182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#148314 Egyáltalán nem biztos, hogy a Ferrari vezetése mellett valamint ezzel a Ferrari motorral tudott volna kezdeni bármit is. Szóval igazából tökmindegy. -
#148313 "Igen, az az Aldo Costa, akit három évvel ezelőtt félreállítottak, majd meneszttettek a Ferraritól, s aki most a toronymagasan a mezőny fölé emelkedő autó főtervezőjeként állt ott..."
Remek döntés volt, mi? :D -
#148312 Áh nem lesz ebből semmi. Maldonado csak úgy pusztul ki innen ha már nem akarja őt alkalmazni senki.
De hát ki tud ellenállni a hatalmas pénznek? -
#148311 Hát lassan vele szemben is el fogy a türelem, ha a pénze nem is -
#148310 Maldonadonak mondjuk a licencét el kellene venni lassan, anno Yuji Ide-től vették el 2006ban mert nem volt rendes 5 köre a pályán...
De legalább nem tört másokat ! -
#148309 Szernitem minden csapat úgy húz hasznot, ahogy tud, és úgy próbál keresztbe tenni a másiknak is. Ez mindig így volt az F1-ben, ezzel nincs is baj. Azzal viszont igen, ha kettős mérce van és egyik csapatot vagy pilótát kevésbé büntetik, mint másokat.
Most gondolok itt arra, hogy a Mercit tavaly a Pirellis gumiteszt után más kihágásokhoz mérten enyhén büntették. De igaz ez az elmúlt évek RedBulljára is, volt ott is pár kihágás, amit végül megúsztak valahogy, elmismásolták vagy nem is tudta/nem akarta a FIA rendesen vizsgálni.
De az sem normális, hogy Maldonado így megússa már a sorozatos életveszélyes húzásait, amikért Grosjean-t tavaly eltiltották, Maldonadot ugyanúgy el kellett volna tiltani. -
#148308 azért ez elég durva...
"a Mercedes a versenyen nem lassabb, hanem átlagosan 3 tizeddel gyorsabb volt tavalyi önmagához képest..." -
#148307 Én azt hittem te vállaltad -
#148306 idén nem linkelitek őket...
Szahíri Görbe Tükör -
#148305 Igen értelek, de ha úgy nézzük, hogy a pilótát büntetik +10 hellyel, azt a csapat is meg érzi azért.
De én is azt mondom hogy azért át kéne gondolni ezeket. -
#148304 Lehet csapatoknak is kellene ilyen bünti pontrendszer, mint a pilótáknak. Aztán a következő versenyről nem hozhatnak konstuktőri pontot. Vagy, ha nagyon sok összegyűlik, akkor kizárják őket a konstruktőriből. Néha azért gáz, hogy a pilóta kap +5 +10 helyes büntiket csapathibáért. -
#148303 Már elvették a pontjait, mit akarnak még nagyobb büntetést? Zárják ki a következő futamra? Pénzt fizessenek?
Ne legyen ERS a kocsiba ?
Röhej. -
IXEMGabeo #148302 mondjuk a kölcsön kenyér visszajár elvet követik, de ennél nagyobb büntit nem fognak Ricre szabni...max, ha pénzbüntetést kap a csapat ezek után bár kétlem... -
#148301 Nem tudom, de én a a helyükbe kicsit magamba néztem volna azelőtt mielőtt elkezdek mutogatni a másikra hogy őt keményen büntessétek...(zsid..) na sebaj.
Lehet csak én nekem van kedvem hányni ,de ez akkor is pofátlanság :D -
#148300 Gané:) de ezt azért csinálják mert a RB tavaly elment a tárgyalásra és jó nagy büntit szeretett volna.. erre most a Merci trollkodik... -
IXEMGabeo #148299 pff:)?:D ezt hívják politikának...
Merci sem egy szent csapat:) -
#148298 Pffffffffff
Ma lezajlott a @redbullracing tárgyalása a Fellebbviteli Bíróság előtt, Párizsban. Mindenki elmondta az érveit, ítélet holnap várható.
Ez okés, DE EZ --->:
A @MercedesAMGF1 ügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy @danielricciardo kizárásánál szigorúbb büntetést szabjon ki a @redbullracing-re.
