182111
  • IXEMGabeo
    Felipe motivált és régen leszarja a Ferkát...

Kobayashi miatt érthető h bosszús volt hisz Bottas tempóját látva simán dobogóra ért volna...nagyon jó a Williams tempója...

gyakorlatilag azt látom az idei Williams a tavalyi Ferrarira hajaz, legalább is kíváncsi leszek normál száraz időmérőn mire lesz képes a csapat...

drukkolok Williams úr lányának szimpatikus valahogy a hozzáállása "apja örökségéhez" cégéhez...
  • Fura Alak
    Elcsúsztál másfél nappal.
    Ráadásul pont Massa volt, aki a legkevésbé tehetett arról, hogy kiesett.
  • ShaiHulud
    wtf massa? es milyen mai teljesitmeny?
  • ricka
    Pár mondatban összefoglalva a mai teljesítményt:

Mercedes - Hozta a kötelezőt, a tesztek alapján nagyjából erre lehetett számítani, Hamiltonon sajna a technika fogást talált
    Red Bull - Ha azt mondom hihetetlen még az is kevés elismerés a csapatnak. Bárkinek példa amit a csapat 2 hét alatt művelt, gyakorlatilag az élmezőnybe repítették az autót. A fejlesztési tempót a korábbi évekhez visszanézve aggódhatnak az ellenfelek.
    McLaren - A tavalyi évnél csak jobb lehet...és lett is rögtön az első futamon betaláltak ráadásul erőből. Magnussen olyan belépőt produkált, hogy 2007-es Hamiltont idézte. így elsőre érthető, hogy a McLaren annak ellenére bedobta a mélyvízbe, hogy jelentős pénzt buktak Perez menesztésével. Érdemes lesz figyelni a továbbiakban.
    Ferrari - Kedves Montezemolo Úr. Értem én, hogy az aerodinamika miatt a forma1 pár éve már a modern repülés irányába tart, de idén nem arról volt szó, hogy végre rátértünk arra a kövezetlen útra ahol a Ferrari a régi klasszikus versenyzés berkeibe visszatérhet? A motor látszatra nekem a leggyengébbnek tűnt a mezőnybe, reménykedtem, hogy a futam első felét beáldozzák és az utolsó 20 körben robban a bomba...ezzel szemben még spórolásra voltak Ítélve a versenyzők. Tempóhiány van, nagyon neki kéne állni, ráadásul fejlesztési versenyben a team az egyik legrosszabb évről évre. Ha idén nem lesz változás és eredmény nagyon el kell gondolkozni a csapat teljes átszervezésén.
    Force India - A Mercedes motorral kiegészülve oda oda érhetnek pár futamon és Hülkenberg ott van.....adu.
    Torro Rosso - Vettel kétszeresen nem fog jól aludni ma, egyrészt a futam ma számára egy nulla volt, de ami a legjobban fogja bosszantani, hogy a kis új tehetség megdöntötte egy rekordját. Kyvatnak nagy gratula ez a hétvége az újoncok hete volt. A csapat kezdett már rosszabban jó előjel lehet, a pilótapáros pedig izgalmasnak tűnik.
    Sauber - Milyen motorral is kötöttek szerződést? Valahogy nekik is hiányzik valami. Nehéz év lesz a lemaradás nem kicsi..
    Caterham, Marussia - Sajna idén is egykalapos csapatok. Tippem, hogy jövőre egyik sem lesz már a forma 1-ben. A pontszerzésre teljesen esélytelenek, max ha kiesnek, de semmi több.
    Renault - Sokat nem lehetett megítélni ebből a hétvégéből, az autó teljesen szétesett lesz munka, az élmezőny ebben az évben felejtős.
    Williams - Az autó nem rossz, jó alap. Felipenek rá kell koncentrálnia a vezetésre és el kell felejteni a Ferrarit, mert ezen a hétvégén is a sopánkodás szembetűnő. Bottas kicsit talán ma nagyon bizonyítani akart sokat kockáztatott. Véleményem szerint az első futamokba ki kell használni minden lehetőséget, mert nem vagyok biztos, hogy ez az autó 6 futam múlva is versenyképes lehet. Keveset kell markolni de sokat fogni. :-)
  • IXEMGabeo
    Button rekordja még mindig szebben mutat hisz akkoriban mégcsak 1-6. helyig járt pont...

