182111
  • lac coo
    Amiota en nezek F1 et, mindig is sporoltak !!!!!! Szerintem nem is kellene ezt allandoan benyogni, mert butasag, hogy ez valami uj dolog.A Professzor azert professzor mert nagyon jol hasznalta az agyat a sporolas, ero es gumibeosztas teren.A koridok alig valtoznak, lassabbak nem lettek..........Teljesen rendben van ez szerintem.
  • kabel15
    És ezt miért nem lehet tankolással megoldani?
    - Sokat tankolsz - sokat mész de nagy súllyal
    - Keveset tankolsz többet jössz be de könnyebb az autód.
    Persze csinálhatod azt, hogy feltekered maxra a motort és tele tankolod a verdát. Valószínűleg a súly miatt nem leszel gyorsabb mint az aki könnyebb autóval kíméletesebben megy max a vége fele gyorsulsz be. Ehhez számításokat kéne végezni.
    Egyébként ez a motor tekergetés is hülyeség akkor. Legyen 2 beállítás. Verseny és Időmérő. Ne lehessen folyamatosan tekergetni.
    Az embereknek nem megbízhatósági verseny kell hanem izgalmas. És ne azért legyen izgalmas mert vajon kibír e még 20 kört XY kocsija. (Mert a hétvége erről szólt, a csapból is ez fojt. Nem arra mentek a találgatások, hogy ki nyer. Hanem ki tudja befejezni a versenyt.)
    Ezért írtam tegnap, hogy nem kéne erre az első évre motor számot korlátozni. Vagy legyen korlátozás de ne 5 hanem mondjuk minden 2. versenyre új motor. Igen drágább. (Fú de földhöz vághatja a csapatot az a +5 motor) Így legalább mennének akkor is ha már dögledezik a motor. De mennének.
  • Pluskast
    Ámen
  • lac coo
    Abban teljesen biztis vagyok, ha nincs sporolas, korlatozas halal unalmas versenyek lennenek, Volna egy csapat aki masodperceket verne mindenkire, a tobbiek is szetszakadnanak, eselye nem elenne senki masnak elso helyre.......Az azert nem olyan jo, ha valaki 15 futamot nyer egyhuzamban, mindenkit lekorozve.........Teljesen egyetertek vele, higy barmi aron kozelebb kell hozni egymashoz a csapatokat
  • kabel15
    Az a baj, hogy ez a SZÁGULDÓ CIRKUSZ. Szóval szórakoztatni kéne. Nem pedig a HOGYAN SPÓROLJUNK BENZINT 58 KÖR ALATT!. Nem tudom, hogy az FIA nak miért az az érdeke, hogy az utcai autók környezet barátabbak legyenek. Arra ott vannak az egyezmények szabályok CO2 kibocsájtásra mindenre. Nem hiszem el, hogy egy Mercedesz, Renault méretű vállalatnak pont azért van szüksége az F1 re mert így fejleszt. Vagy ezzel fejlesztési költségeket spórol. Az utcai autók teljesen mások mint az F1 es gépek. Teljesen más követelmények vannak mindenhol. Miért kell elrontani a versenyt az üzemanyag spórolással.
  • Csabesz6
    Amúgy nem tudom miért lepődik meg sok ember, evidens hogy egy turbófeltöltővel lélegeztetett (ráadásul kevesebbet is forgó) motor sokkal "halkabb" lesz, mint egy többet forgó SZÍVÓ. Amúgy Én is sajnálom, kár a jó N/A motorokért (főleg a V10-ért....), de véleményem szerintem nem ez a tényező lesz az, ami elveszi majd a nézőközönség kedvét az F1 folyamatos követésétől.
  • a.carkey
    No, igen!
  • a.carkey
    Azért Webber 2x is vezetett Vettel előtt a végelszámolásban, tehát annyira Webber sem volt szar. De mivel mindig egy győztes van, mert nem ruszki pontozóbírók adják a pontokat, mint a korcsolyában, így mindig lesz és kell lennie egy nem elsőnek is.
  • lac coo
    azért a hangosbemondót ugyan úgy elnyomja .... biztos halkabb, de azért nem állnék mellé füldugó nélkül :DDDD

Nekem bejön, az is jó volt ez is jó .
  • Tikal #147423
  • Kit--Kat
    Én nagyon pozitívan álltam ehhez, mert sok videót néztem a 80-as évekből és tetszett a V6-os Turbók hangja.

