182095
  • BooMiller
    Azért túl sokat ne gondoljunk ebbe bele:) szezon előtt voltak hírek hogy 3-4 másodpercet gyorsulnak az autók, mégpedig nagyrészt a Pirelli miatt:) Szóval majd az első futamon az időmérő után lesz valami sejtésünk:)
  • AnuluWork #153153
    Nos, lehet védeni a mundért, de érdemes?

Idén ez csak a tavalyi Ferrarihoz képest már az elején 4 másodperccel gyorsabb. Lehet itt kevesebb benyáról szólni, de a körök száma is biztató. Hogy egy német szaGújságíró-szaGértő mit lát vagy akar láttatni, nem tök mindegy? Ez a Ferrari egyértelműen jobb, mint a tavalyi. Itt nem arról van szó, hogy mentek pár kört kevés benyával és köztük volt egy jó kör is, hanem hogy négyből háromszor ők voltak az élen.

Barcelona már beszédes lesz, ott úgyis kijön, hogy mi a helyzet, hogy most a Merci altat, vagy a Ferka tényleg betalált, de ez minden szinten biztató.

Az autó tervei egyébként meg már akkor kész voltak, amikor Vettel még fel se vette a piros overált ...

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.05. 09:28:48
  • mcmoha
  • repvez
    Aztán meg ha jó lesz a ferrari majd jönnek megint azzal, hogy Vettel áll a siker hátterébe meg egyből párhuzamot vonnak sumival , mikor az alatt a 3 hónap alatt olyan nagyon sok mindent már nem tudott beleszólni, a főbb tervek már a szezon közepén megszülettek.
  • G_ArchAngel #153150
    Es tele volt uzemanyaggal, mig Kimi epphogy egy korre elegendot vitt magaval.

• bardocz
    Ja, 300-400 lóval körözgetnek...
  • HTS s3rg1nh00
    az egyik német portál/lap megfigyelője szerint amikor Riccardo futott ugyanolyan keverékkel mint Kimi,körönként 0,8 mp-el volt gyorsabb a Ferrarinál.
    a RB és a Merci szerintem alig tekerte el az erőforrást a feléig,de már lehet azzal is sokat mondok.
  • G_ArchAngel #153147
    Nem rossz a Ferrari, bar szerintem meg senki nem tette le a lapokat az asztalra.
    Alonso lehet, hogy agyatlanul sok penzt kap, de szerintem mar ugral a vernyomasa. Nem hinnem, hogy a penz minden, o meg nem Beckham vagy Henry hogy elmenjen valahova milliokert levezetni es csak szorakoztassa a kozonseget.
  • Fura Alak
    Az RB nem erőből, hanem aerodinamikából szokott remekelni. :P
  • j0rmungandr
    Szerintem még 1-2 teszt erejéig a Red Bull, de főleg a Merci "altatni" fog a valós képességeiket nézve.
  • BooMiller
  • AnuluWork #153143
    Raikkonen, 1:20.841

"Az Autosport technikai szakírója, Craig Scarborough szerint óriásit léptek előre. „Már csak egy utolsó erőfeszítésre lenne szükségük, hogy beérjék a Mercedest. Az új autójuk sokkal stabilabbnak tűnik, a motor erősebb lett, a vezethetősége a kanyarokban is kedvező hatással van a balanszra, és az aerodinamikája láthatóan sokkal hatékonyabban működik, mint tavaly. A diffúzort beborító áramlásjelző festék mintázata igazán jó áramlási struktúrát mutat, pedig a tavalyi autó alja alól még felkavarodott levegő jött ki.” Ez biztató, de azért Barcelona pontosabban fogja mutatni az erőviszonyokat."
  • HTS s3rg1nh00
    Kvyat crosses the line at 266km/h - familar range for the Renault-powered teams this week. As a comparison, Mercedes-powered Massa is also on track and was clocked at 278km/h at the same spot last time around.
  • AnuluWork #153141
    Már nem követem. :)
  • allock #153140
    Scherzingerék megint szakítottak lol.
  • HTS s3rg1nh00
    százan elmondták már,hogy egyelőre csak a megbízhatóságra fekszenek rá,az idők egyáltalán nem számítanak.viszont a Ferrari eddig is híres volt arról,hogy kevesebb üzemanyagot használ a többi csapatnál (elég megnézni a tavalyi FP Alonso időket),szóval lesz itt még show.

autosport live-ból James Key interjú (Toro Rosso):
    "You could race this [nose] tomorrow, but we want to start off with a car that runs because we didn’t get any mileage last year and we want to maximise it so this is a launch-spec car.

"We will have a race-spec car in test three that will look very different to this. Stuff at the front of the car will change. We are still in the windtunnel for Melbourne now so we are pushing the limits."

"The Merc looks really strong. Hamilton is committed into the chicane and able to get back on the throttle positively."

EDD STRAW says the closing speed between Hamilton's Mercedes and the McLaren-Honda approaching the chicane is "enormous".

The Ferrari looked really good turning into the chicane, so perhaps Raikkonen finally has the front-end feeling to the car that he craves.
  • G_ArchAngel #153138
    2014 elso tesztek - lattuk mi lett belole...
  • AnuluWork #153137
    A Ferrarinál végre sebességben is vagy betaláltak, vagy valami qurva durva módon altat a Mercedes.

