182096
  • BooMiller
    Egyet ertek! De a masik ketto postal is.
  • b-type
    Nem értek egyet, a szabad verseny az szabad verseny és pont.
    ...mint pl. a MotoGp-ben Rossi és Lorenzo között, a híres fal amit a két versenyző közé húztak a csapat garázsában..
    Na AZ szabad verseny.
    Ez egy kirakat, a telemetria megmutatása egyáltalán nem jó ötlet, talán még az első pár futamon, ahol az autó fejlesztési szintje kidomborodjon, később már semmi szükség rá hogy a másik lássa hogy használom az autót a pályán.
  • a.carkey
    Riccy Bobby tökéletesen debütál egy olyan autóban amelyik végre nem a mezőny legjobbja, sőt - bár Vettelt kb. minden balszerencse is sújtja -, még 4x (nem 1xes!, 4xes!) világbajnok csapattársát, aki azért még nem 44 éves és éppen levezet visszatérése után IS veri, bár Vettel kezd magára találni, de ez sem az ő éve, ahogy Kimié sem.
  • Jeffjohnson
    Örüljünk neki, hogy szabadon versenyezhetnek. Ha most ez nem lenne, akkor már eldőlt volna a VB! Az jobb lenne?

Hamilton nyilatkozta, hogy neki nem gond, hogy látja Rosberg a telemetriáját és szeretné is ha így maradna és Rosberg erős ellenfél lenne. Egyébként szerintem ez is érdekes mert mit sem érsz a telemetriával ha a te vezetési stílusod teljesen más és más beállítások, azok amik neked fekszenek. F1 nagyban függ az alkalmazkodóképességtől is.
  • Jeffjohnson
    Én is így vagyok vele, hogy olyan sótlan Rosberg :). Ettől még a képességeit elismerem mert ezeket nem egyedül egy űrautóba bizonyítja, hanem egy nehéz ellenfél ellen.
  • b-type
    Nekem a legjobban az jönne be, ha a duplapontos futamnak köszönhetően Ricciardo lenne a bajnok.
    Rosberg és Hamilton versenyét tönkrevágta a Mercedes ezzel a szabadversennyel, ahol mindkét versenyző telemetriája szabadon hozzáférhető, ahol a két versenyző taktikailag nem versenyezhet mert egy ember intézi mindkét versenyző taktikáját,...ahol nincsenek beleszólások, de még is vannak...ráadásul sz@rul, mint a HunRing-s eset, ahol valamelyik agyatlan gyakorlatilag arra kérte az egyik versenyzőt, hogy hagyja a másikat előrébb végezni.
    ...Majd később kénytelenek voltak elismerni, hogy Hamilton jól tette hogy nem fogadott szót....micsoda m@rhaság és malör?
    A mezőny fölött magasan áll az autójuk, és 4 másodperces kerékcserék.

Ehhez képest Ricciardo teljesítménye nagyon kerek egész, és sallangmentes.
  • BooMiller
    Ezert irtam en is azt hogy kinek mi jon be:) Nekem a zsigeri, osztony lenyek jonnek be. Ez van, Rosbi inkabb olyan semilyen nekem ennyi....
  • Jeffjohnson
    Nem akarok Rosberg mellett érvelni de mitől lesz valaki klasszis pilóta? Szerintem a sebességével nincs gond. Nem látok be a kulisszák mögé ezért csak az alapján tudok valakit megítélni, ami a tv-n és a sajtón keresztül jön. Ez alapján nekem az a véleményem alakult ki róla, hogy ami tehetségben hiányzik (itt szerintem max 0.1-0.2 sec körüli dolgokról beszélünk) azt ő hatalmas munkamorállal pótolja. Elemzéssel, felkészüléssel, stb... és kihasznál minden adódó alkalmat. Ami még nekem meglepő benne, hogy a feszültséget is rendkívül jól kezeli. Hamilton próbál minél nagyobb tehert rakni rá üzengeti neki de nem nagyon van eredménye mert Rosberg nem nagyon akar teher alatt sem megtörni. Bár az látszott, hogy nem esett neki jól a füttykoncert.

Ő pont beleillik ebbe a csapatba, ha valaki innen távozni fog az Hamilton lesz. Mindenesetre nekem ez egy élvezetes párharc, ami nem is tudom mikor volt utoljára. Akkor lenne csak jobb ha Hamilton pech szériája véget érne és láthatnánk izgalmas csatákat az első helyért. Személy szerint én nem örülnék ha lenne nevető harmadik, küzdjenek csak és maradjanak ugyanilyen feltételekkel még sokáig egy csapatban mert ez az, ami jót tesz az F1-nek, hogy van harc egyenlő feltételekkel a vb-ért.
  • BooMiller
    Jeff senki nem errol beszel, F1-ben meg a fizetosek is tehetsegesek(meg megsokan akik oda sem fernek) hanem hogy ebben a mezonyben ki a klasszis, nekem Rosberg nem sokaknak viszont igen es ez nem baj en pl elfogadom de vannak makakok akiknek csak az szamit amit ok szajkoznak:))
  • BooMiller
    Probald ertelmezni azt a mondatot hogy a VB utan:)))))))) Remelem nem nehez...
  • Totti5
    Miért is?
  • Jeffjohnson
    Szerintem, szerencsével max. lottót lehet nyerni vagy utasként túlélni egy balesetet. VB nyeréshez azt gondolom már annál sokkal több kell.
    Ha Rosberg VB-t nyer az nem a véletlen műve mert ő egy jó pilóta. Schumi ellen is elég jól ment. Most sem játszik alárendelt szerepet. Mindössze a marketingje "rossz" a Monacoi eset miatt. Tehetségtelen pilóta nincs a top csapatoknál! Senki sem véletlenül került oda. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok Rosberg rajongó ha már választani kell akkor inkább Hamilton.

