182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hamiltonra hogy terveztek autót ? lévén újonc volt. Nincs abban semmi szégyen, attól nem lesz kevesebb VB címe, győzelme, sikeres éve valakinek, mert jött más aki jobban teljesített. Nyilván erről most szó nincs, de ha ilyen előfordulna, akkor sem lesz semmi. -
wat?
Akkor kire tervezték? -
ja csak őket nem olyan autóba verték meg, amit rájuk terveztek :) -
Ezt úgy mondod mintha naponta beírnám, hogy hú de szar ez a Kimi gyerek. Talán most illetem őt negatív kritikával először itt a fórumon. Véleménye meg mindenkinek lehet. -
:) -
És mi van ha megveri Vettelt? Sumit is megverték, Alonsot is. -
A Fellebbviteli Bíróság úgy döntött, hogy fenntartja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi döntését, miszerint Daniel Ricciardót a szabálytalan üzemanyag-fogyasztás miatt kizárták az évadnyitó Ausztrál Nagydíjról. -
Ricciardot azért sajnálom. Remélem mostantól nem lesznek ilyen büntetései, és akkor meg tudja mutatni, hogy mennyire is jó pilóta Vettel. -
Egyáltalán nem biztos, hogy a Ferrari vezetése mellett valamint ezzel a Ferrari motorral tudott volna kezdeni bármit is. Szóval igazából tökmindegy. -
"Igen, az az Aldo Costa, akit három évvel ezelőtt félreállítottak, majd meneszttettek a Ferraritól, s aki most a toronymagasan a mezőny fölé emelkedő autó főtervezőjeként állt ott..."
Remek döntés volt, mi? :D -
Áh nem lesz ebből semmi. Maldonado csak úgy pusztul ki innen ha már nem akarja őt alkalmazni senki.
De hát ki tud ellenállni a hatalmas pénznek? -
Hát lassan vele szemben is el fogy a türelem, ha a pénze nem is
-
Maldonadonak mondjuk a licencét el kellene venni lassan, anno Yuji Ide-től vették el 2006ban mert nem volt rendes 5 köre a pályán...
De legalább nem tört másokat ! -
Szernitem minden csapat úgy húz hasznot, ahogy tud, és úgy próbál keresztbe tenni a másiknak is. Ez mindig így volt az F1-ben, ezzel nincs is baj. Azzal viszont igen, ha kettős mérce van és egyik csapatot vagy pilótát kevésbé büntetik, mint másokat.
Most gondolok itt arra, hogy a Mercit tavaly a Pirellis gumiteszt után más kihágásokhoz mérten enyhén büntették. De igaz ez az elmúlt évek RedBulljára is, volt ott is pár kihágás, amit végül megúsztak valahogy, elmismásolták vagy nem is tudta/nem akarta a FIA rendesen vizsgálni.
De az sem normális, hogy Maldonado így megússa már a sorozatos életveszélyes húzásait, amikért Grosjean-t tavaly eltiltották, Maldonadot ugyanúgy el kellett volna tiltani. -
azért ez elég durva...
"a Mercedes a versenyen nem lassabb, hanem átlagosan 3 tizeddel gyorsabb volt tavalyi önmagához képest..." -
Én azt hittem te vállaltad 
-
idén nem linkelitek őket...
Szahíri Görbe Tükör -
Igen értelek, de ha úgy nézzük, hogy a pilótát büntetik +10 hellyel, azt a csapat is meg érzi azért.
De én is azt mondom hogy azért át kéne gondolni ezeket. -
Lehet csapatoknak is kellene ilyen bünti pontrendszer, mint a pilótáknak. Aztán a következő versenyről nem hozhatnak konstuktőri pontot. Vagy, ha nagyon sok összegyűlik, akkor kizárják őket a konstruktőriből. Néha azért gáz, hogy a pilóta kap +5 +10 helyes büntiket csapathibáért. -
Már elvették a pontjait, mit akarnak még nagyobb büntetést? Zárják ki a következő futamra? Pénzt fizessenek?
Ne legyen ERS a kocsiba ?
Röhej. -
IXEMGabeo #148302 mondjuk a kölcsön kenyér visszajár elvet követik, de ennél nagyobb büntit nem fognak Ricre szabni...max, ha pénzbüntetést kap a csapat ezek után bár kétlem... -
Nem tudom, de én a a helyükbe kicsit magamba néztem volna azelőtt mielőtt elkezdek mutogatni a másikra hogy őt keményen büntessétek...(zsid..) na sebaj.
