182096
  • Fura Alak
    James Hunt. :D
  • Stockbauer33 #151218

Di Resta lagziján
  • HTS s3rg1nh00
    Palik azért mekkora jövőbelátó volt,amikor a 2006-os brazil versenyen mondta hogy Briatorénak kiváló taktikai érzéke van,lehet szólt Rosbergnek hogy várja tesztpilótának a Renaultnál a következő évben,ha odavágja az autót a falhoz és összeszemeteli a pályát...
  • BooMiller
    I GOT EMERSON FITTIPALDI :)
  • Count Adyn
    Szokásos remek cikk
  • nearo
    Fittipaldi
  • V43 1105
    Nekem Prost jött ki
  • HTS s3rg1nh00
    a prof
  • contraste
    Bruce lettem:)
  • Master91
    Melyik McLarenes pilóta vagy?

Nekem Button jött ki. Oké, legyen!
  • Jeffjohnson
    Végre egy jó cikk. Szépen átrágta a történteket és a lehetőségeket.
  • mcmoha
    Görbe Tükör
  • a.carkey
    ISIS harcos?
  • Peppus
  • mcmoha
  • N o N a m e
    Andrettinél szerintem Scott Speed fog versenyezni. Doningtonban ő tesztelte az autót és főállásban az Andretti csapatban versenyzik a Global Rallycross futamokon és mivel van F1-es tapasztalata ezért nem lenne rossz választás. Nála alkalmasabbat nem hiszem, hogy találnának. Amerikai csapatként pedig kétlem, hogy két külföldi versenyzővel indulnának el.
  • BooMiller
    Valamit lehet tudni hol nyomják TV-ben? vagy csak stream:(
  • Totti5
    Nagyon várom!
  • BooMiller
    Annyira nem is gáz a mezőny:)

• Magnum PI
    "De most komolyan, már írtam az előbb is, ha mostantól végig merci 1-2 lesz, rózsi minden futamon eljátsza ezt ha ő van hami mögött, ő bajnok. Mert ha most nem büntették érte eztán sem tehetik. Ha meg véletlenül annyira ér hozzá, hogy ő is kiesik attól még neki lesz több pontja... "

Ez azért nem igaz szerintem. Pont ahogy említetted mások lesznek a körülmények. Az hogy 1x történik ilyen arra nehéz rámondani hogy szándékos. Viszont ha 2x 3x kilökné az már egyértelműen szándékos lenne és jöhetne a büntetés.

Viszont az tény hogy Hamilton frusztrált lesz minden alkalommal mikor Rosberg mögötte lesz. Szerencsére Rosbergnek is van mitől félnie, mert Hamilton még ezt vissza adhatja ha akarja.
  • precise
    Az egész világon, szinte minden területen vannak olyan esetek amikor ugyanazért a tettért nem ugyanazt a büntetést kapja valaki, mert a körülmények miatt nem ugyanaz az igazságos. Példa, egy az élet szándékosan más területéről amikor ugyanazon tett kimenetele miatt más más büntetést kap egy egy ember:
    Gyorsan hajtasz nekimész valakinek, de szerencsére csak anyagi kér keletkezik. Kb Pénzbüntivel megúszod. Ugyanez az eset de meghal valaki. Mész a sittre vagy 6 évre. Tehát a tett ugyanaz, gyorshajtás miatti ütközés, de kimenetel erősen eltérő. A mezőny végén semmi nem történik egy ilyen miatt, de elöl a vb-t döntheti el.
    Vagy ahogy mondtam pl a fociban egy vb döntőn nem fújják be ugyanazt 11-esnek mint egy országos bajnokin, hogy ne egy 11-es döntse el a vb-t.

A tét az aminek befolyásolnia kell egy egy döntést. Ezért lehetnek a felügyelők egy pontért sem zajló esetnél elnézőbbek az ilyen véletlennek látszó eseteknél, mint amikor egy VB cím a tét. Sőt mivel hátul ahol a 15-16. helyért megy a csata sokkal hihetőbb ugyanebben az esetben a véletlen hiba mint a szándékosság, amikor a VB cím a tét akkor sokkal hihetőbb, hogy szándékosan hagyta ott (sőt volt egy hirtelen jobbra kormányzás) az autó elejét. Ja és főleg úgy, hogy normál helyzetben Hamilton azért gyorsabb szokott lenni és rózsi ezt pontosan tudja. Plusz ehhez még hozzá lehet venni a monacoi véletlent is, érdekes mindig akkor hibázik amikor neki haszna van belőle...

De most komolyan, már írtam az előbb is, ha mostantól végig merci 1-2 lesz, rózsi minden futamon eljátsza ezt ha ő van hami mögött, ő bajnok. Mert ha most nem büntették érte eztán sem tehetik. Ha meg véletlenül annyira ér hozzá, hogy ő is kiesik attól még neki lesz több pontja...

