182095
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#153114 Melóban nem láttam mi a videó, este meg már nem néztem annyira vissza. :( -
G_ArchAngel #153113 Totti5 #152969 -
#153112 Óriási! -
pr3cious #153111 -
#153110 -
#153109 tavalyhoz képest 3mp-es gyorsulás ,de még 5mp-es lemaradás az abszolut pályacsúcstol.
Nem tudom, miért de igy a videokat nézve és a tavalyi közvetitéseket , a régi V10es érához képest olyan lassunak tunnik a mozgásuk a pályán, régebben sokkal aggreszivebb volt a mozgásuk.
Lehet a köridőn nem látszik,mert lehet jobban eloszlik . tehát a kanyarsebesség jóval nagyobb lehet mint régen ,de az egyenesekben nem olyan gyorsak . -
#153108 Ez azért már nem a tavalyi Ferraris szerencsétlenkedés. :)
Valamit eltalálhattak.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.02. 18:27:43 -
#153107 -
#153106 Engem nem zavarna ha megint a Merci nyerne csak legyen a két pilóta között a tavalyinál nagyobb verseny és előzgessék egymást. A Honda-nak semmi esélye sincs a vb-re ez már most látszik. Williams remélem tudja minimum a tavalyi formáját tartani és egy erős Lotus is jó lenne a dupla dinamit duóval, amire minden esélyük megvan az új motorra. Meglátjuk. -
#153105 -
G_ArchAngel #153104 En nagyon szeretnem, hogy a Merci el legyen 3.14csazva, nem akarok megegy Red Bull-ehoz hasonlo korszakot. Nekem mindegy, hogy kitol kapnak ki, miattam akar Alonso is VB lehet, csak Hamilton es Rosberg ne legyen az.
Semmi bajom a ket sraccal, csak unalmas volt miattuk az elozo ideny. Tudom, ez a jo munka gyumolcse, de akkor sem volt szorakoztato. -
#153103 Kocsi stabilabb mint tavaly volt és könnyebben vezethető. -
G_ArchAngel #153102 Tavaly Raikkonen gyors volt az elso teszteken... lattuk mi lett belole. -
#153101 Pont erről volt szó, hogy mennyire nincs még ilyenkor semmi, és folyamatosan gyártják az alkatrészeket a gyárban. -
#153100 Ferrari egész jónak tűnik, mindenképpen előreléptek. A Mclaren kb. ott tart, ahol tavaly a RB a teszteken (jelenleg kizártnak tartom, hogy versenyképes autójuk lesz) . Mercedes meglehetősen erősnek tűnik. Sauber és a Williams is számomra kakukktojás kíváncsi vagyok most mit alkottak.
RB festése nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok milyen lesz a végleges. -
#153099 "Christian Horner megerősítette a Jerezben tartózkodó újságíróknak, hogy Danyiil Kvjat az első körében nekiment egy gumibálának, miután a 2-es kanyarban kicsúszott. Kvjat a kijelzőt figyelte, ezért hagyta el a pályát. A pótalkatrész megérkezéséig a Red Bull csak nagyon alapvető feladatokat tud elvégezni, arra vonatkozóan nem tudtak biztosat mondani, hogy mikor érhet Jerezbe az új szárny."
Fasza, mára lőttek nekik akkor -
#153098 ezért lenne jó ha valahol lehetne mozgóképen is követni az eseményeket, igy csak arról van infónk amit épp lefotóznak -
#153097 Ez a rövid-hosszú orr kérdés érdekes lesz!
Vajon a Lotus olyan, mint a Williams, csak ők a páratlan években mennek jól? :D -
Ez tegnapi:
"„Az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy türelmes vagyok – nincs semmi baj" – mondta a Ferrarinál töltött időkre utalva. „Az F1-ben jelenleg használt technológia bonyolult, ezért időre van szükségünk, hogy a megtett kilométerek során kiismerjük az autót. Amely egyébként kifejezetten agresszív, innovatív és extrém tervekre épül, úgyhogy fokról fokra kell felfedeznünk." Alonso hozzátette, hogy szeretett volna több kört teljesíteni, de „a garázsban így is mindannyian nagyon boldogok és izgatottak voltunk. Fantasztikus volt a hangulat, különösen, amikor kigurultam a bokszból megtenni az első kört. Megtisztelő, hogy huszonkét év után én lehettem az első, aki vezet egy igazi McLaren-Hondát."
