182096
  • Master91
    igen, ezért is várom a futamot (idén kb. 5. eset hogy futamot várok.... )
    remélem nem fújnak le meg csúsztatnak semmit, jöjjön kis eső, kavarodjanak a dolgok, nézni akarok egy király pályán egy király futamot !
  • kjhun
    Ezt, olvastátok már??

Tájfun veszélyezteti a Japán GP-t

Igencsak cudar körülmények lehetnek holnap.
  • Master91
    Ezt a kommentet kitenném a fejlécbe :DDD
  • G_ArchAngel #151821
    Azt nem ertik meg paran, hogy nincs ultimate auto es beallitasok, ami mindenkinek mukodnek vagy az adott evi auton elerhetok. Vettel az egyik, ha nem a legjobb Alonso es Hamilton mellett. Attol, hogy iden Ricciardonak kevesebb muszaki hibaja volt, mint a nemetnek vagy a finnek, nem azt jelenti, hogy az elozo evek semmit nem ernek.
    Meg lehetett nezni, hogy Alonso semmit nem ert a Renaultval el, pedig ismerte a csapatot, tudtak, hogy vezet, Kubicanak meg megis fekudt a kovetkezo evben. Konkluzio: ha valami jo valakinek X evben, akkor az nem jelenti azt, hogy ugyanaz jo lesz masnak a kovetkezoben vagy pont jobb lesz. Azert mert a McLaren folyamatosan elbassza az autot az elmult evekben, az nem jelenti azt, hogy az a Button szar, aki tartotta a lepest Hamiltonnal.
    Nem tudom miert nezi valaki ezt a szart, ha csak egy csovon keresztul kepes a pillanatnyi allast latni es keptelen globalis elemzesre.
    (ez nem neked szolt, hanem a szemellenzos precise-nek)
  • Count Adyn
    Ennek a hasonlitásnak pont annyi értelme van mint az övének :D
  • G_ArchAngel #151819
    Alonsot Hamiltonhoz hasonlitsd, akkor mindketten ujak voltak egy csapatnal, igaz Hamiltonnak nem kuldte el Rozsi az ellopott adatokat, csak Lonzinak es a spanyolnak mar volt par ev rutinja.
    Massa meg a rugo utan mar soha nem volt onmaga. De mivel te iden kezdtel F1-et nezni, ezert segitek...
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.10.04. 20:50:48
  • b-type
    jobb volt mint Grosjean...nagy kedvencem Grosjean, Hamilton mellett, de Kimi és Grosjean közt nagy volt a különbség...nem gyorsaságban, ott még sztem Grosjean gyorsabb is (szvsz!), ...Kimi jobb volt a versenyzésben, ..jó helyzetmegoldások, jól teljesített versenyek, stabilitás, és erős jelenlét a pályán.
    Komoly támasza volt a csapatnak, a 'flegmasága' ellenére, Grosjean csapkodott, hullámzó teljesítmény, rossz helyzetfelismerés és kialakítás.
    A Lotus komolyan beleroppant Kimi fizetésébe, mégis ..szőrén, de megérte szvsz.
    Grosjean jobb versenyző lett mellette, csak ebből semmi nem látszik az idei évben.
    Szal sztem kihozta Kimi a maxot a Lotus-ból, talán egy-két versenyen tudott volna jobb is lenni. De ennél sokkal több szvsz nem volt abban a csapatban. Ez is qva nagy szó volt, és főleg a jó gumikezelésnek köszönhették.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.10.04. 20:46:54
  • Count Adyn
    sőt egy nobel díjat is megérdemelne lassan!:D
  • precise
    "vezetésben nincs nála jobb"

Ez idén látszik a legjobban :)))))
  • precise
    " valszeg kihozta a Maxot a Lotusból"

Ha idén kimi a ferrariból nem hozza ki a maxot, mert ez tény, akkor honnan tudod, hogy a lotusból kihozta? Mert ugyanolyan gyors volt min Gro? Honnan tudod, hogy amikor Massa-Kimi volt a ferkánál ők kihozták a maxot? Amikor mind2en a Alo csapattársai voltak egyik sem hozta ki a maxot.
    Nem értem miért kell ehhez párhuzamos dimenzió.
  • Rita79
    Na pont az ilyen (nekem) szimpatikus céltudatos felfogása miatt lett VB, ilyen miatt előzte le a multi21-et sokáig orra alá dörgölő igen gyenge Webbert is (naná, hogy leelőzte). ÉS ilyen felfogás miatt lesz ő még többszörös VB! Ilyen egy vérbeli profi: mentálisan nagyon ott van, vezetésben nincs nála jobb.
  • BooMiller
    Ez meg Vettelről..

