FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jaja, valaki autosport fórumon meg is fejtette hol van a legkisebb közös többszörös a történetben.

Schumacher -> Benetton -> Flavio Briatore -> Something illegal ->
-> Great starts -> Schumacher to Ferrari -> ??? -> Great starts

Alonso -> Renault -> Flavio Briatore -> Something illegal ->
-> Great starts -> Alonso to Ferrari -> ??? -> Great starts

<#nevetes1><#hehe>
kifli
Button jó pilóta, viszont hullámzó a teljesítménye. Hamilton, ugyanazt hozza mindig. Most hogy nem csapattársak, én nem tudom eldönteni, hogy Button jó formában van-e vagy sem. Az új csapattársat nincs mihhez viszonyítanom ebben az autóban.
Renaultnak volt kimagasló rajtmechanikája évekig...Emlékszem, hogy Alonso és Trulli csakúgy kilõttek minden futamon a tömegbõl😄

a Mercinek is a 2010-es és 11-es évében is nagyon jó volt Schumi számtalanszor jött elõre 4-5 pozíciókat.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Hamilton sebessége nélkül nehéz lesz visszakapaszkodni, ez a pilótapáros - bármennyire is bírom Buttont, tényleg jó arc - nem a legizmosabb.
A Ferrari rajtjaiban biztos van valami turpisság, mintha más ligában indulnának úgy lõnek ki sokszor az utóbbi években.
Ami Kimit illeti ugye Boullier elismerte, hogy ezen a hétvégén nem tudták a tempót a Ferrarival.
A mercinek komolyabb gondjai vannak szerintem a gyorsan kopó gumiknál ez még mindig ugyanaz a konstrukciós (?) hiba lehet amivel negyedik éve küzdenek, megtankolva egyszerûen nincs meg a tempójuk, elég frusztráló lehet vízbe dobott kõként süllyedni mindig a középmezõnybe.
Nem régiben írta itt valaki, hogy számos kulcsfontosságú mérnök távozott a csapattól. Eleve nem túl jók autó tervezésben fõleg Newey távozása óta. Mindig a fejlesztésekben voltak jók így pedig sosem lesz bajnokcsapat, amit nem bánok. Sokatmondó, hogy 98 óta nem nyertek konstruktõri címet és egyéni bajnokságot is nagy nagy szerencse árán 2008-ban elõtte pedig Hakkinennek sikerült ez a Newey korszakban. Igazi balfasz csapat ki kell mondani.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Jeffjohnson
Mclarennek mostanában ez a szokása elrontják a kocsit de olyan szinten mint senki más aztán év vége felé egyszercsak feltámadnak de akkor már késõ.

Jeffjohnson
Szerintem nüanszok döntenek kinek sikerül jobban a beállítás melyik kocsinak fekszik jobban a pálya, hogy jönnek el a rajt után. Kiminek nem sikerül olyan jól a rajt utáni elsõ kör mint Alonsonak szerintem ez döntött. Lotus azon a pályákon lesz bajban ahol nem kopnak annyira a gumik. Ha a pirelli változtat kevésbé kopó gumikra akár 2-3-4 körrel tovább tart ki akkor a Lotusnak annyi a Merci meg egyszercsak megérkezik a Lotus helyére + az RB verhetetlen lesz.

Mondjuk akkor még ráfoghatták a szabályváltozásokra.
Mclaren hihetetlen, hogy tudja így benézni a tavalyi leggyorsabb kocsival a hátuk mögött.. Bár ugyanezt játszották el 2009ben is regnáló világbajnokként.
138209

szerintem.

Kiegészítem annyival, hogy a Mclaren visszaesése is látszik.

Igen, jelenleg a Ferrari a legjobb kocsi és a 2 legutóbbi tiszta versenyükön magabiztosan , ellentmondást nem tûrõen nyertek.
Ez pedig elõrevetíti a Ferrari dominanciát ha minden körülmény marad a régiben. Ennél többet sosem állítottam, úgy látszik akkor ebben egyetértünk.

Kár ezt a vonalat erõltetni, ez amúgy is a másik oldalnak vált az utóbbi években szokásává a Vettel/Newey/ûrautó szentháromság révén, piti gyûlölködõ kommentelõk meg úgy is akadnak minden térfélen de nem kell velük foglalkozni.

