182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#151179 Egyszerűen ezzel a Ferkával nem lehet úgy feljönni hátulról, mint lehetett a Lotusban. De tök mindegy. Ha jól megy, elqurja a csapat, vagy kicsinálják hátulról. Most itt nem tették vele, így célbaért viszonylag jó helyen. Egyébként ha 10 körrel a vége előtt kikapják, akkor is 4., de akár harmadik hely is meg lehetett volna, de nincs az a csapat, aki kihozza amikor számára az év legjobb pozíciójában halad. -
#151178 Ez írtam még a verseny előtt én is. Akár több is lehetett volna belőle, de nem lett. Sebaj, majd később. -
#151177 Ugye vágod, hogy az első versenyen ahol nem esett az időmérőn, ott megelőzte? Na utána is remélem emlékszel, hogy milyen időmérőkön, majd ha bent is volt a legjobb tízben akkor milyen versenyeken volt túl? Na ha ez mind megvan, akkor kár károgni, különösen amikor egy 4xes világbajnok is szenved. -
#151176 Te inkább ne Kimizzél! :D -
paj01 #151175 a csapattársnak is lehet gyenge versenye... A "nem érzem az autót" valóban ködösítésnek hathat de szerintem lehet alapja. Nem tudja a saját ízlésére beállíttatni az autót annak bizonyos sajátosságai miatt, ezt már elmondták. Ez meg azért alapvető dolog lenne. De nem is számít ez most, .szerencsére nem múlik ezen semmi. Majd talán jövőre kapunk egy normális Alo Rai showt. Addig meg az árja meg a néger gyerek csinálja a fesztivált:D -
G_ArchAngel #151174 olvasnivalo -
precise #151173 Ok, tény, hogy az autó fos, de a csapattárshoz kell viszonyítani. Ha valaki két versenyen tudja hozni a csapattárs szintjét, akkor utána nem (ha nincs műszaki, sötét csapattaktika gondja) mondhatja, hogy nem érzi az autót meg nem ráépítették, mert kifogás szaga van a dolognak. Főleg úgy nem, hogy a ferrarinak minden adata megvolt kimiről hisz versenyzett már náluk, szóval kb tudták milyen verda kell alá.
A nyomaték leadás meg olyan, hogy azért van az f1-ben, hogy tudja kezelni, ennyi erővel te is elmehetnél f1-es versenyzőnek folyamat 10 hellyel a csapatárs mögött végezhetsz, aztán azt mondhatod, amúgy gyors vagyok, csak nem tudok jól kanyarodni. :)
Remélem beáll a rend és hozza alo szintjét az év hátralevő részében. -
G_ArchAngel #151172 Elment a szikra, kulso inditasra volt szukseg, azert maradtak a sracok a 15mp-es hatarido lejarta utan az auto mellett. Amugysem lehetett valami oke, mert Kimi az 5sec buntetes nelkul is sokkal jobb volt, raadasul kerekcserevel osszevont buntetes volt, szoval ennel kisebbet nem is kaphatott volna. -
#151171 Nem az volt hogy főként a hátsó új fékekkel szenved int pl Vettel is? -
paj01 #151170 1 Az auto fos, lsd Alonso
2 Ez csak tipp a részemről
3 Motorvezérléstől is sok függ, lehet pl egy merci jobban adja le a nyomatékot.
4 Monzában azon a két kigyorsításon rengeteget lehet veszteni az egyenesben meg merci motor alázza a ferkát, ergo ott se lesz erős eredmény sztem. Főleg, hogy ugy fest a low-aero pack igencsak jol muzsikál a RB nál.
-
#151169 Jah most Alonsonak barmolták el kivételesen:D Volt valami gond a kocsival a rajtrácson vagy csak szimplán balfaszok voltak amugy? csak a rajttól láttam:) -
precise #151168 Ha így van, akkor nem az autó a fos hanem kimi nem tudja kezelni a turbó adta nyomatékot, azaz bármelyik autóban ugyanígy kéne szenvednie. Monza is gyors pálya ott is jónak kell lennie, bár van két nehéz kigyorsítás... -
paj01 #151167 A nagy biztonsági előírások, korlátozások közepette lehetne egy olyan szabály ami a szárnyvégeket kicsit gumibarátabbá tenné. Rosberg szerintem fifikásabb mint amilyennek gondolná az ember meg amilyennek eladja magát:)
Én most már Ricciardónak szurkolok:D Szép lecke lenne az élettől az egész mercedes bandának, Haminak, Rosbergnek, no meg Vettelnek is ha ő lenne a vb:D
Kimi végre! Kár, hogy csak gyors pályákon tud alkotni. Attól tartok pl szingapurban 10 be se lesz benne. Kigyorsítások nem mennek neki ezzel a turbos ferkával. -
#151166 -
#151165 Ezen a pályán Kimi nyerni is tudna, ezt én is osztom.
Nem hinném hogy most a Spa-i eredménye alapján visszaosztva tuti összhangba került a kocsijával.
Egyszerűen ezen a pályán tud kiemelkedőt alkotni. -
precise #151164 Ha már Kimi. Mostantól már nem jön be a nem fekszik az autó rizsa. Ezt már a Spanyol verseny után is akartam mondani, ahol simán Alonso tempóját mente, hogy most akkor fekszik az autó vagy nem. Azért az elég szarul jön ki, amikor nem megy akkor nem fekszik ugyanaz az autó amivel máskor meg jól megy... Nyilván a műszaki hibák, elbaszott taktikákról most nem beszélek.