Ricciardo nem lesz vb vagy ha igen akkor a Mercinél fejek fognak hullani. Ha lőtávon belül ér az ausztrál egyből lesz csapatutasítás ezt a VB-t szerintem tutira behúzza valamelyik Merci pilóta. Jelenleg Rosbergnek áll a zászló.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2014.08.25. 15:05:51
  • a.carkey
    Az bizti, hogy ha nyerne, nem kicsit értékelődne át a RB, N, R, és az elmúlt 4 VB cím.
  • Totti5
    Vilit a pályafutásáról.

1997 Formula One World Champion
    1995 PPG Indy Car World Series Champion
    1995 Indianapolis 500 Winner

Nem nehéz:)

( kár hogy Le Mans-ban csak 2. lett LMP1es Peugeot-val... )
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.08.25. 14:34:33
  • BooMiller
    Ugy ugy, meg ilyenkor felmerul bennem ahogy Villeneuve-ot mirol iteljem meg? Az hogy urhajoban VB lett egybol vagy ami utanna muvelt....
  • Botond #151122
    Szerencséből senki nem lesz világbajnok meg Roseberg neve egy mondatban az mekkora lol már. :D Nem emlékszel az öreg Rosberg, a Keke mivel foglalkozott korábban? :D Óriási!
  • BooMiller
    Aham a felsoroltak mind 4 egymas utan? Vegig a mezony elott autozva?? Hmm ja megsem asit......
  • contraste
    Ricciardo szimpatikus, megerdemelne, es jol is kezeli a helyzetét.
  • Totti5
    :))) de minegyik aki nyert kivételes pilóta, nem véletlen volt. Hatalmas pillanataik voltak a pályafutások során 1-1 éven keresztül, amikor úgy vezettek mint a mezőny többi 20-21 pilótótája nem. Kár ezt boncolgatni, szerencséből nem lesz VB senki. Rosberg tehetségét már évekkel ezelőtt lehetett látni, és tartja a ritmust Hamiltonnal, sőt jobb is tud lenni, adott versenyen. Igazából amit az autó tud mind a ketten kihozzák, ebben nem sok eltérést látok köztük, de nyilván mint Hamilton szurkoló benne látok többet. Nincs másodhegedűs, mint ami volt Massa, Webber, Fisco stb...
  • G_ArchAngel #151119
    Alonso nyert, mert a McLaren szar volt, Raikkonen nyert mert a ket McLaren egymastol vett el pontokat, Hamilton nyert, mert Glock nem tudott esoben autozni, Button nyert, mert dupla diffuzor, Vettel nyert, mert Newey... stb...stb..

Ásít...
  • Magnum PI
    Nem kellett volna Rosbergnek Monacoban trükköznie és akkor most nem lenne ebből ekkora ügy. Mind a ketten keménykedtek és így jártak, ennyi lenne. Sajnos Monaco óta mindenki máskép tekint Rosbergre és ezen az eseten látszik legjobban. Ha megnyeri a VB-t jobban fogják utálni mint Vettelt. Úgy látszik ez most ilyen időszak. A VB győzteseket nem szeretik :D.
  • BooMiller
    Kivetelesen egyt ertunk:))) Nagy show lenne.
  • Totti5
    Ugyan olyan meggyőző mint Hamillton volt első évében. Mindenkép nagy dolog lenne!
  • b-type
    Hamilton drukkerként mondom, hogy örülnék Ricciardo, esetleges VB címének.
  • Master91
    Na ha Ricc behúzza a vb-t, az hatalmas lenne :D
    utolsó futam 50 pontos, még győz addig 1-2őt főleg ha Rosberg 0-zik mondjuk mellé.

Tetszene :D
  • a.carkey
    Sose engedett. :)
  • a.carkey
    Figyeld meg. A maradékon Hamilton behozza Rosberget, pár ponttal megelőzi, és az utolsón meg kiteszi au első adandó alkalommal a kis Rosberget a picsába, mint tette az Senna Prosttal Japánban, és akkor le is zárhatunk egy fejezetet. (Max. RiccY meg behúzza a vébét nevető harmadikként. :D)
  • b-type
    Itt speciel azért kellett volna engedni mert nem volt helyzetben, azaz ez nem mérlegelés kérdése.

