FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
"most Kimivel történt ugyanez, ugyanott."

De nem ugyanaz történt ez a lényeg, Perez nem megcsúszott, hanem a hülyesége miatt beleszállt az elõtte lévõbe.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

AnuluWork
Egyébként, lehet ezt szépen és elegánsan is csinálni, de ahhoz picit több ész kellene, vagy tapasztalat, bár a kettõ a F1ben ua.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Firerock
Végre valamiben egyetértünk... Button ellen már is csinált már pár hajmeresztõ mozdulatot,nem csoda hogy az amúgy higgadt Brit is folyton panaszkodik a rádióban...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

AnuluWork
Tuti csobban Alonso. Amikor elengedte Perezt a Ferrari, tudtam, hogy értelmes módon Kimit nem fogja tudni megelõzni, és nem is tévedtem.

Kit--Kat
Nem én megyek szembe a forgalommal.

"Megoldotta, amolyan Grosjeanosan."

másfél év alatt sikerült Rogronak szakzsargonná válnia az F1-ben. 😄

Valamilyen szinten ez is teljesítmény. Az agyatlan dievbombingos bevetõdés meg majd csak simán Perezezés lesz. 😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

AnuluWork
Nem a szimpátiával van baj, hanem a hülyeséggel. Perez lehet egy jó arc, ha közben le tud grosjeanosodni a mezõnyben. Nem Kilökésével van a baj, hogy kitette, mert elnézte, hanem hogy úgy ment át a többieken, hogy vagy átmegy, vagy nem. Akinél volt esélye, ott sem igazán ment el, max. kitette a bukóba, hogy megelõzhesse pl. Alonsot. Aztán ugyanezt megcsinálta Kiminél, és nem jött be neki. Na utána ment be agyatlanul a szituba, és tette tönkre a saját versenyét is. Szóval roppant értelmes emberke. Egyébként, ha az elõzéseit vesszük, akkor bevitt egyet kb. úgy ahogy, Alonsot kitessékelte, Kimit kitessékelte, de õ is kiment, majd nekiesett ismét Kiminek, lesz ami lesz alapon, és megszopta. Kb. leszarja ami történt, sõt, szerinte Kimi nem hagyott neki helyet. Na ezért idióta, nem szimpátia miatt.

Olvass tovább és és megvilágosodsz.
Oke, ilyen sokat nem akartam irni, de az elso pont arra volt jo, hogy valaki, aki Pereznel nyilvanvaloan ertelmesebb, belassa, hogy ez nem fog sikerulni.

Teszem azt, van hely. Elmegy Kimi mellett es akkor mi van?
Ahogy oda beesett a palank melle, meg a Loewe-re kalibralt kormannyal sem tudott volna befordulni.
Ha a francia autobonto 10 helyet kapott, akkor ennek a nyomorultnak sem jarna kevesebb.

http://gaborszantai.co.uk/

AnuluWork
Nem, Kimi az elsõnél lement, ahogy Perez is, a másodiknál meg oda akart menni Perez, ahol nem volt hely. Megoldotta, amolyan Grosjeanosan.

Szabi
Georgie <#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Mellesleg: Alonso es szurkoloi jol jartak azzal, hogy a spanyolnak el kellett engednie a mexikoi Satot, nagy esellyel Fernandoval kitolthetett volna egy karjelentest.

"Ha te egy komoly cég tulaja lennél milyen szerzõdést kötnél a Lotussal?
Kimi médiaszereplése kritikán aluli."

Max egy olyan cég tulajdonosának szemszögébõl kritikán aluli, akinek fizetett színészkedésre és jópofizásra van szüksége a termékei/szolgáltatásai eladásához. Egy reklám (számomra) addig hihetõ, amíg az kizárólag száraz tényeket (a termék/szolgáltatás neve, tulajdonságai, elérhetõségei) közöl. Ha a gyõzködés legkisebb jelét is érzem (ebbe különösképp beletartozik hogy "X híres valaki vagyok és hidd el nekem ez milyen jó"), onnantól az a cég/termék/szolgáltatás nálam már le van írva. Kimi tehát egy tisztességes, valóban jó termékeket elõálllító/szolgáltatásokat nyújtó cég számára pont tökéletes választás lenne az õszinte emberi viselkedése miatt, másokkal ellentétben nem riasztaná el az értelmesebb életformákat megrendezett szereplésekkel.

