182111
  • Totti5
    Mármint mit nem lehetett volna?:) 1 kör alatt is 30szor oda vissza engedhetik egymást, vagy ehhez körök kellenek? amikor már csak 3 kör volt akkor már mindegy volt. 6 körrel előtte kellett volna elnengednie hogy Button ellen menjen, akkor amikor mögé ért Bottas a jobb gumikon.

Megbánták? dehogy, mit kellene? szabályosan csináltak mindent. Tűzoltás megy Massa miatt, ezt nevezik habogásnak. Mindenki látta és tudja mi történt, erre mindenki rá is kérdez nyíltan és terelni kell a konkrét választ ( amit mindenki tuda ), de nem mondhatja ki a csapat.
  • McCartman
    Arra emlékszem, de nem hiszem, hogy az egész versenyre kiterjedt volna az előzési tilalom.
  • mcmoha
    Olvasom, hogy a Williams fő versenymérnöke azt magyarázza, az volt a terv, hogy előreküldik Bottast próbálja megelőzni Buttont és ha nem sikerül visszaállították volna a sorrendet. Szerintem ezt abban a pár körben már nem lehetett volna kivitelezni. Nekem úgy tűnik már megbánták, hogy bepróbálkoztak, pláne a szöveget, és most visszakoznak.
    Azt is mondta, hogy náluk két elsőszámú versenyző van, nem kivételeznek senkivel se.
  • a.carkey
    Na de ne felejtsd el, hogy ő szólt, és rászóltak, hogy várjon, ne előzzön.
  • Totti5
    Ennél egyszerűbben nem lehet elmondani hogy ha valaki gyorsabb nálad. Ebbe semmi cifra megfogalmazás nincs. Azt hogy a Ferrari azon húzásához van kötve, még ez a mondat úgy ahogy van a legegyszerűbb és a legtermészetesebb ilyen esetben.
  • McCartman
    Igen, én amellett vagyok, hogy akin a fél világ röhögött a "fernando is faster than you" után az ne nyalja be ugyanazt az új csapatánál 3-4 körrel a vége előtt a szezon második versenyén. Ha nem róla lenne szó tán nem is érdekelne. Pedig sosem voltam Massa drukker.
  • Minstrel
    Azért igy mondták Massának, hogy most pár napig ők legyenek a téma,itt is ők, tv-knél is, nyilatkozatok stb. Martini logok szana szét miközben dumálnak, nem hülyék ezek.
  • Totti5
    Lehetett volna az hogy a kiscsikót most patkolták engedd had fusson! A lényegen nem sokat változtat. Bottas gyorsabb.
  • Botond #147786
    Óriási! :D
  • nearo
    Igazából szerintem ott baszta el a csapat, hogy benyomták neki a "Valtteri is faster than you" szöveget... ezerféleképpen lehetett volna még máshogy fogalmazni, de mégis úgy kellett, hogy az esetleg felébresszen Massában egy rossz emléket meg egy "csakazértsem"-et. Jó persze, a pilótának az a dolga, hogy teljesítse az utasítást... de na. Szerintem ha másképp tálalják, nem lett volna ebből gond.
  • Totti5
    Te most az ellen érvelsz hogy véletlen se lássunk csatát csak vonatozást, mert Massa képtelen volt bárkivel kezdeni bármit is aki előtte volt? Bottas Massát utolérte, a gumija is jobb állapotban volt, az esélyt is megkapta a csapattól. Massa leszarta, jobb volt nézni a vonatot. Te ez mellett vagy? csak hogy tisztázzuk.
  • Totti5
    Mind a két autó nagy végsbességre van kiélezve. Persze hogy egyenesbe nem tudja. Erőből essen neki? ha csatáznak élesbe, akkor abból csak Button szerez előnyt.
  • b-type
    Sztem az tuti nem nyilvános infó, sőt.
    Az a csapatok saját ügye hogy mennyi üzemanyaggal töltik fel a kocsit.
  • McCartman
    Ha egy egész verseny kevés volt, hogy megelőzze akkor kár a gőzért, majd pont az utolsó pár körben engedi el, hát hogyne.
    Jól tette, hogy szart bele és nem hagyta, hogy még egyszer megalázzák ugyanazzal a szöveggel.
    Majd elrendezik egymás közt az biztos, ha nem tetszik neki nekik Massa és a brazil milliók amik a Petrobrasszal érkeztek akkor majd kiteszik.
  • a.carkey
    Szerintem a bennük lévő üzemanyagot írták ki, hogy abból mennyi fogyott.
  • RatBaG #147779
  • mcmoha
    Erre nem gondoltam. Mivel állandóan a 100 kg benzinmennyiségről beszélnek azt hittem mindenki betölti az egészet, aztán gazdálkodnak belőle. :)
  • b-type
    nem biztos hogy tele volt a tank, sőt valószínű hogy nem, ez a pálya nem eszi a benzint, akkor meg minek töltsék tökig? felesleges súly.
  • mcmoha
    Ha Bottas nem tudta erőből megelőzni Massát akkor Buttont miért lett volna képes lenyomni? A Williams fogyasztott a legtakarékosabban, szerintem feltekerhették volna a motort és akkor talán mind a két versenyzőjük túljut a McLarenen.
  • Christian88
    kb. örülhetett, hogy kapott egy ülést és vele egy autót, amivel pontokért harcolhat. De valahol mégiscsak érthető, amit csinált :/
  • Totti5
    Ne szarjon bele. Az egyik csapat akinek a legnagyobb végsebessége, persze hogy ugyan az az autó nem tud vele mit kezdeni, hiába lenne amúgy gyorsabb.