“Megyek a szívem után. Csak ez számít nekem, semmi más. Az a célom, hogy sikeres legyek. Mindegy, hol. Azért körözgetni, hogy gazdag legyek – ez nem nekem való.”
  • BooMiller
    Korrekt!

"Byron Young, a Daily Mirror újságírója hozzátette, a Red Bullnál egy hónappal azt is eldöntötték, hogy bármi történik, Fernando Alonsót nem szerződtetik le, hiszen a spanyol mellett nagyon nehéz egy csapattárs élete, és Daniel Ricciardót nem akarták kellemetlen helyzetbe hozni. Mindemellett Alonso túl sok pénzt kért volna a szerződésért cserébe, nem beszélve a kiváltságokról."
  • BooMiller
    Szépen csámcsogtok totti barátoddal vettel bedobott nevén.. érted.. ugye?:))))))))) Na bye:)
  • BooMiller
  • G_ArchAngel #151809
    Egyszer te is talan fel fogsz noni es rajossz, hogy a F1 csapatsport...

Csak az egyszerubb lelkeknek eleg egy-egy nevet bedobni es akorul mar tudnak tancolni.
  • BooMiller
    Én továbbra is iszom a szavaidat! sőt elmentem mert nyomtatni fogok belőle egy F1-es bilbiát! Nem csak Newey hanem Brawn is egy senki, ő is jókor volt jó helyen mint Newey:D Pont többször is VB csapathoz tudott szerződni:P
  • G_ArchAngel #151807
    Caterham Massa szerint :D
  • Botond #151806
    57 új üzenet, na mondom végre kiderült, hogy Alonso a marussiához megy vagy mi? De nem, csak agyatlan flém. Bah.
  • Count Adyn
    Ennek egyértelműnek kellett volna lennie eddig is:D Bár adná az ég hogy alo meg vettel egy csapatban legyen jövőre:)
  • G_ArchAngel #151804
    A mai nap kiderult, hogy csak egyetlen egy versenyzo, Alonso a vilagbajnok. A tobbieket ugy hivjak, hogy Brawn, Newey, Csapatutasitas es Szerencse.
  • Totti5
    Mutass egy listát arról hogy 2013-an hogy végzódött a szezon amiben nem Kimi volt a Lotus pilótája.

