182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#146827 Nem kell ahhoz Toyotáékhoz menni!
Egyből két típust is említhetek ami nekem is volt.
Pl. a 123-as "olajkályha,vagy a P505 2.5 TD.
Utóbbiba én tettem 600 ezret és 300-al vettem.14 éve adtam el és pár éeve még láttam futni..( Jó..egy hengerfej tömítést cseréltem) -
Lokker #146826 Először azt hittem hogy leállt alatta. :D -
#146825 -
Lokker #146824 Vajon lesz olyan szikraeső megint mint amit Rosberg csinált? -
#146823 Torro új orra:
-
#146822 Sztem ez csak az áramlás vizsgálat uj formája, a folyadék nem mutatja meg az autó mögötti áramképet :) Igy a tüzzel láthatóvá válik -
#146821 Az igazi turbo :D
-
#146820 -
#146819 A Renault főmérnöke megszólal:
-Különböző megközelítésekkel próbálkoztunk. (Csak találgatni tudjuk, mi a francért nem működik).
-A fejlesztésnek merőben új, eddig ismeretlen irányt adtunk. (Felvettünk három pályakezdő kis köcsögöt a fősuliról).
-Hatalmas technikai áttörést értünk el! (Nagyon flancos kinézetű lett, de még így sem működik).
-Az előzetes tesztek eredménye meglehetősen ellentmondásos. (Ez a vacak felrobbant, ahogy bedugtuk a konnektorba).
-A teszteredmények nagyon biztatóak! (Bedugtuk, és valamit csinált!)
-A teljes koncepciót tévesnek ítéltük, és elvetettük. (Tegnap kilépett az egyetlen csóka, aki értett hozzá).
-Megvizsgáljuk a problémát! (Persze, van elég bajunk ezen kívül is!)
-Teljesen új tervezésű. (Az alkatrészei egyik korábbi cuccunkkal se működőképesek).
-Energiatakarékos. (Amíg be nem kapcsolod).
-Nem igényel karbantartást. (Ha elromlik, ki kell hajítani a francba).
-Kevés karbantartást igényel. (Ne babráld, amíg el nem romlik, utána valószínűleg ki kell dobni a francba). -
#146818 Gábor Wéber
Ma lejár az idei F1 motorok homologizáció határideje, mostantól kezdve elméletileg nem lehet változtatni a konstrukciókon a jövő év kezdetéig.
Az ezt követő továbbfejlesztések tehát csak jövőre lesznek bevethetők, ám ez csak a teljesítményt és a hatékonyságot érintő dolgokat érinit, ugyanis megbízhatósági, biztonsági és költségcsökkentési indokkal továbbra is módosíthatók az erőforrások külön FIA engedély és a többi csapat felügyelete mellett.
Ennek ellenére a többlépcsős, egészen 2020-ig tartó véglegesítési fázis bizonyos konkrét megkötéseket is tartalmaz, amelyek száma évről évre nőni fog. A mai nappal az új erőforrások alábbi elemei véglegesedtek "örökre":
- a hengerek furatának távolsága
- a motorblokk magassága
- a hengersor eltolás mértéke
- a forgattyúsugár
- a tengelycsap és a forgattyúcsap átmérő
- és a pneumatikus szelepvezérlő rendszer
A komplett erőforrást 66 súlyozott egységre bontották, ezek közül jövőre további 10 kerül tiltólistára, míg 2019-re és 2020-ra már csak 3 módosítható eleme marad a motoroknak. -
#146817 Azért ott gecisokat mennek egy egyenesben konstans sebességgel. Az annyira nem gyilkol, mint a folyamatosan gyorsítás, lassítás, szétforgatás. -
Dodo55 #146816 Nekem egy USA-ban élő haverom mondta egyszer, hogy a Camry-jükben most (akkor) 600 000 mérföld(!) van.
Kérdeztem tőle, hogy nem sok az egy kicsit?
Azt mondta erre, hogy egyáltalán nem, 1M mérföld is még teljesen normális náluk. -
Dodo55 #146815 "1 Honda 0,29%
2 Toyota 0,58%
3 Mercedes-Benz 0,84%"
Toyota, Merci akkor stimm ahogy mondtam :)
A Honda meg meglepő, de csak kicsit. Sokan nem bíznak bennük, mert hogy "akik Hondát vesznek, azok biztos széthajtják", illetve a kiemelkedően magas teljesítményük miatt úgy tűnhet, hogy rettenetesen ki vannak élezve. Ennek ellenére (és ezért mondtam, hogy annyira azért nem lepődtem meg) pár éve hallottam, hogy egy márkaszervizben egy B16A1 motoros (1.6 / 150 LE), sok kilóméteres CRX-et csodált mindenki, hogy mennyire egészséges a motorja a kora / futásteljesítménye, és a modell rendeltetése (száguldó koporsó a beceneve) ellenére. Ezek szerint nem egy ritka jelenség volt ez. -
SzocsA #146814 várom már hogy mi sül ki belőle. lehet idén lesz olyan futam, ahol az összes motor megsül és nem fejezi be senki a versenyt :D
Volt már ilyen az F1 történetében? -
#146813 Hamarosan beszélek vele megkérdezem, mert nem tudom, kicsi voltam:D -
#146812 1 milla már talán reális ( nem itthon ), ha tényleg olyan a tulajdonos
Mondjuk persze függ is hogy mikori évjárat.
