182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#153633 Az a jobb, ha lesodródik az ívről és megáll a sóderben. Mert akkor pontosan annyit kell nyomni amit a gép, a pálya és a pilóta tud. És akkor ebből a hármasból kijöhet annyi különbség, hogy van előzés kers nélkül (emlékszik vki ilyesmire? érted, megelőzi plusz lóerő nélkül csak mert ügyesebb, scifi!), van verseny. És igen, ez azzal jár, hogy aki túlerőlteti (mint Lauda amikor megégett), az beleáll a falba. Ez ezzel jár. Az autóverseny veszélyes. Aki fél az játszon PSen forma1et, ne a forma1ből csináljunk videójátékot. Pont ezt szokták mondani az én fiatalságom hősei, hogy ez a mai már a ps generáció.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.18. 10:27:23 -
#153632 Az jobb amikor sóderen átrepülve beleáll a falba? -
#153631 10ből 1x. Korábban ez inkább olyan 10ből 8-9x volt. -
#153630 Nem mer ha hibázik az a győzelembe is kerülhet... -
#153629 Tudom, megértem, de ez akkor is súlytalanná tette ezt a konkrét sportot. Olyan mintha azt néznénk, hogy Pistike hogy nyomja PS-en a forma1 2014et. Ha megpördül, hát megpördül, majd a következő körben ügyesebb lesz. -
#153628 Arról nem az F1 tehet hogy a két német pálya olyan helyzetben van amiben... Arról az üzemeltető tehet. -
#153627 Oké aki nem akarja nézni ne nézze. -
G_ArchAngel #153626 "Plusz a pályák súlytalanok. Lesodródsz az ívről? Nagy kaland, buktál 1 tizedet. Nem fog meg a kavicságy és helló."
1000szer leirtuk, de ismet, csak neked: gazdasagi okokbol ilyenek a palyak, mas sportagak, betetfutamok miatt a beton bukoter (kifuto zona) gazdasagosabb es biztonsagosabb. Nem tehetik meg, hogy csak es kizarolag evi egy F1 futamra epitsenek palyat.
En megertem a fajdalmadat, pl. megtehetnek, hogy negy kerekkel atlepett feher vonal eseten a sebesseg biztonsagosan, de gyorsan leredukalodjon 100-150km/h kornyekere (palya, bukoter fuggo), igy azonnal hatranyba kerulne, aki elhagyja a palyat (mondjuk lehetnenek a szenzorok a vonaltol 5m-re, hogy akit leszoritottak, az meg ne keruljon hatranyba). -
#153625 Ha nem lenne az a követhetetlenül agyonbonylított motorfejlesztési stop szabály akkor lehet csökkenne az előny. Pont most néztem ezredszer a hétvégén a Lauda filmet. Ott Hunt Mclarenjét szabálytalannak nyilvánították, és teljesen új autót kellett építeni szezon közben. Kettőt, mert elsőre nem sikerült. Ez manapság elképzelhetetlen.
De ezt már ezerszer megrágtuk. Régen az F1 a fejlesztő labor volt mindenkinek. A shell is itt fejlesztette ki a hatékonyabb üzemanyagokat, a motorgyártók is itt fejlesztettek ki jobb váltókat, adagolókat, stb-t, amit utána átvittek az utcai autókba. A forma1re költött lóvé mindenkinek megtérült. Ma már a marketing budget része az F1 a gyártóknál, mert semmit nem tudnak visszavinni az utcai autókba. Ezért is jöttek a v6ok, mert olyan motor talán még van utcai autóban, és akkor talán megint vmit lehetne hasznosítani, nem kidobott pénz lenne az egész (ezért akart pl a renault v4et, mert neki döntően 4 hengeres utcai motorjai vannak), de ezzel a fejlesztési stoppal ez mégsem igaz.
Plusz a pályák súlytalanok. Lesodródsz az ívről? Nagy kaland, buktál 1 tizedet. Nem fog meg a kavicságy és helló.
Szóval súlytalan az egész, a korábbi komoly szereplők pedig már nem érdekeltek az egészben, így lett "ha már pénzkidobás, akkor legalább ne kerüljön sokba" elv a vezérelv, és ez valóban kinyírta ezt a sportot. Igen, így múltidőben. Tavaly már alig néztem futamot, idén lehet egyáltalán nem is fogok. Ez korszak lezárult.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.18. 09:52:54 -
G_ArchAngel #153624 Konnyu mindenert hibaztatni, annak ellenere, hogy tul sok beleszolasa nincs abba, hogy a csapatok es a FIA mikent dont a sportag jovojerol. Mondhatni semmi. O az uzleti reszert felelos es azt jol csinalja. Ezt most ne ugy nezd, mint szurkolo, hanem, mint uzletember: ha engedne egyes csapatoknak, palyaknak, akkor a tobbi is odaallhatna, hogy "nekem akkor miert ne jarhatna kedvezmeny es/vagy tamogatas", aztan szepen ossze is omlana minden, mert technikai sportban es annak finanszirozasaban nincs helye a karitativ szemleletmodnak.