Én sem vagyok sem hami sem rózsi drukker, de zavar ha ilyen trükkökkel lesz valaki vb, ez rontja a sport amúgy is hulladék hitelét.
  • BooMiller
    Meglátjuk:) nekem Hami semleges, az volt Rosbi is de ezek a húzásai miatt inkább legyen Vettel 5x-ös:)))
    Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2014.08.27. 15:17:28
  • Master91
    http://www.gphirek.hu/f1/20140827-f1-a-mclaren-kivethette-a-halojat-sebastian-vettelre-es-adrian-newey-ra.html
  • Pluskast
    Nem tudhatom de az is lehet, hogy a kövi versenyen meg Rosberg kiesik és Hamilton meg megnyeri a futamot. Akkor megint szoros a verseny. A forma 1 egyik szépsége pont ez. A kiszámíthatatlan bekövetkezése :)
  • Totti5
    Mi ebben a kemény? Gáborék kifejtették ezt hétvégén, h nincs ebbe semmi különös, amit mond az most kis köpködés, de minden csapatnál így működnek a részlegeket, mármint hogy egyensúlyt kell tartani, lehet h a motor részletg űrhajtó is tudna építeni, de nem lehet, mert nincs értelme és attól nem lesz jobb a csomag.
  • a.carkey
    Ez a csapat kemény, de nem azt mondták Marmorini ...
  • BooMiller
    "de egyrészt nem ezen a futamon dőlt el a bajnokság sorsa" ezt még nem tudhatod Plusika:) 11 pontal ment csak Rosbi és Hami letolta a rajtnál erre ő odabacott neki a második körben, na most ha majd megelőzi Hami akkor majd megint ad neki hátulról kamikázeként berepülve mert az előzési pozició??
  • Master91
  • Pluskast
    Már bocsi de ellentmondasz saját magadnak. Mi az, hogy normál esetben vagy a mezőny végén ez nem számít szabálytalanságnak de ha a vb címért küzdők csinálják akkor az? Nem először volt ilyen szituáció amikor az elülső terelő szárny neki ütközött a másik verda hátsó kerekének az meg kapott egy defektet. Rengeteg ilyen volt már az is verseny baleset volt (meg szerinted is ok ha hátul meg nem a vb címért küzdők csinálják) most meg egy rakás ember hisztizik meg hőbörög, hogy de ez aztán szándékos volt. Nekem tök 8 hogy idén Rosberg vagy Hamilton lesz a világbajnok különösebben egyiket se szeretem vagy utálom, de egyrészt nem ezen a futamon dőlt el a bajnokság sorsa, mésrészt meg a bajnokság vége odébb van bármi lehet a pont különbség nem nagy és ugye mint tudjuk a végén még dupla pontok is lesznek.

Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.08.27. 14:18:30
  • precise
    Ki akar csapat utasítást? A terjedelmes cikk arról szólt a sportgézán, hogy szerintük a csapattársasodi elavult dolog. Nekem azzal van gondom, hogy tulajdonképpen Rózsi akár úgy húzhatja be a vb-t, hogy hátulról kicsapja a csapattársát és az FIA nem csinál semmit. Sokkal rugalmasabbnak kéne lennie a döntésekenek, a fociban is máshogy fúj a bíró egy vb döntőn mint egy sima nb1-es paks-siófok meccsen.

Lehet, hogy ez normál esetben verseny baleset, a mezőny végén el is megy annak, de amikor a vb cím egy ilyenen múlik vagy múlhat, azt nem szabad engedni. Ennyi erővel ha az utolsó versenyen az dönti el majd a címet, hogy melyikük végez előrébb akkor érdemesebb a második helyen haladni, hogy te üthesd ki az ellenfeled hátulról, mert biztos lehetsz benne, -mivel nem bünteti az fia- hogy ha te mész elől ő fog kilökni.