A mai top pilóták nagyjából azonos szinten mozognak aztán a személyes szimpátia az ami dönt.
Vettel/Hamilton/Kimi/Alonso, az érdekes Rosberg lehet aki Hamilton legyõzésével beköszönhet a klubba, bár ahhoz kellene egy VB címre alkalmas autó is.
mert divat szidni Vettelt egy egy futam után még akkor is, ha nem csinál semmit😄

Jeffjohnson
Ebben mi a flame? Alonso tavaly év végéig ugyanezért tudott versenyben maradni a vb címért. RB hozza a maximumot okosan amíg a fejlesztésekkel bele nem találnak aztán ugyanaz lesz mint tavaly zsinórban nyerik majd a futamokat pole-al együtt.

Jeffjohnson
Nem, ti mindenféle dominanciát meg olyasmit emlegettetek, hogy ezzel a Ferrarival bárki képes nyerni... Ha csak annyi lett volna, hogy az elsõ 5 verseny alapján az utóbbi éveket nézve most a legjobb a Ferrari azzal egyet tudok érteni.

Tudom, hogy az a probléma amit Lteebee is írt. Ha egy bizonyos Michael ülne a Ferrariban akkor zseniális versenyzõrõl menne itt a duma így meg Ferrari dominanciáról...

most lehet elindítok egy flameháborút, de Vettel következetességének köszönhetõ, hogy a Red Bull jelenleg vezeti a tabellát.

Azért mert õk a legversenyképesebbek, végig errõl volt szó.
Jeffjohnson
Miért? Õk a címvédõk...nem, õk vezetik a tabellát...nem, rugózunk még ezen csakhogy tiéd legyen az utolsó szó...gondolom igen.

Az evidens. De attól még õk azok, akiket meg kell verni jelen pillanatban.
Szerintem az erõviszonyok nagyon hasonlóak, mint tavaly, amikor pálya, gumi és hõmérséklet függõ volt ki dominált éppen egy adott versenyhétvégén. Kínában a Merci a hûvös idõ miatt. Monaco is feküdt nekik, Bahreinben a Red Bull és a Lotus, ami idénre se változott (lásd a dobogósokat), Montreal pedig a Mclarennek feküdt mindig is. Annyiban látok változást, hogy a Sauber és a Williams kissé lemaradtak amiatt, hogy teljesen áttervezték az idei gépüket.

Ferrari idén remek versenygépet hozott össze kár lenne tagadni. Még az amúgy leginkább a gumijait koptató Massa is odaér a dobogóra, ami nem volt jellemzõ tavaly vagy tavaly elõtt év elején se. Versenytempóban a legjobbak közt van a Ferrari. Nagyjából a Lotussal látom õket egy szinten, utánuk a Red Bull következik. Mercedes gyors, de csak 1 körön ugyanis idén méginkább kijön mennyire nem bánik jól a hátsó abroncsokkal hosszabb távon. 4 éve nem tudják megoldani. Úgy értesültem róla, hogy a FRIC rendszerük a hiba oka, amit nem képesek kivenni az autóból.

További különbségek, hogy míg tavaly a Ferrari pokoli rosszul kezdett (bár Alonso bemákolt egy maláj gyõzelmet), idén lényegesen jobban állnak, mint tavaly. Malajziát eltaktikázták, Bahreinben pedig beragadt Alonso DRS-e, Massának levált a futófelület stb. Ennek köszönhetik, hogy még nem állnak az élen, mert a Red Bullnál eddig Webbernek voltak csakis gondjai (Kínában stb.) Ehhez mérten a Red Bull még szerencsés is, hogy az élen állnak, merthogy idén nem úgy néz ki, hogy övék a legdominánsabb autó. Gyorsak õk is 1 körön a Mercihez hasonlóan, de a gumikat nem kezeli az autójuk megfelelõen ehhez mérten a Lotus és a Ferrari állnak a legjobban.

Jeffjohnson
Azt miért ilyen nehéz elfogadni, hogy a vb-t a pontállásban elsõ helyezett nyeri? Jelenleg pedig nem a Ferrari van az élen.

mert Rosberg nem mi?

