182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez a sok költségcsökkentés oda fog vezetni, hogy előbb utóbb a nagyok ki fognak szállni. (Lehet összeállnak a régi nagyokkal és indítanak egy saját versenyt és az F1-et már a kutya nem fogja nézni). Mindenki az izgalmat keresi, de ott a többi verseny amin vannak izgalmak mégsem nézi senki mert nem ezért nézzük a F1-et. Lehet szép jeleneteket találni a youtube-on meg minden de azért az F1 sose volt az az igazán izgalmas verseny.
Egyébként ezekkel a hülye fejlesztési korlátozásokkal pont a bajnokság elején eldöl ki fogja megnyerni. Mivel a motorhoz nem lehet hozzányulni, esélytelen hogy a mercit bárki is megfogja. Azt sem értem miért nem lehet az autó beállításait piszkálni futam előtt / közben.
-
Ez részben igaz. Azért az autójuk valahogy sosem volt a nagy csapatok közelében. Pénz volt dögivel öntötték is bele rendesen, de a fejlesztések rendre kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy ott legyenek a top csapatok szintjén. -
-
Izgalmas versenyeket akarnak? Telemetria teljes tiltása + rádió nuku.. táblázzanak szépen meg oldja meg a pilóta.. -
Toyota más okok miatt bukott, nem voltak hajlandók elfogadni hogy is kell egy csapatot vezetni az F1-ben.. plusz soha nem igazoltak top pilótát. -
Szerintem Alonsonak már az nagy löketet adna, ha végre dobogós helyezéseket érne el.. 2-3 helyek, néhány futamgyőzelem, izgalmas párharcok, időmérőn normális köridők stb stb.. -
Abszolút nem kizárt, hogy a Honda világbajnok lesz nem is ezt mondom, hanem ugye egy nagy gyári csapatnak is idő kell míg a dobogó legfelső fokán végeznek (vagy nem lásd Toyota). Az első 1-2 évben nem hiszem, hogy bajnokok lesznek. -
Nem féltem a Hondát, jó tuti nem lesz egyből ütőképes, de úgy érzem, hogy valami készül.. főleg, hogy ha tetszik, ha nem a Mercitől tuti szivárogtatnak valamit a Wokingiak .. ez tök egyértelmű! Én a helyében meglépném, ez a Ferrari nem csak technikai, hanem humán szinten az utóbbi időben egy nagy rakás szar, tetszik nem tetszik így van .. még egy egy Mercédesz is aki nem túl idős csapat, kvázi ugye 2010 óta léteznek eredményesebb mint Ők .. :-)))) -
Abszolút így van! A forma 1 nem a szegény ember sportja. -
Abszolút igaz amit írsz. Másik kérdés pedig Alonsoval kapcsolatban, hogy ha jövőre esetleg átmegy a Hondához, lesz e még annyi ideje, hogy világbajnok legyen? Gyári csapat ide vagy oda, az első két évben biztos nem lesznek világbajnokok. Nem tudom van e még annyi ideje Alonsonak. Bár a dologhoz az is hozzátartozik, hogy az is szép tőle, hogy ezzel a verdával ilyen eredményeket képes produkálni. -
Max. megvenné egy nagy autógyártó aki eddig nem volt jelen, mert leszarja ezt az elitkategóriának csúfolt bohóckodást. -
"Közben az egyik redbull a négyszeres világbajnokkal a hazai futamukat adta fel, hogy kíméljék a technikát..."
Mert körhátrányban miét is kellett volna köröznie? nem adta fel, mentek amíg kellett, várták hogy lesz SC, nem lett. -
Nem. Akinek van pénze az tud szélcsatornázni, fejleszteni, ami vagy bejön, vagy nem lsd.: toyota.
A kis csapatok közül, meg 2009 óta egy megszűnt, a másik kettő pedig azóta is csak egymással versenyez, néha egy-egy zsótis pillanatban elcsípve néhány pontot.