Lehet csak én nekem van kedvem hányni ,de ez akkor is pofátlanság :D -
Gané:) de ezt azért csinálják mert a RB tavaly elment a tárgyalásra és jó nagy büntit szeretett volna.. erre most a Merci trollkodik... -
IXEMGabeo #148299 pff:)?:D ezt hívják politikának...
Merci sem egy szent csapat:) -
Pffffffffff
Ma lezajlott a @redbullracing tárgyalása a Fellebbviteli Bíróság előtt, Párizsban. Mindenki elmondta az érveit, ítélet holnap várható.
Ez okés, DE EZ --->:
A @MercedesAMGF1 ügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy @danielricciardo kizárásánál szigorúbb büntetést szabjon ki a @redbullracing-re.
Mondják ők??? Akik tavaly megúszták az illegális tesztet ??? -
Nem unod még Kimi fikázását.. istenem.. -
Hivatalos race edit még nincs a Bahraini futamról? -
Hát meglátjuk, lehet bejön, lehet nem és lehet nem is rajta múlik. Viszont valahol írták, hogy lehet csak év végéig marad, amkorra már elérhető lesz valamelyik nagyágyú. -
Eközben Párizsban: Newey elismerte, hogy @danielricciardo körönként 0,4 mp-t vesztett volna, ha igazodnak a hivatalos átfolyásmérőhöz. -
Meglátjuk, messze még az év vége ;) -
IXEMGabeo #148292 ezzel a Kiminek biztos nem szöveggel várjunk még:) 3 futamból 2x megpöckölték a rajtnál -
Vettel? Hááát ha a Red Bull továbbra is ilyen gyengén fog szerepelni (amit kétlek) akkor lehet elmegy Vettel, de szerintem nem hozzájuk. A ferrari jó ha idén megszerzi a negyedik helyet. Az is Alonsonak lesz köszönhető. Kiminek biztos nem. -
Kár mocskolni őket, az meg montezemolo sara hogy eddig várt. A mostani csapat ennyit tudott hozni ebben a formában. -
Neki nem autót kell építenie... A főnöknek nem kell érteni a részfeladatokhoz, hanem az egész működését átlátni és a gyenge pontokon előre lépni, ami erőforrás gazdálkodás elsősorban mind anyagi mind emberi. Először azt kell megnéznie hogy mi a gond és hol van a gond, és sürgősen változtatni azon.
-
-Szponzorszerzés, Vettel leigazolása?
-Domenicali és seggnyalói kirúgása, kerékcsere során csak ránéznek a gumikra, és maguktól cserélődnek azok.
-Bahreinben az már majdnem 4 pont lett volna! :D -
Mintha valami olasz szappanoperában lennénk... Meglátjuk mi a következő felvonás. -
Aha. Szóval egyik sem olyan tulajdonság amire egy F1 csapatfőnöknek szüksége van
-
Briatore kereskedelmi igazgató volt, Brawn meg atomfizikus.
Ez az új szintén kereskedelmi igazgató, csak x évvel fiatalabb, mint Briatore.
Specialtiásai:
"Strong passion and understanding of Marketing dynamics but with great focus on ROI and all the aspect of Finance.
Execution, Execution, Execution!
Take out 120% from each member of the team" :D -
precise #148284 Ez a Luca akkora egy sötét barom, hogy az már nekem fáj. Kinevez egy olyan embert akinek eddig köze nem volt az F1-hez. Ott van Briatore vagy Brawn, az egyik csak bevállalta volna. Remélem Alonso év végén lerakja náluk a lantot és tovább áll, mert ezek nem fognak VB-t nyerni míg Luca a főnök. -
És miért kell egy közgazdász?? Költségmenedzselés lesz a fő szempont vagy mi? Jó alapvetően nem tuhatjuk milyen skilljei vannak, de miért nem lehetett megvárni egy Briatoret vagy Brawnt? Persze lehet még, hogy Mattiacci lesz a következő ilyen figura, de azok után, amit csinál a Ferrari évek óta,, hadd legyünk kicsit szkeptikusak a döntéseiket illetően..