FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FeikG
<#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>
@Vettel "A Motorsport-Magazin azt kérdezte tõle, hogy mitõl ennyire erõsek a Red Bull-lal, és szerinte mi a titok. „Amikor a többiek hazamennek, és a töküket lógatják a medence mellett, mi még mindig ott vagyunk, dolgozunk az autón, és próbálunk még többet kifacsarni belõle”- jegyezte meg mosolyogva."

Forma1 online közvetítés: http://STARTLAP.DR.HU

22:15 szingapúri nagydíj , felvételrõl

(fél órás tereferét rakta be elé, azért nem 21:45 -tõl)

FeikG
Ez nem így van! nem lehet tesztelni semmit.
Plombált motorokat és váltókat kap a csapat az év elején,amit szám szerint ketté választanak a két versenyzõnek és így mennek gépátvételre.
Semmilyen lehetõségük nincs belenézni,csak beteszik is olyan amilyen.
Természetesen selejtet nem küld a gyár,de mindig lehetnek rejtett hibák,ezért lutri az egész.
Abban viszont igazad van,hogy a korai visszaváltás nincs jó hatással a technikákra,erre is visszavezethetõ,de lehet sima pech is.
Vettel-nek is volt épp elég.

Webber itt kapcsolja be az utánégetõt. 😄 <#nevetes1>

Forma-1 online : STARTLAP.DR.HU

21:45 Forma-1 Szingapúri Nagydíj ( felvételrõl )

(csak várd meg míg magától beadja, és túllép a reklámon)

Jó szórakozást.
Magnum PI
Egy utcai Ferrári-hoz 12 motorblokkból 1 lesz jó (a számok lehet nem pontosak, régen olvastam róla). A többi szar lesz mert függ a motor minõsége az alapanyagtól, meg hogy hogy sikerül az öntés. A Ferrári azt mondja hogy mi csak olyan blokkot rakunk be ami 90 pontot ér el a minõség teszten (most csak mondok számokat). Innentõl van 90-100 pontos blokk. Ez egyik kicsit tovább fogja bírni a másik nem. Megfelel a minõségi tesztnek és ez a lényeg.

Azt nem hidd, hogy itt másképp van. Max csak magasabbak a számok, de mindig lesz különbség a blokkok között. És ugyanez igaz a váltó alkatrészeire is.

Ja. Mondjuk egy Marussiánál esetleg, de egy RedBullnál???

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Magnum PI
Nem selejteset. Minden motornak és alkatrésznek megvan a gyártási minõsége ami felett azt mondják hogy mehet élesbe. Ha nem üti meg a szintet újat gyártanak. Viszont ez a szint nem 100% mert ilyet nem lehet. Mindig vannak apró hibák. Ultrahanggal vizsgálják is. Van, hogy picit jobban sikerül van, hogy nem és innentõl kezdve kaphatja a jobbat Vettel.

LOL

Magnum PI
Szerintem az hogy milyen fordulatszámon váltasz (és ezt mennyire tudod stabilan tartani) nagyon is befolyásolhatja a váltó élettartamát.

Viszont ott a 2. bekezdésem, amiben elismerem, hogy lehet más oka is, de a szerencsében én nem hiszek.

Biztos pl. egy RedBull-nál gyártanak selejtet is, amit a 2. számú versenyzõ kap meg... LOL!

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

a.carkey
Van egy szerkezet, pl. váltó. Két kapcsolóval tudsz fel ill. le váltani. Elromlik. Nehogy már Vettel ujjai lágyabbak, mint Webberé legyen a dolog oka? 😊 vagy bírja valami, vagy nem. Kimire is megmondták, hogy öli az autót és a motort, oszt két éven át folyamatos pontszerzésben volt a feketékkel.

A medve nem játék.

desigo

Magnum PI
Nem biztos. Alonso is sokkal kevesebb hibával küzd mi Massa. Szerintem ebben benne van többek között, hogy hogy bánnak az autóval. Lehet Alonso és Vettel precízebben és kiegyensúlyozottabban vezet és ezt meghálálják az alkatrészek.

Persze ez is lehetséges, hogy az 1. számú pilótának jobb a háttértámogatása. Beállítások, szerelõk, lehet még az alkatrészeket is tesztelik valahogy és jobbat õk kapják. Ki tudja.

a.carkey
De ha ma nem Webber szopja be, hanem Vettel, vagy tavaly Vettelnek nem jön ki a lépés, akkor ma Alonso a sztár.