Sokat tesz zsebre? Igen. De ezt a fejostehenet Bernie nevelte es hizlalta fel es a top csapatoknak is boven jut a zsiros falatokbol.
A problema, hogy Bernie volt mindig az eloterben es konnyu ot hibaztatni - nem angyal, egy mocskos zsugori zsebkeresztapa, de nelkule nem lenne F1 mar evtizedek ota. -
#153623 Nem pont erre gondoltam. Amerikában eladják jól a motorsportokat, F1be miért nem megy? El kellene dönteni, hogy ez egy üzlet, vagy "sport". Talán Wéber mondta ezt..mai világban a "sport" magában nem állja meg a helyét. Amíg Bernie ül a trónon, addig ez nem is fog változni. -
G_ArchAngel #153622 Igen, mert sokkal kevesebb lehetoseg volt szorakozni, motorsportokat nezni, az informaciokat kovetni. Mi meg gyulai salakmotorra is lementunk Tapolcarol apammal, csakhogy versenyt lassunk. Ma megnezel es elolvasol a neten vagy a TV-n mehet egesz nap egy (motor)sport csatorna.
Nem csak az F1 a legtobb sport elertektelendett... -
#153621 Ki tudja. Ha nem lenne ilyen bonyolult a hibrid rendszer, hanem mindenki egységeset kapna (ahogy azt javasolták), lehet nem lenne ekkora különbség.
Múltba kapaszkodva ismét..anno még nagyobb különbség volt az autók között, mégis nézték a futamokat.
Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2015.03.18. 08:29:29 -
#153620 És ha így lenne akkor a Mercedes előnye a Renault hátránya megszünne? -
G_ArchAngel #153619 Meg, mert rendesen vonza a turistakat. Nem azt kell nezni, hogy az allam altal beleolt par milliard (foci stadion toredeke, ami aztan tenyleg ablakon kiszort penz) milyen aranyban van a jegybevetelekkel, hanem azt, hogy abban a ket hetben, ami az F1 elotti es utani hetet jelenti, mennyit koltenek a turistak. -
#153618 Csináltak műsort bő 20 évvel ezelőtt V6-os motorokkal...nem értem, hogy miért nem lehetett egyből az, hogy szélesebb gumik, dupla turbó, aztán mehet a menet. Ámbár szerintem nem a technikával meg magával a futamokkal van a probléma, mert ha úgy nézzük, a dögunalmas ovál pályás versenyeket is eladják a jenkiknél. Az egész F1 kapcsolata a nézők felé..mondjuk ki: szar. Nem tudják eladni, mint terméket, mert Börni még a közösségi médiára is nemet mondd, meg a nyugdíjas korosztályt akarja megcélózni. -
#153617 Kb ugyanakkora lesz belőle mint ebből. Gondolom a halk v6-os motorok sem sokat segítenek abban hogy az emberek kimenjenek. Az lenne a legjobb ha bedőlne az egész és a nagy gyártók összefognának (akinek pénze is van erre) és indítanának egy saját versenyt az FIA nélkül.
A Hungaroring is veszteséges már jó régóta, csak az állam nyomja a pénzt. A kérdés, hogy megéri ez az egész? -
#153616 Hockenheim még talán "oké"...na de tavaly megszellőztették azt is, hogy Monzának mutatják a fakkot Börniék. Na abból nagy botrány lenne. -
#153615 A probléma valszeg inkább az, hogy a futamok unalmasak és Bernie (vagy a befektetők, tök mindegy) továbbra olyan mennyiségű pénzt kér el egy-egy futamért amit nem tudnak visszatermelni. A csapatoknak is jóval több pénzt kellene vissza osztani. A kapzsiság fogja megölni az egészet. -
#153614 Azért alakították át, mert a stadion részen kívül nem voltak lelátók. Csak annyit láttak a nézők, hogy az autók bemennek az erdőbe, majd a másik oldalon meg kijönnek...igaz, hogy akkor a nézők miatt építették át, most meg végképp nem járnak ki a futamra. Jól benyalták.. -
Stockbauer33 #153613 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#153612 Ott cseszték el, hogy átalakították a pályát.. A régi vonalvezetést mindenki imádta, ez a mostani pedig egy jelentéktelen pályát kreált belőle. Persze nem ezért nem lesz futam, de nekem ez a pálya már nem jelent semmit. Miért kell elcseszni minden jó dolgot?