Amikor Kimi először kigurult a Ferrarival a boxból tetszett nagyon (a Ferrarinak amúgy tényleg egész jó hangja van btw. és kicsit emlékeztet a régiekre, a Merci borzalmas, a Renault sem sokkal jobb btw)gondoltam jó lesz ez.

De ez tényleg sokkoló, hogy ennyire halk az egész. Eddig ha a másik fülébe ordítottál akkor is csak zörejeket hallot, most majdhogynem suttoghatsz majd a pálya mellett. I
  • repvez
    ezen nincs mit magyarázni !
  • Dodo55
    A műszerrel kapcsolatban: általánosságban a legtöbb ilyen műszernél ami egy bizonyos szabály betartását vizsgálja az a bevett szokás, hogy a küszöbértéket megdobják még a hibahatárral, így a hibahatáron belül megengedett mértékben legjobban felfelé csaló műszer is biztosan csak akkor jelez be büntetni, ha valaki ténylegesen átlépte a szabályban meghatározott határértéket.

A traffikat is így lövik be pl, még itt Magyarországon is (!), lakott területen belül (50kph alapértelmezésnél) tudtommal 65kph a közigazgatási bírság alsó határa, a traffik megengedett hibahatára +- 3kph, így elvileg 68kph-ra vannak belőve. A 6kph szórással számolva így a büntetés 65kph-72kph tényleges sebességtől kezdve várható. Azt azért hozzáteszem, hogy nem bíztatnék ezzel senkit, mert ha a helyszínen félre tudnak állítani, akkor nincs a 15kph-s tűréshatár, hanem max a már említett 3kph hibahatár, ami rossz esetben ugye akár 51-et is jelenthet (maradva az 50kph-s példánál).
  • precise
    Teljesen megérdemelt a kizárás. Ha mindig ennyire ragaszkodott volna az FIA a szabályokhoz, akkor Vettel most nem lenne 4x-es Vb.

Telesport

"„Az FIA technikai szakemberei a telemetria adataiból a verseny során megfigyelték, hogy túl magas az átfolyási sebesség, ezért kapcsolatba léptek az istállóval, és lehetőséget adtak nekik arra, hogy igazodjanak az ő korábbi utasításukhoz, vagyis csökkentsék úgy az átfolyási sebességet, hogy azzal a határon belül tudjanak maradni, melyet az egységesített szenzor mér. Ezzel tehát engedékenyek voltunk a csapattal. Ők azonban úgy döntöttek, nem korrigálnak” – áll az FIA közleményében."
  • IXEMGabeo
    Ferrari is jobb volt versenyen mindig...

amúgy a párhuzam valóban helytállóbb...Lotus igazi erőssége a gumikezelésben rejlett tavaly főleg Kimi esetében
  • Totti5
    S miért nem lett? Eleve másokkal küzdött és nem Vettellel. Egyszerűen Sumi és Vettel is azért többszörös Vb mert mindig kimagaslót nyújtottak. A csapattársaik meg nem és lassabbak is. Hol itt a kérdés?
  • a.carkey
    Ezzel nem értek egyet.
  • Norbi1990
    Szerintem inkább a tavalyi Lotushoz hasonlít a Williams. Qualyn kaki (mondjuk száraz pályás időmérőn még nem láttuk őket), versenyen meg majdnem a legjobb.
  • SzocsA
    Mert Webber világbajnok lett az RBnél? Azt csinálja, mint a ferka anno. Barrichelloval. Mármint, hogy egy hátvéd, 2. számú pilóta.
  • IXEMGabeo
    ez baromság...mindkét Red Bullt elmeszelték volna valószínűleg, ha célba ér Vettel akkor is...

Sauber mindkét versenyzőjét is kizárták úgy 3 éve (Kobát és Perezt) miután a hátsó szárnyaik illegálisak voltak pont itt Melbourneben...

érdekes most, hogy agyalok az elmúlt évekből valamiféle kizárás itt mindig volt:D

2008: Barrichello pontjait elvették, miután piros lámpa után hajtott ki a boxba SC-os eset idején
    2009: Hamiltont kizárták a hazugságügy miatt a Trullival való incidens miatt...
    2011: 2 Sauber versenyzőt kizárták a hátsó szárny miatt
    2014: Ricciardo kizárása most történt meg az üzemanyag trükközése okán
  • Totti5
    Mit tett amitől celebkid?
  • a.carkey
    Ennyire azért egy csapat sem aljas, különösen a RB helyzetében.
  • Totti5
    Erre mi szükség?
  • SzocsA
    Az RB direkt kib@szott Ricciardoval, Vettel nullázott, ezért ugyan ezt csinálták a csapattársával is. Hogy ne lépjen meg tőle.
  • IXEMGabeo
    hagyjuk már:D majd aztán megint bevágja a durcit, hogy a lapoknak legyen miről írniuk...

