182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Stockbauer33 #147352 A Mercedes Schumachernek ajánlotta ausztráliai győzelmét -
#147351 Címre: meg kezdődött a pszichológiai hadviselés?
Pont ők ketten próbálkoztak vettel ellen párszor :D -
precise #147350 Nem. Az RB azért van beállítva annak ami, mert évek óta ezt csinálják. Ha a Ferrari csinálná akkor ők lennének a ge*ik. Mondjuk tény, hogy az F1 erről is szól, keresni a kiskapukat, anno a Brawn GP is így lett vb.
A megoldás szerintem az lett volna, hogy mivel úgyis mindenki ugyanazt a szenzort használja, tehát másoknál is van eltérés, illetve az FIA-nak van egy B megoldása meghibásodás esetén, ezen a futamon betartjuk a szabályokat, a köv kéthétben, meg összeülünk a többi csapattal szemben az FIA-val és megoldást találunk a problémára.
"A 01614-es Technikai Direktíva tartalmazza azt, hogy milyen metodológia alapján kell alkalmazni a szenzort, és azt az eljárást is, hogy mit kell tenni, ha meghibásodik a műszer. “Ha MI bármikor úgy látjuk, hogy a szenzor meghibásodott, és azt nem érzékelte a rendszer, akkor MI kommunikálni fogjuk azt a csapatnak, és azt is, váltsanak át a támogató rendszerre.” Ez a támogató rendszer egy kalkulált áramlási modell, mely tartalmazza az FIA által kiszabott korrekció mértékét."
Azért sem értem az RB-t, mert az F1-ben nem csak ez a lutri, hanem pl a gumik is, van amelyik szemcsésedik van amelyik nem, van melyik defektes lesz van amelyik nem, ráadásul első futam, a cél mindenkinek a célba érés, és a lehető legtöbb pont mentése volt, nekik meg aztán főleg. Ezzel szemben ők ilyeneken rágták a szart. -
IXEMGabeo #147349 khm...Alonso
Cím is eléggé feszültség generáló -
#147348 A Merci önként lejjebb vette 96 kilóra, ha jól olvastam ......
Szar vagy nem szar, a rendőr mondja meg mennyivel mentem, rinyálhatok én hogy szar az 5 éves trafipax :))))))
Erre én sem tudok mást mondani,l mint a szokásos redbull kiskapukeresést, majd tiltakozást, sírást... Csak most nem jött be :)))
Főleg ha a rendőr jóindulatú, és ötször rám szól, hogy gyorsan megyek,lassítsak de én kiröhögöm, csoda hogy seggbekúr? :D -
#147347 Nyilván ki akarták magukat záratni, a többi csapat meg egy bárány akik mindig mindent betartnak, az FIA me a zigaságos.
Szabály az szabály. Vétettek, a fellebbezés sem jött össze kizárták. Ezzel semmi gond nincs, de most ezért beállítani a RBt egy romlott csaló a szabályt be nem tartó alakulatnak és megint / most is rúgdosni őket az megnevetttő, amikor ők voltak az egyetlen csapat akik az FIA hibás módszere ellen mentek. Mondjuk ha a Ferrari lett volna akkor is mindenhol kapnák az áldást a fanoktól? vagy erkölcsi győztesek lennének és az FIA a gonosz ördög? nekem ezzel csak ennyi a bajom, semmi más. Nem kell reagálni, úgy sem jutunk 1ről a kettőre. -
#147346 Lehet hogy elbaszták, igen szar, szóltak mindenkinek ennyire állítsa így mérje.. nem a Redbullnak kellett a +25 lóerő, miről is beszélünk? A többiek is állíthatták volna így nekik is lett volna +25.
Ey csapatnak nem volt jó, most feltételezzem hogy azt gondolták mindenki így használja mi emg nem és nyerünk +25 lóerőt... na most ez nem innováció.
