182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#147312 Kocsis gtfo -
gg01 #147310 Aki reggel még pihent, megnézheti ismétlést (kb. 14:10 kor indul). Forma1 online magyarul: STARTLAP-DR ,és OnlineTV-DR lapokon.
Tessék , itt a változtatható minőségű verzió : MTV M1 : 400 - 2900 kbps . Egyébként a csati-listába is ott van már.
-
#147309 Red Bull fellebbez a döntés ellen. -
#147308 Ja, hogy aaaz. Én egyből a légkürtre asszociáltam :D -
#147307 most majd jönnek mindenhova a csaló red bull szövegek. jeee :D -
#147306 Kizárták Ricciardot
Merci 1-2 és Perez így pontszerző lett :D -
#147305 motorerőt nehéz megsaccolni, de a Mercedes-t biztosra mondják hogy jóval erősebb a beharangozott 580LE-nél inkább olyan 680LE-re teszik, a Red Bull szerint 740LE, és erre jön a +160LE
első versenyen a lemaradás a tavalyi időkhöz képest +3másodperc.
Az F2-s szint az 10másodperc felett van pályától függően :))
Wéber G. véleményt osztom valahol, hogy meg fogják közelíteni másfél másodpercre a tavalyi időket ha kiforrja magát a rendszer. ..és akkor még ott van hogy idén bizonyos motorrészegységeket fejleszthetnek is, ami jövőre már szintén befagyasztás alá kerül.
..
Egyszerűen arról van szó hogy máshol jön az erő, és azt nem könnyű kezelni. Tavalyi aero-val még közelebb lennének. -
#147304 Dávid Sándor írása. -
#147303 Az üzemanyag-átfolyás nem csak Ricciarónak okozott fejtörést a hétvégén -
paj01 #147302 Ohjajj megint ultra nagy hype utan kaptunk egy ilyet. Ez igy nulla de varjunk par futamot a temetessel. Remelem nem lesz mindig ez a sporolos vonatozas. Hang az avittos de tetszik mikor leforog a turbo belso nezetben. Ovatoskodas ment ma de majd valtozik ez. -
G_ArchAngel #147301 -
#147300 érdekes, rádióban déli hírekben már tényként közölték a kizárást, nem fenyegetésként -
#147299 Kiminél aztmondja air horn :'D -
:D -
#147297 A hibrid rendszerrel ugyan annyi csak , és mint tudjuk azt nem tudják állandoan használni. Ha tisztán motorerőben lenne ugyan anyni a teljesitmény és azt fejelnék meg a hibriddel akkor egy szavam sem lenne,de igy a F2es csapatok alig maradnak el köridőben.
Meg ha van erő van sebesség akkor oldják meg erőből az előzéseket mint régen ,ne DRS-es kikerülések legyenek. -
#147296 Gábor Wéber
Ricciardót kizárás fenyegeti, mert az FIA adatok szerint a motorja átlépte a 100 kg/órás maximum átfolyási limitet.
Mi hiányzott még egy ilyen "jó" futam után?
Szerk: a verseny előtt épp ezt az átfolyásmérőt cserélték ki Ricciardo autójában, és tegnap Vettelnek is ezzel gyűlt meg a baja. Abban az esetben kerülhetik el a kizárást, ha egyértelmű, hogy a szenzor hibásan mért. -
#147295 Az erő kb annyi mint tavaly. Nyomaték a duplája ( nehezebb kigyorsítás, erőteljesebb kigyorsítás, érezhetően nagyobb végsebesség )
Más a motor és a hybrid rendszer működése mint a V8as volt, más pontokon jön meg és adja le az erőt. -
G_ArchAngel #147294 -
#147293 Valaki oda csaphatná már az asztalra.. most mi lesz a kifogás? eddig volt a szélcsatorna meg miegymás.. most mi lesz? -
#147292 NAgyon nem tetszik, hogy ebbe az irányba megy el a verseny.
A hibrideknek meg a zöld autóknak van külön verseny sorozatuk, ez itt nem az a hely ahol sporolni kéne.
