182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Motorbalesetben elhunyt Andrea de Cesaris -
Hatalmas életveszély, hogy 700 kg-ot emelnek olyan eszközzel, ami röhögve emel tonnákat, de tényleg :DD Azoknál sokkal kisebb géppel emeltem és szállítottam 1-1,2 tonnás rakodókanalakat, sok pályán használnak olyan gépet, hungaroringre is vittek kettőt mutatóba. Az, hogy itt homlokrakodót használtak nekem pl érdekes. Nem erre vannak kitalálva, persze elbírják, de van alkalmasabb gép. -
És akkor szerinted mi lenne a megoldás? Minden méterre toronydaru, hogy aztán abból legyen baleset, hogy egy esetleges rossz rögzítés miatt 6-7 emberre minden futamon rázuhanjon 1-2 autó, mert a toronydarut nem ilyesmire találták ki. Monacoban is tiszta életveszély mikor olyan magasra kell emelnie és hosszú ideig csak lóg a levegőben a kocsi. -
Ex-Formula 1 racer Andrea de Cesaris dies in motorcycle crash -
" A Radio Monte Carlo Sport információi szerint, a sérült területen éjszaka újabb vérzést fedeztek fel, ezért ismét életmentő műtétre volt szükség, mely után jelen pillanatban lélegeztetőgépen van. " -
csak eddig megúszták komolyabb baleset nélkül..2003, 2007 -
Leszarják ezek a piros zászlót és a helikoptert is ... -
De minden pályán bemegy a daru. -
Miután egy darus kocsi benn volt a pálya mellett erre írtam, hogy nem sárgát kellett volna jelezni, mert azt magasról leszarják általában és nem 250-el, hanem 200-al mennek..főleg egy ilyen esős pályán.
Ennek felismerése nem 1 perc kell, hanem 10mp. És én nem bűnöst kerestem, hanem a jővőben hogy lehet elkerülni az ilyen balesetet.
De ismerve az FIA-t a következő futamon képesek lesznek beküldeni azonnal, mert 1 homokszem a pályára került... -
Wurz pontosan elmond mindent:
Az ORF-nek adott interjújában Wurz elárulta, Bianchi állapotáról ő sem tud újabb információkat ahhoz képest, mint amiket a média már megírt – a baleset körülményeiről viszont igen. „Közvetlenül a baleset után még tudatánál volt, de aztán elveszítette az eszméletét. Egész idő alatt magától lélegzett, és nem volt szükség újraélesztésre sem. Hogy ez jó vagy rossz hír, nem tudom megállapítani, nem vagyok szakértő. Csak annyit tudok, hogy egy ilyenfajta balesetnél nagy erők hatnak az autóra, és itt felmerül a kérdés, hogy mi nyelte el ezen erőket a becsapódáskor. A sisak? Vagy a bukócső? Ez két-három fokon múlik a becsapódás szögét tekintve. Összességében ez egy roppant szomorú és tragikus baleset, és egyszerűen csak a legjobbakat remélhetjük ebben a helyzetben” – fogalmazott a Benetton, a McLaren és a Williams korábbi versenyzője. -
itt még megvan a teteje? -
Durva ez a kép.
Remélem,hogy a bukósisak most jó szolgálatot tett ! -
-
Ezért nehéz normális szabályokat hozni, mert ha túl szigorúan vesznek mindent, akkor felháborodik a jónép, hogy minden szarság miatt safety car, minden picit is rizikós manőver miatt bünti, esik egy kis eső, nem indítják el a mezőnyt, stb.. Amikor meg történik egy ilyen szerencsétlen baleset, mindenki pofázik (én is :D) hogy miért nincs nagyobb biztonság a pályán...
Sajnos tényleg bármikor történhet egy ilyen baleset, de az sem kellene, hogy most még több, szigorúbb szabályokat vezessenek be, és még élvezhetetlenebb legyenek a futamok. Mert gondolom ez lesz a következménye ennek a balesetnek.
-
Borg #151959 Dehogy is... simán lekapta volna a motorházfedelet.
Az a versenyautó bizony átment a traktor segge alatt... -
Addig láttam a futamot, hogy Alonso kiállt, utána mentem családi programra, most látom, hogy 123 komment, na gondoltam ennyit tudtatok rajta élcelődni, de olvasom mi van, most azt gondolom bárcsak tényleg az azon élcelődés lett volna a legjobb téma ma. :( -
"Mért nem volt toronydaru?"
