182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
IXEMGabeo #147392 Felipe motivált és régen leszarja a Ferkát...
Kobayashi miatt érthető h bosszús volt hisz Bottas tempóját látva simán dobogóra ért volna...nagyon jó a Williams tempója...
gyakorlatilag azt látom az idei Williams a tavalyi Ferrarira hajaz, legalább is kíváncsi leszek normál száraz időmérőn mire lesz képes a csapat...
drukkolok Williams úr lányának szimpatikus valahogy a hozzáállása "apja örökségéhez" cégéhez... -
#147391 Elcsúsztál másfél nappal.
Ráadásul pont Massa volt, aki a legkevésbé tehetett arról, hogy kiesett. -
ShaiHulud #147390 wtf massa? es milyen mai teljesitmeny? -
ricka #147389 Pár mondatban összefoglalva a mai teljesítményt:
Mercedes - Hozta a kötelezőt, a tesztek alapján nagyjából erre lehetett számítani, Hamiltonon sajna a technika fogást talált
Red Bull - Ha azt mondom hihetetlen még az is kevés elismerés a csapatnak. Bárkinek példa amit a csapat 2 hét alatt művelt, gyakorlatilag az élmezőnybe repítették az autót. A fejlesztési tempót a korábbi évekhez visszanézve aggódhatnak az ellenfelek.
McLaren - A tavalyi évnél csak jobb lehet...és lett is rögtön az első futamon betaláltak ráadásul erőből. Magnussen olyan belépőt produkált, hogy 2007-es Hamiltont idézte. így elsőre érthető, hogy a McLaren annak ellenére bedobta a mélyvízbe, hogy jelentős pénzt buktak Perez menesztésével. Érdemes lesz figyelni a továbbiakban.
Ferrari - Kedves Montezemolo Úr. Értem én, hogy az aerodinamika miatt a forma1 pár éve már a modern repülés irányába tart, de idén nem arról volt szó, hogy végre rátértünk arra a kövezetlen útra ahol a Ferrari a régi klasszikus versenyzés berkeibe visszatérhet? A motor látszatra nekem a leggyengébbnek tűnt a mezőnybe, reménykedtem, hogy a futam első felét beáldozzák és az utolsó 20 körben robban a bomba...ezzel szemben még spórolásra voltak Ítélve a versenyzők. Tempóhiány van, nagyon neki kéne állni, ráadásul fejlesztési versenyben a team az egyik legrosszabb évről évre. Ha idén nem lesz változás és eredmény nagyon el kell gondolkozni a csapat teljes átszervezésén.
Force India - A Mercedes motorral kiegészülve oda oda érhetnek pár futamon és Hülkenberg ott van.....adu.
Torro Rosso - Vettel kétszeresen nem fog jól aludni ma, egyrészt a futam ma számára egy nulla volt, de ami a legjobban fogja bosszantani, hogy a kis új tehetség megdöntötte egy rekordját. Kyvatnak nagy gratula ez a hétvége az újoncok hete volt. A csapat kezdett már rosszabban jó előjel lehet, a pilótapáros pedig izgalmasnak tűnik.
Sauber - Milyen motorral is kötöttek szerződést? Valahogy nekik is hiányzik valami. Nehéz év lesz a lemaradás nem kicsi..
Caterham, Marussia - Sajna idén is egykalapos csapatok. Tippem, hogy jövőre egyik sem lesz már a forma 1-ben. A pontszerzésre teljesen esélytelenek, max ha kiesnek, de semmi több.
Renault - Sokat nem lehetett megítélni ebből a hétvégéből, az autó teljesen szétesett lesz munka, az élmezőny ebben az évben felejtős.