Itt a teljesitmény és a fejlesztés kéne hogy az elsődleges szempont.
Mindent annak kéne alárendelni.
Ezért szezonközi tesztek, korlátlan motorfejlesztés és csak tiszta motorerő ami a csövön kifér .
A hengok is hiányoznak, milyen már hogy hangosabb a gumi nyikorgás egy elfékelésnél vagy a boxból elindulva.Még a közönség hangja is behallatszott.
A kerékcserék utánni kiindulás is olyan vontatott volt mintha valaki egy kereszteződésbe akarna kifordulni az autójával.ÉS mi az hogy motorfékkel beguritom féktávon a kocsit? Itt a padlógáz és a fék közötti szinte átmenetnek kéne lenni , hogy a határokat feszegessék.
REmélem , hogy a börni lép valamit az ügyben vag yaki utánna jön,mert ha ez igy megy tovább akkor tényleg elektromos autók lesznek a végére .
Az meg tényleg nonszensz, hogy az alacsonyabb kategóriákban nagyobb motorokat használnak és ugyan olyan gyorsak mint itt . akkor Ez nem lesz motiváció a fiataloknak , hogy csak a legjobbak legyenek itt,mert akkor bármelyik F2-es pilóta elveeti az F1es autókat ,mert nem lesz teljesitménybeli ugrás a két kategória között.
A végére, a szabályokat ugy kéne megalkotni, hogy a pályán dőljön el a futam,de a futam után az asztalnál. -
#147291 Áhh ne számíts semmi jóra.
Legnagyobb gond az, hogy megint nincs tempó az időmérőn, ehhez még hozzájött az, hogy a rajt utáni első etapos tempó nem tűnt valami biztatónak és amit mindenki várt, hogy hátha a végén elindulnak az is hiú ábránd volt. Nem tudom, hogy lehet-e találni ennyi tempót. Egyedül abban lehet bízni, hogy valami komolyabb gond hátráltatta őket mert ha tényleg ennyi volt a max., amit tudtak és köv. versenyen is ezt hozzák akkor nem sok jóra lehet számítani mert max. a Force Indiával lesznek egy szinten és még a Q1-be kerülés is csak nagy erőlködés árán lesz meg. -
#147290 Ferka:(( De majd Europától meglátjuk mi helyzet. -
IXEMGabeo #147289 -
#147288 1. verseny után a helyzet szerintem a következő.
-Merci erős de ezt már tavaly is lehetett sejteni de remélem csapatutasítás nem lesz és hagyják őket versenyezni
-"RB hisztéria"... nevetséges volt, amit a sajtó és ők műveltek de hát kellett a hype. Szerintem jelenleg a RB-ban van a legtöbb fejlődési potenciál, továbbra is tartom, hogy idény felétől dominálni fogják a versenyeket.
-Mclaren-t jó újra az élmezőnybe látni és a fiatal pilótájuk is nagyon jónak tűnik. Úgy látszik megint sikerült nekik a kalapból a nyulat elővarázsolniuk.
-Ferrari... ők szerintem nem is előrefelé, hanem visszafelé fejlesztettek. Szörnyű látni, ahogy a két világbajnokuk ennyire szenved... ebből nem, hogy vb nem lesz de még dobogó sem. Ez a mai 4.v.5. hely Alonsonak pusztán szerencse. Az elején annyira szenvedett, hogy a Force India is simán ment el mellette. Harmat gyenge.
-Williams igazi erejét sajna még nem lehetett látni de nekem úgy tűnik, hogy a Mclaren szintjén vannak.
Erősorrend jelenleg szerintem:
Merci,RB,Mclaren/Williams,Ferrari
Könnyen elképzelhető, hogy a RB már a következő versenyen sokkal közelebb lesz a Mercikhez.