Egyre kevesebb csapat van, a pályák is egyre jelentéktelenebbek, az új pilóták 10 évesek.. Csoda, hogy nincsenek rajongók, nem mennek ki a futamokra, és megcsappant a nézőszám? Az idősebb generáció kinek szurkoljon? A pattanásos képű kisfiúknak? Hol vannak a rosszfiúk, a montoya féle őrültek? Akiket lehet gyűlölni, de szeretni is.. Minden olyan steril lett, mindenki olyan jófiú, kedves, aranyos. Néha besértődnek mint a kisfiúk, ez a legnagyobb tragédia... :(
-
#153611 4 hónap alatt jegyeket eladni kb. lehetetlen,99% hogy nem lesz beugró szerintem -
#153610 Valaki remélem beugrik. -
#153609 http://sportgeza.hu/forma1/2015/03/17/nem_lesz_nemet_nagydij_a_forma-1-ben/
Lassan csak sikerül teljesen padlóra küldeni az egész F1-et.
Utoljára szerkesztette: CodeRed, 2015.03.17. 20:55:18 -
#153608 https://twitter.com/NicolaBILD/status/577823370038915072 -
#153607 Lassan kétéves videó :) -
#153606 OMG ez megvan???
micsoda befuto -
#153605 Vettelt tényleg meghívták a Mercedeshez,mikor is jár le a Ferraris szerződése? :D -
#153604 Ez nagyon nagy -
#153603 :)))
-
Stockbauer33 #153602 -
#153601 WSR-be hogyne lenne.
Beitske Visser 3.5-be indult tavaly és idén is fog. Legjobb eredménye tavalyról egy 5. hely. -
#153600 Jönnek így is... -
#153599 Szerintem kár túllihegni ezt a Susies dolgot,csupán PR értékük miatt vannak ezek a női tesztpilóták. Nem véletlenül az a státuszuk,hogy TESZT pilóták,és nem tartalékok. Akármelyikük ülne be az autóba,utolsó helyen kullogna be a célba 3 kör hátrányban. Ellenben nagyon jó reklám azoknak a nőknek,akik nem mindig követik az F1-et,de így hogy a képernyőre kerül 1-1 csinos lányka versenyzői overállban,már felkapják a fejüket,és odakapcsolnak. Ennél többet nem érdemes belemagyarázni a női tesztpilótákba,nem lesz női induló futamon a forma 1-ben. Danica Patrick eljuthatott volna idáig,de ha ő nem tudott jönni,akkor már senki se fog,nála csak jóval gyengébb női pilóták vannak. DTM-ben is a végén kullogtak ezek a lányok. És nem véletlenül nincsenek női pilóták se GP2-ben,se GP3-ban,és még WSR-ben sem,amik köztudottan a Forma-1 előszobái. Ha lenne F1-es ülésre méltó csajos,az már ott kóricálna valamelyik kisebb sorozatban a dobogó környékén.
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.03.16. 20:35:28 -
#153598 Akkor meg az Indycarba jönnének a "fizetős versenyzők" szöveggel, hogy a sok F1-ből hátrahagyott fizetős versenyző kisajátítja a legjobb csapatokat :D -
#153597 Simonát is jól megszopatták a Saubernél a pénz miatt.....még volt olyan is, hogy elakarták küldeni GP2 meg GP3-ba miközben Indycar autót vezetett előtte már..szerencsétlennek meg egy álma volt a F1 aztán végül visszament az USA-ba és Andrettinél fog versenyezni.
Ez a Susie Wolf életében nem ment még olyan gyorsan mint a svájci csaj...
Kiváncsi vagyok mikor jönnek rá Európában a boxban toporgó versenyzők 10-20 millás csekkeket lobogtatva, miközben 1 métert nem vezethetnek az F1-ben, hogy annyi pénzből Ganassi vagy Penske autóban ülhetnének győzelmi eséllyel.
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.03.16. 19:36:23 -
#153596 Én megkérdeztem Wéber Gábort erről,ő is pont ezt írta :
"A közvetlen oka az, hogy aki nem vesz részt az időmérőn, az nem indulhat versenyen. Ez a szabály, ez alól nincs kivétel. A közvetett pedig az, hogy ha a 3. szabadedzésen cserélték volna le, Susie csak tesztpilóta, de nem tartalék, így nem vetették volna be. Nem is lenne alkalmas arra a szintre, ami a Ferrari ellen kell. A tesztelés az egy másik dolog, meg a PR is."
-
#153595 -
#153594 ok De igy akkor kb 0% esélye van beugrani bárki helyett is mégha tartalék pilóta is valaki, mert általában nem szoktak 2 verseny között megsérülni a pilóták és a pénteki napot sem adják oda nekik, hogy körözzön, ugye tesztelni meg tilos a kijelölt napokon kivül .
Akkor meg miért is körözne .
Amugy nem értem miért másabb az ha valaki folyamatosan tesztel a szimulátorban vagy ott van a napi megbeszélésen és nem ülhet be ha kiesik valaki, de aki fél éve közelében sem volt a kocsiknak csak mert pert nyertt egyből versenyezhet 2 nap próba után