A Ferrari az utóbbi pár évben bevallottan a versenytempójára bazírozik, ezekkel az instant szétfoszló gumikkal pedig idén tényleg semmitmondóak a pole pozíciók.
Jó kocsi nélkül még jó pilóta sem tud nyerni a harmadik sorból max káosz/esõs körülmények között. Ahogy véleményem szerint Vettel is simán behúzta volna ha most a Ferrariban ül vagy Alonso is simán VB lett volna 2011ben a RBlal.

Hiába jössz mindig a bajnokság aktuális állásával mikor jóformán dupla meghibásodás/balfaszkodás okozta nullázás miatt tartanak ott ahol, nem a kocsi valós teljesítménye folytán.
Abból a három versenybõl ami pedig reális összehasonlítást enged az utóbbi kettõn agyonverték a mezõnyt Alonsoval.
Dominanciát sejtetõ teljesítmény, igen, hogy a jövõben ki hogyan fog lemaradni/feljönni a fejlesztési versenyben , kit mennyiben fognak befolyásolni a gumigyártó lépései az a jövõ zenéje de pillanatnyilag így áll a helyzet, ez a napnál is világosabb, Alonso pozitív nyilatkozatai is sokat sejtetõek a megszokott, folyamatos pesszimizmus után.

Én ha Ferrari drukker lennék örülnék annak, hogy idén eddig az övék a legversenyképesebb csomag (és fognám is a fejem, hogy miért kellett ennyi pontot kidobni az ablakon), nem tudom miért ilyen nehéz elfogadni.
pedobear
Formula πrelli

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

pedobear
A Pirelli egy szar gumigyártó

Sokkal jobb volt mikor volt egy Michelin és egy Bridgestone

Õk is top pilóták , valszeg hasonlóan teljesítenének. Nem csak kimit emeltem ki hanem ugy általában a top pilótákat. Kis,közép csapatoknak az nehezíti a dolgát, hogy "noobokkal" dolgoztatnak😄 Kimi stabilan hozza az eredményeket, amit aláraknak abból többé kevésbé kihozza amit lehet. Erre lehet építeni és utat mutat a fejlesztésekben. De ugyanez elmondható egy Alonsorol is. Hamilton is hasznos ilyen szempontból a mercinél.

Master91
Ulvar
Kanadát? A Merci?

Azzal ugye tisztában vagy hogy az egyik leggumikoptatóbb pálya a Montreali aszfaltcsík.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jeffjohnson
5 futam telt el és máris dominanciáról beszélünk... biztos bennem van a hiba de ha 5. helyrõl bárki nyer én azt mondom jó volt a pilóta meg a stratégia de nem azt, hogy toronymagasan a legjobb kocsiban ültek.

Jön Monaco amit tuti nem fognak megnyerni, Kanadában szintén nem nekik áll a zászló. Én simán el tudom képzelni, hogy mind2 versenyt behúzza a Merci. Várjunk még azzal a Ferrari dominanciával addig amíg ténylegesen vezetik is a bajnokságot és nem csak 3. helyen állnak. Tavaly Singapore-tól Indiáig na az dominancia volt érdekes módon a semmitsemszámító poleok is megvoltak ott az RB-nak.

repvez
Csak autóversenyrõl beszélünk vagy gumitesztszezonról? Nem mindegy.
Mert így feleslegessé válnak a többi fejlesztések, ha nem tudja kinyomni a szemét az autónak,mert a gumit kell óvni.

és kimondta a tutit a faszi:
„Elfogadom, hogy egyesek egy kiállásos stratégiát szeretnének látni a versenyeken, ahol a gumik nem jelentenek tényezõt. Akkor vissza lehet térni a profi versenysporthoz, ahol a kvalifikáció eredménye megegyezik a versenyével. Ha a motorsport ezt akarja…”

Az hogy ez egy profi versenysport és nem szabadna, hogy a gumi határozza meg hogy ki nyer.
Meg kopjon a gumi veszitsen a tapadásból,de ne váljanak le róla akkora darabok mint most,hogy néz már ki a pálya ,szinte nem lehet a vége felé menni az optimális vonalon kivül,mert összeszedi a mocskot, igy megint az elõzés látja a kárát
Master91
De ettõl még nem szar a pirelli, csak használni kell tudni <#wow3>
Ahogy Alonso is lassú defektet kapott az utolsó kiállása elõtt, ha nem lett volna szerencséje és emiatt esik ki nem tudom akkor is csaló Red Bullozás folyna-e egyes Ferrari szurkolók részérõl.
Mindenki ugyanazt kapja, ahogy mondod. Ezt.

