182279
  • Fernandooo #150797
    Barátságos árak voltak a Ringen:

• adam46
    Előbb, vagy utóbb el fogják vinni innen a Forma 1-et, mert kell alsóbögyörősvalangpusztára is Forma 1.
  • mcmoha
    Trafikos kajakosra ne bízz Hungaroringet.
  • Dietrich
    azért milyen aranyosak..már 2x bejelentették, hogy megszületett az egyeszség..vicc.
    ezek is hazudnak reggel, délben meg este. :p
  • Stockbauer33 #150793
  • Alexease
  • G_ArchAngel #150791
    Valahogy tobbsegeben mindig tortenik valami, amiert emlekezetes marad ez a gokart-palya a nagy, modernebb letesitmenyekhez viszonyitva. Lehet ez miatt es a szalvetara szult tervek miatt (illetve a konnyen lehuzhato kormany miatt) is szereti Bernie a 'Ringet.
  • Master91
    azért a kommentek is oda csapnak:

jogász2014-07-27 13:02:04

Ez NEM SPORT
    mert a sport a test javát,egészségét szolgálja.Ez inkább környezetszennyezés és energia-pocsékolás.
    Etikátlan.
  • Master91
    hát erre én se tudok mit mondani

Zolival eggyütt sztem minket is átbasztak ezzel a bejelentéssel :s

"Németh Lászlóné csak szándéknyilatkozatot írt alá a verseny eredetileg 2016-ig szóló szerződésének 2021-ig történő meghosszabbításáról, Seszták Miklós szerint "egy gentleman agreement-beli kézfogás majdnem ér annyit, még ha ebben a rohanó világban talán nem is." Az Origo GPhíreknek azonban Gyulay Zsolt megerősítette, hogy a megállapodás hivatalos formában is megszületett a két aláíró fél, a Hungaroring Sport Zrt. és Ecclestone között."

http://www.gphirek.hu/f1/20140727-a-kormany-kiemelt-szerepet-szan-a-forma-1-nek.html
  • Dietrich
    Én tegnap meglepődtem egy dolgon!
    Digisporton adják a GP2 és GP3 futamokat is ( a GP2 szombati futama lemosta a F1-t minden tekintetben) de az hangzott el, hogy a 2016-2021 közötti évekre szóló szerződés nincs aláírva!!! Ezt ott helyben tartott sajtótáj-on mondták el. Azért nincs aláírva még, mert a magyar állam szeretne lefaragni az árakon amit majd fizetni kellene...Amennyiben ez igaz tavaly Németh Lászlóné mi a szart is jelentette be??? Erről Szujó mélyen hallgatott egész hétvégén csak annyit nyomott ki magából pénteken a paddockban, hogy 16-21 között lesz F1 a ringen.
  • Fernandooo #150787
    Akárhogy nézem, ez erős visszaesés, és szerintem ebben a pálya minősége is benne van vastagon. Nekem sincs kedvem tízezreket kiadni balkáni körülményekért cserébe.
  • HTS s3rg1nh00
    sokkal frissebb gumin volt Rosberg,de a gumiban +10 kör szinte semmit sem számít,ha ugyanolyan autót próbál megelőzni...
  • pedobear
    Hungaroring: 169 ezer néző
  • Ferenc4
    csapat informált arról, hogy el fog engedni, De miért engedte volna el.Rosberg gyorsabb volt?
    Ezt a csapat utasitást utálom,ha az utolsó 2-3 verseny volna hátra és a csapat társnak már nincs semmi esélye akkor egyet értek engeggye el... de most a közepén járunk, ha jól tudom.
  • Master91
    Volt egy baromi jó futam ITTHON és ti meg flamelitek teli a fórumot olyan hülyeségekkel hogy letépném az arcom kb.

Sz.á.n.a.l.o.m
  • HTS s3rg1nh00
    Rosberg,a diplomata:
    „Nem akartam csapatutasítást, a csapat informált arról, hogy el fog engedni. De nem így történt. Nem tudom, mi történt ekkor. Még meg kell beszélnünk” – idézte az Autosport a németet. Rosberg szerint mindez amúgy is a csapat dolga. „Magunk közt fogjuk megbeszélni ezt, nem lenne értelme, ha most erről kezdenék beszélni. Nem szeretnék elméletekről nyilatkozni. Jobb csapaton belül tisztázni a kérdést. Természetesen leülünk majd a gárdával, Lewis is ott lesz, és mindent átbeszélünk, hogy lássuk, mit tanulhatunk a mai napból, mint mindig.”