A Honda sportprogramjának főnöke, Arai Jaszuhisza egyébként azt állította, „egy kisebb elektromos problémáról volt szó, valamint a vezérléssel akadt gondunk, de nem különösebben komoly. Máris megoldottuk." Az MP4-30 festése egyelőre a Mercedes-korszakot idézi, a csapatfőnök, Ron Dennis azonban ma megerősítette, hogy előbb-utóbb lecserélik. "Azt nem árulom el, hogy mikor" - tette hozzá."
Tavaly a Renault, RedBull is baromi keveset ment az első teszten... -
#153095 "A Ferrari többször is átépítette Kimi autóját az ő kívánságai és észrevételei szerint, de ez is kevés volt."
Azért ezt leírni! :D -
#153094 gondolom ha direkt ment igy akkor tesztelik, hogy hogyan viselkedik az orr ha nem zavarja semmi az áramlást, csak akkor hiányolom az érzékelőket a kocsin.
Egyébként az is érdekes, hoy még nem látni azokat a érzékelős rácsos felszereléseket a kocsikon vagy a neonzöld áramlás jelző festéket . lehet majd holnap , most még csak a belső dolgokra koncentrálnak.
Egyébként nem értem, hogy mi tud akkora gondot okozni Pl a mclarennél , hogy nem tudtak 6 körnél többet menni, hiszen mindent tudnak már szimulálni számitógépen , a tervezett alkatrészeket is tized mm pontosan meg tudják nézni és a terhelést is kiszámolni rajta, akkor mi nem engedi, hogy menjen az autó? -
G_ArchAngel #153093 Szerintem kiemelkedoen jo lett az elso szarny alcazasa, alig lehet latni... -
#153092 keresd a hibát!
-
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.02.02. 10:59:58 -
Fernandooo #153090 Nem tagadom, hogy valamilyen mértékben tényleg blama volt Alonsónak 2007, hiszen nem tudott legyűrni egy újoncot és végül egál lett a meccs eredménye. Az idegbetegség oka az lehetett talán, hogy Alonso érezte, hogy a meki nevelésű Hamilton több figyelmet kap Denniséktől. És ez azért befolyásolhatta a végeredményt is, lássuk be. Persze Alonso is inkább tehette volna azt, hogy magába száll, megőrzi a hidegvérét és mindent megtesz a győzelem érdekében, de ő akkor inkább hisztizett kicsit. Ez hiba volt. Nem akarom Hamilton érdemeit kissebbíteni, mert ő a másik kedvenc pilótám, de 2007 necces volt ebből a szempontból mindkettőjük számára. -
#153089 Azt vonom le hogy Alonso alatt lett ilyen szar a Ferrari :D -
G_ArchAngel #153088 Ez Kiminek ugyanolyan ciki volt, mint Alonsonak 2007. A ketto kozott a kulonbseg, hogy Kimi nem lett idegbeteg... -
Fernandooo #153087 Gondolom, ezeket költői kérdéseknek szántad, de inkább válaszolok, nehogy kétségek maradjanak.
Nos, Kimi 1 VB-t nyert, Alonso semmit. (A Ferrarival. A Renaultnál kettőt.) Persze hozzá kell tenni, hogy akkor nem egy csapatban voltak, és nem ugyanabban a konstrukcióban ültek. Ez az állapot 2014-ben állt fent és akkor az lett a vége, hogy Alonso VB 6. lett 161 ponttal, Kimi meg VB 12. 55 ponttal.
Alonso 11x nyert a Ferrarival, Kimi meg 9x. Amúgy sem korrekt ez az összehasonlítás, mivel Alonso sokkal több időt töltött a csapatnál és egy sokkal rosszabb időszakban, amikor a Ferrari nem lefelé haladt (mint amikor Kimi ott volt), hanem már bőven a gödörben figyelt
Majd ha Kimi még marad két évet, akkor lehet ilyesféle egyenleget húzni. De ha az összes győzelmet nézzük, akkor Alonso 32 győzelmet aratott pályafutása során, Kimi meg 20-at. És? Lehet dobálózni a számokkal, statisztikákkal, de számomra egy összehasonlításban az a lényeg, amikor ugyanannál a csapatnál van két pilóta, a hátuk mögött van legalább egy közös évad, és ekkor már jöhetnek a számok.
Most az a lényeg, hogy amikor ugyanannál a csapatnál voltak, akkor Alonso kétséget kizáróan elverte. És kit érdekel, hogy a finn számára szokatlan volt az autó, meg egy év alatt nem volt képes hozzászokni, ez az ő hiányossága. Alonso csapat újoncként minden első évében, nem rá-köré épített autókkal, szarrá vert mindenkit. A Ferrari többször is átépítette Kimi autóját az ő kívánságai és észrevételei szerint, de ez is kevés volt. Még azt sem lehet tehát mondani, hogy mellőzte a csapat. Most akkor milyen következtetést kellene levonni mindebből?