Azért tartotta bent az autót, talán erre utalhatott ez az egész 'nem adom fel a szitut' dolog, hogy legközelebb Hamilton tudja, hogy ő, Rosberg benntartja az autója orrát egy ilyen vesztes helyzetben is, és Hamilton ha nem akar megrizikózni egy kiesést, akkor ilyenkor is hagyjon helyet.
    ...és mivel így alakult ahogy, keménykedhet Rosberg, mert egyértelműen Hamilton-nak kellenek a befejezett futamok, megint nagy hátrányba került.
  • BooMiller
    Szeretem a Finn pilotakat, most orulok hogy a nemet nemzetiseget valasztotta ott ennekb a stilusu versenyzesnek hagyomanya van..... Full kozepszer a csavo kiseggelte az urhajot es meg az sem eleg hogy ez az urhajo allandoan megall Hami alatt meg, nagyon remelem nem nyeri meg...
  • Shiwo
    hibázni hibázott, tény, direkt nem engedett, az is tény.. de gyanítom, hogy jó pár olyan pilóta volt már az F1 történelmében, aki a bajnoki címért menő kiélezett küzdelemben hasonlóan nem engedett volna.. beleértve a legnagyobb neveket és jó pár bajnoki címmel rendelkező élő vagy már nem élő pilótát.. sőt, fordított helyzetben Hami valszeg ugyan ezt teszi, vagy ha nem, és lemegy a fűre, akkor meg azon picsogna 3 hétig..
  • Totti5
    Szóval mégiscsak direkt:) belement olyan helyzetbe aminek nem volt értelme igazán. Nyilván itt a direkt nem szándékos dolgot jelent, mert Rosberg is kieshetett volna, de Hamilton 0áztt emiatt. Rosberg elrontotta a rajtot ezt biztos frusztrálta és 3. kanyarban bepróbálkozott feleslegesen. Versenybaleset volt nyilván, és ez nem mérhető ahhoz hogy kiteszik egymást a kanyarokban rátartással, mert akkor nem ütköztek, az szép csata volt. Most ütköztek, s nem is volt csata, még csak előzési pozíció sem. Aki hátul jön annak kell figyelni ilyenkor. Nagy a hátránya Hamiltonnak és lehet ezen úszott el a VB, mert ha Rosberg nem 0ázik vagy Hamilton nem végez előtte folyamatosan akkor ezt neház lesz ledolgozni, mert Rosberg gyors konstans és eddig szerencsésebben jön ki a helyzetekből.
  • Shiwo
    én sem hiszem, hogy "majd jól defektet kap" dolgokon gondolkodott volna..

kb. annyi járhatott a fejében, hogy "Hami már megint keménykedik, b.... meg, nem fogom hagyni, hogy kitegyen a fűre, miért mindig csak én engedjek"
  • b-type
    85%-ban: max mindketten kiesünk, hozni nem fog rajtam.
    10%-ban: neki defekt, ami Spa elején annyi hogy ott a vége SC nélkül. Nekem első szárny csere.
    5%-ban: lehet hogy begyávul és elenged ha az első szárnyam már a hátsó kerekénél van...

Ahogy Toto mondta:
    "...Csak annyira volt szándékos, hogy számításba vette, Lewis vagy nyitva hagyja az ajtót, vagy ütközés lesz belőle”

El kellett volna vegye, a szitu elment, sansza nem volt, kivéve ha Hamilton nem versenyez.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.25. 08:57:18
  • G_ArchAngel #151104
    0.085-nel, Rosberg mar a szegely mellett van, Hamilton melllett a jobb oldalon nagyjabol 3m. Ergo hely volt szamara, de Hamilton volt elorebb, igy az idealis iv - balra huzodas - ot illette meg. Rosberg semmit nem csinalt, csak maradt a bal szelen, alapvetoen Hamilton ment neki Rosbernek, akinek a szabalyok ertelmeben nem szabadott volna ekkor mar Hamilton mellett lennie. 85%-ban Rosberg optimista makacssaga, 15% pedig Hamilton figyelmetlensege.
  • Stockbauer33 #151103
    Nézd meg még egyszer az esetet és mond meg hova hagyott vna helyet Hamilton?

• precise
  • HTS s3rg1nh00
    itt már teljesen egyetértek.

ami viszont nincs meg nekem,hogy Hamilton mi a fenéért vágta le teljesen a bal kanyart,persze övé volt az ív,de nyilatkozta hogy "nem tudta merre van Rosberg",akkor egy fél méter helyet simán hagyhatott volna a rázókőnél,láttuk később Alonso támadásainál is sehogy sem ment a dolog,nem hal bele viszont maradt volna elöl és nem kockáztat semmit...az meg hogy egy kiragadott félmondat alapján bemocskolja a csapattársat,totál ovis viselkedés...Rosberg 1000x szimpatikusabb a németes "nem láttam a lassítást,addig nem mondok semmit" mentalitással.a média persze jól felfújja,de jó viszonyuk már sosem lesz.
  • b-type
    áruld el légyszíves hogy kell ripacs módon versenyezni?
    ...
    Nem söröztünk, ellenben nem is viselkedem úgy mint ha igen.
    Ahogy írtam, van még dolgod.
  • BooMiller
    Hogy??? :DDDDD
  • Szabi #151098
    lehetőleg ne személyeskedjünk..