FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nearo
Az elv a lényeg. Egyszer régebben valami futam alatt írtam ide valami ilyesmit, hogy történjen már valami xy-al (nemtom kivel, lényeg hogy õ vezetett éppen), és akkor szóltak, hogy ez így kicsit gerinctelen dolog. Be kellett látnom, hogy ebben van valami. Nem annak kéne szurkolni, hogy legyen szar idén az RB, hogy Vettelt alázzák körözésekkel, stb... sportszerûbb azért szurkolni, hogy a többi csapat/pilóta érje utol õket, és legyen egy jó harc a címért.
Nem vagyok RB/Vettel fan, utáltam is hogy folyton õk nyertek, ezzel együtt tisztelem is õket, hogy képesek voltak valami olyasmit alkotni, amit a többi csapat nem.
Na mindegy, ez csak az én véleményem, biztos bele lehet kötni jó pár ponton, de amíg nem mond nekem valaki egy jó érvet, addig nem érdekel, tartom magam ehhez.

Más: ha a Renault kér (és esetleg kap is) halasztást, akkor adják meg azt a többi csapatnak is, úgy igazságos... a franciák meg túlórázzanak, hogy utolérjék a többieket <#smile>

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

contraste
A mai napból látszik mennyire igazuk van a csapatoknak, pilótáknak, hogy nem lehet felmérni az erõviszonyokat. Ma ugye a mercisek szenvedtek inkább, bár ez túlzás a renault szenvedéséhez képest, a RB egész jót ment magához képest és ma a ferrari doinált, és hozta azt, amit múltkor Rosberg a W05-tel. Érdekes lesz, szerintem nagyon izgalmas lesz az ausztrál hétvége!!!

ain't got no history

Nem kell félteni a RB-t ha kérnek halasztást, ha nem, Horner megint kifõzött valamit. aztán majd az elsõ futamon leesik az állatok.
b-type
A 'szerinted' egy társaságban kevés, pláne elég népes, és pláne kényes társaságban mint itt 😊)
Szerintem meg lehet a másik becsmérlése nélkül is beszélgetni a témában, nyilván óriási hülyeség személyes indulatokat táplálni, hiszen nem találkozunk velük, és ez sztem így is van jól egynémely indulatkitöréseket olvasva.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

kabel15
Nem lesznek dupla pontok az utolsó három F1-es versenyen!

BattleTag: kabel15#2672

kabel15
"A Mercedes napja is idõ elõtt véget ér egy technikai gond miatt. A váltó mondta be az unalmast a W05-ben. Hamilton 89 körrel zárja a napot."

kabel15
Abban van valami rossz, hogy bárki csak XY ne nyerjen? Nem hiszem!

bakkerman
én csak azért írom le a negatív véleményeimet is,mert ugyanúgy látom Hamilton,meg Alonso szarozását szezon közben itt a topikban,és elsiklok felette,mert az is egy vélemény nyílvánítás. Nem kell ráugrani ezekre a dolgokra,nekem kedvencem Lewis,és nem szeretem az RB/Vettel párost,mind a kettõnek hangot adok olykor,de nem reagálok arra,ha más leniggerezi Lewist,vagy isteníti a németet. És így meglehet egymás mellett élni a topikban szerintem 😄

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kabel15

mcmoha
Szellemes megoldás. <#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

a.carkey
De attól még Piraelliken fog futni, és lehet, hogy futamonként 4x minimum be kell majd jönniük, miközben a Ferrari csak max. 2x ...

A medve nem játék.

BooMiller

BooMiller
Totti5
A problémák a pályán jöttek elõ. Azt hogy ilyen mértékû nem tudhatták elõre.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Semmi baj nincs az utcai rönókkal. Most teljesen másról van szó.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

kabel15
Viccnek is rossz!

Nyilván nõne az utálat iránta, de jah mókás lenne. 😄
Bár nem szeretném, de pár fórumozó miatt jó poén lenne látni, ha Vettek behúzná az ötödiket úgy, hogy az utolsó dupla pontos futamon elfustolne a Merci és a Ferrariis ... <#gonosz1>

http://gaborszantai.co.uk/

BooMiller
Elviekben igen a teljesítményt nem fejleszthetik de a V8-nál is megengedték nekik, de gondolom a Merci/Ferka sem hülye😊

Jeffjohnson
Ha jól értem ezt a homologizációt akkor a teljesítményt már nem fejleszthetik. Tehát a renault egyelõre befürdött. Viszont azon meg lennék lepve ha nem kapnák meg az engedélyt és nem azért mert a többi csapat milyen rendes.

meglátjuk, jelenlegi adatok alapján a merci a megbízhatóbb, utána hogy alakul majd eldõl
BooMiller
Szerintem ha átjön Európába a cirkusz, akkor valamit lehet majd sejteni az erõviszonyokról.. pl lehet hogy 2 verseny és a rõnyó erõsebb lesz mint a többiek😛

