182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Chris Lowe #147754 Szokjunk hozzá ez az év is nagyon sima lesz. Volt redbull uralom most mercedes jön, valszeg jövőre is aztán hátha a Honda beleszól. Ergo izgalmas év leghamarabb 2016-ban lehet. Izgalmas futam lehet, de világbajnokság nem. -
#147753 Woooohooo Hamilton win :))) -
#147752 WOW OMG LOL
es mit mondtak? -
#147751 Annyit változott a helyzet tavalyhoz képest, hogy a Redbull és a Merci helyet cserélt.. A többiek pont olyan szarok mint voltak. :(
-
#147750 LOL
Szujóék annyira unják már, hogy elkezdenek Indycarozni ;) -
#147749 szerencsetlen Riccardo -
#147748 Lesz eső úgy érzem :-D -
Chris Lowe #147747 ... kiszúrt grojean-nal. :-D -
Chris Lowe #147746 Hehe kobayashi... -
gg01 #147745 Mindjárt kezdődik :
Forma-1 Maláj Nagydíj FUTAM ÉLŐ (Malajziából) kb. 10 órától
online : STARTLAP - DR és OnlineTV - DR lapokon ( külföldről is ) .
Jó szurkolást.
-
Chris Lowe #147744 Ott a pont. Massa évekig bohóckodhatott a ferrarival, anno nem raikonnent kellett volna dobni hanem Massa helyére alo. Vettelnek sokkal nehezebb dolga lett volna! De kidobni nem kell ezeket az idősebb pilótákat, irány másik csapat hátha ott megy, ha nem akkor indycar vagy szakkommentár stb. Sok a lehetőség, látjuk, hogy Baumgartner is megtalálta a helyét!
Alonso jövőre mehet button helyére a hondába(bár jobban tetszene rai és magnussen páros), vettel alonso helyére.
Szvsz a hami/rosberg kettős sem jó.
Aztán ezek közül akinek nem megy az lapát, pl Massa kikap bottastol akkor mehet, helyet valami fiatalnak.
Csak sajna ez nem így megy egy pénzuralta sportágban... -
#147743 -
#147742 McLaren okés, de benne sem látszódik a nagy potencia, mármint a győzelemre, ahogy a Ferrariban sem. Mercedes teljesen egyértelmű és az RB a lemaradásuk ellenére az említett kettő csapatnál meggyőzőbb, és biztos vagyok benne hogy ők fognak a leghamarabb a Merci szintjére jutni. A múlt is ezt mutatja és most is van 1-2 pillanat amin látszik a szikra.
Sem a Ferrari, sem a McLaren nem szar, csak nem elég jók és itt csak is arról van szó hogy tudnak e futamot nyerni vagy nem. Ha nem akkor az édes kevés.
Persze lehet hogy nem, max én gondolom így. Holnap meg kiderül. -
#147741 Ezt nem látjuk. Alonso sem fiatal már ( F1es átlaghoz képest ), tudatosan csinálja a dolgokat ésszel. Ha nem jó az autó, akkor nem jó, ez ellen sokat nem tud tenni. Lehet mondani hogy beletörődik, de ha nem akkor sem változik sok minden, hisz ő a legjobbat adja most is, csak ahhoz nem elég az ember, hanem a gép és a csapat is kell. -
#147740 Vicc amit a Ferrari csinál.. Nekik és a Mercinek volt minden megadva ahhoz, hogy szétalázzanak mindenkit idén.. Szerencsétlen banda.
Lehet itt magyarázni, hogy majd összeáll a gép, meg jobb lesz ez..
Már az első futamon a győzelemért kellett volna harcolniuk.
Én Kimi helyett biztos, hogy egy tökös fiatalt ültettem volna be a Ferrariba. A Redbullnál is bejött, Webber végre elhúzott a pi**ába, Ricciardo egyből más szinten autózik mint az elődje.
A McLaren is jól választott, Button is mehet nyugdíjba.
Ezek a srácok bizonyítani akarnak, nem pedig csak magyaráznak,
hogy ez nem jó, a fék nem jó, nem szeretik a csapatnál.. stb.. kussolnak és nyomják neki.
Ez a lényeg. És ettől lesz izgalmas a Forma1.