Szimplán a többiek arcon szarása.. hogy mi ezt is megtehetjük... -
precise #147345 Az, hogy lehet, hogy csak az RB nem tartotta be a szabályokat (ismét), miközben mindenki ugyanazt a módszert használta? -
#147344 Nyilván nem állítják, hanem az FIA orra alátolták a jó módszert, a pontos és kiértékelt adatokat, hogy hogy kellene mérni és ez hogy a pontos, nem ahogy ti gondoljátok, vagyis amit ti beismerten elbasztatok. -
precise #147343 Nem. Nem az FIA a jó, az FIA évek óta egy hulladék következetlen bagázs. A probléma az, hogy majdnem az összes csapatnak ugyanúgy volt gondja ezzel az átfolyásmérővel, de mégis betartották a szabályokat. Az RB-t még futam közben is kérték, hogy mit, hogy csináljon leszarták. Nyilván a többi csapat úgy volt vele, hogy majd összeülnek az FIA-val és megbeszélik, hogy akkor most mi legyen, addig meg követik a mindenkire vonatkozó szabályokat. Kivéve RB.
Ami még kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy az RB módszere 100%-ban pontos? Ők ezt állítják? Ez minimum LoL kategória, szerintük minden ötletük szabályos. -
Lokker #147342 az a meki volt nem? -
#147341 "Függetlenül attól, hogy a csapat szerint hibás volt a szenzor, az FIA engedélye nélkül nem alkalmazhatnak más áramlásmérési metódust."
Ennyi.
Minden más pedig a szokásos kiskapu amit lassan öt éve próbálnak kihasználni. Ha nem tudják lemásolni, akkor betiltatják, lsd. Lotus esete a fejlesztésekkel. -
Lokker #147340 f1live fb oldalán miket lehet olvasni, több agysejtem halt el 1 hsz elolvasásától mint egy végigvedelt éjszakától -
#147339 „A fellebbezés során remélhetőleg egyértelművé válik, hogy az autó megfelelt minden előírásnak. Az átfolyásmérő, melyet az autóba építettünk az FIA kérésére, bizonyítottan problémásan viselkedett a paddockban mindenütt, valamint már a teszteken történt bemutatása óta is, hiszen már ott is voltak ellentmondások. Olyan mérőeszközünk volt, amiről már a beépítés során tudtuk, hogy hibás, ezért mi a saját számításainkra hagyatkoztunk az üzemanyag-fogyasztás terén, melyeket a motorban helyeztünk el, és amely egy pontosan kalibrált, következetes és megbízható eszköz volt a teljes hétvége során, nulla hibaszázalékkal. Nem fellebbeztünk volna, ha nem gondolnánk úgy, hogy védhető a helyzetünk. Csalódást keltő, ami történt, és ez egyáltalán nem Daniel hibája volt. Nem hiszem viszont azt sem, hogy a csapaté. Mi megfeleltünk az előírásoknak, és a fellebbezés során bemutatásra kerülő dokumentumok ezt igazolni is fogják” – idézte Hornert Adam Cooper.
„Voltak gondjaink a szenzorral, amely megváltoztatta az adatokat a pénteki szabadedzés során. Ezt a szenzort aztán szombaton kicseréltünk egy másikra, ami az időmérőn meghibásodott. Akkor arra kértek minket, használjuk a pénteki eszközt és igazodjunk hozzá. Ezt az átállást viszont nem éreztük helyesnek, és amikor versenyeztünk, kiderült, komoly eltérés van a szenzor által mért adatok és a valós benzinfolyás között. Itt van a nézetkülönbség közöttünk. Ez még egy kiforratlan technológia, és lehetetlen száz százalékig megbízni egy olyan szenzorban, amelyről szinte minden egyes alkalommal bebizonyosodott, hogy problémás.”
Akkor most az FIA a jó és az RB a gonosz? megpróbáltak a szabályok szerint 100% pontosan működni és nem az FIA elfuserált mérési módszere mellett. Ez nem tetszett az FIAnak. Most kellett volna mindenkinek így tenni nyomást gyakorolni az FIAra... -
precise #147338 Mindenkinek jó volt az FIA által biztosított rendszer kivéve nekik. Jó tény, hogy mindenki rinyált miatta, és joggal, de csak az RB húzta meg (ismét), a szabályszegést. -
precise #147337 Én valami olyat olvastam, hogy a futam előtt megmondták nekik, hogy mit csináljanak, de ők úgy gondolták, hogy az nem jó így a saját fejük után mentek, azaz úgy értelmezték a szabályokat mint az elmúlt években. Kicsit itt, kicsit ott "rosszul értelmezzük" a szabályokat, az is pár tized. Kicsit jobban lelóg a szárny vagy kicsit máshogy mérünk mint az FIA, tök mind1, eddig is megúsztuk eztán is megfogjuk. Hát most nem jött be.