A medve nem játék.

http://gaborszantai.co.uk/

a.carkey
Biztos Tom Jones lenyúlta a csaj szerelõtõl. 😊

A medve nem játék.

Megrovásban részesitem a FIA-t, mert 20 év után elérték, hogy abbahagyjam ennek a Forma-1-nek szégenytelenül nevezett cirkusznak a követését. Kösz, Todt.

Master91
A Nemzetközi Automobil Szövetség megrovásban részesítette a Lotus csapatát, az istálló egyik tagja ugyanis nem viselt sisakot Romain Grosjean elõre nem tervezett bokszkiállása során.
Master91
Az FIA Fernando Alonsót és Mark Webber is megrovásban részesítette a Szingapúri Nagydíj levezetõ körén történtek miatt. Az ausztrálnak ez volt a harmadik ilyen jellegû figyelmeztetése, így õ automatikusan tíz rajthelyes büntetést kapott a Dél-koreai Nagydíjra.
desigo
Biztosan komoly beszélgetés lesz <#action>
a.carkey
De ha teszem azt Webber helyett Vettel hibásodna meg folyton, gyulladna ki, meg hasonlók, na akkor annyi lenne a tökéletességnek. VISZONT, az, hogy Webber gondokkal küzd az azért azt is elõrevetíti, hogy bár eddig Vettel megúszta, elõbb-utóbb nála is lehet gebasz. Nem egy, hanem akár több is. De most jó szériában van, elégnek kell lennie ennyi elõnynek.

A medve nem játék.

a.carkey
"Olykor a Mclaren, vagy a Williams is komplett másodpercekkel volt gyorsabb az õket követõknél."

Ott totál különbözõ autók voltak, más-más motorokkal, ki turbóval, ki anélkül, kinek 10, kinek 12 hengeres, stb. Ott kijött, ha valakinek bejött egy pálya és azon nagyon jól ment. Viszont a következõben mûszaki hiba miatt kiesett az egyik, utána a másik, vagy törtek zúztak mindketten. De kevesebb verseny volt, kevesebb pont, stb.

Nem lepõdnék meg, ha hamarosan kevesebb pontot adnának, hogy ne legyen ekkora a különbség, vagy csak a legjobb 15 verseny számítana. 😊

A medve nem játék.

Dietrich
mert nem adott borravalót Alonsonak? :p

és az aki idiótábbnál idiótább döntéseket hoz futamok alatt õt mire ítélik?

Jason Bright
Not sure who made the call on Hulkenberg penalty but me thinks you were wrong too!! He had to give room or crash!

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
egy biztos a pályával semmi gond, mint a WTCC esetében Suzukával.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

passatgt
webber +10 köbetkezõ versenyre

Kit--Kat
Én ezt nem cáfoltam.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

pedobear
Az is egy szar meg ez is <#ravasz1>

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Elolvastad? nem én írtam

lac coo
Hát egy Mario Kart jobb autóverseny mint ez manapság ..... <#levele><#levele><#levele>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Azért emlékezz csak, tavaly Valenciában is nagyon szépen ment RG, amíg el nem romlott a generátor. Idén pedig ha jól emlékszem, csak Monaco-ban esett ki ütközés miatt, szóval azért látszik a fejlõdés. Ha jövõre kiemelt (vagy legalábbis egyenrangú) státuszt kap, akkor még komoly versenyzõ lehet belõle.
Master91
Baboy
#5 Baboy | 2013. szeptember 22. 17:40 0 0

Egy autó 3 másodpercet ver a mezõnyre. Safety Car-mizéria nélkül egy nyamvadt izgalom nincs. Minden évben ezer elemrõl nem egyértelmû hogy szabályos-e vagy sem. A pályák fele szar. A nézõk csökkennek. A DRS el van túlozva. A jövõ évi motorok hangja "kicsit" gagyi lesz. Pályán már semmilyen manõver nem engedélyezett, lásd a mai elengedéseket. A Pirelli szánalmas.

De ez mind nem érdekes. Foglalkozzunk azzal hogy a pilóták ne cseréljék sisakjuk festését és hogy ne taxiztassák egymást a futam után. Jól van FIA, csak így tovább.

