182279
  • nearo
    aha, erről viszont lemaradtam
  • Fura Alak
    Először Kimi kerekét találta el, de a ferrari sértetlen maradt, majd utána találta el, és tolta a kavicságyba Felipét.
  • IXEMGabeo
    ha jól láttam akkor Raikkonent is megpöckölte...aztán jött a nagy fékezés
  • nearo
    Nekem ott ami fura volt, hogy mintha az egyik kereke már azelőtt kitört volna, hogy eltrafálta Massát... legalábbis az egyik kameraállásból tök így látszott. Vagy esetleg ütközött ott mással is?
  • IXEMGabeo
    érdekes, hogy ők minden második évben beletrafálnak...2010-ben se volt rossz alapjuk simán pontszerzők voltak még egy pole is összejött, 11 katasztrófa, 12-ben nyertek is futamot, dobogóra esélyes autójuk volt, tavalyi év volt a legrosszabb kb a csapat történetében és talán idén megint dobogóra akár győzelemre esélyes járgányuk van:)
  • V43 1105
    Nem lesz gond Williams háza táján se a hozzáállással, se a pénzel, se a motorral, Merci az Merci ..
  • IXEMGabeo
    Amúgy Kobayashi kiesését fékhiba okozta így a japán nem kapott büntit a következő futamra...FIA vizsgálatai szerint

úgyhogy nem volt értelme ekéznünk a kicsi japánt:);)
  • IXEMGabeo
    Felipe motivált és régen leszarja a Ferkát...

Kobayashi miatt érthető h bosszús volt hisz Bottas tempóját látva simán dobogóra ért volna...nagyon jó a Williams tempója...

gyakorlatilag azt látom az idei Williams a tavalyi Ferrarira hajaz, legalább is kíváncsi leszek normál száraz időmérőn mire lesz képes a csapat...

drukkolok Williams úr lányának szimpatikus valahogy a hozzáállása "apja örökségéhez" cégéhez...
  • Fura Alak
    Elcsúsztál másfél nappal.
    Ráadásul pont Massa volt, aki a legkevésbé tehetett arról, hogy kiesett.
  • ShaiHulud
    wtf massa? es milyen mai teljesitmeny?
  • ricka
    Pár mondatban összefoglalva a mai teljesítményt:

Mercedes - Hozta a kötelezőt, a tesztek alapján nagyjából erre lehetett számítani, Hamiltonon sajna a technika fogást talált
    Red Bull - Ha azt mondom hihetetlen még az is kevés elismerés a csapatnak. Bárkinek példa amit a csapat 2 hét alatt művelt, gyakorlatilag az élmezőnybe repítették az autót. A fejlesztési tempót a korábbi évekhez visszanézve aggódhatnak az ellenfelek.
    McLaren - A tavalyi évnél csak jobb lehet...és lett is rögtön az első futamon betaláltak ráadásul erőből. Magnussen olyan belépőt produkált, hogy 2007-es Hamiltont idézte. így elsőre érthető, hogy a McLaren annak ellenére bedobta a mélyvízbe, hogy jelentős pénzt buktak Perez menesztésével. Érdemes lesz figyelni a továbbiakban.
    Ferrari - Kedves Montezemolo Úr. Értem én, hogy az aerodinamika miatt a forma1 pár éve már a modern repülés irányába tart, de idén nem arról volt szó, hogy végre rátértünk arra a kövezetlen útra ahol a Ferrari a régi klasszikus versenyzés berkeibe visszatérhet? A motor látszatra nekem a leggyengébbnek tűnt a mezőnybe, reménykedtem, hogy a futam első felét beáldozzák és az utolsó 20 körben robban a bomba...ezzel szemben még spórolásra voltak Ítélve a versenyzők. Tempóhiány van, nagyon neki kéne állni, ráadásul fejlesztési versenyben a team az egyik legrosszabb évről évre. Ha idén nem lesz változás és eredmény nagyon el kell gondolkozni a csapat teljes átszervezésén.
    Force India - A Mercedes motorral kiegészülve oda oda érhetnek pár futamon és Hülkenberg ott van.....adu.
    Torro Rosso - Vettel kétszeresen nem fog jól aludni ma, egyrészt a futam ma számára egy nulla volt, de ami a legjobban fogja bosszantani, hogy a kis új tehetség megdöntötte egy rekordját. Kyvatnak nagy gratula ez a hétvége az újoncok hete volt. A csapat kezdett már rosszabban jó előjel lehet, a pilótapáros pedig izgalmasnak tűnik.
    Sauber - Milyen motorral is kötöttek szerződést? Valahogy nekik is hiányzik valami. Nehéz év lesz a lemaradás nem kicsi..
    Caterham, Marussia - Sajna idén is egykalapos csapatok. Tippem, hogy jövőre egyik sem lesz már a forma 1-ben. A pontszerzésre teljesen esélytelenek, max ha kiesnek, de semmi több.
    Renault - Sokat nem lehetett megítélni ebből a hétvégéből, az autó teljesen szétesett lesz munka, az élmezőny ebben az évben felejtős.
    Williams - Az autó nem rossz, jó alap. Felipenek rá kell koncentrálnia a vezetésre és el kell felejteni a Ferrarit, mert ezen a hétvégén is a sopánkodás szembetűnő. Bottas kicsit talán ma nagyon bizonyítani akart sokat kockáztatott. Véleményem szerint az első futamokba ki kell használni minden lehetőséget, mert nem vagyok biztos, hogy ez az autó 6 futam múlva is versenyképes lehet. Keveset kell markolni de sokat fogni. :-)
  • IXEMGabeo
    Button rekordja még mindig szebben mutat hisz akkoriban mégcsak 1-6. helyig járt pont...