És nem volt bontva a motor? Szelep csere, stb stb stb? -
#146811 HAHU-n, amiket láttok sokszor 2-3.00 e km-errel, jó kis öreg dízelek, szerintetek, abba mennyi van?:) nagyon sok 1M km felett futott autó van magyarországon, csak senki sem vallja be. Apám szívó diesel A Vectráját tizen x évig hajtotta 0km-től beletett 850 ezret és a rohadás miatt vált meg tőle:) -
#146810 Akkor egyezzünk meg abba hogy a Rönó tök átlagos motorokat gyárt, tehát ha veszel egyet akkor az holnap nem megy tönkre, ki fog tisztességgel szolgálni, ahogy az elvárható tőle. Jó pár ismerősnek van Rönója és nem volt gondjuk + rönó motorokat más gyártók autóiba is beletesznek pl Nissan Qashqai-ba is rönó eróforrás van, ami ugye egy rettentő sikeres modell. Hova tovább a Suzuki Grand Vitarában is 1.9 rönó dízel van ( ilyen van nekünk ). Még a japók is beleteszik az autóikba, akik magasan híresek a megbzható autóikról és nyilván azt nem akarják rombolni...
Top tíz: a legmegbízhatatlanabb motorok
-
Dodo55 #146809 Nem tudom akkor hallottál -e a Toyota nevű autómárkáról :)
Plusz van egy másik is, aminek néhány régi modellje erről híres, konkrétan ott a logoja a neved mellett :D
Mondjuk az 1,5M tényleg durva példa, ellenben a kerek 1M már elég reális, sok jól sikerült darab kíméletlenebb üzemi körülmények mellett is kibírja. -
#146808 1.5 millió km-t motorbontás nélkül szerintem semmi nem megy -
Dodo55 #146807 "Semmi baj nincs az utcai rönókkal."
Elmennek 1,5M km-t motormegbontás nélkül? 100000Ft-nál nem kell rájuk többet költeni 5-6 évente? Szabványos szerszámokkal, eszközökkel elvégezhető rajtuk minden karbantartási, és egyszerűbb javítási művelet OTTHON? -
#146806 A bahreini teszt második napjának végeredménye
Versenyző Csapat Idő Kör
1. Sergio Pérez Force India 1:35,570 mp 108
2. Fernando Alonso Ferrari 1:35,634 mp 122
3. Daniel Ricciardo Red Bull 1:35,743 mp 66
4. Felipe Massa Williams 1:36,507 mp 103
5. Jenson Button McLaren 1:36,901 mp 52
6. Jules Bianchi Marussia 1:38,092 mp 75
7. Lewis Hamilton Mercedes 1:39,041 mp 89
8. Jean-Éric Vergne Toro Rosso 1:39,636 mp 61
9. Esteban Gutiérrez Sauber 1:39,976 mp 106
10. Pastor Maldonado Lotus 1:41,613 mp 31
11. Marcus Ericsson Caterham 1:42,516 mp 55 -
#146805 Ne is mond:) De van még egy forgatókönyv, Kiminek megint első futama van a Ferrarinál:D -
#146804 Utolsó világbajnok akinek tapsoltam az Kimi volt (jó rég) ... rám férne már egy kis öröm -
IXEMGabeo #146803 tendencia alapján páros évben erősek lesznek:D 12-ben is "Győztes" autójuk volt...
idén lehet Massa újravirágzását fogjuk látni xD -
#146802 ez így ebben a formában tetszene:) -
#146801 Én meglepődtem, hogy nem kértek/kaptak több időt de lehet az van a háttérben, hogy úgy voltak vele, hogy fejlesztenek tovább és ha nagy a baj és vergődnek a csapataik akkor úgyis engedélyezi az FIA, hogy a közben már elkészült fejlesztéseket behozzák, mint ahogyan ez korábban is volt. Tehát a Renault-nak kvázi "érdeke", hogy év elején vergődjenek a csapataik de meglátjuk mi lesz.
Első futamra én Merci pole-t jósolok ha az első sor is az övék akkor behúzzák a futamot ha a Ferrari 4nél rosszabb helyről rajtol akkor max dobogó és jó lenne ha a Mclarennél feltűnne megint egy bombaerős újonc és visszatérnének a vb harcba Button bácsival.
