182095
  • Dodo55
    Elnézést, 2012-ben nem néztem minden futamot, főleg az elejéről maradtam le, azért jött le nekem így.

#153069: Igen, bevallom az elmúlt napokban Fernandooo magas viszkozitású hozzászólásai miatt már nehezen álltam meg, hogy kicsit ne tegyem helyre a dolgokat
  • HTS s3rg1nh00
    egyszerűbb oka van,hogy nem használ mindenki rövid orrkúpot,Rob Smedley szerint
  • Totti5
    Ilyenkor még kevés az alkatrész, folyamatosan gyártják ( számtalanszor volt hogy teszre elmentek és 1-2 nappal később jöttek meg az alkatrészek, mert nem voltak még kész ) és felesleges is legyártani sokat, mert ha nem működik akkor dobhatják ki, hisz még élesben sosem lettek kipróbálva. Ha komolyabban lezúzza majdnem biztos hogy vége tesztnek. F1 szabályi tiltják hogy legyen pót kocsi, így csak 1 db van, vagyis 2 db, de itt a teszten most a csapatok 1 kész autóval mennek.
  • repvez
    Arról van infó, hogy egy ilyen teszt alatt menyni pótalkatrész vagy kocsi van készenlétben?
    Gondolok arra ha valaki nagyon lezuzza az autót akkor vége a tesztnek a csapat számára vagy ujra tudják a helyszinen épiteni ahogy a versenyen?

illetve, hogy mind a 2 pilóta ugyan azt az autót használja vagy mindgyik a sajátját?
  • Totti5
    Ha bíznának benne és a szélcsatorna alátámasztotta volna, akkor eleve úgy építik meg és nem máskép, de nem úgy tették ami azt jelenti h papíron és a szimulációk során ez volt a jó megoldás. Ha a rövidebb a jobb akkor baszhatják azok akik nem úgy építettették meg az autót, mert egy orrkúp csere ehhez kevés lesz és máris háttrányba vannak pl a Mercedes megoldásával szemben. Majd meglátjuk.

RB nem átmeneti, csak álcázva van, így a új elmeket, miket pl tesztek alatt tesznek fel sokkal nehezebb észrevenni.
  • Botond #153069
    Hagyjuk a tényeket, Alonsot akar szídni, ne zavard össze tényekkel!
  • b-type
    ?
    Ez így inkább öngól..
    Nem a végére álltak fel, a 4. versenyen már Vettel-Kimi-Grosjean volt a dobogó.
    Hasonlóan mint a Williams, amivel Maldonado megnyerte az 5. versenyt (Kimi-Grosjean 3.-4.).
    ..
    elgondolásodat lekövetve nemhogy fejlődtek...ellenkezőleg. Az idény feléig, a 10 versenyig 159 pontot szereztek a 303 összpontjukból, azaz az idény másik felében 144 pontot hoztak. ...kevesebbet.
    :))
  • mcmoha
  • Dodo55
    Persze, hogy eltalálták, Kimi nem Alonso, hogy évekig csak köpköd az autóra, hanem pontosan megmondja, hogy mi a gond vele, mit kell az alapoktól áttervezni a következő évre, erre meg már ott volt Allison is. A Lotus sem véletlenül éledt fel 2012 végére, meg 2013 elejére...
  • HTS s3rg1nh00
    tavaly Kimié volt a legjobb idő az első teszt első napján,a többit meg már ismerjük...
  • AnuluWork #153064
    Lehet, hogy mégis eltalálták az idei Ferrarit?
  • AnuluWork #153063
    Nem százalék?

Szerk. Előttem a válasz.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.01. 18:05:30
  • HTS s3rg1nh00
    a pont egy angol kifejezés,magyarban a százalék(pont) a megfelelője.
  • mcmoha
    Mai szabadedzés "végeredménye":
    1 Sebastian Vettel Ferrari 1:22.620 60 laps
    2 Marcus Ericsson Sauber 1:22.777 73 laps
    3 Nico Rosberg Mercedes 1:23.106 157 laps
    4 Daniel Ricciardo Red Bull 1:23.338 35 laps
    5 Valtteri Bottas Williams 1:23.906 73 laps
    6 Carlos Sainz Jr Toro Rosso 1:25.327 46 laps
    7 Fernando Alonso McLaren 1:40.738 6 laps
  • mcmoha
    Ez engem is érdekelne. Keresgéltem, de nem találtam semmi infót. Mivel a leszorítóerő a csapatok egyik legféltettebb titka elképzelhető, hogy saját "mértékegységet" használnak.
  • bardocz
    "10 pont körüli leszorítóerőt vesztenek"

Ezt hogyan mérik pontokban?
  • HTS s3rg1nh00
    Paddy Lowe szerint ezek csak átmeneti autók jelenleg,mindenki (lásd RB) törekedni fog az általuk már tavaly is használt rövid orrkúpra (Ferrari és McLaren ugye),mert 10 pont körüli leszorítóerőt vesztenek az új szabályokkal és azt hosszabb nyúlvánnyal lehetetlen visszanyerni.
  • HTS s3rg1nh00
    @McLarenF1: Ron Dennis: "Our 2015 livery will change, but I'm not going to say when..."
  • Totti5

Ebéd
  • Master91
    szerintem a barcelonairól már lesz, tavaly is úgy emlékszem hogy az utolsó testről voltak már
  • Master91
    tetszik, de igen, tuti beteg még ott valami !

