud ilyesfajta elméleteket gyártani attól függõen, ki a kedvence.
Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni.
Mondjuk a statisztikákat nem vágom pontosan, de róla úgy tudom, hogy konstans teljesítménnyel lett vb anno.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Szabi
azért néha összejön neki pár szép rajt 😄

"Nulla tenaci invia est via"

contraste
Tegyük hozzá, hogy Rai nem egy harcos típus. Minden rajtja szar konkrétan.

ain't got no history

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Aztán tavaly is szépen sunyiban vb 3. lett Kimi😄

Nem Raikkonenrol szol ez.
Alapvetoen az egesz Lotus csapatot nezik levegonek es eselytelennek.

Ez így van Alonso picsáját pokolian nyalja a média ellenben Raikkonen akkor kerül a köztudatba, ha éppen beszól egyet, elintézik annyival, hogy most nem aludt a volánnál a jégember és, hogy tudja mit csinál meg mindenki az ivászatával foglalkozik.

Szimplán marketinges kérdése az egész...

csak addig nem szednének össze annyi hátrányt ergo jobban tudnák nyomni...hülyeség

A mai F1ben nincs sok jelentõsége az idõmérõnek, ahogy láthattuk.
kifli
hát, azért idõmérõn még nem a legjobbak. Redbull pedig ott is topon volt mindig
Alonso az állandó önsajnáltatástól eljutott a 'talán mi lehetünk most a legmagabiztosabbak' és a 'fantasztikusak a kiállásaink, a rajtjaink, a gumikkal is jól bánunk... ezek mind olyan összetevõk, amik ahhoz kellenek, hogy megnyerhessük a bajnoki címet' féle nyilatkozatokig.
Ez azért sokat sejtet.
Kit--Kat
2011-es szindrómától tartok csak Ferrari köntösben annyi különbséggel, hogy ennek felállva fog tapsolni a sportszakma.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Massa teljesitmenyen latszik leginkabb, hogy a Ferrari messze a mezony elott jar. Kezd olyan lenni, mint a Red Bull volt, ezzel lassan csak az nem tud nyerni, aki nem ul benne.

Kit--Kat
A jobb az finom kifejezés.

Az tetszik, hogy Kimi akármit csinál ezzel a Lotussal sehol sincs úgy értékelve mint ALonso.

Alf egy 2x olyan nagy költségvetésû csapatnál hajt ahol oylan huncutságoktra, mint a rajtelektronika, vagy a légkulcs milliókat költenek, amely kis részletek óriásit számítanak, pláne, hogy a legjobb autója is van. Ennek ellenére csodaként írják le a gyõzelmeit és ahogy Jordan mondja, Kimit kb. semmibe veszik a "láthatatlan" eredményeivel..

Most olvastam James Allisont. Aszondja Alonso egy másik liga, Kimi is jó, de megint elvérzett a verseny elején. Könyörgöm tehettt róla, hogy Hamilton miatt fékeznie kellett egy amúgy kigyorsítási poton eközbben Alonso padlón elmetn melettük? Ha ez fordítva lett volna, Alonso lenne a futam áldozata. A tavalyi hype nagyon átjött. Írom ezt úgy, hogy Alonso hatalmasat ment, de könyörgöm ismerjenek már el más teljesítményeket is.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

lac coo
No most én nem értek hozzá, de ha olyan gumi lenne ami 30 kört bír, akkor is elõbb elfogyna a Redbullon mint a Lotuson, nem ? 😄
Akkor meg ugyanúgy úgy komoly hátrány.. ..akkor miért sírnának, hogy ne legyen kerékcsere ? 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Bahreinben azért esett hátra, mert folyamatos harcban volt, ahogy a Mclarenek is...itt most okosan spórolt

Rosberg 3 kiállása elég merész a mercitõl😄 Bár nem lett rossz a pozíció. Ki tudja 4el mire ment volna, haminál nem jött be...

zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

De tavaly öt különbözõ csapat nyert az elsõ öt versenyen.
Most szó sincs efféle diverzitásról, sokkal tisztább a kép.

Mondjuk az erõsorrend talán nem a legjobb szó a jelenlegi helyzetre, érzékenygumikkalleghatékonyabbanbánó csapatok sorrendje.
desigo

A Ferrari pedig a Lotus-nal is jobb szerintem.

a.carkey
No igen, a sírás unalmas, különösen ennek fényében!

"Ami a gumihelyzetet illeti, a Lotus francia fõnöke szerint nem sok minden változott: õk továbbra is jól boldogulnak a Pirellikkel, amit Räikkönen alternatív, három kiállásos stratégiája is bizonyított. 'A gumik mindenki számára egyformák. Hiába a változások a keveréken, sok minden nem változott. A Pirelli célja az volt, hogy olyan gumit készítsenek, amely húsz körig tart – nálunk pedig bírt is ennyit.'"

A medve nem játék.

A Red Bull megint sír. Mindenkinek ugyan olyanok a gumik, mindenki ugyanannyit tesztelhette õket, nem értem a problémájukat, tudták mire számíthatnak még is csak akkor kezdtek el sírni amikor rájöttek, hogy az õ autójuknak nem fekszik annyira.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/