Mivel te sem tudsz párhuzamos dimenuzókban utazni, ez nem fog menni így értelmetlen az egész amiről hadoválsz.
  • precise
    valoszinuleg? Az nem sok. Ami biztos, alo pont annyira veri kimit mint massat. Ráaádsul kimi-t már láttuk massával egy autóban és láthattuk, hogy kb ugyanazt tudják. Ez nem valószínű hanem tény.
  • atiwrc
    Különböző lapok és újságok cikkeire gondoltam.
  • Totti5
    Semmit, Kimi, Grozsan valszeg kihozta a Maxot a Lotusból. Annyira nem volt jó az az autó hogy mondjuk VBért menjenek.
  • precise
    Beszélgethettek rólam is, de akkor nevezzétek át a topicot, precise-re.
  • precise
    persze hogy új, nem csodálkozom. Brawn tudja eldönteni, hogy melyik kiskaput kell kihasználni, utána már csak meg kell tervezni. A filozófia a lényeg, én is tudok diffuzúrt rajzolni a szabályok szerint, de nem bizos, hogy meglátom hol lehet a szabályokat máshogy értelmezni. Brawn látja, Newey látja. Míg brawn a ferkánál volt mindenki a ferkát másolta, amióta eljött a ferka másolja brawn vagy newey autóit. Nem baj ha nem érted. Én sem mindig.
  • G_ArchAngel #151797
    Szerintem a sracot minimum egy muhold utotte el es meg nem alltak ossze a gondolatai, ennyire meg en sem voltam soha zavarodott egy uveg abszint utan sem :D
  • precise
    Rai egy grozsan mellett villogot tavaly. Ki tudja mit csinalt volna azzal az autóval akár alo, hami vagy vettel? Kimi a ferkánál pontosan azt a tempót hozza idén amit utoljára mikor a ferkánál volt. Massa tempóját. Semmi meglepetés nincsabban amit kimi hoz idén. Az, hogy massa kimi szintnél alo ennyivel jobb az meg megint csak nem újdonság évekig láthattuk.
  • G_ArchAngel #151795
  • Totti5
    Brawn autót épített? ez nekem új.
  • precise
    Nem bizony, főleg, hogy volt olyan közte amit úgy nyert meg, hogy a pályabírók tolták vissza a pályára a kavicságyból. Schumi idejében még lehetett tesztelni kb bármennyit a ferkának meg csak két saját használatú tesztpályája van. Ki is volt akkoriban ott? Nem az a Brawn aki utána épített még min. 2 különböző VB autót? Brawn, merci. Tényleg kik is építették az utóbbi kb 10 év vb autóit? Brawm és newey? Volt még valaki? Ha esetleg most Rózsi lesz a vb többre fogom tartani az ő 1 vb-jét mint sumi 7 vb-jét. Azért hami nem egy barikkellóóóó és még csapat sorrend sincs, suminak sokszor még bari ellen is kellet....
  • G_ArchAngel #151792
    De a lista segithet azok elmejet kitisztitani, akik a dealeruktol valami szar cuccot kaptak es hulyesegeket irogatnak publikus forumokra.
    Lasd #151751
  • precise
    Ezt a listát azok a vándorló drukkerek nézik csak akik mindig az aktuális bajnoknak drukkolnak, közben fogalmuk nincs semmiről, talán azt is csak a nemzeti sportból tudják, hogy ép ki a vb, milyen színű pólóban kell versenyre menni :)
  • b-type
    ...ha nem tud változtatni a stílusán akkor bajban lesznek a Ferrari-nál, mert az még nehezebben vezethető mint az idei Red Bull, lesz két világbajnokuk akik nem tudják megszokni a versenyautójukat...
    ...hát gyönyörű lesz.
    Az hogy ki megy majd a Ferrari-hoz, Newey, Brawn...ezek csak találgatások, ha az a hajó süllyedni fog akkor senki nem megy oda.
    Ducati-Rossi eset.
    Te is tudod, Rossi kikötéseket szeretett volna a Yamaha-nál Lorenzo ellenében, nem adták meg...elment a Ducati-hoz, Olaszként Olasz motor, amivel voltak gondok, de futamgyőzelemre, pole-ra jó volt.
    ...aztán két sz@r év után inkább visszakopogtatott a Yamaha-hoz...

A pénz nem minden...lásd Toyota ahogy az már lassan elhíresült itt az F1-ben..
  • Totti5
    Milliárdosok csak attól amit a csapatoktól kapnak... és akkor a saját reklám, termékek, brand, meg a minden más amitól folyamatosan pörög a bankszámla.

1. Fernando Alonso (Ferrari)
    9,5 milliárd Ft
    2. Lewis Hamilton (Mercedes)7,1 milliárd Ft
    3. Jenson Button (McLaren)
    4,7 milliárd Ft
    4. Sebastian Vettel (Red Bull)
    4,1 milliárd Ft
    5. Mark Webber (Red Bull)
    3,5 milliárd Ft
    Nico Rosberg (Mercedes)
    3,5 milliárd Ft
    7. Felipe Massa (Ferrari)
    2,97 milliárd Ft
    8. Kimi Räikkönen (Lotus)
    2,4 milliárd Ft
    9. Sergio Pérez (McLaren)
    1,5 milliárd Ft
    10. Romain Grosjean (Lotus)297 millió Ft
    11. Pastor Maldonado (Williams)237 millió Ft
    12. Nico Hülkenberg (Sauber)148 millió Ft
    Paul di Resta (Force India)
    148 millió Ft
    14. Daniel Ricciardo (Toro Rosso)118 millió Ft
    Jean-Éric Vergne (Toro Rosso) 118 millió Ft
    16. Charles Pic (Caterham)
    104 millió Ft
    17. Adrian Sutil (Force India)
    60 millió Ft
    Valtteri Bottas (Williams)
    60 millió Ft
    Jules Bianchi (Marussia)
    60 millió Ft
    20. Max Chilton (Marussia)
    44,5 millió Ft
    Giedo van der Garde (Caterham)44,5 millió Ft
    Esteban Gutiérrez (Sauber)
    44,5 millió Ft
  • G_ArchAngel #151788
    egy-ket sractol a sereghajtok kozul eltekintve nem hiszem, hogy komoly akadaly lenne egy parszarezer USD-s autot megvenni...
  • a.carkey
    Vagy ...
  • allock #151786
    Minden pilóta azt szajkózza, egyszer szeretne a Ferrari pilótája lenni. Ha csak nem amiatt, hogy megtöltsék az otthoni garázst Ferrarikkal.
  • a.carkey
    Első évében még a VB címért harcolt. :D