Szóval innentől kezdve, ha nem hullik szét alatta a kupleráj ferka, illetve nem taktikázza el magát a szupercsapat akkor ott kell lenni alo környékén. -
G_ArchAngel #151163 Mivel most kivetelesen sem o, sem a Ferrari Kimit kiszolgalo reszlege nem baszott el semmit :) -
#151162 El se hiszem, hogy nem Kimit fikázzátok! :D -
#151161 Akkor már értem neked mért nem sikerült:)))) -
#151160 Tudod az intelligens emberek el tudják fogadni ha valakinek más a véleménye, továbbá kis szövegértésre lenne szükséged hogy felfogd mit írtam, mert nem azt amit te beképzelsz magadnak, de égesd magad tovább, mindenki jól szórakozik, szevasz! :) -
#151159 Rádfér alapokról sincs fogalmad... Gondolom pl Button is egy amatőr félhülye.. de égesd magad tovább :)) jól szorakzom:DD
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2014.08.26. 12:53:30 -
#151158 Taníts mester:D De előbb tényleg keress fel egy orvost:) -
#151157 -
#151156 Vagy Kimi. :) -
G_ArchAngel #151155 Nem igazan lattam mas kommentet, minthogy Rosberg hibaja volt, senki nem hibaztatta Hamiltont 100%-osan, max lehetett volna engedekenyebb. Coulthard velemenye all hozzam legkozelebb:
„Nem lehet előre megfontolt szándékkal defektet okozni valakinek. Karrierem során vagy tízszer veszítettem el így az első szárnyamat, mivel azt egyszerűen nem látod az autóból. A bírák jó döntést hoztak, de talán nyitva kellene lennie egy másfajta lehetőségnek vagy büntetésnek lehetőségének erre, mert ez nem egy normál versenybaleset” – fogalmazott Coulthard a Telegraph hasábjain, utalva arra, hogy Hamilton szerinte vétlen volt, ellenben jóval többet veszített a helyezéseinél.
A McLaren korábbi versenyzője úgy véli, Rosberg manővere inkább esetlen volt, semmint szándékos, melyben közrejátszottak Hamiltonnal vívott korábbi csatái is. „Lewis már arcon csapta őt Bahreinben és Magyarországon is, talán úgy érezte, meg kell mutatnia, hogy nem lehet őt olyan könnyen lenyomni.” -
#151154 Bírom, hogy egyesek Rosberg mellett állnak ki, mikor tisztán látszott, hogy az ő hibája volt, nem is tudom mire számított, hogy majd ott be fog férni? Másik, ha Massa csinálta volna, akkor a sok kis Rosberg fan már itt írná, hogy mekkora nagy noob hiba volt. :D -
#151152 Erdekes a versenyzok velemenyet is olvasgatni:)))) -
#151152 Gondolom te az vagy hogy igy megalapitottad:))) -
G_ArchAngel #151149 " tipikus nemet ganaj.."
neked orvosra lenne szukseged... -
#151150 "Foleg Monaco utan, mit gondol hogy itelik meg, ha menyeri a VB ez akkor is rajta marad elete vegeig, de majd az oneletrajzi konyveben bevallja hogy direkt colt mint Shumi, mindeggy tipikus nemet ganaj.. -
#151149 Ennel a ket esetnel hol volt rosbi? Ja akkor is mogotte... alapveto dolgokat kellene erteni a versenyzesrol! Aki elol van az valasz aki hatul alkalmazkodik, namost ezekkel a szarnyakkal nagy az esely a deffektre..... foleg Monaco utan!! Kezdheted sorolni az ilyan hami akciokat... -
#151148 Csatában előfordul h mind a kettőnek észnél kell lenni, nyilván engednie kell valakinek ha egymás mellett mennek. Eddig nem ütköztek, most meg igen... folyamatosan dobálja el a pontokat, nem most zökkent ki a ritmusból, de így nehéz lesz VB nyernie. Fék gondok, box utca rajt stb... -
#151147 Legalább 2 eset volt év elején ahol csak rosbergen múlt hogy nem csattantak:) Én megértem hogy a töke is kivolt, de akkor is gáz hogy ennyire összezuhant a jövjére nézve -
#151146 Hányszor ment neki Hamilton ami miatt Rosberg 0ázott?
15. helyen haladt, tudta hogy pontot sem szerez, mit mondjon... szenvedett az autóban.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.08.26. 09:53:09 -
-
#151144 Nagyon túl lett ragozva ez a dolog, Hami idén már jópárszor keményen rázárta az ajtót ilyen helyzetekbe Rosbergre, aki eddig kihátrált ezekből, na most nem. -> "prove a point" . Nem maga az ütközés a lényeg mert szinte minden második versenyen van egy ilyen versenybaleset, hanem az üzenet Hami felé, aki mentálisan össze is rogyott, én nem halottam még világbajnokot könyörögni a rádióban hogy ki akar állni a versenyből. Kímélni a motort, persze, egyszerűen ledobta az agya a gépszíjat. A következő versenyig nagyon össze kell szednie magát fejben ha akar még valamit, és közbe jön Ricciardo nevető harmadiknak, jó lesz ez:) -
precise #151143 Számomra a rózsi vs hami dologban az a fura, hogy ha mondjuk utolsó versenyen vannak, amelyik előrébb végez az a vb, rózsi ugyanezt megcsinálja és az FIA nem szól semmit.
Itt a VB címről van szó, az ha hátul két fizetős pilóta csinál ilyet, ki nem szarja le, de ez azért vicc lesz ha rózsi pont ezzel lesz vb.... Simán nulláznám rózsi belga pontjait, a szurkolóin kívül nem sokan szólnának ellene... (nem vagy hami drukker, sőt...) -
#151142 -
#151141 -
#151140 Értem mire gondolsz de még Hamilton sem ellenzi ezt a telemetria megmutogatósdit. Ezt nemrég nyilatkozta. Meglátjuk mit hoz a jövő.