Rosberg egyébként a futam utolsó körében így is majdnem meg tudta előzni Hamiltont, aki viszont a kettes kanyar kijáratánál kiszorította őt a pályáról. A német elárulta, önmagára volt mérges, hogy nem tudott élni egyetlen lehetőségével. „Utolértem őket (Hamiltont és Alonsót), de sajnos ez nem volt elég. Jelenleg ez bosszant leginkább – az utolsó kör. Ott volt az esély, és képtelen voltam megragadni. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült. Nagy kár érte. Természetesen még így is van pozitívum a versenyben, de jelen pillanatban én nem ezeket látom magam előtt, hanem az utolsó kört…” – fogalmazott Rosberg.
  • BooMiller
    Hozhatnak bármilyen szabályt, nagy dolog nem fog történni mert nem 1985-öt irunk.. nem a költség elszabaditása meg korlátlan teszt kellene, hanem a telemetria tiltása meg rádió off.
    Kintről irányitják a versenyt ennyi, ha lassabb vagy megmondják hol és mit csinálj ezért nem lesz már olyan mint régen.
  • BooMiller
    Kimi nyomorát te fűzted bele:)) Én csak azt mondtam hogy van egy másik pilóta akit aláznak..
  • BooMiller

Ezt az ultimate érvet mindig elsütik a hozzád hasonlók:))) De innentől a te véleményed kit érdekel vagy bárki másé?
    Egyébként cáfold? Hogy is állnak? Melyik mennyi futamot nyert idén?:))) Soroljam még:)
  • b-type
    Na mert aztán egyébként teli van izgalommal az F1 mi? :)
    Én spec. évek óta azt olvasom ebben a topikban, hogy ki milyen jókat aludt az F1 alatt, és érdemes-e letöltenie...
    Nézettség meg olyan mint egy báb, nyilván nem emelkedhet az egekbe meredeken és folyamatosan.
    Idén kevesebben voltak mint tavaly, na bumm.
    Az embernek olyan érzése van, hogy ez már megint valami üzleti zsonglörködés, válságstábokat hívunk össze, hanzatos címeket eregetünk arról hogy meg kell menteni az F1-t.
    Lehet hogy van köze az alvó 'rajongókhoz', de én kétlem...pont leszrják hogy mennyien mennek ki, milyen sokat számít a kint lévő néző amikor a futam kezdési időpontokat a tévénézettséghez igazítják..csórikáim kint áznak fáznak néha anélkül hogy egy autót látnának. Mennyire számít amikor üres lelátok elé viszik a mezőnyt, mert jó pénzt kapnak érte?
    ...
    Lehet hogy most összecseng néhány rajongó kialakult véleményével ez a nagy 'bajban az F1' , de sztem (!)ez csutka semmit nem jelent.
    Valahova valamit átjátszanak 'olcsóért'
  • a.carkey
    "Ha nincsenek szabályok és nem szorítják a dolgokat szabályok közé akkor már halott lenne az F1."

És ez most jó? Kb, mint Görögországnak az IMF hitel ... :D
  • a.carkey
    Na jó, de honnan! ? :D
  • lac coo
    Lassú autóval nem igen futkoshatnak a boxba 10 körönként....
  • allock #150774
    Istenem de szép lett volna, ha Alonsonak teljesen elfogynak a gumijai, olyat röhögtem volna a Ferkán mint soha. Jó párszor eljátszották már ezt vele előző években is, hogy utolsó pár körben több pozíciót is elveszít a túlhasznált gumi miatt. Most már be kell látnom, a taktika istenei a Ferrarinál vannak.

Nyerhette is volna, de hát rossz volt a taktika a csapat, (meg a versenyző?) részéről.
  • Totti5
    Most is a fejlesztésről szól, de nem lehet korlátlanul, mert az megöli a versenyt. Vannak szabályok amik közt kell kitalálni a tutit, amit idén a Mercedes meg is tett pl, előző években a RB tette.
  • Totti5
    Kimi nyomorát nem kell Vettelre vetíteni. Neki sem megy úgy mint szeretné, és ma is hibázott és nem is jöttek ki a dolgok, pedig jó helyen volt. Ric-nek minden összejött, ennek kell örülni, Vettelnek pedig jövőre visszavágni. Kiminek meg ez a 6. hely is már öröm, ami szomorú, főkép h Alonso a győzelemért ment.
  • adam46
    1, Idén még ez volt az első igazán izgalmas futom, a többi csak: ZzzzzzzZzzzZzZzzzzz
    2, A forma 1 mindig is a fejlesztésekről szól, egyúttal akkor jöjjenek az egyen karosszériák és motorok.
  • Totti5
    Ehhez képest idén igen jó versenyek vannak. Ha nem lenne ez a Mercedes fölény motor téren, akkor pazar év lenne, de így sem lehet ok panaszra, jó kis futamok vannak. Az autókat nehezebb vezetni mint eddig, több is a hiba, több a test test elleni küzdelem, persze nem az 1. helyért, de ami a mezőnyben megy az álltalába szép.