Az RB a saját feje után ment -
Lokker #147336 Tehát nem teljesen megbízható adatok alapján hoztak döntést? Meg ha 100kg/óra a limit akkor miért kértek tőlük kevesebbet? -
#147335 Gábor Wéber
A mai Ricciardo kizárás nem jött teljesen váratlanul, az üzemanyag átfolyás pontos mérése már tavaly óta beszédtéma a háttérben. Az FIA által jóváhagyott ultrahangos mérőberendezéseket gyártó Gill Sensors ugyanis túl nagy szórású átfolyásmérőket szállít, a linkelt cikk szerint akár 1,5%-os eltéréssel.
Habár temérdek dolog változott idén, ám ez a lehetséges problémaforrás a technikai igazgatóknak listáján is szerepelt, sőt magam is beszélgettem róla többször is a tél folyamán dr. Hanula Barnával, a győri Széchenyi István Egyetem dékánhelyettesével, akit "F1 fizika" rovatunk szakértőjeként ismerhettek. Ő is jelezte, hogy rengeteg vita forrása lehet ez a rendszer, főleg versenykörülmények között nehéz ennyire pontos és megbízható átfolyásmérést produkálni.
A Red Bull mai kizárása a szabályok alapján egyfelől jogos, másrészt viszont a szenzorok közti szórás, vagy ugyanazon szenzor eltérő értékei miatt (ez történt a Red Bullal) a csapatok számára érthető módon nehezen tolerálható helyzet adódik, főleg ha saját befecskendezési adataik alapján úgy látják, hogy határon belül vannak.
A 100 kg/órás limit 27,78g/mp értéknek felel meg, és a változásával nagyjából lineárisan számolható a teljesítménynövekedés. A hírek szerint 96 kg/ó lett volna az FIA kérése a Red Bull felé, ami kb. 4%-os teljesítménycsökkenéssel járt volna a V6-os erejéből - tehát a 600 lóerő körüli csúcsteljesítmény alapján nagyjából 25 lóerőről beszélünk, amit a Red Bull nem szeretett volna elveszíteni, az FIA meg a szenzor adatai alapján úgy látta, hogy ennyi többlet lóerőkhöz jutnak.
Szóval nem csak az új erőforrások, de az azt felügyelő technológia sem bombabiztos még, és ez versenyhelyzetben mindig vitákra ad majd alapot. -
precise #147334 Ferrari és Alonso rajongóként nem szomorú hanem nagyon mérges vagyok. Ez a Montezemolo és Domenicali páros egy impotens tsz elnök vezető szintjén van és mégis a helyükön vannak évek óta.
Mondjuk amikor Brawn-ék leléptek tudtam, hogy nehéz évek jönnek, az ember ezt benyeli elfogadja, de amit ezek ketten csinálnak az több a soknál.
Például miért kellett egy elvileg top csapatnak egy semmirevaló Massát évekig pátyolgatni??? Vagy Domenicali minden éveleji teszt után elmondta, hogy nem vagyunk a leggyorsabbak de jó az alapja a kocsinak. Nem alap kell hanem teljes csomag.
Ezenkívül ez az ember nem érti az F1 lényegét, nem tudja mi az alapja az egész sportnak. Amióta ő a főnök még senki nem másolt le semmit a ferrariról, mindig csak ők szaladtak a többi után. Ha nem te találsz ki először valamit kedves Stefano akkor aki előtted találja ki a pályán is előtted fog járni. ráadásul az utóbbi pár évben csak olyan lett bajnok aki kihasználta a kiskapukat, olvass a sorok között te vak kö**ög vagy takarodj el traktorszerelőnek.
Érdekes Ron Dennis pár rossz év után, ami nem is volt annyira rossz azon kívül, hogy valódi top pilóta nélkül maradtak, mert a nyomorék Martin nem tudott megtartani senkit a túlértékelt Buttonnál, azonnal lépett és kiba**ta Whitmarsh-t a p*csába. Meg is lehet nézni hol vannak, minimum a Ferrari előtt.