Az más kérdés, hogy sajnos manapság kevés az ilyen cég, plusz természetes módon sokszor nekik szinte semmilyen reklámra nincs szükségük 😊
Perez semmit nem csinalt, amit egy cserepesnovenynel ertelmesebb AUTOVERSENYZO csinalt volna.
Szerintem felkototte a fejpantot, bedobott par szaket es minden esetben bedobta az autot a nala nagyobb rutinnal rendelkezok melle.
Button es Alonso idoben engedett az agyatlan ongyilkosnak, Raikkonen meg nem hitte el, hogy nyilvanvaloan lehtetlen helyre valaki bedobja az autojat az elmezony pilotai kozul.
Ehhez nem kell F1 pilotanak lenni, ezt az agyatlan, felelotlen manovert en is megcsinalhattam volna, vagy barmelyik mukormos.

Sem ennek a mexikoi drogfutarnak, sem Grosjean-nak nem lenne helye a mezonyben a szponzoraik nelkul.

Kit--Kat
Az eredményszempontjából irreveláns? Következtessünk el Kimi megcsúszásától és egy konkrétabb példát ragadjunk meg. Valakinek leszakad a kereke féktávon és így kaszálja el az elõtte lévõ. Akkor is a "kurva annyát" annak akinek letörött a kereke és megérdemli, hogy legközelebb kiüssék mert tök mindegy hogyan de pontokat vette el a másiktól?

Hát ezért csúnya felhozni Kimi megcsúszását arra, hogy megérdemelte azért az esetért a tegnapit. Ha akkor Kimi ugyanilyen hibát elkövetve csapja ki Sutilt, szerintem senki nem lenne ellene, hogy most visszakapta.

Egyébként én már rég túl lennék rajta, ha Perez beismeri, hogy csúnyán benézte és bocsánatot kér Kimitõl. Erre ennek a nyeretlen senkinek még van arca a másikat hibáztatni, hogy csak õ tehet róla. Ez azért elég felháborító és ugyanezt csinálta Hülkenberg is tavaly Brazíliában. Ezek a GP2-es bukótér növendékek nagyon pofátlanok. És nem mellesleg Pereznek sak balhéi vannak meg kiesései amióta aláírt a Mekihez.

Nem kapott büntetést, õ sem látja be, hogy egy varacskos disznó volt, most akkor mit várhat ezután az ember? Majd Kanadában is 10 méterekrõl dobálja be az autót mer mondjuk Vettel az Vb címért megy, majd úgy is félreáll a kiesés helyett?

desigo
Alonso és Räikkönen a két "kedvencem" de mégis szimpatikus Perez.
Morbid mi...
AnuluWork
Ok. De majd ha a kedvenced esik ki, hasonló miatt, mert nem büntették meg hasonlóért Perezt (miközben Grosjeant anyázzák kb. mindenért), akkor kérlek uezt, pls! 😉

AnuluWork
Nem, a profik így csinálják ... 😉

desigo
Amíg Perez Buttont szívatta addig jófej srác volt.
Amint Alonsót/Kimit támadta egybõl forró fejû hüjegyerek lett.
Nekem még mindig szimpatikus,hogy megpróbáll legalább versenyezni nem csak óvatoskodva körözgetni.
Rutint kell szereznie és jobban figyelni a többiekre és ennyi.
desigo
Ha te egy komoly cég tulaja lennél milyen szerzõdést kötnél a Lotussal?
Kimi médiaszereplése kritikán aluli.
Ez a leszarom/nem érdekel/hagyjanak stílus eleinte még poénos volt de mára túlzásba lett víve.
Ha Kimi éppen gondol egyet és itthagyja az F1-et mert épp olyan kedve van akkor a Lotus sehol sem lenne. Képernyõn akkor látnánk az autóikat amikor lekörözik.
Biztosan minden multi vágya egy ilyen csapatnál reklámozni.
"Kimi fanok orrba szájba oltják most"

Joggal, hiszen:
-A VB-ért megy elég szép eséllyel, míg Perez kb. sehol
-Perez nem elõször akadt vele össze (tudhatta volna már, hogy Kimi nem az az ijedõs fajta)
-Oké, hogy Perez látványos dolgokat csinált most elõtte, de ugyanez elmondható Kimi tavalyi (meg úgy mindenkori) elõzéseirõl, mégsem ment neki senkinek
Az egyszer biztos, hogy én sokkal komolyabban büntetném az ilyen és ehez hasonló elsõ szárny belebökését az elötte haladó autó hátsó kerekébe oldalról címû mûsorokat ... Az egyik legveszélyesebb manõver szerintem nembeszélve arról, hogy az elöl haladó autó 99.99% hogy defektet is kap ami azért egy ilyen kiélezett világbajnokságban akár a végsõ gyõzelembe is kerülhet az elöl haladó pilótának, ráadásul õ vétlen szemlélõje volt csak az egész eseménynek ... Simán adtam volna Pereznek egy legalább 5 rajthelyes büntetést hogy azért kapjon már a fejéhez egy kicsit ! mert így, hogy semmi szankciója nem volt az esetnek a következõ futamon ugyanezt eljátszhatja mindenféle büntetés nélkül ...