Közben az egyik redbull a négyszeres világbajnokkal a hazai futamukat adta fel, hogy kíméljék a technikát... -
IXEMGabeo #149949 igen, remélhetőleg azt nem engedélyezték, hogy mindeközben a gumikat is lecserélhetik:S:S 2011-es monacói futamon volt ez, ott is több izgalom lett volna a meglévő gumikkal -
szerintem ez egy jó ötlet, bejön SC, szépen megállnak célegyenesben, nem fogy feleslegesen a kör és így legalább a pozíciók is keveredhetnek. Mostani rendszerben az elejében újraindítás után nem nagyon van előzés. -
IXEMGabeo #149947 ez nem kicsit gáz:S
állórajttal van még a legkevesebb bajom... -
-
Így igaz, kis csapatokra építik át a Forma 1-et. -
precise #149944 A Forma1 az Forma1 legyen ne homokozó. 3-as vagy 2-ős győzelem között annyi a különbség, hogy nem 2 hanem 3 autó ér a célba fél perccel az összes többi előtt. Viszont a bajnokság szempontjából sokkal izgalmasabb tud lenni. A WTCC azért rossz példa mert rövid távú futam, ha ugyan olyan hosszú lenne mint F1 akkor ott is akkora lenne a kül mint F1-ben. Ha a Red Bull kiszáll vagy a Williams akkor mi van?
Van egy bizonyos szintű igény a globális reklámozásra, amire az F1-nél tökéletesebb nem igen van. Ez az igény eltud tartani pár csapatot. Viszont ezek a reklámozni vágyók nem fognak egy Marussiát támogatni. Őket támogatják a helyi kötődésű cégek, kevés pénzel ami nem elég az F1-hez. Erre nincs szükség. Legyen 5 csapat 3 autóval de azok ne a pénzel szarozzanak, hanem azon gondolkozzanak, hogy lehetnek a leggyorsabbak. A jelenlegi lassúak akik miatt költséget kell csökkenteni, nem azon gondolkoznak, hogy nyerhetnek, hanem hogy hogy ne menjenek csődbe. Takarodjanak a traktor versenyre, az F1-et meg hagyják meg a nagyoknak. -
Teljesen igazad van. -
Szerintem olyan csapatnak, akinek nincs elég pénze a Forma 1-hez, azoknak felesleges belépni, itt vannak a mezőny végén kullogók, mi értelme van a szereplésüknek? Kicsit már rájuk szablyák ezt a sportot sajnos, nem a régi nagy csapatokra. Kíváncsi leszek, ha a Ferrari beváltja a szavát és kilép a Forma 1-ből, akkor körül-belül le is húzhatják a rolót, és meg is fogják érdemelni. -
1ik csapatnak 3 autó, a másiknak kettő? költségcsökkentés? egyenlő küzdelem? na vajon miért hülyeség? WTCC-t nézed amúgy? nagyon jó! Olyat szeretnél? 3as győzelem? -
Tehát dögöljön meg az a csapat akinek nincs naponta milliárdokat termelő biznisze ( Redbull ), nincs autógyára minden országban ( Merci ). Mert hát a Williams így privárt csapatként sosem fog ezek mellett a VBért és a győzelemért küzdeni... egyszerűen kishalak. -
precise #149939 3 autót támogatnám, ha mondjuk 3 merci lenne még egy jó pilótával már meglenne az izgalom, tök mind1 többiek milyen autót építenek. Nem tudom miért nem hozzák be a 3. autót. -
precise #149938 Ez azért vicces. Az F1 arról szól ki tud jobb autót építeni. Akinek nincs pénze menjen márkakupába a csapatával együtt... -
Pont a fejlesztések leállításával távolodnak el a csapatok egymástól, már lassan ott tartunk, hogy egy motorral kell kibírni egy teljes évadot. Hatalmas változtatások kellenének ide, de sürgősen. -
Nem olvastam semmi egetrengető dolgot ami ezt igazolná. Legyenek közelebb egymáshoz, legyenek izgalmas versenyek. Azt hogy hány óra a szélcsatorna nagy ívben le...om.