Nem emlékszem rá, hogy tavaly a Mercedes és bárki között 0.5-1 sec különbség lett volna nem a Mercedes javára az első tesztek során.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.04. 13:13:11
  • oneal1
    amúgy tényleg :DD
  • simonl #153135
    Te nagyon hülye vagy...:) de tényleg olyan hangja van:)
    Na igyunk valamit.......
  • paj01
    olyan a hangja mint a jango fett űrhajojanak:D
  • Jeffjohnson
    Tökmindegy mit mond, aki utálja úgyis megtalálja rá az okot, hogy azt tegye és aki szereti az is megtalálja az indokot. Én azokat a közléskényszeres embereket nem értem, akik a saját szubjektív véleményüket, akarják más orra alá dörgölni úgy, hogy egyetemes igazságnak állítják be, legyen az rajongó vagy ellendrukker tökmindegy.

Még el sem kezdődött az versenyidény de már megy az egymás vérének a szívása. Mi lenne ha ezt hagynátok az évadra és most csak a hírek meg a tesztel kapcsolatos dolgok lennének itt? Egyetérteni úgysem fogtok semmiben sem.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.02.03. 19:46:47
  • Dodo55
    Mert Kimi azt mondja, hogy "alulkormányzott az autó és emiatt vesztek időt ilyen és olyan helyzetekben, az elsődleges feladatunk most ezt kiküszöbölni, ha ez sikerül, akkor minden okunk meglehet bizakodni", míg Alonso azt mondja, hogy "továbbra is használhatatlanul alulkormányzott az autó, úgy érzem bármennyire is küzdök, semmi értelme, mert a csapat továbbra sem tesz meg minden tőlük telhetőt, egyre jobban csalódok a Ferrariban".

Van egy kis különbség, nem?
  • AnuluWork #153131
    Nekem tök mindegy, én nem kaptam belőle.
  • Botond #153130
    150 milliónyi oka volt váltani. Euróban. Ő sem lesz már fiatalabb.
  • AnuluWork #153129
    Nem tök mindegy? Alonso 2007 után úgy néz ki megint rosszkor váltott csapatot.
  • Botond #153128
    Kimi panaszkodik, hogy alulkormányzott az autó az pozitív visszajelzés, ha Alonso mondja ugyanezt, akkor a csapatot okolja a kudarcaiért. Értem.
  • Dodo55
    "lósz*rt se tud az autókról és semmilyen visszajelzést nem adott"

Nem kell összemosni a kettőt. Senki nem mondta, hogy lószart sem tud az autókról, csak azt, hogy a konstruktív visszajelzések helyett általában csak szidta az autót, meg hibáztatta a csapatot. Legalábbis a nyilvánosság számára egyértelműen ez mutatkozott, már pedig véleményt kizárólag nyilvános információk, megnyilvánulások alapján lehet formálni.

És mielőtt jönne az, hogy miért is kéne nyilvánosságra hozni a visszajelzéseket:
    - Nem muszáj, de akkor talán az autóra / csapatra sem a nyilvánosság előtt kéne mutogatni. Mindent vagy semmit, különben torz lesz a kép.
    - Hogy csapaton belül maradjunk, Kimi az elmúlt évben jópárszor pontosan részletezte milyen okokra vezethető vissza az autó nehéz irányítása. Ebből kiindulva arról sem lehet szó, hogy tilos lenne ezeket a technikai részleteket kibeszélniük.
  • mcmoha
  • bardocz
    Mondjuk én itt az olajnyomásra gyanakodnék
  • mcmoha
    Azért az alacsony hűtővíznyomást kiszúrni nem egy nagy feladat.

• AnuluWork #153123
    Most jónak tűnik.

Eredmények
  • bakkerman
    azért én nem csak egyedül őt hibáztatnám hogy nem tudott VB lenni a ferrarival. 5 év elég hosszú idő ahhoz,hogy csak az ő nyakába varrjuk a dolgokat,teljes csapat szinten volt elbaszva ott valami,sőt tavaly már abszolút esélytelenek voltak,1 dobogós helyezés összesen,vicckategória,a ferrari név megcsúfolása. És erről nem csak a spanyol tehetett
  • Jeffjohnson
    Ezt most miért tőlem kérdezted?
  • Botond #153120
    Buttonnak is Fernando a keresztneve vagy ez nem az a Fernando, aki lósz*rt se tud az autókról és semmilyen visszajelzést nem adott, azért volt gyenge a ferrari évekig?
  • Jeffjohnson
    Mára is vége lett nekik:
    13:00 @McLarenF1: "We've had a loss of cooling water pressure & have removed the power unit for inspection. That’s a long process, so it ends today's running."

13:01 @McLarenF1: "We can replace those components ahead of running tomorrow. The issue was promptly spotted by Fernando on an outlap - so quick to trace."

• Totti5
    McLaren csak ma tudott menni normálisan, mert szenzor hibájuk volt, így nem jött adat a motor felől és nem akarták addig nyomni, amíg nem látják az adatokat. Ha pl valami hiba lép fel és tönkremegy a cucc, olyan zárlatot okoz, olyan hőmérséklet ami miatt ott a pályán ég porrá az egész...
  • mcmoha
  • Fura Alak
    A Honda már valamivel jobban hangzik, de még mindig beteges a hangja, nem jól van valami ütemezve, fáj a fülemnek.... :S
  • pr3cious
    követem a fórumot de nem vettem észre mivel mobilon nem látszik a videó
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2015.02.02. 22:00:00