Felejtsük már a v10 és a v12őt. A világ és a sport sem erre halad. Minden széria 1-1ig kivétel nélkül a kisebb motorok felé vette az irányít, mert ezt kívánja a piac. Ami nem jelenti azt hogy bármivel is gyengébbek lennének. A hang meg egy dolog, ezen lehet dolgozni, persze nem idén, és nem is olyan idétlen megoldással amivel a Merci próbálkozott teljesen feleslegesen mert nem volt jobb dolguk. Jövőre lehet finomítani a szabályokon, mind az orr kialakítás mind a kipufogó. Nem lesz nagyobb motor. A következő sok év a V6-ról fog szólni, ezt el kell fogadni, mert nem lesz máskép.

Ha nincsenek szabályok és nem szorítják a dolgokat szabályok közé akkor már halott lenne az F1. 2008 után pont azért kellett meghozni radukális szabályokat mert az egész a vesztébe halad az eszetlen az autóversenyzést háttérbe szorító fejlesztéseivel.
  • FeikG
    Hogy te mit hámozol ki a krumpliból,az nem sokat számít.
    Hogy mennyire képbe vagy,azt pedig ez a szaftos hsz-od mélyen tükrözi...
  • adam46
    Igen, régen is megvoltak a látványelemek és nem kellett értük tenni semmit, csak versenyezni. Mostanra már annyira elhúzták a Forma 1-et a rossz irányba, hogy innen már nagyon kevés az esély a visszatérésre. Kivételesen, volt egy jó futam, de ez is inkább az esőnek köszönhető, ha végig tűzött volna a nap akkor sima Rosberg siker lett volna.

Amúgy meg mindig Massát fikázzák sokan, hogy mindig sír. Könyörgöm Rosberg, Hamilton, Alonso és Vettel sem gyenge azért benne. Ma éppen Rosberg tartott kiselőadást, mert nem tudta megelőzni Hamiltont. Mégis mire számított, hogy majd Hamilton elengedi csak úgy? Ó, igen Rosberg pajtás, menj csak el mellettem, akkor még talán több pozícióval is előttem végezhetsz.
  • BooMiller
    Én pl fordítva nézem a RB adott vettelnek 4 VB címet:) Kimi-t fikázzák hogy mennyire kikap Alonsotól... ebben az évben nagyon kikap egy 4x VB szerintem kicsit égőbb..
  • Fernandooo #150766
  • lac coo
    Nem csak Flaviot kertek fel, ez igy kacsa.....
    Sok mindnet nem lehet itt tenni, amit mindenki uldoz, a latvanyelemek, azok nelkul mi lenne ???
    Az a baj, hogy az f1 kinotte magat, olyan draga es olyan urtechnika, hogy ha valaki belenyul esely nincs tartani a tempot, millios fejlesztesekkel is csak hajszalnyit kepesek javul.i stb....
    Az a veszte ami miatt f1: a penz.
    Egy megoldast lafok, pengeelre szoritani az eltereseket az autok kozott, de ez meg ugye mar nem f1, nagy csapatom rogton ki is lepnenek....
  • adam46
    Nem értem miért kell baszogatni, felvázolta a problémáját, amivel ti nem értetteket egyet. Ezért már le van hülyézve, mindenféle ellenérv nélkül. Amúgy nagyon is jókat mondd.

Jelenleg hol tart a Forma 1?
    - Ahogy a nézőszámok csökkenése is nagyon jól mutatja, csak a gödör mélye felé tart elég erősen.
    - Érdekes módon a rajt előtti felvezető műsorban megkérdeztek pár embert, ott is egy gyerek egyből felhozta, hogy kijöttek, bár már nem olyan hangos a mai Forma 1 sajnos.
    - Az emberek nem pénz spórolást akarnak kint látni, nem béna szabályokkal, hanem bivaly benzin zabáló motorokkal való izgalmas, idióta szabályoktól mentes futamokat.
    - Bevezették a v6os motort és most jönnek rá, hogy nagyon halk, ezért próbálják hangosabbá tenni, mindenféle sufni tuninggal. Trombita kipufogó meg miegymás.
    - Hogy akarják látványosabbá tenni? Szereljünk a padló lemez alá szikrákat vető fém elemeket, ez az!
    - Hogyan akarják szorosabbá tenni? Plusz súly a győzteseknek. Igen!
    - Kit kérnek fel tanácsadónak? Flavio Briatore, igen azt az embert, akit már egyszer eltiltottak a Forma 1-től, a kis gusztustalan csalása miatt.

