182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#148193 Engem nem érdekelne,hogy mennyire viszik le az üzemanyagot, csak azt,hogy az ne azt eredményezze,hogy valamivel is sporolni kell.
Legyen az gumi vagy uza vagy motor,de akkor a verseny teljes időtartamán 100%on menjen. Nekem ezt jelentené az F1-t, hogy minden csucsra van járatva.És az a csapat nyerjen akinek a gépe jobban birja ezt a terhelést és a pilótája kihajtja belöle amit lehet. -
#148192 videóban bemutatva a Mercedes zseniális ötlete:
-
#148191 -
#148190 azért meglehetősen vicces,hogy azt a csapatot hurrogják le sokan,aki rendesen elvégezte a feladatát,hiszen eredetileg 95 kilós volt a limit,onnan lett 100 kilóra emelve.
szvsz a ferrari és a renault ahelyett,hogy ugat a sajtóban (éljen a politika!),inkább a saját kínjaival foglalkozzon-de főleg előbbi,aki már majd' 10 éve nem volt képes felmutatni egy életképes autót és csapatmenedzselést.Brawn,Schumacher és a többiek munkája végre meghozta a gyümölcsét,erre emeljük meg a fogyasztási határt,mert a többiek nem végeztek elég jó munkát.hát persze. -
#148189 Akinek megy a szekér, főleg ennyire, annak minden jó és semmi baja :) -
#148188 A Mercedes még kisebb fogyasztást akar: Szerintük a 100 kg-os határ nem túl szigorú, sőt jövőre még lejjebb kellene szorítani, pedig több csapat emelni akarja.
-
#148187 Ferrari -
#148186 Most van kettő ... :) -
#148185 De mindenkinek jobb lenne, ha a költségeket normalizálnák, ez a jövendő csapatoknak is kecsegtető lehet. Kiscsapatok ugyan úgy fontosak mint a nagyok, gondolom senki nem szeretne 15 autót látni a rajtrácson. -
#148184 Kis csapatok mindig is jöttek mentek. Így sem mennek semmire... -
#148183 A kis csapatok így sem tudnak fejleszteni már, csak mégnagyobb lenne a szakadék. -
#148182 Az egész mondandóm lényege igazából az lett volna, hogy ezért cserébe feloldanák ezeket a hülye befagyasztásokat és szabadon lehetne tesztelni, fejleszteni. Nyilván nem én fogom itt az sg-s F1 topic mélyén feltalálni a spanyol viaszt csak ötletelek mi lenne a jó szerintem. -
#148181 ha most bevezetnek egy 250 millió fontos sapkát,azzal megint nem lesznek sehol,mert a kicsik úgysem tudnak annyit költeni. -
#148180 Vagyis lejtőn van. :D -
#148179 Az az év konkrétan a gumimizéria meg az elején 6verseny 6 győztes miatt volt érdekes sok embernek. Attól mert mindenhol van kábel még nem nézi mindenki a BK-t :). Ez szerintem igen rossz megközelítés mert ebből kiindulva minden évben több embernek kellene néznie az F1-et tavaly pedig kevesebben nézték mint azt megelőzően (ha jól emlékszem). -
#148178 Nézőcsúcs? 30 év alatt duplázódott a föld lakossága, mindenhova elért a kábel meg a műholdas tv, és ennek vajon lehet köze a nézőcsúcshoz, vagy izgibb lett a cucc? -
#148177 A fizetési sapka egy sokkal ésszerűbb megoldás mint, ami most van.
A fizetési sapka pont, hogy megoldaná a problémákat mert a most lévő korlátokat (x motor y versenyt kell, hogy kibírjon) el lehetne törölni és a meghatározott plafonig azt tesztelnek és azt fejlesztenek, amit csak akarnak. Mondjuk nézzük meg, hogy egy top csapat átlagban mennyit költött az elmúlt 5 évben és legyen az a max összeg cserébe feloldjuk a hülye korlátozásokat. Nézd csak meg azokat a sportokat, ahol ezt már bevezették.