Csak egyet kívánok, jövőre Alonso menjen máshova versenyezni. -
#147333 Ez miért új mindenkinek, hogy spórolni, kell ,be kell osztani ésszel, okosan ami van ? Az F1-ben gyakorlatilag ez mindig is megvolt .
Valahogy mindig van aki ennek a technikai és taktikai részét is megoldja, és gyorsabb mindenkinél ......a lassú meg így járt, ugyan az a szabály, ugyanannyi benzin ....Persze amióta verseny létezik, a lassabb mindig veri az asztalt, hogy neki ez nem jó :DDD
No meg akinek karcsú, méltatlan a 7-800 vagy még több lóerő, az nézzen traktorversenyt :DDDDD -
#147332 -
#147331 Azért mert nincs korlátozva a turbó nyomás,ezért van így korlátozva.
Igaz sztem is,bölcsebb lenne,inkább a turbót szabályozni,mivel a fogyasztás már egyszer limitálva van...
de hát az idióták,engem nem kérdeztek meg :) -
#147330 -
#147329 Ezt így hülyeségnek gondolom én is.
Meg a 100kg max. ot is.
Legyen 130,140, és akkor lehetne pörkölni nekik, meg a fogyasztósat is növeljék meg picit... -
#147328 Pont ezért nem értem én sem a pillanatnyi fogyasztás maximalizálását. Miért ne lehetne az, hogy akármennyit eszik a kocsi? Az év közbeni motorfejlesztéssel kombinálva ez azt jelentené, hogy akinek alacsonyabb az átlagfogyasztása az éles szituban több tartalékkal rendelkezne üzemanyagban és akkor odaléphetne egy kövéret. Talán látnánk előzéseket is! És a motorfejlesztésekből profitálnának az utcai autók, megint több autógyár kapcsolódhatna be, nem csak 3, megint jó lehetne a sport. De ez a pillanatnyi fogyasztás maximalizálás ez most így ebben formában el nem tudom képzelni mire jó. -
Chris Lowe #147327 Miért mercinél mi a helyzet? Mi ebben a meglepő? -
#147326 vettel csak 2. számú! -
#147325 Úgy hogy nincs 2 ugyan olyan autó még csapaton belül se -
SzocsA #147324 Azt elmagyarázná valaki, hogy a red bullnál, az egyik kocsi szar, a másik meg jó. hogy is van ez? -
#147323 A szenzor:
-
#147322 Erről van szó... -
gg01 #147321 Csuda vigye el . De legalább meg lett tudva, mely stream-et látják ezek közül külföldről, melyiket nem. -
RYO21 #147320 Na ez az első ez működik. -
#147319 Fellebbezhet, de kb olyan, mintha én azt mondanám, hogy szar a trafipax, az én órám a jó, márpedig azon csak 50 volt :))))) -
gg01 #147318 sőt, jut eszembe , a SPORT-3 (listába lentebb) az MTV M1 ismétlést is adta, esetleg akkor meg azon
sport-3
OnlineTV-DR
-
gg01 #147317 Bocsesz, ebédeltem. Na ja, fene tudta, hogy nem megy külföldről.
Viszont ha megnézed a csatornalistát, van pár Sport csatorna, azok közül választhat aki külföldről akarta volna reggel az élő adást.
Ez a német ORF1 . Mivel ez német stream, és ők is adták az élő F1-et , erről tán ment volna külhoniaknak is.
Most nyílván nem az megy, hiszen egy külföldi adó nem foglalkozik azzal, hogy az M1 mikor ismételi meg, van az M1-nek médiatárja, keresse meg aki utólag akar visszanézni.
-
#147316 Próbáld többször, ha van adblock kapcsold ki vagy add az oldalt a kivételekhez, néha nekem is eltűnt a player.. :-( -
RYO21 #147315 Igen néztem ezt is de:
Cannot Load M3U8
404 not found
Firefox alatt meg a web player sem jelenik meg.
-
#147314 Korábban linkeltem már Magyar M1, HD. -
RYO21 #147313 Elég szar, mert ami működik is az sem érhető el külföldről.