-
#147739 Egy biztos, hogy Boulliernek a Ferkához kellett volna mennie, nem a Mekihez. A Ferka ezt is elqurta, pedig télen még a szemüveges majom elküldéséről volt szó, pontosabban felfelé buktatásáról. Erről lemaradtak. Kérdés, hogy kibír-e még egy sikertelen évet a csapat azzal a majommal? -
#147738 És melyik lenne a jobb csapat? Mert Ausztráliáig az RB szarnak számított, a tesztekig pedig a Lotus jónak, a McLaren szarnak. 2013 közepéig a Mercedes szarnak, stb.
Szóval nehéz itt nagy dolgokat mondani. :)
Én azt látom, hogy fejlődik a Ferrari.
Túl vagyunk egy első futamon, ahol Alonso és Raik is gondokkal küzdött, mégis, ők voltak az egyik csapat, mely mindkét versenyzőjét pontszerző helyre juttatta be és be is fejezte úgy, hogy Kimit spec az elején még el is találták. Szóval az első egy tipikus első futam volt. Ill. túl vagyunk egy esős időmérőn, ahol kemény forgalom volt, ugyanúgy, mint az ausztrál időmérőn.
Na már most kijelenteni ezek után, hogy a Ferka szar, meg Alonso kiégett szerintem túlzott butaság lenne.
Bármit a második európai futam után lehet majd mondani. Addig meg az a nyerő, aki szépen gyűjtögeti a pontjait.
Egyelőre mindkét Mercinek be kellene érnie, hogy 100%ban azt mondhassuk, hogy milyen jók. Ugyanez igaz a RBra is.
Ha holnap az RB ismét trükközik, ismét elveszik a pontjait.
Ne felejtsük el, hogy a verseny szimulációban 35 ezredre volt Kimi a Merciktől ... -
#147737 Én arra gondolok hogy a fő baj az, hogy 2x éppen hogy elhasalt a vbtől, és még úgy csapódik hozzá a ferrari bénasága ( tavaly egyértelműen voltak már házon belüli balhék is + amiről nem tudunk )
Én azt mondom feladta már valahol legbelül.
De ne legyen igazam, kár lenne, mert jó pilóta. De akkor se szerettem sose. -
#147736 Eleve a rönó motor és a hybrid rendszerrel volt a legtöbb gondjuk. Azt mindenki látta hogy letekert motorral is jól mozog az autójuk, de hát ki hitte azt hogy ennyi sikeres év után az a mérnöki gárda elfelejt autót építeni. Most is ugyan az a helyzet. Leszorító erőben, a gyors kanyargós részeken az RB az egyik ha nem a legjobb autó. -
#147735 Nem tud mit csinálni ha nem elég gyors az autó, hely meg jobb csapatnál nincs jelenleg. -
#147734 Nekem Alonso már tavaly, de idén teljesen úgy tűnik mint a ki aludt tűz. Néha fel-fel lobban 1-1 láng, de ennyi.
Idei interjúkból nekem úgy jött le, hogy már nem izgatja az egész. Nem tudom pontosan meg fogalmazni....meg még csak 1 futam volt. -
#147733 Gondolom te se érzel logikát abba amit írsz.
4x-es VB csapatról beszélünk, nem amatőrök. SŐT
Már egy fél vb-t meg érdemelnének AZÉRT mert Bahreinbe jó ha tudtak menni 30 kört zavartalanul, eltelt 2 hét és Ausztráliába stabil volt az egyik autó, és 2. helyt hozott.
Tessék megint csak róluk kell példát venni !
Mercit direkt nem írom ide. Én még emlékszem azokra a gondolatokra, nyilatkozatokra tőlük mióta bent vannak F1-be külön csapatként, hogy 2014-re, az új turbós korszakra gyúrnak.
Már Sumi 1. évébe is ilyesmiket mondtak.
Itt az édes gyümölcs amit éveken át gondoztak.