Persze, akkor meg a kiesett kocsival bajlódó pályabírókat kaszálta volna el. -
G_ArchAngel #151956 Anyagi okai vannak. Egy nagy daru berlesi koltsege horror, raadasul nem olyan mobil, mint a furgebb traktorok. Nem tudom mennyi kellene belole, de mar 10-10 darabnal is tobbszoros lehet a kulonbozet es a Japan Nagydijat parszor mar fenyegette a megszunes lehetosege anyagi okok miatt. -
Igen, de pont ugyan így megcsinálhatnák ezt bármelyik pályán. Amíg beáll meg letalpal, nem menne el több idő, mint azzal, hogy begurul egy gép mint most, utána csak rá kéne akasztani, és kiemelni. Ezt régebben sem értettem, miért nem így csinálják, csak akkor sose volt még belőle gond. -
Hat mert monacoban nem igen lehet bemenni.
Az en velemenyem az, hogy keves a bukoter azon a kijarato , raadasul az is fu es kavics.
Tudom, nagy divat szid i a mostani palyakat, meg mindenki felhaborodik ha kiszelesitenek, lebetonoznak egy bukoteret, de en tamogato .Nem kellene elet halal jateknak lennie a kicsuszasnak.... -
Azért az nevetséges, hogy az egyik legdrágább sorozatban nincsen pénz arra, hogy az ilyen kanyarokba egy autódarut rakjanak ki, amivel a pályára se kéne menni, csak kiemelni onnan az autót. Egyedül monacoban csinálják ezt, pedig ennek kéne az alapnak lennie. -
j0rmungandr #151952 Ahogy a redditen posztolt telemetria darabot láttam, 110 km/h-s sebesség körülivel csapódhatott be Bianchi. -
Mondjuk az elképzelhető, hogy nem átcsúszott a traktor alatt, hanem oldalt csúszott a fal felé és a traktor csak a motorfedelet kapta el, úgy szakadt le az egész. Ha a feje is ott lenne, már nem beszélgetnénk arról, hogy kórházban van, szerintem... -
Gyerekek, nyugi!
Red Flagnél is vannak problémák ...
-
j0rmungandr #151949 Ezt szerintem egy kicsit többet mutat távolabbról
-
-
Szerintem a traktor nem becsukott motorházfedele levágta az egész légbeömlőnyílást/motorfedelet. -
Laceee #151946 -
G_ArchAngel #151945 -
Vagy egy csöpp gázelvétel, ha már villog a sárga a kormányon ....
Nyilván tragikus dolog, de szerintem senki nem hibázott, ennek nem sok esélye volt, de sajnos összejött.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.10.05. 13:33:19 -
Az emberek mindig felelőst keresnek ha tragédia történik. -
G_ArchAngel #151942 Egyelore ennyi hivatalos: sulyos fejserulest szenvedett, mutik (mashol azt irjak, hogy tul van a muteten es az intenziven kezelik) -
Akinek nem inge.. Akinek viszont igen nezzem magaba es fejezze be az ertelmetlen vitat, mert felesleges, ez egy ilyen sport, nem kell keresni felelost, mert ez ilyen! Egyedul remelni lehet, nekunk legalabbis. -
A dolgok megvitatása mellet mindenki szurkol neki de azzal, hogy te ide beírtál egy Hajrá Jules-t és szépen leoltottál mellette mindenkit semmivel nem vagy jobb nálunk, max azt hiszed. -
Azonnali SC? Ezt te sem gondolod komolyan. Ez nem egy játék ,hogy na 1 gombnyomás és már hopp ott a SC, kicsit lassabban megy a dolog. Legalább 1 perc eltelik mire meghozzák a döntést és kiküldik a kocsit, na ez azon az 1 percen belül történt. Persze úgyis mindenki hibás lesz de továbbra sem tudjuk a baleset pontos részleteit addig meg hiába okoskodtok ,hogy azonnali SC, meg így, meg úgy. -
Gratulalok a sok okoskodonak ilyenek vagytok ti! Normalis emberek ilyenkor osszetartanak es ki ki a maga modjan drukkol, hogy semmi gond ne legyen ti meg muvelizek az ostoba okoskodasaitokat es veszekedtek???. Ti szegeny emberek...
Hajra Jules! -
ezt mond el Bianchi családjának is..
egy azonnali SC megelőzhette volna ezt a balesetet. -
ami jól láthatóan nem tud annyira lelassítani mint kellene. -
G_ArchAngel #151935 Bianchi apja annyit nyilatkozott, hogy a fia allapota kritikus es a mutoben van jelenleg. -
Akkor mostantól minden egyes alkalomnál legyen SC? Ez egy veszélyes üzem, pont abban a pár mp-ben zúgott bele, ez ugyanúgy megtörtént volna ha SC van, mire meghozzák a döntést, meg kiküldik már simán megtörtént a baj.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.10.05. 12:33:04