Mondják ők??? Akik tavaly megúszták az illegális tesztet ??? -
#148297 Nem unod még Kimi fikázását.. istenem.. -
#148296 Hivatalos race edit még nincs a Bahraini futamról? -
#148295 Hát meglátjuk, lehet bejön, lehet nem és lehet nem is rajta múlik. Viszont valahol írták, hogy lehet csak év végéig marad, amkorra már elérhető lesz valamelyik nagyágyú. -
#148294 Eközben Párizsban: Newey elismerte, hogy @danielricciardo körönként 0,4 mp-t vesztett volna, ha igazodnak a hivatalos átfolyásmérőhöz. -
#148293 Meglátjuk, messze még az év vége ;) -
IXEMGabeo #148292 ezzel a Kiminek biztos nem szöveggel várjunk még:) 3 futamból 2x megpöckölték a rajtnál -
#148291 Vettel? Hááát ha a Red Bull továbbra is ilyen gyengén fog szerepelni (amit kétlek) akkor lehet elmegy Vettel, de szerintem nem hozzájuk. A ferrari jó ha idén megszerzi a negyedik helyet. Az is Alonsonak lesz köszönhető. Kiminek biztos nem. -
#148290 Kár mocskolni őket, az meg montezemolo sara hogy eddig várt. A mostani csapat ennyit tudott hozni ebben a formában. -
#148289 Neki nem autót kell építenie... A főnöknek nem kell érteni a részfeladatokhoz, hanem az egész működését átlátni és a gyenge pontokon előre lépni, ami erőforrás gazdálkodás elsősorban mind anyagi mind emberi. Először azt kell megnéznie hogy mi a gond és hol van a gond, és sürgősen változtatni azon.
-
#148288 -Szponzorszerzés, Vettel leigazolása?
-Domenicali és seggnyalói kirúgása, kerékcsere során csak ránéznek a gumikra, és maguktól cserélődnek azok.
-Bahreinben az már majdnem 4 pont lett volna! :D -
#148287 Mintha valami olasz szappanoperában lennénk... Meglátjuk mi a következő felvonás. -
#148286 Aha. Szóval egyik sem olyan tulajdonság amire egy F1 csapatfőnöknek szüksége van -
#148285 Briatore kereskedelmi igazgató volt, Brawn meg atomfizikus.
Ez az új szintén kereskedelmi igazgató, csak x évvel fiatalabb, mint Briatore.
Specialtiásai:
"Strong passion and understanding of Marketing dynamics but with great focus on ROI and all the aspect of Finance.
Execution, Execution, Execution!
Take out 120% from each member of the team" :D -
precise #148284 Ez a Luca akkora egy sötét barom, hogy az már nekem fáj. Kinevez egy olyan embert akinek eddig köze nem volt az F1-hez. Ott van Briatore vagy Brawn, az egyik csak bevállalta volna. Remélem Alonso év végén lerakja náluk a lantot és tovább áll, mert ezek nem fognak VB-t nyerni míg Luca a főnök. -
#148283 És miért kell egy közgazdász?? Költségmenedzselés lesz a fő szempont vagy mi? Jó alapvetően nem tuhatjuk milyen skilljei vannak, de miért nem lehetett megvárni egy Briatoret vagy Brawnt? Persze lehet még, hogy Mattiacci lesz a következő ilyen figura, de azok után, amit csinál a Ferrari évek óta,, hadd legyünk kicsit szkeptikusak a döntéseiket illetően.. -
#148282 Nem értem mifaszért nem baszták ki Domit?
Kb. januárban már tudták, hogy elküldik, de nem tették. Gondolom mert Boullier a McLarenhez ment. De eddig várni?! Kb. mindent rosszul csináltak, Massa megtartásától a legalapvetőbb kérdésekig.
Mondjuk akkora kontraszt lesz a következő verseny az eddigiekhez képest, hogy majd lehet anyázni Domit. Mert hogy nem a 9-10. helyért fognak versenyezni, az valószínű. :) -
#148281 "Domenicalit az F1-es csapat élén most Marco Mattiacci váltja, aki 2010 januárja óta a Ferrari észak-amerikai, azelőtt pedig az ázsiai divíziójának vezérigazgatója volt. A római születésű közgazdász korábban dolgozott a Jaguarnál is a Maseratinál is, de az autósportban nincs közvetlen tapasztalata.
A Ferrari már a negyedik élcsapat, melynek élén tavaly óta személyi változás történik. Ross Brawn önként távozott a Mercedestől, Eric Boullier pedig a Lotustól átigazolt a McLarenhez, ahonnan Martin Whitmarsht szintén a sorozatos kudarcok miatt távolították el."
Ja igen, megint egy olasz :D
Ennyire ragaszkodnak a Olaszokhoz? -
#148280 Gábor Wéber
22 mins ·
Lemondott Stefano Domenicali - mondjuk ennek már évekkel korábban meg kellett volna történnie.
Nem ő az egyetlen felelős, de mégiscsak ő kormányozta eddig a hajót. -
IXEMGabeo #148279 Ez az év szerintem így is úgyis elúszott a vörösöknek -
IXEMGabeo #148278 Hivatalos: Marco Mattiaci veszi át a Ferrarit...
azt hiszem sosem váltják le Domit:S -
#148277 Véééégre, hihetetlen. Lehet, hogy idén még ez a Mattiaci viszi, aztán visszatér Brawn vagy Briatore ül oda 2015-re, nem? -
#148276 Fogsincs -
#148275 Nem tudom a központban biztos, hogy jobban látják mint mi innen, de Ross Brawn visszatérése lehet jobb döntés lett volna. Ez a Marco Mattiacci ért egyáltalában valamit is az F1-hez? Ok, hogy az amerikai részleg vezetője volt vagy most is az, de más egy terméket értékesíteni és más egy forma 1-es istállót vezetni. Vagy tévedek?