182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#147472 Boxban előzés? -
#147471 A mai F1 max. a hülyeségben jár élen. Én adok ennek a szezonnak még három futamot. Ha ez a vonatozás, boxban előzés állandósul, akkor részemről nem fogom követni, ugyanúgy, ahogy a magyar kézilabdát és a Pintér-féle magyar válogatottat is dobtam. -
#147470 Bezzeg a benzinnel meg spórolni kell :D -
#147469 Ilyen technológiák nincsenek más sorozatokban ( LMP1 van hozzá a legközelebb, aztán semmi... ) Mindenben az élen jár és a legdrágább. Formula sorozatok közt, meg minden más filléres az F1hez képest. -
#147468 A Ferrari is mondta, hogy sajnos nem tudták ők sem maxon használni a hétvégén a motort. -
#147467 Azért az a bahreini 10% nehezen hihető. Nem hiszem, hogy 60-70LE volt a motor teljesítménye. -
G_ArchAngel #147466 Ez volt? -
#147465 -
#147464 -
#147463 Ez olyan, mint amikor Knézy bevezette az nulla helyett a null szót fociban, és a Vitray majdnem a pártbizottságig ment érte, mert szerinte csakis úgy lehet ékes magyar nyelven mondani, hogy:
nulla:nulla,
míg a Crazy Knézy meg null: null -ozott ... :)
Nem tökmindegy?
F1-nek hívjuk a sorozatot, miközben lassan semmi olyan nincs benne, amiben az élen jár. :) -
#147462 Amikor már voltak szárnyak akkor azt beállították azért. :D -
#147461 Mármint a szárnyek beállítása is? :) -
#147460 Igen, akkor már péntektől élesben ment a dolog. A kocsikat a (korlátlan) tesztek során már kifejlesztették, szóval a pályán már "csak" a gyorsasággal kellett foglalkozniuk. Eleinte a beállításokkal se sokat tököltek, belőtték a váltóáttételt aztán a többi a pilóta dolga volt. :) -
#147459 Hú, az jó régen lehetett. :)
Tehát a pénteki és a szombati nap is szabadedzés volt és mindkét napon elért legjobb időt mérték és számították be?
A régi időkben is voltak egyébként elég meredek szabályok, bár nem technikai téren.
Az pl. elég furcsa volt, amikor asszem csak a 7 (?) legjobb eredményt számolták be és a többi futam eredménye nem számított. Ez előkvalifikációval elég érdekes kombó volt. Ez sasnszosan a magas műszaki meghibásodsok hatását és a sok rajtbalesetet kompenzálta. Érdekes, hogy ilyen szabály bevezetése fel sem merül sőt, ezzel ellentétes pontduplázás van idén az utolsó versenyen.
(Pedig régen csak az első 6 kapott pontot a 28 fős mezőnyből, most meg 24 fős mezőnyből 10.) -
#147458 elég sokszor használják a "kvalifikáció" szót is a kommentátorok/szakkomentátorok,szerintem nincs ezzel semmi gond,hogy valakiknek meg az ragadt meg,hogy időmérő edzés. Én is valamikor egyiket,máskor a másikat használom,ezen csak az akad fennt akinek kurva sok ideje van. -
#147457 Mostmár tényleg nem jó a kifejezés de sok éven át az edzéseken elért legjobb idő számított, nem volt külön ídőmérő. -
#147456 Még valami. A magyar nyelvből mikor kopik ki az a furcsa anomália, hogy a szombati eseményt "időmérő edzésnek" nevezik...? Szó nincs edzésről, ez már verseny, ahol helyezésekért megy a verseny. Angolban a qualification szó nagyon szépen kifejezi ezt. -
G_ArchAngel #147455 Nem értem ezt a sok sirást. Egy új időszak kezdődött, nem lehet mindent megoldani azonnal, ez az év egy átmeneti időszak mindnekinek, nekünk nézőknek is.
Egy futam után elég sokan durva kritikát fogalmaznak meg, ami nevetséges, tekintve hogy meg kevés változás után is mindig voltak kérdőjelek az első pár futam után, idén inkább azt lehet mondani, hogy kevés dolog maradt változatlan így nehezebb, hosszabb lesz az átállás, mint eddig,
Személyes vélemény: nekem lehetnek az autók halkabban is ennél, azt sem bánom, ha nincs kerekük es neon fények között versenyeznek egy üveg csőben, csak legyen akció, előzés, verseny. Ez az egy amit szeretnék látni, autóversenyt. -
#147454 És megint a rövid és szelektív memória. A '90-es években volt olyan, hogy a 2. helyezett kapott kört az első helyezettől és a 8-9. helyettől kezdve a 2-3 körös hátrány sem volt szokatlan és a 10-12. helytől lefele meg a 4-5 kör sem. Ehhez képest ma elképesztően szoros a mezőny.
