182110
  • repvez
    Engem nem érdekelne,hogy mennyire viszik le az üzemanyagot, csak azt,hogy az ne azt eredményezze,hogy valamivel is sporolni kell.
    Legyen az gumi vagy uza vagy motor,de akkor a verseny teljes időtartamán 100%on menjen. Nekem ezt jelentené az F1-t, hogy minden csucsra van járatva.És az a csapat nyerjen akinek a gépe jobban birja ezt a terhelést és a pilótája kihajtja belöle amit lehet.
  • HTS s3rg1nh00
    videóban bemutatva a Mercedes zseniális ötlete:
  • mcmoha
  • HTS s3rg1nh00
    azért meglehetősen vicces,hogy azt a csapatot hurrogják le sokan,aki rendesen elvégezte a feladatát,hiszen eredetileg 95 kilós volt a limit,onnan lett 100 kilóra emelve.
    szvsz a ferrari és a renault ahelyett,hogy ugat a sajtóban (éljen a politika!),inkább a saját kínjaival foglalkozzon-de főleg előbbi,aki már majd' 10 éve nem volt képes felmutatni egy életképes autót és csapatmenedzselést.Brawn,Schumacher és a többiek munkája végre meghozta a gyümölcsét,erre emeljük meg a fogyasztási határt,mert a többiek nem végeztek elég jó munkát.hát persze.
  • Totti5
    Akinek megy a szekér, főleg ennyire, annak minden jó és semmi baja :)
  • Master91
    A Mercedes még kisebb fogyasztást akar: Szerintük a 100 kg-os határ nem túl szigorú, sőt jövőre még lejjebb kellene szorítani, pedig több csapat emelni akarja.
  • a.carkey
    Ferrari
  • a.carkey
    Most van kettő ... :)
  • Totti5
    De mindenkinek jobb lenne, ha a költségeket normalizálnák, ez a jövendő csapatoknak is kecsegtető lehet. Kiscsapatok ugyan úgy fontosak mint a nagyok, gondolom senki nem szeretne 15 autót látni a rajtrácson.
  • Jeffjohnson
    Kis csapatok mindig is jöttek mentek. Így sem mennek semmire...
  • bardocz
    A kis csapatok így sem tudnak fejleszteni már, csak mégnagyobb lenne a szakadék.
  • Jeffjohnson
    Az egész mondandóm lényege igazából az lett volna, hogy ezért cserébe feloldanák ezeket a hülye befagyasztásokat és szabadon lehetne tesztelni, fejleszteni. Nyilván nem én fogom itt az sg-s F1 topic mélyén feltalálni a spanyol viaszt csak ötletelek mi lenne a jó szerintem.
  • HTS s3rg1nh00
    ha most bevezetnek egy 250 millió fontos sapkát,azzal megint nem lesznek sehol,mert a kicsik úgysem tudnak annyit költeni.
  • Botond #148180
    Vagyis lejtőn van. :D
  • Jeffjohnson
    Az az év konkrétan a gumimizéria meg az elején 6verseny 6 győztes miatt volt érdekes sok embernek. Attól mert mindenhol van kábel még nem nézi mindenki a BK-t :). Ez szerintem igen rossz megközelítés mert ebből kiindulva minden évben több embernek kellene néznie az F1-et tavaly pedig kevesebben nézték mint azt megelőzően (ha jól emlékszem).
  • Botond #148178
    Nézőcsúcs? 30 év alatt duplázódott a föld lakossága, mindenhova elért a kábel meg a műholdas tv, és ennek vajon lehet köze a nézőcsúcshoz, vagy izgibb lett a cucc?
  • Jeffjohnson
    A fizetési sapka egy sokkal ésszerűbb megoldás mint, ami most van.
    A fizetési sapka pont, hogy megoldaná a problémákat mert a most lévő korlátokat (x motor y versenyt kell, hogy kibírjon) el lehetne törölni és a meghatározott plafonig azt tesztelnek és azt fejlesztenek, amit csak akarnak. Mondjuk nézzük meg, hogy egy top csapat átlagban mennyit költött az elmúlt 5 évben és legyen az a max összeg cserébe feloldjuk a hülye korlátozásokat. Nézd csak meg azokat a sportokat, ahol ezt már bevezették.

