182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
IXEMGabeo #148073 jól elkúrták ezt a motortsportalt...faszét kell felületet váltani, miért nem jó , miért nem hagyják meg, ami régi és bevált volt...Az élet tele van változatosságokkal, de ilyen arculat és egyéb felületváltásokra nincs szükség... -
#148072 Maldonado és a szimulátor
-
#148071 -
#148070 -
-
#148068 -
#148067 -
#148066 Nem igazán értem mire gondol. Az tény, hogy a turbina és a kompresszor távolabb van egymástól mivel az MGU-H köztük van de nem a motor két végén helyezték el őket. Valószínű, hogy a kipuffogógázok kevésbé melegítik fel a töltőlevegőt ezért kevesebb hűtés is elég, vagyis kissebb lehet a hűtő ezért az oldaldoboz is.
Persze én csak a netten talált képek alapján filózgatok ő meg látta a motort közelről.
-
#148065 -
#148064 amúgy sincs kérdés, már meg is kapta a büntetését... -
#148063 Amúgy párszor figyeltem, hogy a boxból kijövőknek lengetik a kéket. Ez Maldinál is megvolt? Ha igen, akkor simán rá lehet varrni, hogy zászló figyelmen kívül hagyása, és akkor nagyon nincs is több kérdés. -
#148062 Gábor Wéber
Sokáig bíztam abban, hogy Maldonado csak simán forrófejű, de tegnap óta nincs többé kétség bennem: ez az ember teljesen bolond. Fogalama nincs, hogy miért ő a hibás a tegnapi balesetért, hiszen ő hideg gumikkal érkezve hogy is állhatott volna meg előbb, ha Gutierrez nem hagyott neki elég helyet?! Mondjuk úgy, hogy előbb fékez.
Sajnos ő a tipikus példája a született zsigeri versenyzőnek, akinek semmi versenyzői intelligencia nem párosult a képességei mellé, de még csak rá sem ragadt az évek során. Nem a sebessége, hanem emiatt nem való az F1-be. -
#148061 ez is közrejátszhat a többiekhez képest,de tény h.valaki most nagy prémiumot tesz zsebre azért az innovációért..egyébként írják is,hogy előrébb kerül a váltó,optimálisabb helyen van a súlypont (előrébb),így meg is oldódott a (főként lassú) kanyarokból való kigyorsítások grandiózus előnye a Merci-csomag esetén. -
#148060 De ezzel miért tud több energiát megtakarítani? Ennyivel kisebb lenne a szívó ágon az áramlási veszteség, vagy mi? Az aerodinamikai része okés. -
#148059 A Motorsport magazin technikai elemzője, Mark Hughes kinyomozta, minek köszönheti előnyét a Mercedes gyári alakulata. A neves szakíró a dupla diffúzorhoz hasonlította a német alakulat trükkös megoldását, azzal a különbséggel, hogy ezt vélhetően egyik rivális sem tudja lemásolni. -
G_ArchAngel #148058 Semmivel sem tobbet, de lehet vedekeznie kellett volna a masodik helyert. Mit varsz egy negyvenes evei kozepen jaro embertol? -
#148057 meg a #148019 :D -
#148056 Na ez hatalmas kép :D
-
#148055 Azért kíváncsi lettem volna rá, hogy szerencsétlen Schumacher mit tudott volna kihozni ebből a Mercedesből..
Mondjuk Rosberg helyett ő ülne az autóban.. Uhh..
-
#148054 durva így látni, hogy milyen rövid idő alatt lassítanak szinte állóra :D -
#148053 Na igen de az elején kiesett váltóhiba meg ütközés miatt, itt azért más a helyzet, egyszerűen lassú a Ferrari.
Azok még más idők voltak... ott lehetett találni fél másodperceket a padláson de az utóbbi években, amikor minden ki van számolva és a top csapatok 1000-el fejlesztenek, akkor nehéz egy ekkora hátrányt ledolgozni. -
-
#148051 Mármint az első három futam során. -
#148050 1991. A McLaren Honda iszonyat jó volt, Mansell három futamig pontot sem szezett, aztán belejött. Volt, hogy időmérőn másfél sec is volt Sennához képest. -
#148049 Szerintem az utóbbi évek legizgalmasabb versenyét láttuk. Ha a két mercist továbbra is hagyják versenyezni, akkor már előre lehet dörzsölni a tenyerünket mert jó év vár ránk. Mondom ezt úgy, hogy különösebben egyiknek sem szurkolok de ilyen csatát az első helyért nem is tudom mikor láttunk már-már a Schumi-Hill csatákat idézi. Jó volt nézni. Nem kell ide más csak két egyformán erős kocsi az élen.