Állórajt tetszik, végre lesz rá sansz hogy az 1. helyezetett megfogják. -
Azért elég szépen vágtat a Forma 1 a vesztébe, nem sokára össze fog jönni ;) -
sok torrentezés
-
-
precise #149932 miért írtam daemon-nak?
-
precise #149931 Daemon Hill Gokartozik
Érdekesség, hogy ugyanezen a pályán, ezekkel a kartokkal fogunk 13.-án menni, aki esetleg London környéki még befér: http://www.facebook.com/events/522998827805233/
-
G_ArchAngel #149930 Alonso jo pilota, de 33, alapvetoen a kifuto generacio tagja. Regebben 22 korul kezdtek a sracok es 37 korul hagytak abba, most ez elcsuszik ket evvel elorebb. Ha nem nyer 2016-ig, akkor szerintem a LeMans, amit amugyis pletykalnak, valosaga valhat. -
Ez így van de mégis hova menne? Mclarent emlegetik mostanában de nem hinném, hogy előrébb lenne mert nem lehet frissen beszálló motorgyártóként egyből a csúcsra ugrani.
Akkor verné a fejét a falba ha elmenne és a Ferrari meg összehozna egy VB győztes autót Kimivel. Mondjuk azon én is röhögnék (kínomban). -
Ezek nagy igazságok. -
G_ArchAngel #149927 eletveszelyes... (dehulyevagyok) -
G_ArchAngel #149926 Raikkonen eleteben egyszer volt igazan szerencses: 2007-ben, mert bar a McLaren es pilotai magukat es egymast szurtak tokon, de az a Ferrari meg a Schumacher-Brawn-Todt era nyomait tartalmazta.
Nem akarom bantank a rajongokat, de Alonso ezzel az autoval soha nem lesz bajnok. A WIlliams-szel mar eletveszejes lehetne a Mercedesre es Ricciardora. -
Igazság szerint a Ferrarinak azóta nem megy mióta Schumi, illetve a Ross Brawn Jean Todt trió lelépett (bár Schumi utolsó éve a a csapatnál a Ferrari hanyatlásának kezdete volt). Talán egyszer megint lesz igazán jó csapat belőlük, de addig meg itt lesznek ahol most. Kb mint Schumacher elött a 80-as évek végén kilencvenes évek elején. 3. 4. hely konstruktőri összesítésben. -
Zanardi esete a F1el? :D -
Kimi mindig mondta, hogy most 10. vagy 6., leszarja, ő győzni akar. Ez most a Ferrarinál nem realitás, ennek ellenére ugyanazokkal a gyermekbetegségekkel küzd, mint Vettel a Red Bullnál, csak míg az osztrákok a gyengébb Renault motor ellenére IS építettek egy kb. gyors autót, addig a Ferka még erre a legalapvetőbbre sem igazán volt képes, nemhogy értelmes szoftvert készíteni amivel a legtöbbet sajtolhatják ki a motorjukból, ami annyira azért nem lehet gyenge.
Ha tavaly a Lotusban képes volt kihozni mindent az autóból, akkor pár hónap alatt ezt nem felejtette el. Egyszerűen ez egy ilyen szezon. Megnyerni nem fogják, de hogy a végére elérnek oda, ahol 2009ben jutottak, attól nem félek.
Ahogy 2009ben a régi pontrendszerben IS az elején Massa jobb volt Kiminél, úgy a magyar nagydíjtól kezdve azért Kimi hozott négy dobogós helyet egymás után, köztük egy győzelmet. Nyilván az sem volt véletlen, és nyilván ez sem az. A helyzet talán most még rosszabb technika szempontjából, de ebben a rendszerben elég két-három dobogós hely, és Alonsonak betli, máris minden egálba kerül. Mondjuk a bánásmód nem feltétlenül, de hát ez van. Túlélt Kimi ennél rosszabb helyzeteket is.