Lejtőn? Asszem tavaly előtti évben nézőcsúcs volt. Nincs lejtmenetben ez a sportág. Az, hogy a szabályok nekünk tetszenek-e az más kérdés de én hétvégén az elmúlt évek legizgalmasabb versenyét láttam, szóval szerintem ne temessük még ezt a sportot. -
#148176 Ha nem lenne, ugyan úgy kihalna a sorozat, mint anno a DTM/ITC, úgy elszaladtak a költségek. Pedig kurvajó a full carbon Zakspeed Calibra, csak sose versenyeztek vele. -
#148175 2015be mikor majd leszoknak a gumi melegítőkről, az majd meg oldja a gazdasági problémákat a csapatoknál !!4 -
#148174 Mióta ez a költségcsökkentősdi (ennek keretében tesztelési, éviközbeni motor, váltó, és egyéb nem karosszária elem fejlesztési stop) van, azóta van lejtőn a sportág. És akkor most gyorsítsunk a lejtőn? Hát nemtom. -
#148173 A legegyszerűbb lenne egy fizetési sapka bevezetése. Az autógyáraknak is sokkal jobban kalkulálható lenne ez a sport és akkor lehetne mindent fejleszteni a szabályokon belül de megint mi van 2020-ra vagy mikorra megint befagyasztják a motorokat fokozatosan tehát 2éven belül már alig lehet rajtuk fejleszteni valamit. -
#148172 van azért különbség:
-
#148171 Mert a FIA Jean Todt-al az élén egy barom? -
#148170 2009 óta nagyítóval kellett keresni az autókon a különbségeket.
Most legalább nem csak a festés alapján lehet megkülönböztetni őket, erre egyen kasztnit akarnak egyesek. -
#148169 de azzal is, hogy a motorfejlesztést ismét befagyasztják, megint egy féllábú F1-et kapunk. Miért nem az aero fejlesztést fagyasztják be? -
#148168 Ha csapatként visszatérnek én nekik fogok (ismét) szurkolni :) -
#148167 Nem szabad egyen autókat csinálni. Az tényleg kinyírná a sportágat. Az F1 egyik szépsége a verdák különbözősége. A rendszer persze nem tökéletes és nem is lesz soha az, de ettől is szép az F1. Még egy Indy sorozatra nincs szükség. -
#148166 A motor, a váltó, az elektronika miatt, ami az utcai autókban is van. 3 fedeles orrszárnyat én viszonylag kevés utcai autón láttam, meg a hátsó szárnyak se hasonlítanak, drs se hiszem, hogy túl nagy haszon egy autógyárnak, stb. -
#148165 Soha nem lesz fix kasztni itt. Soha. Hiába álmodoztok, ez a sorozat nem erről szól. Akkor minek lennének jelen autógyártók? -
#148164 Kivéve, ha részben vagy egészében áttérnek végre a fix (szabvány, közös fejlesztésű, akármi ilyesmi, ami egyen) kasztnira. -
#148163 Ez most sem lesz másképpen. Folyamatosan évről évre csökkenni fog a fejleszthető része a motornak, tehát a kasztni megint előtérbe fog kerülni. -
#148162 Jók voltak. Egy ideig a legjobb motor is az övék volt. Csak a kasztnival volt szívás, mert már akkor is az döntött. És ezért is szálltak ki, mert minek feccöljenek végtelen plusz kettő eurót egy olyan dologba, amiből aztán semmit nem tudnak átültetni a 320d-be? -
#148161 Több motorgyártó nagyobb változatosság. Jöhetnek csak legyenek jobbak mint anno voltak. -
#148160 Én csak örülnék neki és remélem, hogyha vissza jönnek akkor idővel ismét csapatként is szerepelnek majd nem csak motor beszállítóként. -
#148159 Adja az ég! -
#148158 Lehet visszatér a BMW? -
-
#148156 Valahogy éreztem -
#148155 Igen. -
#148154 Most te miattad kezdjük a tegnapit?
Törölték és kész.