182096
  • G_ArchAngel #151259
  • adam46
    Miért? Teljesen igaza van, Vettel sehol sincs a többiekhez képest, attól, hogy volt egy jó autó a segge alatt és megvannak azon képességei, ami minden Forma 1-es pilótának adott, attól még marad egy középszerű versenyző.
  • SNICKER
    de igaza van.
  • immovable
    http://www.f1-live.hu/f1-hirek/alonso-vettel-nincs-azon-a-szinten-mint-hamilton-vagy-kubica-volt/

Nagyon mély sebet kapott az utóbbi 4 évben, amit láthatóan sosem fog kiheverni a hispán.
    Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.09.03. 09:15:42
  • Shiwo
    azért megnézném Alonso fejét, ha otthagyná a ferkát, azok meg jövőre véletlenül összeraknának egy olyan járgányt, amivel Kimi begyűjti a 2. vb-t :D
  • mcmoha
    A gyereknek már szabják a pelust.
  • Stockbauer33 #151253
    http://sportgeza.hu/forma1/2014/09/02/a_ferrari_megkornyekezte_ross_brawnt/
  • paj01
    jó kis vas volt ez. Amíg ment:/
  • paj01
    Szerintem ez is volt a terv. Mikor megindult befelé oda is int az egyik riporternek, gondolom észrevett vkit. Gondolom a huszon éves nők segítenek fiatalnak maradni:D
  • Stockbauer33 #151250
    egy kis orgazmus
  • nayrobi
    Zseniális az öreg, amikor észrevette hogy elrontotta, akkor úgy jött ki, mintha direkt akart volna még valamit mondani az újságíróknak, szeretnék én 83 évesen ilyen gyorsan kapcsolni.
  • allock #151248
    "Nahát, maguk voltak kint is!"
  • mcmoha
  • a.carkey
  • contraste
    Tudom, csak nem akartam szot ismetelni:D Felre ertettel, nem Vettel melle, hanem vagy meki, vagy ha Vettel megy mekibe akkor a helyere RIC melle.
    Utoljára szerkesztette: contraste, 2014.09.01. 17:44:26
  • kifli
    a honda az a mclaren lesz. Nemhiszem, hogy mondjuk vettel mellé elmenne. De jelenleg a ferrari még mindig jobban teljesít mint a mclaren, illetve jövőre szerintem várható majd valamilyen változás, mert kicsit most elkezdték átalakítani a csapatot, ami nyilván nem idén lesz majd érezhető...
    Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.09.01. 17:35:40
  • contraste
    Nagy kockazat lenne neki a valtas, de talan megeri ennyi idosen, ha figyelembe vesszuk, h maradni is nagy kockazat a Ferrarinal, ahogyan allnak a dolgok..

Es Mekivel 2-3 even belul akar VB is lehet. En meglepnem, kulonben nem lesz eselye... Vagy RedBull, "HA" Vet megy a Hondahoz.
  • Master91
    http://www.gphirek.hu/f1/20140901-f1-fernando-alonso-hetfon-szabadulhat-a-ferraritol.html
  • Fura Alak
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Beragadhatott a váltó R vagy N állásban, mert ment a motor és nyomogatta a kormányt. Később a motor elkezdett túlmelegedni az állástól (hozták a légbefúvó ventilátort), ezért leállították.
  • contraste
    Lefulladt?
  • Szabi #151239
  • desigo
  • adam46
    Még az első kisiklásnál, mikor a technikai személyzet tolta vissza, akkor is azon a kis részen pörög a fal mellett, csak nem jött össze neki.
  • Totti5
    Gázadás nélkül belegurult a falba. Hol pörgött?:)
  • adam46
    Technikai hiba, hogy nem a kör közepén pörög?
  • Totti5
    Most is versenyző. Ez valami techniikai baki volt, vagy valahova nagyon máshova figyelt.
  • adam46
    Amúgy nem értem, mért nem a kör közepén végzi a forgást, lehet ott több helye lenne korrigálni... és jövőre ő is versenyző lesz, ollé!
  • allock #151232
    nem nagyon akart balra fordulni, pedig a kerék arra állt teljesen
  • mcmoha
  • Master91

• Christian88
    Gondolom ovál pálya, de nem semmi milyen gyorsan ott voltak segíteni
  • Master91
  • Stockbauer33 #151227
  • Totti5
    2004-ben kipörgésgátló volt a gépekben, több a vezetést könnyítő elektronikia mint most, arról nem is beszélve hogy előtte években autómata váltó is volt.