én örülnék, ha Rosberg idén megverni a celebkidet...
  • V43 1105
    Hamilton magára fog találni, főleg hogy az asszony visszatért ..
  • IXEMGabeo
    Mercedes nagyon erős egyértelműen a többiek előtt járnak:)

félig meddig örülök, mert reménykedem benne h Rosberg világbajnok lesz;) Ha valaki ő nagyon megérdemelné a sikereket
  • a.carkey
    A Red Bull mindent pontosabban tud. Nekik a szárnyuk sem hajlott, de amikor kizárással fenyegették őket, azért átalakították. Pedig szerintük az sem hajlott. Kiskapuk.
  • benőmenő
    Az meg nem jó a fogyasztásnak, mert már arra is figyelni kell
    Elég bugyután nyúltak bele ismét a szabályokba.
    Bár még csak egy futam ment le, és az ausztrál nem mindig a valós erőviszonyokat mutatja, pl. tavaly a Lotus és a Ferrari ment jól, mégis Vettel nyerte a VB-t.
  • a.carkey
    Amikor először meghallottam, hogy mi miatt bukták a 2. helyet, azonnal ez jutott eszembe:

:D
  • bardocz
    Majd nem használják a 8ast, és ugyan ott vannak mint tavaly.
  • IXEMGabeo
    váltóáttételes szabályon én is meglepődtem:O annak tükrében, hogy Monacoba, Hungaroringen nagyon rövid váltások kellenek, míg Monzában és a sok Tilke pályán is rettenetesen hosszú egyenesek vannak...
  • Kit--Kat
    Nem értem mire volt jó Ájjlebobbyra ráugrani. Eddig Totti jól csinálta a topic moderálást, de erre nem tudok mit mondani. Egyrészt én emlékszem rá, régebben is írogatott, ez már eleve kizárja a nevetséges indokot, hogy aki nem írogat ide, az hogy mer folyamat kritizálni. Másrészt miért ne lehetne lehúzni a sorozatot, ha van mire? Miért csak egy vélemény lehet ami pozotív?
    A modinak nem az irányadónak kell lenni, akinek a stílusát kell követni különben kuss.

Ami tény, hogy egy jónak hangzó szabályváltoztatást a kocka lebutítással és szabályozással sikerült totálisan kiherélni. És a Ferrari motorokat kivéve, nem csak halkak lettek az autók, de borzasztó hangzásúak is.

Szezononként 1x lehet váltóáttételezést változtatni, a guminyomással nem lehet variálni? Hát mi a f*szom ez? Ennek mi köze akármilyen költségcsökkentéshez? Mi lesz a következő? Futamonként max 3 előzés pilótánként?
  • nearo
    aha, erről viszont lemaradtam
  • Fura Alak
    Először Kimi kerekét találta el, de a ferrari sértetlen maradt, majd utána találta el, és tolta a kavicságyba Felipét.
  • IXEMGabeo
    ha jól láttam akkor Raikkonent is megpöckölte...aztán jött a nagy fékezés
  • nearo
    Nekem ott ami fura volt, hogy mintha az egyik kereke már azelőtt kitört volna, hogy eltrafálta Massát... legalábbis az egyik kameraállásból tök így látszott. Vagy esetleg ütközött ott mással is?
  • IXEMGabeo
    érdekes, hogy ők minden második évben beletrafálnak...2010-ben se volt rossz alapjuk simán pontszerzők voltak még egy pole is összejött, 11 katasztrófa, 12-ben nyertek is futamot, dobogóra esélyes autójuk volt, tavalyi év volt a legrosszabb kb a csapat történetében és talán idén megint dobogóra akár győzelemre esélyes járgányuk van:)
  • V43 1105
    Nem lesz gond Williams háza táján se a hozzáállással, se a pénzel, se a motorral, Merci az Merci ..
  • IXEMGabeo
    Amúgy Kobayashi kiesését fékhiba okozta így a japán nem kapott büntit a következő futamra...FIA vizsgálatai szerint

úgyhogy nem volt értelme ekéznünk a kicsi japánt:);)