nem mérvadó ez...bár Vettel 2007-ben a kínai nagydíjon 4. lett és így is úgyis ő lett volna a legfiatalabb
  • lac coo
    Jujj ! :DDD

Akkor szerezz két mérőszalagot, húzd ki mindegyiket 5 méterre és nézd meg mennyire egyformák ....És utána döntsd el melyik a pontos ! :D
  • lac coo
    Ezen kár vitázni, redbull ultra láma volt, többször kérték őket vegyék visszább ( ez már mekkora gesztus, ha szabály szabály, szó nélkül rakták volna őket ki ....), de ők persze hogy nem .... Ha megért egy második helyet az, hogy a 1.5 órás versenyből 10 percet plusz 5 lóerővel többet menjenek, gratulálok nekik ! :DDD

Persze nyílván nem ért meg ennyit, csak gondolom készülnek akövetkező hisztire, hogy ne így korlátozzák a lóerőket, hanem a turbónyomással, gondolom akkor lenne remény a Mercedes közelébe kerülni :D
  • lac coo
    Aha.......

Gondolom a Redbull saját , házi ,injektorban lévő mérőegysége szuper hitelesített ?! :DDDDD
  • Lokker
    De minek vennék 10 ohmos ellenállást?
  • Lokker
    Tegyük fel, hogy az RB tényleg sokkal pontosabban tudja mérni. Akkor el lehet gondolkodni hogy minek ez a beszállító.
  • HTS s3rg1nh00
    gratulálok,gondolom te veszel a boltban akármennyi 10 ohmos ellenállást,az gondolod pont annyi is lesz (pedig a fenét,9,6 és 10,4 között valahol).
  • bardocz
    Ha meg tudnák csinálni, hogy minden műszer ugyan olyan hibaszázalékkel dolgozzon(lol), akkor azt is meg tudnék csinálni, hogy minden műszer nulla hibával dolgozzon.
  • Lokker
    Vicc, hogy 2014-ben egy ilyen komoly technikai sportban egy olyan műszert alkalmazzanak ami fals eredményt produkál. Felfoghatatlan, hogy a FIA ezt hogy engedheti meg. Mondjuk inkompetens emberek ülnek ott is.
  • lac coo
    Hidd el ,ez elhanyagolható pontatlanság... Ha annyit számítana mint ahogy az RB hisztizik, akkor szerinted más nem balhézna miatta ? Pedig mindenki más megvonta a vállát, és lejjebb vette egy icipicit ....
    Ha nekik megért ez egy második helyet....
  • repvez
    Ezt csak szemléltetésként irtam,de akkor sem tetszik igy a dolog, és ugy meg föleg, hogy még a müszer sem egyforma hibaszázalkékkal dolgozik
  • bardocz
    Ez a 0,15% különbség inkább 2-3 lóerő, mint 25. A 25-öt akkor bukták volna, ha valami 4%-al tekerik lejjebb az egészet.
  • lac coo
    Az már tök mindegy, 70-80 LE hátránnyal sem tud labdába rúgni :DDDD