Most lehet Massát egekbe emelni, hogy Ő megcsinálta. Csak jelzem hogy új csapatnál van, nem feltétlen jó ha már most a csapat érdekei ellen megy. Mert bizony ez most nem másról szólt csak arról hogy a csapat tud e több pontot szerezni. Massával nem tudtak, de Bottas lehet hogy támadni tudta volna a McLarent és lehet meg is előzi. Massa ezzel csak akkor vesztett volna, ha Bottas nem tud semmit csinálni, de a csapat ebből a szempontból semmit sem.

Van csapatutasítás és nem tiltott. Ők nem a VBért mennek, de minden pont számít, ha Massa úgy gondolja hogy nem számít akkor semmi keresnivalója ott. Ne most kezdjen el akadékoskodni, a Ferraris évei alatt összegyült sérelmei miatt. Ennek a mai helyzetnek ahhoz semmi köze sincs. Megint magyarázkodhat, és a csapat is szépen mellébeszél, de hát mit tudnak tenni. Utasították a stratégák, azt az egész világ hallotta 2szer is. Hülyét csinált a csapatból.

Kis érdekesség:

A futamnak a 18. helyről nekivágó, de kiválóan rajtoló Bottas már a hetedik körben csapattársa mögé ért. Massa ekkor Kevin Magnussennel vívott nagy csatát, előzni azonban nem tudott. Finn csapattársa ekkor szólt a rádión: engedjék Massa elé, ő túljut a dánon is. „Ne támadd Massát, ne légy agresszív, csak hagyd, hogy túljusson Magnussenen, és kövesd!” – hangzott az utasítás. „Akkor mondjátok neki, hogy előzzön, mert én gyorsabb vagyok” – válaszolt elégedetlenül Bottas.
  • Totti5
    Tíz rajthelyes büntetést kapott a Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo, miután csapata a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái szerint veszélyesen engedte ki a bokszból. A büntetés természetesen a soron következő Bahreini Nagydíjra vonatkozik.

Ez már vicc. Miért a pilótát kell büntetni? ráadásul kapott büntetést a futamon is.
  • bakkerman
    Na Hami csak behúzta,Merci 1-2,ezt jó látni,persze nem ekkora különbséggel,Hamilton agyonverte a saját csapattársát,Rosberg meg a komplett mezőnyt,ez így semmiféleképpen nem jó,hiába vagyok Lajos fan. Európára hátha letisztul már a kép,és jobb lesz a Ferrari meg a Williams
  • Szabi #147771
  • McCartman
    erre
  • McCartman
    Pont beleszart, helyesen, meg is tudom érteni.
    Bottas meg nyugodtan kikerülhette volna a DRS zónában, 2 is volt belőle.