A Merci és a Ferrari pilóta párosa a legütősebb, remélem botránymentes lesz az év és hatalmas de sportszerű csaták lesznek csapaton belül. Rossz példa de egy olyasmi tetszene mint Webber és Alonso egymás közötti sportszerű de kemény csatái. Ha ebben a 2 csapatban ülő pilóták közül valaki hozná el a vb-t akkor én már elégedett lennék de ha netán Mclarennél feltámadna Button vagy az új fiú villantana egy botrányosan nagyot akkor annak is tudnék tapsolni. Jó évnek tűnik. Reméljük senki sem fog dominálni és végig izgalmas lesz. -
#146800 Williemset elejébe várom:) -
IXEMGabeo #146799 adná az ég:)))
Megérzésem szerint Mclaren győzelem lesz, sztem Button behúzza az elsőt...Mercit erősnek érzem, de valahogy tuti megbízhatatlanok lesznek ők is:) Ferrarisok dobogósok lesznek, a Williams és a FI is ott lesznek az élmezőnyben talán a Sauber bár kétlem és utánuk fognak következni a Renaults csapatok...meggyőződésem, hogy sajnos a Caterham lesz a mezőny végén:((( még a Marussia is jobb lesz náluk szinte borítékolható. Toro Rosso se lesz jobb...
Igazán nagy előrelépést tavalyhoz képest a Williamstől érzek esetleg a Mclarennek nem lesz olyan tragikus szezonja, mint tavaly sztem idén bőven dobogóra, esetleg győzelemre esélyes autójuk lehet. Mercedes pedig a Red Bull örökébe léphet akár a látottak alapján.
Bullok szerintem a szezon elején szenvedni fognak, még az sincs kizárva az első néhány futamon célba sem érnek Vettelék. Szezon második felében, ha megoldják a megbízhatósági gondokat akkor győztes autójuk lehet akár hisz náluk a szakértelem és a költségvetés is...
Lotust nem tudom hovatenni...szerintem ők a Renault miatt szintén középmezőny bár állításuk szerint győztes autót építettek, amelyek alapjait bőven a tavaly szezon elején lerakták már...csakhát az a fránya Renault motor a hátrányukra válhat...
Kíváncsi leszek én sztem Mercedes-Mclaren harc lesz az előkelő időmérős pozíciókért... -
#146798 -
#146797 Mindenesetre érdekes futam lesz az Ausztrál, mindenki ki esik és Koba pontot szerez:DDDDDD -
#146796 De nem is tudnának túlórázni, mert ma éjfélkor befagyasztják a fejlesztéseket.
HA kértek is volna, biztos jó okuk lett volna rá, egyértelmű hogy valami nem oké náluk.
Ha meg egész évben az összes renaultos hátul fog kullogni, mert esetleg rossz irányba fejlesztették (máig) a motort, az bizony iszonyat nagy katasztrófa is lehet(NE).
Nagyon necces az ügy az biztos. -
#146795 valóban, átsiklottam felette -
#146794 Pár hsz-el lentébb volt, hogy a Renault nem kér halasztást. A többit meg majd meglátják. -
#146793 Az elv a lényeg. Egyszer régebben valami futam alatt írtam ide valami ilyesmit, hogy történjen már valami xy-al (nemtom kivel, lényeg hogy ő vezetett éppen), és akkor szóltak, hogy ez így kicsit gerinctelen dolog. Be kellett látnom, hogy ebben van valami. Nem annak kéne szurkolni, hogy legyen szar idén az RB, hogy Vettelt alázzák körözésekkel, stb... sportszerűbb azért szurkolni, hogy a többi csapat/pilóta érje utol őket, és legyen egy jó harc a címért.
Nem vagyok RB/Vettel fan, utáltam is hogy folyton ők nyertek, ezzel együtt tisztelem is őket, hogy képesek voltak valami olyasmit alkotni, amit a többi csapat nem.
Na mindegy, ez csak az én véleményem, biztos bele lehet kötni jó pár ponton, de amíg nem mond nekem valaki egy jó érvet, addig nem érdekel, tartom magam ehhez.
Más: ha a Renault kér (és esetleg kap is) halasztást, akkor adják meg azt a többi csapatnak is, úgy igazságos... a franciák meg túlórázzanak, hogy utolérjék a többieket -
#146792 A mai napból látszik mennyire igazuk van a csapatoknak, pilótáknak, hogy nem lehet felmérni az erőviszonyokat. Ma ugye a mercisek szenvedtek inkább, bár ez túlzás a renault szenvedéséhez képest, a RB egész jót ment magához képest és ma a ferrari doinált, és hozta azt, amit múltkor Rosberg a W05-tel. Érdekes lesz, szerintem nagyon izgalmas lesz az ausztrál hétvége!!! -
SzocsA #146791 Nem kell félteni a RB-t ha kérnek halasztást, ha nem, Horner megint kifőzött valamit. aztán majd az első futamon leesik az állatok. -
#146790 A 'szerinted' egy társaságban kevés, pláne elég népes, és pláne kényes társaságban mint itt :))
Szerintem meg lehet a másik becsmérlése nélkül is beszélgetni a témában, nyilván óriási hülyeség személyes indulatokat táplálni, hiszen nem találkozunk velük, és ez sztem így is van jól egynémely indulatkitöréseket olvasva. -
#146789 Nem lesznek dupla pontok az utolsó három F1-es versenyen! -
#146788 "A Mercedes napja is idő előtt véget ér egy technikai gond miatt. A váltó mondta be az unalmast a W05-ben. Hamilton 89 körrel zárja a napot."