Totti5
Így van, azt meg hogy Mateschitz mit mond nem kell foglalkozni vele. Üzletember, ha a befektett pénze jól hoz a komnyhára akkor örül ha hiba van a gépezetben akkor akkor nem örül. Ha megnyerik a VBt örül, ha nem akkor nem örül. Egyszerû mint a bot ebbõl a szempontból. Vannak az F1hez hozzáértõ, dolgozó szakemberek akiknek a véleményére lehet adni

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bardocz
Mindenki ugyan azt a gumit kapja. Pont. Ezen nincs mit beszélni.
Most hatalmas a felháborodás, hogy a gumik ötvözete meg fog változni Kanadától, mindenki a Red Bullt okolja, ugyanakkor a Mercedes is panaszkodott😄😄

Megint megy a szájkarate és a csaló Red Bullozás...

Nem gondolom azt, hogy Kanadában egyszerû lesz a csapatok helyzete ugyanis ott a szokottnál is nagyobb gumikopás szokott lenni😄 láthattuk milyen végjáték volt tavaly is belõle...Azt se gondolom, hogy ezáltal a Lotus és a Ferrari ismét háttérbe fog szorulni...

Master91
Ha a Caterham mondaná akkor is eggyet értenék velük.
pedobear

bardocz
De tavaly még arról szólt gondolom, hisz õk nyertek.
pedobear

2003-mas az nem volt bemákolás ezt csak a Kimi fanok szeretik hangoztatni <#wow1><#rolleyes>

desigo
Miért nézed ha annyira unod?
Van elég más sport,film,sorozat...
Ezt a múltkor már megbeszéltük.
A pole pozíciók újabban kevés relevanciával bírnak a késõbbi gyõztes személyét illetõen amíg ilyen erõs a versenytempójuk és (ki tudja miért) ilyen jó rajtokat produkálnak a többiekhez képest még kevesebb jelentõséggel bír az összképet tekintve.
Amikor egyenlõek voltak a feltételek háromból kétszer taroltak.
Az még mindig nem Pat Fry hibája, hogy két futamot elszórakoztak a masszív pontszerzés/gyõzelem helyett a lehetõség adott volt.

'pláne egy olyan futam után ahol 5. helyrõl rajtoltak.'
Nem az idõmérõ után osztják a pontokat.
Pont az mutatja az igazi erejüket/dominanciájukat, hogy a hátsó sorokból is nyerni tudnak.
V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

kifli
én ferrari szurkoló vagyok, mióta f1-et nézek. Illetve van pilóta akiért külön szorítok. (Kimi), ezéárt is tetszett a jelenlegi dobogó. 2 ferrari meg kimi
Az RB akkor más ligában játszott, ez egyértelmû.
De az is elég szembetûnõ, hogy kialakulóban van egy újabb Ferrari dominancia.

Kérdés miként befolyásolja ezt a Pirelli bejelentése.
Én nem temetném õket amúgy, akár még jól is kijöhetnek belõle nem a gumikímélés az egyetlen fegyverük mint a Lotusnak.
Jeffjohnson
"Kezd olyan lenni, mint a Red Bull volt, ezzel lassan csak az nem tud nyerni, aki nem ul benne. "
Én erre válaszoltam... Ezt kijelenteni 5 futam után amibõl 2x nyertek vicces ráadásul nem a boxban elõzgettek és 1 pole sem volt.

Erre az egész "a Ferrari toronymagasan a legerõsebb" témára meg majd térjünk vissza akkor ha tényleg vezetik is a bajnokságot toronymagasan mert addig felesleges errõl beszélni pláne egy olyan futam után ahol 5. helyrõl rajtoltak.