Az meg érdekes, hogy hiába egységes már a stáb a maláj futamnál úgy látszik maradt a tradíció a híresen balfasz versenyközvetítéssel miszerint sosem azt mutatják amit kéne és érdemes lenne. :D
  • paj01
    na hát ez xar volt. Ennél csak feljebb van, u h még optimista vagyok. Hangok belső nézetben elfogadhatóak de kívülről 0 az egész. Merci/Rb csata hozhat izgalmakat de imádkozom , hogy a ferka/mclaren is tűzközelbe érjen. Gyenge volt az évkezdés.
  • nearo
    Defektnél mindig benne van, hogy sérül az autó, és utána már nem úgy működik, mint előtte. Amikor ledobja a gumit odaverődik az alja, meg ilyenek...
  • benőmenő
    Régen aludtam már ennyit Forma 1-en.
    Raikkönen érthetetlen volt számomra, hogy nem tudott legalább pontszerző helyre feljönni.
    A petronasos nyalás Rosbergtől meg külön undorító volt.
  • SzocsA
    úgy látszik még álmos vagyok.
  • halleck
    Izgalmasnak nem mondanám, de ennek a fejlesztési ciklusnak az elején járunk, most még tisztán az mutatkozik meg, hogy hol tartanak a fejlesztésben. Ahogy a mérnökök előre lépnek a fejlesztéssel, valószínűleg újra le fog csökkenni a csapatok közötti különbség.

A hangok nekem sokkal jobban tetszenek, mint a korábbi magasabb fordulatszámú motoroké. Az utcai autóknál is leginkább a nagy köbcentis V8-asok hangját szeretem, amik jóval alacsonyabb fordulaton járnak, mint a V10-es, V12-es Lamborghini, Ferrari és hasonló motorok.
  • a.carkey
    Ezen a futamon mindig van egy multi21 :)
  • nearo
    az nem kg/óra volt, hanem a verseny során elfogyasztott üzemanyagmennyiség
  • Totti5
    Hangokkal semmi gond nem volt.
  • SzocsA
    Ha Massát sem tudta megelőzni, akkor Buttont, hogy akarta?
  • Totti5
    Majd helyre teszik, feleslegesen izmozott és lassabb is volt. Csapat érdek ellen ment.
  • SzocsA
    Elaludtam, 47körtől láttam, érdemes megnézni az elejétől?
    Egyenes végén sem tudta megelőzni könnyen Alonso, Hülkenberget, DRSsel.
    Ezzel az átfolyással, leszabályozták a versenyzést.
    A két williams 83 kg/h üzemanyagot zabált, míg Vettel 93at. mutatták a végén.
    Már az első futamon meg lehetett mondani az erőviszonyokat. a redbull helyett kaptunk egy mercit. A ferka ugyanolyan szar mint mindig.
  • McCartman
    Azért a Williams elmehet a kurva anyjába.
    Massa átment badass-be, én se engedtem volna el a helyében.
  • Chris Lowe
    Hát ha lenne valami konkurens autóverseny én is leszoknék erről, mert ez bohóckodás!
    Rosberg/hami jól benyalt a Petronasnak. Oké petronas házi pálya de ez a "még had mondjak annyit, hogy a petronas....."
  • a.carkey
    Aki szerint ez klasz futam volt, és ez a F1 ezekkel a hangokkal jó, tegye már fel a kezét, és mondja meg mit szív!

Ha a Merci piros-fehér lenne, azt mondanám, hogy 1988 következik (Meci=McLaren, RB=Williams, Ferrari=Ferrari), csak a hangok undorítóbbak.

Még a következőt megvárom, de ez eddig nagyon zéró.