de márt most kijelentem ,hogy legalább a Hondának jó hangja van !
  • Fernandooo #153053
    Azért az is vicces, hogy 2015-ben nincs egy élő videó közvetítés erről az eseményről...
  • AnuluWork #153052
    Még jó, hogy nem lehet hangfelvételt és mozgóképet rögzítenie az újságíróknak! :D

A hangról viszont mondták, hogy a Honda nagyon odatette magát a kérdésben. :)
  • Totti5
    Installációs köröket mennek. Semmi baja a hangjának.
  • Botond #153050
    Inkább beteges hangja van, de reméljük csak a felvétel minősége miatt.
  • Totti5

Gábor Wéber
    10 mins ·

Egyelőre a Mercedes ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, de a Red Bull és a Sauber sem lehet elégedetlen. Jelen pillanatban 4 mp-cel gyorsabbak, mint tavaly az első nap végén.

A Williams csak nemrég ment először a pályára, a McLaren-Honda pedig egykörös installációk mellett egyetlen mért kört teljesített. A Lotus új
    autója viszont még meg sem érkezett Jerezbe a csapat tweetje szerint:

@Lotus_F1Team: "E23 is in the air on its way to Jerez after firing up in Enstone yesterday, arrival expected later today."
  • Fernandooo #153048
    Szerintem a McLaren-Hondának egész korrekt hangja van ahhoz képest, hogy Alonso még oda sem lépett neki.

Kigurulás a pályára:

Pályán:

Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.01. 11:58:12
  • oneal1
    kamerás közvetítés nincs? tényleg nincs erre igény?

azért 2015 ben ez elég hihetetlen nem? :D
  • basildon101
    Jerez teszt,első nap
    szöveges tudósítás
    Utoljára szerkesztette: basildon101, 2015.02.01. 11:18:48
  • Master91
    de sokkal jobbak az idei orrok mint a tavalyiak
  • nearo
    williamsnek tavaly szép volt a "pöcse", de idén nagyon ronda :(
  • repvez
    Hát a redbull orra az szinte ugyan az mint tavaly a ferrari jé csak kis pöccsel az elején.
    Egyébként, hogy mondták, hogy eltünnek a f@szok aztán a 8 csapatból 3-4-en is van
  • otrosinka
  • otrosinka
    Ez engem is érdekelne! Szívesen követném az eseményeket ma.

FW37 pic - Jerez
  • repvez
    lesz valahol élő közvetités a tesztről? tudna valaki linket?
  • mcmoha
    Red Bull festése direkt ilyen álcázó matya, hogy a többiek le ne lessék az új megoldásokat.
  • AnuluWork #153038
    Ge.. csúnya ez a RB! :D

Egyébként meg ahogy nézem a Williams megint hozza a páros év van ami a csövön kifér, páratlan év, vegetálunk, majd jövőre ismét megnyomjuk szokásos hozzáállást. Ez az autó ugyanis majdnem mint a tavalyi.
  • Totti5
    Tartalmas a reggel!

Mercedes

Red Bull ( teszt festés )

Williams

• b-type
    Egyébként Bernie semmit nem fog átverekedni, max több pénzt a zsebébe. ...mindig azt nyilatkozza amit kell. De cseppet sem kell komolyan venni, csak a hatalmát.
    Mint amikor azt akarta elérni hogy a nagycsapatok segítsék a kiscsapatokat mert igazságtalan.., aztán ő vette el a top10-n kívül végzők pénzét, és ő 'kente' meg a nagycsapatokat a concorde-k aláírásáért, ..vagy mikor a FOTA balhé volt odaadta a nagy részesedést a Ferrari-nak és a Red Bull-nak a megegyezésért, és hogy kilépjenek az egységből.
  • b-type
    Az spec. az aero kiismerésével jött, a DRS az előzést tekintve(!) semmi más mint a régen megismert szélárnyék, művi, meg szabályzott, de az.
    Az hogy az időmérőn felhasználják a már feszerelt lehetőséget az kicsit árnyalja...de én spec nem bánom.

Viszont az hogy a hátsó alacsonyabb szárnyállásba kapcsol míg az első nem, ez nagyon az a helyzet mint amikor a hőskorban taktikáztak a célegyenesre, és a motorosok taktikáznak a mai napig. ...ha messze van a célvonal a célegyenesben akkor van hogy átadják a vezetést, és csak a célraforduló kigyorsára gyúrnak és aztán bebújni a másik szélárnyékába, majd sebességkülönbséggel kibújni a célvonal előtt és tádám.
    Aztán ebből voltak a balesetek, mikor az elől haladó elkezdett 'cikázni', hogy kiejtse a szélárnyékából a lesipuskás követőt....vagy amikor már látta hogy baj van akkor megpróbált az útjába állni.
    DE mindezek abból fejlődtek ki, hogy az első mindent jól csinált, a második mégis megverte mert bebújt az első szélárnyékába. Egy nagy igazságtalanság érzéséből próbálta elvenni a szélárnyékot az első, és próbálta akadályozni a támadót ha az tempóelőnyt szerzett az ő szélárnyékából.
    Ezért találták ki a piszkos légörvényt...hogy az elől haladó autóról lelépő levegő ne segítse, hanem ha lehet akadályozza/megbontsa a támadó aero működését.
    Ez veszélyes.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.02.01. 06:43:41