Látszik, hogy jól elbaszták az egészet, most meg próbálják menteni a menthetőt, mindenféle látványt segítő elemmel, már lassan írnak köré egy sztorit is.
  • b-type
    ha elengedi nem áll dobogóra, ellenben Rosberg igen.
    Nem igen lehet magyarázni hogy miért kérték arra Hamlton-t hogy engedje el Rosberg-t.
    Egy egyre fáradó lágy gumin, kissé arrogáns kérés volt Rosberg részéről...a gyártók versenyéhez ehhez semmi szükség, az egyéniben viszont gyakorlatilag arra kérték az egyik versenyzőjüket hogy adja fel a törekvéseit a VB címre.
  • lac coo
    :DDD
  • Gordon Blue
    Akárki akármit mond ez egy ritka gagyi futam volt, Rosberg 4., Vettel 7., úgy hogy mindketten győznek ha nincs a csalás.
    Nem véletlen, Vettelt a red bull intézte el az által hogy a falnak csapatta azt a kis köcsög ericson gyereket (nem véletlen caterham beszállitoja a renault=red bull) hogy jól reagálhassanak ezzel kedveztek ricsárdonak aki persze egyből első let,...milyen véletlen...
    holott vettel volt elöl neki kellett vna kedvezni.
    A mercinél meg egyértelműen hamiltonnak ekdveznek a köcsög patkányképü lauda miatt.
    Német szempontból ez a futam egy nagy 0 volt, olyan ideges voltam végig majdnem hozzábasztam a távkapcsolót a tv-hez.
    hát tuti nem ez az év versenye...
    red bul lszégyen csapatt nem tisztelik Vettelt aki 4 cyímet hozott nekik, csak azt nem értem a mercinél miét sztárolják folyton ezt a fekete gyereket... na mind1 itt abba is hagyom a nézést mert ez nem sport ami itt megy ez már meg van rendezve előre.

Nem véletlenül ment a falnak Hülkemberg se a mercedes motorral, ha ezek nincsenek Hamilton elsö 10-be se fért volna be....
    az egész meg volt rendelve, rendezve mindegy hogy mondjuk a merci részéről hogy bebisztosítsák hamiltont.
    És ebbe bernie eccleston keze is benne volt elszólta magát futam előtt hogy meg van rendelve z eső (azaz hamilton győzelme) meg vettel manipulációval való helycseréje riccaldoval.
    ugyanis ha minden jól megy akkor Rosber-Vettel nyer.
  • G_ArchAngel #150760
    Korokon keresztul volt 0.5-1 kozott, a masodik nyavogas utan vett vissza
  • lac coo
    Utolsó körben odaért, de ugye előbb is mellé kellett volna érnie a más taktika miatt, csak hát befuccsolt a sok SC miatt. De ez nem utasítás, ilyet tök idegen pilótánál is mondanak, hogy engedd el , mert más taktika, ujabb gumi, nem vele vagyunk versenyben, ez nem csapatutasítás ...
  • G_ArchAngel #150758
    Rosberg baja az volt, hogy amint 1 sec-en belul volt, feleslegesen gyilkolta a kocsit a Hamilton mogotti terben. Minden micromillimeter gumira szuksege lett volna. Hamilton ezt tudta, ezert is mondta, hogy jojjon kozel, akkor elengedi, de Rosberg, ha kozelmegy, akkor lehet keves lett volna a kocsija Fernandora. A falon ezt lattak, nem hulyek ulnek ott, mint a Ferrarinal, ezert is kertek Hamiltont, hogy engedje el Rosberget. A nemet valoszinuleg meg tudta volna friss gumikon elozni a spanyolt, utana amugyis ki kellett volna mennie a boxba. Hamilton meg visszakapta volna a helyet es ujra probalkozhatott volna. Alapvetoen elvette a csapatatol a 2-3 helyen vegzes eselyet. De Skyon is emlitettek a kommentatorok, hogy nagyon minden Lewis korul forog a Mercedesnel, ha nem lettek volna a hibak, Rosberg sehol nem lenne, annyira leszarjak.