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.02.02. 08:54:56 -
#153086 Nem kell győzelmek száma adja ki a Vb címet és nem is az mervadó mervadó a végén (kiv ha pontegyenlőség áll fenn), hanem a pontok összege. -
#153085 Nem akartam belepofázni, meg Alonso már elment a Ferraritól, de hány VB címet nyert Alonso a Ferrarival és hányat Kimi? Hányszor győzött Alonso öt év alatt a Ferrarival és hányszor Kimi három alatt? Hány kurva szar Ferrariban versenyzett Alonso és hányban Kimi?
Mindkettő neve mellett 19 0 0 0 állt tavaly, úgyhogy a végén azt nézni, hogy egy szarral ki hányadik lesz a futottak még kategóriában a ponttabellán az olyan, mintha Schumacher mercis teljesítményét hasonlítanánk össze Rosberg Mercis teljesítményével. -
Fernandooo #153084 Ugye ha nem tudom rendesen felvenni a cipőmet, akkor nem indulok futóversenyen... -
#153083 Van SG bővítmény benne ignore, kitűnő az ilyen "emberek" ellen kb egy éve nem látom mit írkál:)))) -
#153082 Szokj már hozzá, hogy a bal lábadon jobbos cipőt hordasz. Pedig az csak egy cipő, nem lehet nehéz hozzászokni. -
Fernandooo #153081 Alonso a Minardinál rögtön elverte a csapattársát. A Renaultnál első évében megverte csapattársát, Trullit. Az első, Ferrarinál töltött évében lett VB második helyezett, megverve csapattársát, Massát, aki ekkor már az ötödik évét taposta itt. A te érvrendszered szerint minden esetben ki kellett volna kapnia az első évében, hát nem így történt.
2007-ben a McLarennél kemény harcban volt Hamiltonnal, de a közhiedelem ellenére a brit sem tudta elverni, mivel mindketten egyaránt 109-109 ponttal végeztek. És vegyük figyelembe az istálló elkötelezettségét Hamiltonnal szemben…
Arról nem beszélve, hogy ha valaki (ebben az adott esetben Kimi) nem képes egy egész év alatt hozzászokni egy autóhoz, az azért jelent valamit. -
Dodo55 #153080 "De legalább Alonso szénné alázta a "köpködés" közben a "megtisztellek titeket, hogy van kedvem versenyezni" túlértékeltet. "
Még szép egy olyan autóval, amit 4 éve szorosan az ő vezetési stílusához igazítva fejlesztettek... -
#153079 Jah, így már világos. Érdekes lenne Newtonban megkapni az értékeket. -
#153078 Több elhasznált motor, technika, stb. -
Fernandooo #153077 Így van, Alonso csak köpködni tudott, hát lol. :D A szemétláda, miért nem tervezett autót magának? Ja, tavaly Kimi sem igazán tudott maga alá autót tervezni, de ő legalább nem pofázott, mi? :DDDDD De legalább Alonso szénné alázta a "köpködés" közben a "megtisztellek titeket, hogy van kedvem versenyezni" túlértékeltet. -
#153076 Mondjuk pont a ferrari az ami cáfolja egy kicsit ezt az állitást mer tavaly nekik és a mercinek volt a legrővidebb és legalacsonyabb orkupjuk , és fura lenne ha idénre nem tudtak volna megismételni a rövid verziót.
Amugy nem tudom az ide vonatkozó szabályt , nem irja le hogy milyen hosszónak kell lennie az orrkupnak és hogy azzal kell kezdődnie az autónak?
Értem ezalatt, hogy tavaly a merci orra nem lógott tul az elsó szárnyon csak ugy mint a ferrarié akkor ott , hogy tudják értelmezni a legalacsonyabb pontot ?
A teszt autókra ,meg akkor elég nehéz lehet pár pilótának és a szerelőknek ha eltérő stilusa van a 2 versenyzőnek és át kell hozzá épiteni az autót. gondoljunk csak bele a rosberg hamilton kormányra menynire eltért akkor mi lehet a burkolat alatt vagy épp raikönen fékjeinél. -
#153075 Pedig az volt a hűdeváltozatos idény eleje, minden versenyen más nyert....majdnem én sem néztem (valami kolompot emlegettem akkoriban) de mivel megszállott vagyok, a barátságos fajtából, így néznem kellett :))