A Ferrarit viszont rossz volt nézni hiszen ennél erősebb pilótapáros nem nagyon lehetne és mégis úgy előzik meg őket, hogy védekezni sem tudnak. Ebből nem, hogy VB de még dobogó is csak nagy mákkal lesz. El nem tudom képzelni, hogy ebből a gödörből tudnának VB-t nyerni. Az egy olyan nagy csoda lenne, ami még nem nagyon volt az F1ben, legalábbis az utóbbi 10 évben biztosan nem. -
#148048 látványosan szenvedett az autó mindkét versenyzővel, van is visszhangja..elképesztő volt, ahogy a két világbajnokot, akik kvalitásban élmezőny, gyakorlatilag kerülgették mint a bojákat.
..ha erre gondolok még mindig ingatom a fejem, és el kell olvassam ALonso mondatait, hogy a következő pályákon jobbak lesznek azért ennél.
Az elektromos sportmotor témájú cikk fejléce jut róla eszembe valami 20 éves motoros újságból: -nehéz de legalább gyenge- -
#148047 Ezeket a motorokat a Mclaren, a Force India stb VESZI
Majd direkt rosszabbakat kapnának nehogy lenyomják a gyári Mercit.. ?
Azért megy nekik jobban mert velük lett fejlesztve a motor. Ők az elsődlegesek, mint a Renaultnak az RB, Ferrarinal meg a Ferrari.
Ők már tudták hogy milyen lesz a motor mikor a kocsit építették, a többi Mercedeses meg nem tudott még akkor annyit a motorról. -
Dodo55 #148046 "Az lehetséges, hogy saját maguknak egy jobb motort raknak be"
Annyit elképzelhetőnek tartok, hogy a jobban sikerült darabokat betartják maguknak, azt viszont már nem hinném, hogy technikailag is eltérés lenne a saját és a kiadott motorok között. -
#148045 Brutális előnye van a Mercinek. Nekem az a furcsa, hogy a többi Mercedes motoros csapatokkal szemben is jelentős fölényük van.
Az lehetséges, hogy saját maguknak egy jobb motort raknak be, amiből nem adnak senki másnak? Vagy csak ennyivel jobb az aero csomagjuk?
-
G_ArchAngel #148044 Valójában neki all a zászló, mert Raikkonen ujra peches időket el meg, egyrészt a rajtot elbaszta, nincs is érteleme ez miatt magyarázkodni, de hogy mindig vagy 1-2 idióta, aki nekimegy az autójának, az kicsit nonszensz... -
#148043 Alonso is egy versenyállat az absz. jó értelemben, és itt pl. tök igaza van:
„A bajnoksággal kapcsolatban kérdeznek az első nagydíj óta, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap. A média azt akarja, hogy egyszer azt feleljem, nem, nem hiszek már a bajnoki címben. Erre a válaszra várnak, de nem kapják meg mindaddig, míg matematikai esélyem van. És remélhetőleg Abu-Dzabiig negatív választ kapnak. Még hosszú út áll előttünk. A Mercedes fantasztikus volt, egyetlen hibát sem vétettek. De láthattuk a Brawn GP-t is dominálni, majd szenvedni. Megvan a szükséges hátterünk, tehát csakis rajtunk áll, hogy jó munkát végezzünk. Ez a pálya a szempontunkból az egyik legrosszabb, Kínában sokkal versenyképesebbek leszünk. Előtte lesz még itt egy tesztünk, és mindkét napon vezetni fogok. Nem fogok lazítani, amíg nem változik a helyzetünk”
én nagyon bírom ezért.
Jelenleg csapaton belül 26:7 az arány pontokban, mindhárom futamot a csapattárs előtt fejezte be, tehát nincs miért magyarázkodnia, ennyi van benne, egy másik világbajnok sem tud belőle kihozni jobbat.
-
#148042 Basszus tényleg akkor azért volt a keze a levegőbe?
#148032 -
G_ArchAngel #148041 Alonso, nem LATTAD? :DDD -
G_ArchAngel #148040 Te amugy nezed a futamokat vagy csak elolvasol egy 5 soros kivonatot es abbol vonsz le kovetkezteteseket? -
#148039 Ki alázta? Oo -
#148038 Mondjuk Rai-t megint alázta. Mennyivel is indult előrébb a finn?:) -
#148037 hogy pontott szerzett :) -
#148036 görcs volt a kezébe! -
IXEMGabeo #148035 minek örült:D -
#148034 Remélem jövőre a Ferrari is Merci motorral fog indulni :D
Így talán lesz esélyük.