Végig bírna menni igen, de mivel ezt sosem tudjuk meg erről kár beszélni, teljesen más világ és autó karaktereisztika.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.08.29. 20:39:09
  • repvez
    Nem azt mondtam, hogy egyszerű hanem hogy egyszerübb mint mondjuk 10-en vvel ezelött. És igen is azért tudja elvezetni a srác mert könnyebb, gondolod végig birná ha annyit kéne büvészkednie mint Senna idejében? Mikor a fáradságtól szinte ugy estek ki a kocsiból?

És igen is kellenek a balesetek a nézőknek látvány kell (cirkusz ha ugy tetszik) Ahoz képest, hogy 50% os motor gondot is jósoltak szinte 1-2 motor volt csak ami elfüstölt vagy kigyullatt. Nem hiszem, hogy régebben rosszabban terveztek volna, egyszerüen jobban ki volt hegyezve minden .
    Most már szinte belekalkulálják, hogy ez már az 5. versenye a motornak akkor ha végigmegy akkor már örülnek.
  • Totti5
    Minardi, Jordan vs akkori Ferrari, McLaren. Miben volt más mint most a Marussia vs Merci. Semmiben.

Most sem egyszerű vezetni, az autókat, de minden csapat arra megy hogy a lehető legtöbb tapadást és legstabilabb autót érjék el. Amit te mondasz az volt év elején, azóta annyit fejlődötek hogy a nagyobb nonyomatékot hatékonyabban viszik át és ez lesz mindig, mert megy ezerrel a fejlesztés. Folyamatosan butítját az aerot, és a gumikat, hogy nehezebb legyen vezetni az autókat, de a mérnökök ez ellen harcolnak ezért folyamatosan jobbak, gyorsabbak az autók az adott éven belül.

A 17 éves Max nem azért fogja tudni elvezetni az F1es gépet mert könnyű lenne..... ilyen butaságot ne mondjunk.

Régen minden jó volt, persze. Nekem nem hiányoznak a balesetek, amikból most is van, az meg hogy valaki alatt megkotlik az autó most is van. Azt hogy nem robban fel a pályán meg nem tudom miért gond vagy miért baj és mitől lenne az jobb...
  • repvez
    Egyébként ugy eszembe jutott hogy mivel lehetne izgalmasabbá tenni a versenyeket és kiegyenlitettebbé tenni.
    Fejlesszenek olyan motorokat meg autókat amik tul erősek minden pályához és ne lehessen ilyen könnyen kezelni öket.
    Szinte minden problémát megoldana.
    ÉS jobban kiadná magát a pilóták tudása bátorsága.
    Mert most mivan . a merci annyira jól fekszi az utat , hogy szinte nem is kell büvészkedni az autóval, viszont egy marussiával még lassabban is müvészet jó kört menni. Viszont ha olyan lenne minden autó hogy olyan erős vagy kicsi a tapadása, hogy nem lehet padlógázzal menni vagy a kanyarokba kitörne akkor akár a leggyengébb csapat is elöl lehetne ha sokkal tehetségesebb bátrabb a pilótája.

És természetesen benne vannak a hibák is vagy hogy tulválalják magukat. Persze nem azt akarom, hogy meghalljon valaki,de régen aki a királykategóriába versenyzett az számolt ezzel a lehetőséggel is és ezért volt hirnevük

DE most például Vettelnek hiába van 4 VB cime nem lesz akkora kultusza mint az öregeknek, mert egy olyan autót vezet amit egy gyerek is el tud, lást Verstappen.

Régen a versenyek arról szoltak, hogy csatáztak a pilóták ha hibáztak összetörték az autót vagy anynira nyomták neki hogy nem birta a technika. A Nézők nem arra vágynak, hogy körözzenek az autók és a telemetria adatai miatt leállitják a kocsit, hogy ne menjen tönkre és az ujságból olvassa el, hogy miért állt ki a kedvence a versenyből.

A leg egyszerübb, hogy ezt a mostani kocsikkal is kivitelezhető , egyedül a benzin fogyasztást kell eltörölni, attól még a motor tudja teljesiteni a 100kg/orás szabályt ha mondjuk egy utcai autóba tennék,de versenyen ne kelljen leszabályozni.
  • BooMiller
    Nem tudom mi értelme ennek a bocsánatkérésnek rosbi részéről.. azt értem hogy parancsba kapta otthon meg röhög rajta, de ha megnyeri a VB ez a sár akkor is rajta marad...
  • Szabi #151221
    ejj de jó lenne így nénzni a futamokat tv-be :D
  • HTS s3rg1nh00
    Magnussen büntije 8:40-től

Hamilton meg tolatott a start előtt,mert elkúrta :)) 0:45-től