nem mérvadó ez...bár Vettel 2007-ben a kínai nagydíjon 4. lett és így is úgyis ő lett volna a legfiatalabb
  • lac coo
    Jujj ! :DDD

Akkor szerezz két mérőszalagot, húzd ki mindegyiket 5 méterre és nézd meg mennyire egyformák ....És utána döntsd el melyik a pontos ! :D
  • lac coo
    Ezen kár vitázni, redbull ultra láma volt, többször kérték őket vegyék visszább ( ez már mekkora gesztus, ha szabály szabály, szó nélkül rakták volna őket ki ....), de ők persze hogy nem .... Ha megért egy második helyet az, hogy a 1.5 órás versenyből 10 percet plusz 5 lóerővel többet menjenek, gratulálok nekik ! :DDD

Persze nyílván nem ért meg ennyit, csak gondolom készülnek akövetkező hisztire, hogy ne így korlátozzák a lóerőket, hanem a turbónyomással, gondolom akkor lenne remény a Mercedes közelébe kerülni :D
  • lac coo
    Aha.......

Gondolom a Redbull saját , házi ,injektorban lévő mérőegysége szuper hitelesített ?! :DDDDD
  • Lokker
    De minek vennék 10 ohmos ellenállást?
  • Lokker
    Tegyük fel, hogy az RB tényleg sokkal pontosabban tudja mérni. Akkor el lehet gondolkodni hogy minek ez a beszállító.
  • HTS s3rg1nh00
    gratulálok,gondolom te veszel a boltban akármennyi 10 ohmos ellenállást,az gondolod pont annyi is lesz (pedig a fenét,9,6 és 10,4 között valahol).
  • bardocz
    Ha meg tudnák csinálni, hogy minden műszer ugyan olyan hibaszázalékkel dolgozzon(lol), akkor azt is meg tudnék csinálni, hogy minden műszer nulla hibával dolgozzon.
  • Lokker
    Vicc, hogy 2014-ben egy ilyen komoly technikai sportban egy olyan műszert alkalmazzanak ami fals eredményt produkál. Felfoghatatlan, hogy a FIA ezt hogy engedheti meg. Mondjuk inkompetens emberek ülnek ott is.
  • lac coo
    Hidd el ,ez elhanyagolható pontatlanság... Ha annyit számítana mint ahogy az RB hisztizik, akkor szerinted más nem balhézna miatta ? Pedig mindenki más megvonta a vállát, és lejjebb vette egy icipicit ....
    Ha nekik megért ez egy második helyet....
  • repvez
    Ezt csak szemléltetésként irtam,de akkor sem tetszik igy a dolog, és ugy meg föleg, hogy még a müszer sem egyforma hibaszázalkékkal dolgozik
  • bardocz
    Ez a 0,15% különbség inkább 2-3 lóerő, mint 25. A 25-öt akkor bukták volna, ha valami 4%-al tekerik lejjebb az egészet.
  • lac coo
    Az már tök mindegy, 70-80 LE hátránnyal sem tud labdába rúgni :DDDD

15 század (!) százalékon semmi nem fog múlni ,ez tuti .
    És ugye az nem a teljes verseny idejre vonatkozik, csak azokra a kis időkre, mikor maxra tekerik a motort .....
  • repvez
    Remélem betiltják ezt az átfolyásos dolgot,mert ez igy nagyon nem egyenlő küldelem.
    Mert mivan ha a merci aki amugy is erősebb a motorja kapja a 0,1% pontosságu müszert a lassabb meg csak a 0,25% osat. Ahogy a csapatok irták hogy 25 LE ia elmehet azon ha visszavesznek az átfolyáson most akkor ha a merci 750LE motorja a pontosabb átfolyás mérővel 740LE-t le is ad a lassabb ponatlanabb müszerrel meg mondjuk 670LE ből 650et. akkor máris ott van hogy közel 100LE különbség a két kocsi között.