15 század (!) százalékon semmi nem fog múlni ,ez tuti .
    És ugye az nem a teljes verseny idejre vonatkozik, csak azokra a kis időkre, mikor maxra tekerik a motort .....
  • repvez
    Remélem betiltják ezt az átfolyásos dolgot,mert ez igy nagyon nem egyenlő küldelem.
    Mert mivan ha a merci aki amugy is erősebb a motorja kapja a 0,1% pontosságu müszert a lassabb meg csak a 0,25% osat. Ahogy a csapatok irták hogy 25 LE ia elmehet azon ha visszavesznek az átfolyáson most akkor ha a merci 750LE motorja a pontosabb átfolyás mérővel 740LE-t le is ad a lassabb ponatlanabb müszerrel meg mondjuk 670LE ből 650et. akkor máris ott van hogy közel 100LE különbség a két kocsi között.

Dolgozzanak ki olyan szabályt vagy rendszert amivel mindegyik csapat azonos üzát tud felhasználni vagy azonos teljesitményt.
  • precise
    Minden csapat együttműködött a hibás adatok ellenére, kivéve az RB.
  • bakkerman
    nem a címre reagáltam hanem magára az interjúra :D
  • Jeffjohnson
    Olvasd el a nyilatkozatot. Ez csak egy provokáló cím.
  • bakkerman
    a Ferrari jelen állapotában nem a Mercikhez kell mérnie magát Alonsonak,hanem inkább a Mekivel,vagy a Williamshez,vagy Ricciardohoz
  • kabel15
    Nem olvastam cikkeket mostanában, én csak azt írtam le amit halottam a rádióban.
    Saját véleményem a hétvégéről, hogy túl nagy volt a várakozás és valahogy nem erre számítottam. Az első években új motoroknak nem kéne, hogy korlátozva legyen a száma. Sokan azért álltak ki, hogy megvédjék a motort. De ennek így nincs értelme, én már párszor kifejtettem, hogy mi a baj ezzel az f1 el. Legyen turbo de V12 re csapják rá és had szóljon.
    Nem értem miért F1 ben kell spórolni és környezetet védeni.
    Az utcákra szánt kocsikkal spóroljanak a verseny az verseny. Lassan tolják a versenyzők a kocsikat mert úgy lényegesebb kisebb lesz a CO2 kibocsátás. Elképesztő mit művelnek ezzel a sportal.

• ShaiHulud
    erre gondolsz?

http://www.gphirek.hu/f1/20140317-f1-perelhetnek-az-ausztralok-a-tul-halk-forma-1-miatt.html
  • kabel15
    Most mondják a hírekben, hogy a nézők perre mennek, mert a V6 motorok hangereje elmarad az elődökéhez képest, és így élvezhetetlenek a körök.
    Ezt nem én mondom :D De ez volt a rádióban (Music FM)
  • lac coo
    En tavaly ev elejen nagyon neztem, mikor mondtak, hogy Hamilton jol valasztott, mert a Mercedes jo turbomotorokat csinal, vagy valami ilyesmi, de ugylatszik tenyleg tudta mit csinal :))))))
  • RYO21
    És szerintetek lesz valami F1-hez hasonló széria a jövőben, ami tényleg az autóversenyzésről szól? Nem a Formula E-re gondolok.
  • RatBaG #147365
    én meg már 85ben, a pálya építésén, apám zacskójában...
  • Master91
    Sumi utolsó Mercedeses évében :3

Még élőbe láthattam őt szerencsére.
  • Botond #147363
    Én még 86ban voltam. :)
  • HTS s3rg1nh00
    én pontosan ezért voltam tavaly.
  • RYO21
    Még sosem voltam kint élőben versenyen, idén úgy volt, hogy megyek de ezek után felejtős a dolog. Sajnálom, hogy többet nincsennek igazi hangjai a kocsiknak.
  • mcmoha