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Nem kapott.
Grozsi kapott egyedül 10 helyet Ricciardo felöklelésért.
Perez végül kapott valami büntetést az utolsó agyatlan, ki ha én nem manõvere miatt ahol 200 méterrõl akart bevágódni Raikkönen mellé az alagút utáni kanyarban ? Csak érdeklõdöm mert errõn nem igen láttam cikket sehol,csak annyit, hogy Raikkönen felpofoztatná legszívesebben meg hogy Perez azt mondta, hogy Kimi nem hagyott neki helyet (amit nem is értek) ...

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Jobban mondva zuhanóbombázóba amire aztán az utolsó manõverrel tette fel a pontot.
Ki hasonlította össze? 😄
Egyszerûen szépen csinálták, ahogy kicentizve vigyáztak egymásra, profi munka.
El lehet képzelni mondjuk Grosjean és Maldonado találkozását ugyanitt.
Értem.
Perez Button és Alonso elleni elõzese szép munka és szabályos volt meglátásom szerint.
Utána kezdett átmenni berepülõ pilótába.
Master91
Kicsit más a kanyar, kicsit más íven jönnek, kicsit más sebességgel, nem lehet össze hasonlítani a két esetet.
kifli
csak nem értem, hogy akkor most mivan, meg kinek mi a véleménye pontosan.
tudod amúgy mirõl beszélsz
Te tudod amúgy beszélsz amúgy vagy csak random köteketedni akarsz?
Nekem végülis mindegy ha te jól szórakozol. 😄 <#nevetes1>

Ne értetlenkedjetek már, nyilvánvaló, más eset a kettõ és Pereznek elgurult a gyógyszere ennél az utolsó próbálkozásnál.
Sutil abszolút vétlen félként meg lett fosztva élete futamán egy nagyon fontos eredménytõl Raikkonen által, most Kimivel történt ugyanez, ugyanott.
Erre írtam, hogy visszakapta az élettõl.
Ulvar
Még egyszer mondom, a Kimi esete '08-ban azért került be, mert akkor CSAK EGY VÉLETLEN BALESET MIATT kiütötte az addigi legjobb Force India eredményt, és akkor õt agyba fõbe fikázták ezért napokon heteken keresztül...az embereknek elég egy kis baleset, hogy felkaphassák rá a fejüket és oltsanak, és ezért nem látnak objektíven semmit se. Ezért van az hogy a mostani Perez esetet is túlfikázzák, mert mindig kell egy indok amibe beleköthetnek, amiért lehülyézhetik a pilótát.

Grosjean féle esetet aki fikázza azt nyugodtan teheti, mert megint hülye volt, akárcsak tavaly.

errõl van egy jó vidi 😊

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

kifli
akkor perez amatõr? Korábbi elõzésnél is kiterelte a másikat...
kifli
teljesen jó példa. Akkor hasonló elven f1-tõl elvonatkoztatva, tökmindegy, hogy megdolgozok egy rakás pénzért, vagy mondjuk megyek bankot rabolni? Az eredmény ugyanaz, lesz egy csomó pénzem.
Most kicsit elbizonytalanítottál, szerintem holnaptól nem jövök be dolgozni...
Így csinálják a profik, centikre a töréstõl/defekttõl.

Raikkonen eset más, mert õ megcsúszott és örült, hogy megfogta. Sajnos nem helytálló példa, de elõfordul az ilyesmi. Régen ez versenybalesetnek minõsült még akkor is, ha Perez volt, aki kicsit túl optimista volt, csodálom is ennek fényében, hogy nem kapott büntetést.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Az eredmény szempontjából teljesen irreleváns.
Kérdezd csak errõl Sutilt.
kifli
Az balszerencse volt, ez meg dilettantizmus.
Érzed azért a különbséget remélem.
tévedsz

Kimi fanok orrba szájba oltják most, de az Alonso fanok is, mert éppen levágott egy sikánt a biztonság elkerülése végett és ez is Perez hibája😄 Ulvar linkje mérvadó ott még Webbernek meg is adták a pozíciót holott levágta picit õ is Perez pedig befordította szabályosan... Elmúlik majd ez is.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

#138737:
#138738:

És akkor mi van?
Perez sem akarta szánt szándékkal tönkretenni mindkettejük versenyét.
Azt mondtam visszakapta az élettõl azt, amit akkor elvett Sutiltõl az utolsó körökben.
kifli
"Hamiltont is utálta mindenki mikor Monacoban kiütött mindenkit 2 éve vagy más futamokon Massával ütközött..."