Dolgozzanak ki olyan szabályt vagy rendszert amivel mindegyik csapat azonos üzát tud felhasználni vagy azonos teljesitményt.
  • precise
    Minden csapat együttműködött a hibás adatok ellenére, kivéve az RB.
  • bakkerman
    nem a címre reagáltam hanem magára az interjúra :D
  • Jeffjohnson
    Olvasd el a nyilatkozatot. Ez csak egy provokáló cím.
  • bakkerman
    a Ferrari jelen állapotában nem a Mercikhez kell mérnie magát Alonsonak,hanem inkább a Mekivel,vagy a Williamshez,vagy Ricciardohoz
  • kabel15
    Nem olvastam cikkeket mostanában, én csak azt írtam le amit halottam a rádióban.
    Saját véleményem a hétvégéről, hogy túl nagy volt a várakozás és valahogy nem erre számítottam. Az első években új motoroknak nem kéne, hogy korlátozva legyen a száma. Sokan azért álltak ki, hogy megvédjék a motort. De ennek így nincs értelme, én már párszor kifejtettem, hogy mi a baj ezzel az f1 el. Legyen turbo de V12 re csapják rá és had szóljon.
    Nem értem miért F1 ben kell spórolni és környezetet védeni.
    Az utcákra szánt kocsikkal spóroljanak a verseny az verseny. Lassan tolják a versenyzők a kocsikat mert úgy lényegesebb kisebb lesz a CO2 kibocsátás. Elképesztő mit művelnek ezzel a sportal.

• ShaiHulud
    erre gondolsz?

http://www.gphirek.hu/f1/20140317-f1-perelhetnek-az-ausztralok-a-tul-halk-forma-1-miatt.html
  • kabel15
    Most mondják a hírekben, hogy a nézők perre mennek, mert a V6 motorok hangereje elmarad az elődökéhez képest, és így élvezhetetlenek a körök.
    Ezt nem én mondom :D De ez volt a rádióban (Music FM)
  • lac coo
    En tavaly ev elejen nagyon neztem, mikor mondtak, hogy Hamilton jol valasztott, mert a Mercedes jo turbomotorokat csinal, vagy valami ilyesmi, de ugylatszik tenyleg tudta mit csinal :))))))
  • RYO21
    És szerintetek lesz valami F1-hez hasonló széria a jövőben, ami tényleg az autóversenyzésről szól? Nem a Formula E-re gondolok.
  • RatBaG #147365
    én meg már 85ben, a pálya építésén, apám zacskójában...
  • Master91
    Sumi utolsó Mercedeses évében :3

Még élőbe láthattam őt szerencsére.
  • Botond #147363
    Én még 86ban voltam. :)
  • HTS s3rg1nh00
    én pontosan ezért voltam tavaly.
  • RYO21
    Még sosem voltam kint élőben versenyen, idén úgy volt, hogy megyek de ezek után felejtős a dolog. Sajnálom, hogy többet nincsennek igazi hangjai a kocsiknak.
  • mcmoha
  • krmistvan
    Én igazából csak most értesültem, hogy Ricciardótól elvették a második helyét, ebben a jó kis összefoglalóban írták: http://vs.hu/ausztral-nagydij-osszefoglalo-0316
    Nagyon sajnálom Ricciardót, mert szimpatikus egy pilóta. Remélem érdekfeszítő idény lesz ez.
    Amúgy nem igazán zavarnak engem az új hanghatások. Az biztos, hogy szokni kell, de hát ez van.
  • Botond #147358
    Vettel és a RB a múlt, de itt a jövő:

"Kvjat elvette Vettel rekordját

Danyiil Kvjat megfosztotta egyik rekordjától Sebastian Vettelt, a Forma-1 címvédőjét. A Toro Rosso újonc orosz pilótája vasárnap a kilencedik helyen végzett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, ezzel az autós gyorsasági világbajnokság történetének legfiatalabb versenyzője lett, aki pontot szerzett. Eddig a Red Bull négyszeres világbajnok sztárja tartotta ezt a rekordot, de Kvjat Melbourne-ben 19 évesen és 325 naposan, 25 nappal fiatalabban ért el pontszerző helyezést, mint 2007. július 3-án Vettel."

• HTS s3rg1nh00
    Top shots a Mercedestől
  • a.carkey
    Gondolom, a fellebbezés utáni állapotot közölte.
  • G_ArchAngel #147355
    Jó reggelt!
  • pedobear
    Hivatalos: Ricciardót kizárták a második helyről
  • pedobear
    A Mercedes 900 lóerőt tud!