De még mindig nem mondom azt hogy Merci vb lesz! -
Chris Lowe #147732 Az sem a Ferrarin múlt! Azaz év egy vicc volt. Egyértelműen jobb volt a meki csak a két falkavezér nem fért meg egy csapatban (alo, hami)
Mindegy rainak kijárt a vb, mert előtte a mclarenben vagy kétszer bajnoknak kellett volna lennie ha a meki összerakott volna neki egy stabil gépet. -
#147731 Mégis ő az utolsó veres bajnok. :) -
#147730 Teszt időszakban tele voltak a külföldi portálok is azzal,hogy nem megy a RB,gyengék a köridők,nem mennek elég kilómétert. Nyitány előtt jöttek a hírek,hogy tanácstalanok,cél a futam befejezése(!). Melbourneben erre Ricciardo stabilan lett második,mégha utána el is vették tőle,most a malájoknál meg eső ide vagy oda,jó tempót mentek. Persze ez edzés volt,de én azt mondom hogy hnap szárazon is jók lesznek. Szóval a lényeg,hogy nekem ez humbuk volt -
Chris Lowe #147729 Egyszerűen nem az ő világa a Ferrari, ott folyamatos elvárás kell, megmondják mikor hova meddig és mit csináljon. Ez alonsonál működik, rai viszont sokkal szabadabb. Szvsz alonso a téli pihenés helyett is szimulátorozott, míg rai csak annyit ad ami "kötelező". Egyébként szerintem a finn a legtehetségesebb a mai mezőnyben, csak épp alonso vér profi és ezzel bőven kompenzálja.
Nem véletlen a Hunt hasonlat. -
#147728 volt itt egyébként az ausztrál görbe tükör? nekem nem rémlik... ha volt, akkor sry -
#147727 Pedig úgy néz ki eléggé, hogy jobb. -
#147726 "Az alonso-rai téma is elég egyértelmű, alonso a jobb"
Bírom ezeket tuti benyögéseket! :D [nem] -
Chris Lowe #147725 Szerintem is a második legerősebb csapat a Red Bull. Viszont idén olyan sima Mercedes vb lesz, mint a 2011-es év vagy 10 éve a schumi/Ferrari évek. Azt gondolom hamilton az esélyesebb, de rosberg szerencsésebb, tavaly is és az ausztrál nyitány is ezt mutatta.
Az alonso-rai téma is elég egyértelmű, alonso a jobb, raikonnen szvsz elrontotta ezt a ferraris szerződést (a 2007-est is, hiába lett vb akkor) neki a meki vagy a tavaly-tavalyelötti lotus volt a stílus. Ha anno a mclaren-nél marad is vb lett volna. Ez a ferraris szerződés olyan presztízs szagú...
Button amúgy nagyon nehéz helyzetben van, ez a Magnussen fiú fogja gyepálni!
Kvjat is tehetség, beült és simán hozza a vergne szintet.
Ha valahol kérdéses, hogy csapaton belül ki a jobb az a Williams. Massa bottas kb egy szintnek tűnik. -
#147724 Na ez egy érdekes téma.
Mivel támasztod alá hogy
'elhúzták a mézes madzagot a médiában' ( miszerint? )
meg ez
'hogy végre szarban van az üditős,aztán meg mégsincs' ( tehát direkt nem teszteltek és direkt nem fejeztbe be Vettel az AU nagydíjat )
Nomeg ez
'Nincs semmi azzal az autóval' ( mondjuk eddig sem az autóval volt és van a gond, hanem a hybrid rendszerrel és a motorral ) -
#147723 holnap száraz pályán (már ha az lesz) kiderül valóban mit tud ez az RB,de nekem az az érzésem,hogy csak elhúzták a mézes madzagot a médiában a Vettel miatt kiábrándult F1 rajongók szeme előtt,hogy végre szarban van az üditős,aztán meg mégsincs. Nincs semmi azzal az autóval,a Merci állt jobban össze,ha még nyáron is poleból fognak indulgatni a Mercik,akkor hiszem el,hogy nem jó az RB -
#147722 -
#147721 Mert esett az eső, ott meg jobban kijön a skill, mint az autó, de a RB nagyon jó autó, ezt most Vettel is bizonyította. Az lenne a bravúr ha holnap szárazon is ott lenne és menne az első helyért. Igazából az RB az egyetlen esély arra hogy jó csaták lesznek, mert a Merci nagyon erős, a többiek meg nagyon nem azok. -
#147720 nagyon fáj, ugye?
száraz körülmények között jó ha 3. lett volna a 2 merci mögött -
#147719 ne is mondd... De legalább Alonso mögötte van -
#147718 mire volt a sok rinya meg sírás,2. helyről indul a szöszke -
#147717 Mclaren mit benázik a gumikkal? -
Chris Lowe #147716 Az ausztrál nagydíj rajtja mondjuk 5.1 eredetiben jó volt. -
Chris Lowe #147715 Ha van lehetőségetek nézzétek/hallgassátok mindig tv-n, 3 hangsáv van, a sztereó aztán a 5.1 surround és van már kommentár nélküli, csak a pálya melletti hangok. Ez utóbbi egy plusz, bár az idei autóhangok....