Akkor meg ráadásul 28 autó indult el a versenynapon és volt annyi autó és csapat, hogy pénteken még előkvalifikáció is volt. Ehhez képest csak úgy hullottak a kocsik... -
#147453 Őőőőő. Láttad az ausztrál nagydíjat? Rosberg mögött Ricciardo kb 25 másodperccel végzett:) Akkor mi változott? Tavaly - meg isten tudja, hogy mióta - az utolsó verdákra mindig rávert 1 kört az első helyezett. Valószínűleg ez idén sem lesz máshogy (ahogy nem is volt hisz Rosberg is körözött le autót a hétvégén). Szóval ez parasztvakítás :) -
#147452 Nem a hangjuk miatt... -
#147451 Látom nem érted a dolgot. Nem azért hordanak fülvédőt hogy ne halljanak semmit , hanem hogy ne süketüljenek meg. A fülvédő csak tompitja a hangokat,de a rezgések meg a hanghatás megmarad.
Ez olyan, hogy repnapkor is használnak fülvédőt és ott sem azért mert nem szeretik a hangjukat,de például egy Mig-29-es teljes utánégetőn nagyobb élmény mint egy L39-albatros. mindegyik sugár hajtómüves,de mégsem lehet egylapon emliteni öket itt is ugyan ez a helyzet.
Egy olyan repnapra te is szivesebben elmész ahol komolyabb vasak jönnek. -
#147450 Régen, amikor lehetett vagy akár nem lehetett tankolni akkor is volt spórolgatás. Amikor még gumit sem lehetett cserélni és tankolni sem, na az besztof szar szezon között volt. Az egyik legnagyobb állatság, hogy betiltották a tankolás lehetőségét, mert az lehetőséget adott arra, hogy mindenki a stílusához leginkább illő tömegű géppel versenyezzen és nagyon nagy rugalmasság és taktikázásra volt lehetőség. Már ez sincs... -
#147449 De nekem mint nezo, nem parasztvakitas, hogy nem megy el auto kilometrekre a tobbiektol !!!!! -
#147448 És? Komolyan mondom, hogy agyfaszt kapok, akik az autók hangjára panaszkodnak.. Azt ugye láttad az első videón hány embern volt fülvédő...? Tehát, akkor mire is jó a hangos motor, ha az emberek egy része alapból szarik rá és levádi a fülét...? Jéééééééé, a második vidin meg nem láttam első blikkre egy fülvédőt sem. Felőle akár hangtalan is lehetne a verseny, ha verseny lenne... -
#147447 Mihez képest? A pontversenyben nem ez jön le. Mindig voltak 0 pontot elérő kis csapatok. Az meg, hogy a 20. helyről egy - két versenyben feljött a 15. helyre baromira irreleváns mivel pont leszarják. Pontot nem kap érte a költségei a csapatnak nem csökkenek és a szezon végén nem fognak neki több pénzt visszaosztani. Ráadásul a szponzorok sem lesznek túl boldogok. Minden más meg csak parasztvakítás. -
#147446 A minardi idejéhez képest most sokkal közelebb vannak a kicsik. 3 pilótás felállással ki szerint lenne 2 hátvédje 1 pilótának? annak semmi értelme és felesleges költség. -
#147445 Több érvet láttunk a F1 történelemben a minden bele mellett, mint ellene. Ne keverjük bele azt, ha egy gumigyártó gyorsan elkopó gumikat csinál és attól többfajta győztes lesz, mint különben lenne! Mert idén spec még ez sincs meg. Tavaly meg lefogadom, hogy a Mercedes az idei keverékeket IS tesztelte ... -
#147444 Minden csapat nem lehet toppos. Szerintem joval kozelebb vannak egymashoz a csapatok mint regebben.Es ez pont a korlatozasok miatt van igy !A mindnent bele szar dolog, rohadt unalams volt mar a tavalyi rb foleny is, nem hogy megjobban elengedni a gyeplut..... -
#147443 Off: Itt is van egy gyerek olyan hangja van a motorjának mint egy traktornak de dombnak felfele már lábbal is kell hajtani mert arra nem jó. Lefele viszont cső gázon jön mert arra tud menni. Off vége
3 pilótás felállás tetszik.
Egyébként én se azt mondtam, hogy innentől minden évbe kell 10 motor. Csak amíg nem értenek hozzá. Én vártam ezt a szezont de így csak mintha tesztet néznénk ahol a végén pontot osztanak és a 3 legjobban spórolós pilótának adnak egy fém darabot. Egyébként ilyen egyetemek között van ahol kapnak 1 liter benzint aztán kőrözgetnek amíg tudnak. Ide süllyedt az f1? Hogy ugyan azt csinálják mint az 5 fős egyetemi kis csapatok? -
#147442 Vagy ahogy a hülyegyerekek szokták a simson motorok kipufogójába tesznek egy perforált lemezdarabot és igy a kipufogógáz mint egy sipot fújta igy fütyült rendesen ,de lagalább nem ment :) -
#147441 És?