-
#147287 Jahj bizonyára te is azon "milliók" között voltál, add ki hát fájdalmad :) -
#147286 :P ez a napszemüveg:DDDD
-
#147285 Annyira nem is hivatalos :) -
IXEMGabeo #147284 Jó a Williams na:) nem jött még ki a valódi tempójuk...de látványosan gyorsabb volt a többieknél a Mclarenek szintjét simán hozták sőt... -
Lokker #147283 És kit érdekel, hogy te mikor regisztráltál? Nem látom az összefüggést hogy mit tehetsz meg meg a regisztráció dátuma között. Ha nem a topik témájával kapcsolatban írsz akkor csak trollkodsz vagy unatkozol. Eddig nem láttalak ide írni és első hozzászólásod is már sírás volt. Nem is beszélve, hogy lehülyézted és férgezted a többi fórumozót és még pár millió embert a Földön.
Bottas-on meglepődtem, hogy mit alkotott a mai futamon, úgy érzem megvan az idei kedvencem. Kár volt hogy lekoccolta a falat, nagyon erőltette. Ferka meg összeszedhetné magát, évek óta nincs előrelépés ott. Ricciardot meg sajnálom pedig szépet ment. Következő időmérőn is hasonló sorrendet várok, bár ebbe a williams belezavarhat simán. -
#147282 Most ezt posztoljam a moderátor topicba? Mi a flame?
Hogy jössz te itt ahoz hogy azt írd hogy valaki ugat? -
#147281 hát besírok ezeken az embereken :DDDDD -
#147280 Kezdődik a dili, flém, ugatás? csináljátok, nem törlöm, megy a moderátorokhoz minden egyes hsz. Csak tudnám miért mindig az a pár ember nem bír magával?
-
#147279 az sem lenne baj hogyha elolvasnák az emberek mit is jelent itt az SG-n a házigazda:) Na csak szólok nem azt hogy övé a topic:DDD -
#147278 Hadd döntse már el a házigazda, hogy mit tűr meg a topicjában és mit nem... -
#147276 Egyszer megkértelek, többet nem fogom. A többit úgy veszem hogy nem "szóltál" be. -
#147275 Én pedig megkérlek arra hogy a hülyeségeddel ne fertőzz te sem, mert ez egy fórum ahol regisztrált tag voltam már 7 évvel az előtt hogy megjelentél és ugyanúgy olvasgattam és írogattam minden olyan témában ami éppen meg tetszett...nos ez most sem fog változni, ha nem okoz problémát... -
simonl #147274 Sziasztok srácok, androidra keresek egy olyan F1 alkalmazást amely élőben értesít az aktuális futam, aktuális helyzetéről. (nem közvetítés csak hír formájában)
Olyasmire gondolok mint pl. a SofaScore
Előre is köszönöm. -
#147273 Megkérlek, ha nincs építő jellegű normális mondanivalód a futammal és az F1-el kapcsolatban, akkor ilyeneket ne posztolj.
Egyrészt nem szoktál ide írni, másrészt amit eddig ma írtál annak sok értelme nem volt az értelmetlen negatívkodáson kívül. Vannak más fórumok, csetek, fészbuk oldalak, ahol ez a módi, de itt nem. -
#147272 Szerintem három fajta opció van ha egy "cég" szarul megy.
1. Lehúzzuk a rolót.
2. Fejlesztünk, mindent bele, visszatérünk oda és ahhoz a módszerhez ami a csúcson nagyon jó volt, és vagy lehúzzuk a rolót vagy nem.
3. Vegetálni kezdünk. Költségcsökkentés, kevesebb reklám, megvágjuk amit lehet, szarabb fizuk, kevesebb mani, miközben ugyanúgy ott kellene lenni mindenhol, ahol eddig, de ilyenkor csak az agóniát húzzuk el, de a vége az, hogy lehúzzuk a rolót.
Na a mostani F1 a 3. eset. Semmi másról nem szól, csak arról, hogy ameddig Bernie él, addig neki legyen. Ha meghal, ő már leszarja. -
#147271 nem hogy csinálnának egy nagy és egy kis világbajnoki címet...
a nagyra időszakonként egy egy csapatot feltol a háttérben munkálkodó sötétség és ezen csapatok két pilótái megvívják média harcukat az elismerésért a hírnévért
és hát vannak a többiek, kell a story.