Williams - Az autó nem rossz, jó alap. Felipenek rá kell koncentrálnia a vezetésre és el kell felejteni a Ferrarit, mert ezen a hétvégén is a sopánkodás szembetűnő. Bottas kicsit talán ma nagyon bizonyítani akart sokat kockáztatott. Véleményem szerint az első futamokba ki kell használni minden lehetőséget, mert nem vagyok biztos, hogy ez az autó 6 futam múlva is versenyképes lehet. Keveset kell markolni de sokat fogni. :-) -
IXEMGabeo #147388 Button rekordja még mindig szebben mutat hisz akkoriban mégcsak 1-6. helyig járt pont...
nem mérvadó ez...bár Vettel 2007-ben a kínai nagydíjon 4. lett és így is úgyis ő lett volna a legfiatalabb -
#147387 Jujj ! :DDD
Akkor szerezz két mérőszalagot, húzd ki mindegyiket 5 méterre és nézd meg mennyire egyformák ....És utána döntsd el melyik a pontos ! :D -
#147386 Ezen kár vitázni, redbull ultra láma volt, többször kérték őket vegyék visszább ( ez már mekkora gesztus, ha szabály szabály, szó nélkül rakták volna őket ki ....), de ők persze hogy nem .... Ha megért egy második helyet az, hogy a 1.5 órás versenyből 10 percet plusz 5 lóerővel többet menjenek, gratulálok nekik ! :DDD
Persze nyílván nem ért meg ennyit, csak gondolom készülnek akövetkező hisztire, hogy ne így korlátozzák a lóerőket, hanem a turbónyomással, gondolom akkor lenne remény a Mercedes közelébe kerülni :D -
#147385 Aha.......
Gondolom a Redbull saját , házi ,injektorban lévő mérőegysége szuper hitelesített ?! :DDDDD -
Lokker #147384 De minek vennék 10 ohmos ellenállást? -
Lokker #147383 Tegyük fel, hogy az RB tényleg sokkal pontosabban tudja mérni. Akkor el lehet gondolkodni hogy minek ez a beszállító. -
#147382 gratulálok,gondolom te veszel a boltban akármennyi 10 ohmos ellenállást,az gondolod pont annyi is lesz (pedig a fenét,9,6 és 10,4 között valahol). -
#147381 Ha meg tudnák csinálni, hogy minden műszer ugyan olyan hibaszázalékkel dolgozzon(lol), akkor azt is meg tudnék csinálni, hogy minden műszer nulla hibával dolgozzon. -
Lokker #147380 Vicc, hogy 2014-ben egy ilyen komoly technikai sportban egy olyan műszert alkalmazzanak ami fals eredményt produkál. Felfoghatatlan, hogy a FIA ezt hogy engedheti meg. Mondjuk inkompetens emberek ülnek ott is. -
#147379 Hidd el ,ez elhanyagolható pontatlanság... Ha annyit számítana mint ahogy az RB hisztizik, akkor szerinted más nem balhézna miatta ? Pedig mindenki más megvonta a vállát, és lejjebb vette egy icipicit ....
Ha nekik megért ez egy második helyet.... -
#147378 Ezt csak szemléltetésként irtam,de akkor sem tetszik igy a dolog, és ugy meg föleg, hogy még a müszer sem egyforma hibaszázalkékkal dolgozik -
#147377 Ez a 0,15% különbség inkább 2-3 lóerő, mint 25. A 25-öt akkor bukták volna, ha valami 4%-al tekerik lejjebb az egészet. -
#147376 Az már tök mindegy, 70-80 LE hátránnyal sem tud labdába rúgni :DDDD
15 század (!) százalékon semmi nem fog múlni ,ez tuti .
És ugye az nem a teljes verseny idejre vonatkozik, csak azokra a kis időkre, mikor maxra tekerik a motort ..... -
#147375 Remélem betiltják ezt az átfolyásos dolgot,mert ez igy nagyon nem egyenlő küldelem.
Mert mivan ha a merci aki amugy is erősebb a motorja kapja a 0,1% pontosságu müszert a lassabb meg csak a 0,25% osat. Ahogy a csapatok irták hogy 25 LE ia elmehet azon ha visszavesznek az átfolyáson most akkor ha a merci 750LE motorja a pontosabb átfolyás mérővel 740LE-t le is ad a lassabb ponatlanabb müszerrel meg mondjuk 670LE ből 650et. akkor máris ott van hogy közel 100LE különbség a két kocsi között.