Volt itt Minardi, ami tűzön-vízen át kitartott, mert szerette Giancarlo amit kitalált, és bár eredményt tk. csak egy évben ért el, mégis, igazi "kiscsapat" volt, ami nagy versenyzőket és magyar "ikonok" - bocs :) - termelt ki.
DE, amikor véget ért a mese, ezzel csak vegetált volna, akkor lehúzta a rolót, totál értelmesen.
Erre mi van most?
Van egy rakat "kiscsapat" amelyek nagyok szeretnének lenni, de erre esélyük sincs, mert hiába van némi tőke mögöttük, igazán nagyot nem tudnak durrantani évek óta. Van pár vegetáló, kétévente egy-egy kiugrással, mint a Williams, meg minden évad elején vagy végén esélyes Force India, és pár fiókcsapat, mint pl. a Toro Rosso. Aztán kész.
VISZONT, a nagyon kiscsapatok helyett inkább néznék teljes, nem spórolásos költségen 3-3 McLaren, Ferrari, Mercedes, Red Bull autót, mint esélyre alkalmatlan, fizetős pilótákkal felálló törpecsapatokat, ahol orosz-ukrán-ázsiai oligarcháktól függően van pénz és remény, vagy roló lehúzás ...
És az az igazság, hogy a nézők sem a Marussianak vagy a Catheramnek szurkolnak, hanem még több Ferrarit, Mercedest, McLarent és esetleg Red Bullt szeretnének látni nem fizetős pilótákkal, hanem korábbi nagyobb nevekkel, akik mert nem volt elég pénzük kikerültek a F1-ből, viszont népszerűek voltak.
Szóval inkább a mindent bele híve vagyok, és "hulljon a férgese", mint ez a bohóckodás menjen még 18 futamon szinte elektromos autók hangján muzsikáló fasz és hangyász orrú autókkal!
A hangra meg van egy egyszerű megoldás:
Bemegy a cigány a Media Marktba.
-Egy hangszórót szeretnék a Mercimbe, de valami nagyon erőset, ami jó hangos tud lenni!
Az eladók egyike megmutatja neki merre találhatja a legerősebbeket. A cigány nézegeti a sorokat, majd megtetszik neki az egyik, talán a legnagyobb ami még befér egy autóba, melyhez mikrofont is lehet erősíteni, így hát azonnal megveszi.
Amikor hazaér, az emberei - a szokásostól eltérően - be is szerelik neki az autóba, nagyokat csodálkozva, hogy így is lehet ...
Miután megvannak vele, a cigány kezébe veszi a mikrofont amit már rá is erősített a hangszóróra, beül a kocsiba, majd elindul Budaörs-szerte, miközben beleordítja a mikrofonba:
- DINNYÉÉÉÉT!!
No, hacsak nem, akkor így. Suzuki sufnitunningal. :) -
#147440 Azért néha ő is elszámolta magát ... :)
-
#147439 :) -
#147438 Szerintem ebben benne vannak fejlesztési költségek és STB. Szóval megveszed ezt a csomagot mondjuk 20 millióért amiben van 5 motor. de mondjuk 25 ért megkapod 10 motorral. Jó nem ez a lényeg. Ez egy drága sport. -
#147437 figyu,eddig az osszes hozza szolasodol az jott le hogy keves ralatasod van az egeszhez.
zsir uj technologia ,kurva draga,mert nem a motorrol beszelunk hanem a hajtaslancrol (robbano motoe+ers+stb stb) bele remegne sok csapat,sot,2kicsi ,lotus sztem meg is rokkanna -
#147436 *nem egy darab,de egy garnitúra
az akkor is megduplázná a 15-23 millió €-t,amit mondjuk a 100M alatti büdzséjű csapatok (akik már így is küzdenek eléggé) rohadtul nem tudnának kifizetni (és akkor még arról nem is beszéltünk,hogy az utaztatás költségei is megnőnének,a több alkatrész miatt) -
#147435 Nem hiszem hogy egy motor(erőforrás) kerülne ennyibe. EZ irreálisan nagy ár. -
#147434 biztos nem vágná földhöz pl.a kisebb csapatokat az erőforrásonkénti 15-23 millió €,amiről most a hírek szólnak. -
#147433 Egyreszt mert annak is sporolas lenne a vege, a kedesere meg is adtad a valaszt, masreszt hatalams izgalom volt nem is olyan regen, hogy senki nem volt hajlando elozni, mert lazan megoldhato volt boxban a tankolassokkal.......