Lejtőn? Asszem tavaly előtti évben nézőcsúcs volt. Nincs lejtmenetben ez a sportág. Az, hogy a szabályok nekünk tetszenek-e az más kérdés de én hétvégén az elmúlt évek legizgalmasabb versenyét láttam, szóval szerintem ne temessük még ezt a sportot.
  • bardocz
    Ha nem lenne, ugyan úgy kihalna a sorozat, mint anno a DTM/ITC, úgy elszaladtak a költségek. Pedig kurvajó a full carbon Zakspeed Calibra, csak sose versenyeztek vele.
  • Master91
    2015be mikor majd leszoknak a gumi melegítőkről, az majd meg oldja a gazdasági problémákat a csapatoknál !!4
  • Botond #148174
    Mióta ez a költségcsökkentősdi (ennek keretében tesztelési, éviközbeni motor, váltó, és egyéb nem karosszária elem fejlesztési stop) van, azóta van lejtőn a sportág. És akkor most gyorsítsunk a lejtőn? Hát nemtom.
  • Jeffjohnson
    A legegyszerűbb lenne egy fizetési sapka bevezetése. Az autógyáraknak is sokkal jobban kalkulálható lenne ez a sport és akkor lehetne mindent fejleszteni a szabályokon belül de megint mi van 2020-ra vagy mikorra megint befagyasztják a motorokat fokozatosan tehát 2éven belül már alig lehet rajtuk fejleszteni valamit.
  • Master91
    van azért különbség:

• Pluskast
    Mert a FIA Jean Todt-al az élén egy barom?
  • benőmenő
    2009 óta nagyítóval kellett keresni az autókon a különbségeket.
    Most legalább nem csak a festés alapján lehet megkülönböztetni őket, erre egyen kasztnit akarnak egyesek.
  • Jeffjohnson
    de azzal is, hogy a motorfejlesztést ismét befagyasztják, megint egy féllábú F1-et kapunk. Miért nem az aero fejlesztést fagyasztják be?
  • Pluskast
    Ha csapatként visszatérnek én nekik fogok (ismét) szurkolni :)
  • Pluskast
    Nem szabad egyen autókat csinálni. Az tényleg kinyírná a sportágat. Az F1 egyik szépsége a verdák különbözősége. A rendszer persze nem tökéletes és nem is lesz soha az, de ettől is szép az F1. Még egy Indy sorozatra nincs szükség.
  • Botond #148166
    A motor, a váltó, az elektronika miatt, ami az utcai autókban is van. 3 fedeles orrszárnyat én viszonylag kevés utcai autón láttam, meg a hátsó szárnyak se hasonlítanak, drs se hiszem, hogy túl nagy haszon egy autógyárnak, stb.
  • bardocz
    Soha nem lesz fix kasztni itt. Soha. Hiába álmodoztok, ez a sorozat nem erről szól. Akkor minek lennének jelen autógyártók?
  • Botond #148164
    Kivéve, ha részben vagy egészében áttérnek végre a fix (szabvány, közös fejlesztésű, akármi ilyesmi, ami egyen) kasztnira.
  • Jeffjohnson
    Ez most sem lesz másképpen. Folyamatosan évről évre csökkenni fog a fejleszthető része a motornak, tehát a kasztni megint előtérbe fog kerülni.
  • Botond #148162
    Jók voltak. Egy ideig a legjobb motor is az övék volt. Csak a kasztnival volt szívás, mert már akkor is az döntött. És ezért is szálltak ki, mert minek feccöljenek végtelen plusz kettő eurót egy olyan dologba, amiből aztán semmit nem tudnak átültetni a 320d-be?
  • Jeffjohnson
    Több motorgyártó nagyobb változatosság. Jöhetnek csak legyenek jobbak mint anno voltak.
  • Pluskast
    Én csak örülnék neki és remélem, hogyha vissza jönnek akkor idővel ismét csapatként is szerepelnek majd nem csak motor beszállítóként.
  • Botond #148159
    Adja az ég!
  • Pluskast
    Lehet visszatér a BMW?
  • Master91

• kabel15
    Valahogy éreztem
  • Jacek
    Igen.
  • Master91
    Most te miattad kezdjük a tegnapit?

Törölték és kész.