Dolgozzanak ki olyan szabályt vagy rendszert amivel mindegyik csapat azonos üzát tud felhasználni vagy azonos teljesitményt. -
precise #147374 Minden csapat együttműködött a hibás adatok ellenére, kivéve az RB. -
#147373 nem a címre reagáltam hanem magára az interjúra :D -
#147372 Olvasd el a nyilatkozatot. Ez csak egy provokáló cím. -
#147371 a Ferrari jelen állapotában nem a Mercikhez kell mérnie magát Alonsonak,hanem inkább a Mekivel,vagy a Williamshez,vagy Ricciardohoz -
#147370 Nem olvastam cikkeket mostanában, én csak azt írtam le amit halottam a rádióban.
Saját véleményem a hétvégéről, hogy túl nagy volt a várakozás és valahogy nem erre számítottam. Az első években új motoroknak nem kéne, hogy korlátozva legyen a száma. Sokan azért álltak ki, hogy megvédjék a motort. De ennek így nincs értelme, én már párszor kifejtettem, hogy mi a baj ezzel az f1 el. Legyen turbo de V12 re csapják rá és had szóljon.
Nem értem miért F1 ben kell spórolni és környezetet védeni.
Az utcákra szánt kocsikkal spóroljanak a verseny az verseny. Lassan tolják a versenyzők a kocsikat mert úgy lényegesebb kisebb lesz a CO2 kibocsátás. Elképesztő mit művelnek ezzel a sportal.
-
ShaiHulud #147369 erre gondolsz?
http://www.gphirek.hu/f1/20140317-f1-perelhetnek-az-ausztralok-a-tul-halk-forma-1-miatt.html -
#147368 Most mondják a hírekben, hogy a nézők perre mennek, mert a V6 motorok hangereje elmarad az elődökéhez képest, és így élvezhetetlenek a körök.
Ezt nem én mondom :D De ez volt a rádióban (Music FM) -
#147367 En tavaly ev elejen nagyon neztem, mikor mondtak, hogy Hamilton jol valasztott, mert a Mercedes jo turbomotorokat csinal, vagy valami ilyesmi, de ugylatszik tenyleg tudta mit csinal :)))))) -
RYO21 #147366 És szerintetek lesz valami F1-hez hasonló széria a jövőben, ami tényleg az autóversenyzésről szól? Nem a Formula E-re gondolok. -
#147365 én meg már 85ben, a pálya építésén, apám zacskójában... -
#147364 Sumi utolsó Mercedeses évében :3
Még élőbe láthattam őt szerencsére. -
#147363 Én még 86ban voltam. :) -
#147362 én pontosan ezért voltam tavaly. -
RYO21 #147361 Még sosem voltam kint élőben versenyen, idén úgy volt, hogy megyek de ezek után felejtős a dolog. Sajnálom, hogy többet nincsennek igazi hangjai a kocsiknak. -
#147360 -
krmistvan #147359 Én igazából csak most értesültem, hogy Ricciardótól elvették a második helyét, ebben a jó kis összefoglalóban írták: http://vs.hu/ausztral-nagydij-osszefoglalo-0316
Nagyon sajnálom Ricciardót, mert szimpatikus egy pilóta. Remélem érdekfeszítő idény lesz ez.
Amúgy nem igazán zavarnak engem az új hanghatások. Az biztos, hogy szokni kell, de hát ez van. -
#147358 Vettel és a RB a múlt, de itt a jövő:
"Kvjat elvette Vettel rekordját
Danyiil Kvjat megfosztotta egyik rekordjától Sebastian Vettelt, a Forma-1 címvédőjét. A Toro Rosso újonc orosz pilótája vasárnap a kilencedik helyen végzett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, ezzel az autós gyorsasági világbajnokság történetének legfiatalabb versenyzője lett, aki pontot szerzett. Eddig a Red Bull négyszeres világbajnok sztárja tartotta ezt a rekordot, de Kvjat Melbourne-ben 19 évesen és 325 naposan, 25 nappal fiatalabban ért el pontszerző helyezést, mint 2007. július 3-án Vettel."
-
#147357 Top shots a Mercedestől -
#147356 Gondolom, a fellebbezés utáni állapotot közölte. -
G_ArchAngel #147355 Jó reggelt! -
#147354 Hivatalos: Ricciardót kizárták a második helyről -
#147353 A Mercedes 900 lóerőt tud!