Most sikerült ellentmondanod ezzel saját magadnak 😄

Nem azért megy a Perez osztása, mert Kimit ütötte ki, hanem mert kiütött valakit. Hamilton is ugyanígy megkapta, akkor is, mikor nem Kimit ütötte ki...

#138736 : az azért más tészta volt, ott nem azért lett kiütve Sutil, mert kimi ész nélkül belement egy elõzésbe, hanem féktávon elvesztette a irányítást. Valószínûleg egy úthiba miatt.
AnuluWork
Igen, Perez megcsúszott az esõben egy bukkanón.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem tette ki az SC elõtt Alonsot! Akkor bizti mást mondana az, aki most védi szegény kicsi Józsikát ... 😉

A futam egyetlen értékelhetõ momentumait Sutil és Perez szolgáltatta.
Perez Button és Alonso elleni elõzése szép munka volt, máshogy itt nem is lehetne, a Kimi elleninél már elgurult a gyógyszere.

Raikkonen meg visszakapta ezt az élettõl a 2008as Sutil elleni eset után.

AnuluWork
Ez baromság. Nem szemellenzés. Ugyanúgy elkaszálhatta volna Alonsot is, és akkor ugyanúgy ökörség lenne, max. te ugrálnál, hogy idióta mexikói.

Ulvar
Kit érdekel hogy 6-7 futam után hányadik helyen áll a bajnokságban egy elit versenykategóriában bárki is? (már ha annak lehet nevezni). Itt pont ez a lényeg. Nyomni menni, legalább próbálkozni, de természetesen ha semmi nincs az is baj...

Én nem bántom Kimit, az ég egy adta világon semmi bajom nincs vele, imádom a stílusát, csak azért hoztam fel ezeket a példákat, hogy hátha eszetekbe jut hogy amikor vele is történtek incidensek, akkor mindenki fikázta õt agyba fõbe, amikor Alonso volt hülye akkor õt, amikor MSC akkor õt, amikor Vettel akkor õt...sorolhatnám. Most Perez túl optimista volt mert õ legalább elõzni próbált, de elmérte nem kicsit. Igen ótvar módon és full agresszívan ment, de legalább ment, próbált menni. Ezért linkeltem a Webberes esetet. Próbálkoznak de tiszta elõzést itt nem fogsz látni Monacoban. Tradíció és sok múltbéli esemény kötõdik ide, de hála az autók alakulásait valóban semmi értelme itt versenyezni.

Perez miatt meg még mindig azt tudom mondani, hogy az FIA megadta neki az elõzést, tehát az a manõver szerintük tiszta volt, csak Alonso vágott, és ahogy mondtam, most az FIA mellé állok, és Button ellen is gyönyörû manõvereket mutatott be. Sztetek veszélyes és fasz volt, sztem meg agresszív és a jövõ bajnoka lehet ha tartja ezt a mentalitást. Ennyi. De én itt le is zárom a magam részérõl, annyira azért már nem érdekel.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Úgy bírom amikor a Kimi fanok nem bírják levenni a szemellenzõt😄 Ha véletlenül baj éri a versenyzõjüket akkor olyan, mintha mindenki szentségtörõ bûnt követett el😄

Most Perez a szemétláda, de a manõverei Monacohoz mérten sikeresek voltak. Buttont és Alonsot is megszivatta ezen nincs mit magyarázni...Kimivel szemben túl optimista volt na és. Hamiltont is utálta mindenki mikor Monacoban kiütött mindenkit 2 éve vagy más futamokon Massával ütközött...

Nagyon remek ki ütni a pontverseny másodikját.... 15 méterrõl berepülve lesz ami lesz... értelmes pilóta megcsinálja de nem 3x próbálkozok.. elõtte már vágni kellett mindkettõjüknek perez miatt... aztán megint berepül 15 méterrõl ez aztán igen😊
Falusi bajnokságban is szarrá büntetnék...

AnuluWork
Az egyik a vébi címért megy, a másik meg azért, hogy ne basszák ki év végén a csapatból. Pl.

bardocz
Segítek: "Ezt nyilván mindenki megcsinálhatta volna aki nem a VB címért küzd és 5-en fejezik be a végén."