(szaros amatőr gokart versenyen kihívtak ugyanilyenért stop and go-ra, pedig ott nem is esett ki az előttem haladó csak megelőztem)
  • b-type
    valójában a Mercedes nem uralja ezt a 'szabad versenyzést', egyszerűen utaznak rajta, mert így lett. De a Mercedes-nek egy valami fontos, a Mercedes nyerjen...ez végül is érthető.
    De ez a -nálunk szabad a verseny- dolog, ez egy kirakat, lett egy ennyire kiemelkedő autójuk, és két egymással már a gokart-s időkből rivalizáló versenyzőjük. Ez a helyzet adta magát, és a Mercedes utazik....bel szólni nem mer, mert az nagyon sz@rul venni ki magát amikor ekkora technikai fölényük van, ezért aztán befogták egy vitorlába...csak az a baj hogy ez a vitorla csapkod, de még így akkora az előnyük, hogy ihaj.
    DE
    szintén egy MotoGp-s hasonlattal élve, bocsesz, amikor a Honda Hayden-nel akkora előnyre tett szert hogy behozhatatlannak gondolta mindenki, Rossi az igazi kihívó, nagyon nagy hátrányba hozta magát az év első felében.....akkor a Honda megpróbálta a kinevelt és Spanyol Pedrosa versenyzőjével megnyeretni az évet, és Hayden-t befogták új alkatrészeket tesztelni, mert hogy belefér.
    Aztán úgy alakult hogy Pedrosa kiverte Hayden alól a motort az utolsó előtti futamon, és hirtelen Rossi vezette a bajnokságot.
    Rossi ugyan elesett, és ezzel Hayden behúzta a címet. A sors egyik nagy igazsága volt (sokat nem láttam).
    De jó példa arra, hogy ezt az évet a Mercedes még nem nyerte meg, van egy élesedő helyzetük, és egy duplapontos utolsó futam...
    ..és sztem a Mercedes vezetői egyre görcsösebbek lesznek, minél inkább veszélybe kerül a tuti befutójuk.
    Sztem, saját meglátás, ritka b@lf@sz egy vezetés ez Wolf-l és Lauda-val...pláne hogy nem egy oldalon nyilatkoznak, hanem Lauda zsigerből mondja amit gondol, Wolf meg próbál profi lenni (szvsz!).
  • Pluskast
    Szerintem amíg szoros lesz a a világbajnokság állása kettőjük között addig nem lesz csapat utasítás. Amúgy is tiszta nevetséges amit a sajtó művel. Úgy csinálnak mintha ez lenne a az F1 történelmében az első csapaton belüli rivalizálás. az elmúlt 50 évben hány ilyen történet volt már? Nevetséges amit a sajtó művel.
  • Jeffjohnson
    Eddig senkit sem zavart az, hogy a telemetriát megosszák egymással, pedig ez megy már jó ideje.
    Engem az zavar a legjobban, hogy ennek az lesz a végeredménye, hogy nem lesz szabad verseny. Sajtó is folyton csapatutasításra vár, meg írják, hogy az kellene, hogy legyen. Tényleg ennyire ki akarják nyírni az izgalmas versenyeket? Harcoljanak csak, essenek egymásnak. Legalább a tavalyi dögunalom után van egy kis izgalom. Ami a legfontosabb végre annyi év után van előzés és verseny az első helyen is!
  • Totti5
    Elvileg a pilóta elsősorban magáért és a versenymérnök, szerelőiért és a csapatért, márkáért, szponzorokért versenyez. Ezzel szemben pl a Mercinél minden amit ezekért megtesz, nyilvános a másik pilóta számára is. Tehát ha kitalálja a csapatod a tutit, amivel jobb lennél mint a másik team, azzal a másik csapatnak teszel jó. Fura dolog, mert így a tudás, trükkök, okosságok ami az adott csapatban van nem kamatoztatható a csapattárs ellen.

Ez pont azt sugallja hogy nincs verseny a Mercinél. Tök mindegy ki nyer csak nyerjen, s nem véletlen hogy a pályán ahol nincs már kontroll egymásnak mennek ilyen módon. Nincs a csapartnál egy egységes irány, h most szabad a verseny, vagy nem, ezért kell magyarázkodni minden futam után....

Ricc nem fog nyerni, csak matematikai esélye van, de ameddig van addig nyerhet papíron.
  • Jeffjohnson
    Látom sikerült megragadni a lényeget . Javaslom az utolsó mondat értelmezését de leírom neked másképp. Kinek nem inge....
    Remélem így érthető. Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat....
  • Master91
    Előző futamon 4 kanyarig volt Merci verseny, és utána is élveztem a futamot, most akkor ezt hogy?
  • Jeffjohnson
    Jól értem, hogy itt mindenkinek azzal van baja, hogy egy csapat, egyenlő feltételek mellett engedi versenyezni a 2 pilótáját? Mindenki annak szurkol, hogy nevető harmadikként Ricciardo nyerjen és lehessen röhögni a Mercin? A Merci ebből kb. azt a következtetést vonhatja le, hogy soha nem engedi majd versenyezni a 2 pilótáját. Ti tényleg ennyire szeretitek a csapatutasítást vagy a dögunalmas rajt-cél győzelmeket? Tényleg ennyire izgalmas az ha már a Hungaroringen vb győztest avatnak?

Ha a Merci kitalálja, hogy mostantól Rosberg az első számú akkor innentől vége is az évnek mert nem lesz több izgalmas verseny. Nem értem, sem az embereket, sem a sajtót. RB-nál, Ferrarinál már rég csapatutasítás lenne és nézhetetlen futamok lennének de nem mindenki szidja habzó szájjal a Merci-t, hogy miért nem nyírja ki az izgalmakat. Számomra ez felfoghatatlan. Tisztelet a kivételnek.
  • Stockbauer33 #151182
    http://sportgeza.hu/forma1/2014/08/26/hogyan_juthattak_idaig/?token=07d8c476708c5dd691f4e0eebb00cf8a
  • Master91
    ennél jobb versenyt nem láttam senkitől se, mint akkor Sumitól
  • SzocsA
    Kiállt magáért!

Count Adyn #151144 Ennek pontosan ez volt a lényege! kíváncsi leszek rá, hogy ez az eset, mennyire hat majd ki rá a többi futamon!
    Amúgy meg itt a különbség !