Van benne igazság.

de azért szabályt szegtek, jár a bünti ...
HTS s3rg1nh00
jó ezt a topikot olvasni,izgalmasabb mint a versenyek.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Kit--Kat
Gro peches volt, de Kimi olyat ment, amire Rogro sosem lenne képes, számos bravúrós, szép elõzést bemutatva (és persze az SC-ne, meg a gumikímélésének kösznöhetõen)hiba nélkül a senki földjérõl fájós háttal dobogóig menetelt. Ezt kár elvitatni, mert ez az a szint amire fel kéne nõnie Gronak.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

V43 1105
Jobban is teszed, és igen emiatt én se értem mért kellene büntetést kapni.. egy szép gesztus és ennyi ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ezt az oldalt egy ideje nem olvasom a színvonal (vagy éppen annak hiánya miatt). Egyébként csak azt akartam mondani, hogy egyetértek azzal, hogy ilyesmi miatt nem kell büntetés.
pedobear
Miket írsz???Alonso?? Wtf??

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

V43 1105
Nehéz volt elolvasni a cikket ? 😊

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ha jól emlékszem, akkor ezt már eljátszották 2011-ben a Nürburgringen, csak fordítva.
mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

V43 1105

Totti5
Ez nem fölény... az a fölény amikor a pontszerzõk kört kapnak a 4-5 helyig bezárlóag. Na az már fölény ilyen volt anno a Ferrari. RB és Vettel ettõl nagyon nagyon messze van. Õk pont annyival jobbak most hogy Vettellel senki nem tud mit kezdeni, mert hibátlan, tökéletes és összeszedett.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tényleg igaz... a Williams az elektronikával gyõzte le Senna Mclarenjét de ez meg már a Forma1 hibája és így csak évrõl évre lesz érdektelenebb sajnos 😞

"Ilyen technika fölény nem létezik. Ez már most nagyobb Schumi dominanciájánál. "

Akkor nézd meg a 80-as, 90-es évek eredményeit. Olykor a Mclaren, vagy a Williams is komplett másodpercekkel volt gyorsabb az õket követõknél. Schumi fölénye már nem volt ekkora, de még az is jóval jelentõsebb volt a mostaninál. Most sokszor tizedek, vagy századok döntenek, mivel igen szoros a mezõny. Vettelnek bizony nehezebb dolga van, mint a régi nagyok némelyikének (persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobb lenne náluk).
Mostanában az emberek között Vettel az és én nem lennék meglepve ha évek múlva kiderülne hogy átejtetették a világot és kiderülne Vettel doppingolt, vagy a Red Bull jól rejtegetett valamit. Ilyen technika fölény nem létezik. Ez már most nagyobb Schumi dominanciájánál.

A pontok nem mindig mutatják meg, hogy egy versenyzõ hogyan teljesít (lásd Schumacher, vagy Hamilton tavalyi évét). De azt én is túlzásnak tartom, hogy RG egyértelmûen jobban teljesítene. Javult, ez tény.
matyi0323
Nem tudom, én mióta eszem tudom Kimi szurkoló vagyok, mikor még az sg fórum hírérõl sem hallottam, már akkor is neki szurkoltam, bármilyen autóban ült, vagy vb volt vagy épp utolsó helyen ért célba..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

a.carkey
Mások szerint: Kimi király, Fernando király, Hamilton király, és a közellenség a Vettel gyerek a köcsög. Szurkolótól függ a dolog. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Nem kapja meg Raikkonen a fejlesztéseket? Meg ugye Kimit nem hátráltatta technikai probléma a Ring óta, mi?

A medve nem játék.

a.carkey
"Grosjean is no komment a Ring óta jobban teljesít, mint Kimi és ez pontokban nem mutatkozik meg..."
Akkor nem teljesít jobban, nem?

"Rosberg megérdemelt volna egy dobogót és nem kicsit voltam mérges amikor már majdnem Hamilton elõzgette, miután végig gyorsabb volt nála a hétvégén..."
Rosberg és a Merci egy kizárást érdemelt volna a tesztje után, nem dobogót. A tesztig max. az anyjuk valagában voltak, ami most van, az a teszt miatt van, egyébként pedig ott lennének, ahol tavaly is voltak Scumacherrel és Rosberg barátunkkal ...

"Alonso és Raikkonen megint szerencsés volt ennyi erõvel Button alatt is kibírhatták volna a gumik:S"

Igen, "qurva szerencsések voltak", hogy mindenkinek volt SC, de õk egyel kevesebbszer álltak ki, és még a gumijaik is kibírták.

A medve nem játék.

Firerock
Kimi is Vettel!

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"