összefoglalva beszélhetünk itt akármennyit a motorokról/csapatokról, végül a futamokon fog minden eldõlni, addig ez itt nagy része hipotézis. talán kiélezettebb lesz az ide szezon vagy lesz egy csapat (RB, ferrari, merci, mclaren, stb.) aki dominálni fog.
Szabi
a versenyeket ne halasszák el, hogy legyen a szegény rõnónak ideje felkészülni ? :'DDD

"Nulla tenaci invia est via"

kabel15
Vettel jobban fel volt készülve. Õ téli "szünet" alatt is komoly mutatóujj gyakorlatokat végzett, hogy a szezon alatt ne legyen vele probléma.

BooMiller
Te most össze kevered a motorszállítókat a csapatokkal? Mindenki a motorokról beszél te meg jössz a Redbullal? Jóhogynem elõkerül Vettel hogy õ jobban felkészült az elmúlt 4 évben mint a Cosworth...😄

Master91
igen tiszta szar a renault. de ilyet lehet mondani az osszes csapatra h az elmult 4 evbe nem tudtak legyurni a redbullt. micsoda benak! szanalmas nem igaz hogy nem tudtak felkeszulni
Master91
A Renault halasztást kér

Ma éjfélkor lejár a homolgizációs határidõ: a V6-os turbók teljesítményét ezután már nem lehetne fokozni a szabályok szerint, csak "a megbízhatóság, a biztonság és a költségcsökkentés" érdekében lehet változtatni a motorokon az FIA külön engedélyével. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Renault tegnap három-négy hónapos halasztásért folyamodott az FIA-hez - ezek szerint ennyire jelentõs lemaradásban vannak. Ám korántsem biztos, hogy megkapják, mert ehhez a Stratégiai Munkacsoportba képviselõt delegáló hat csapat (a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Lotus és a Williams) mindegyikének hozzá kellene járulnia. Már egy vétó is elég lesz, hogy a Renault kérését elutasítsák, és az bizony komoly válságba taszíthatja a francia gyártó csapatait.

2-3 honap nem rossz
Pluskast
Most komolyan. A Ferrari és a Mercedes is képes volt összerakni a motort a Renault meg béna és ezért kér halasztást. Valószínûleg megadják (ha nem is 3 hónapot) de ez akkor is szánalmas. Azért elég régóta lehetett tudni, hogy változás lesz a motorok terén nem igaz, hogy nem tudtak felkészülni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

a.carkey
Nem féltem õket. Szerintem, több hiba lesz a Ferrari turbókkal, mint velük. 😊

A medve nem játék.

BooMiller
+az elektromos rész fejlesztõ részleg (KERS/ERS) meg a Lotusnál van!! nem a Renaultnál.

a.carkey
Azért a Renault a F1 egyik harmadik legsikeresebb motorgyártója. 10x nyertek egyénit az elmúlt 24 évben, csapatot meg talán ennél is többször.

A medve nem játék.

HTS s3rg1nh00
az a probléma,hogy Viry-ben leépítették a fejlesztõcentrumot a 2008-as motorbefagyasztások után.közel sincs most ott annyi mérnök,amennyi kellene+a hozzáértésük is megkérdõjelezhetõ.úgy látszik a Mercedes és a Ferrari sokkal jobban felkészült a váltásra.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mcmoha
A Renaultnak a "multkor" is két évbe telt mire elõször nyert a turbó motorjuk, majd most is elfejlesztgetnek egy darabig. <#vigyor1>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

kabel15
Azt nem értem, hogy most megy a balhé, de emlékszem mikor 2012 ben mondták, hogy Hamilton azért megy a Mercedesz hez mert jövõben elõnyösebb lehet. 2013 ban már hír volt, hogy a Mercedesz motorok erõsebbek mint a versenytársaké. Most akkor mi itt a probléma? Már rég óta lehet tudni, hogy a Mercedesz erõsebb, Renault is simán építhetett volna olyan motort ami hozza azt a teljesítményt mint a merci. Kíváncsi lennék ha fordítva lenne és mondjuk a Ferrari és a Merci motorok lennének gyengébbek, RedBull vajon bele egyezne, hogy elhalasszák? Nem hiszem.

az tény hogy a rönó leszerepelt. nem csodálkoznék ha majd szezon közben jönnének a cikkek, hogy lehet ez meg ez a csapat másik motorra vált
szimpiboy
jah, ezek után sem venném meg a renók turbós motorjait meg az új csodadízel, ha még egy f1-es motor sem bír ki egy kört amin több mérnök dolgozott, akkor milyen lehet az utcai...
Pirelli is mindig szar volt utcai gumiba is f1 be is szar.
Mislen gumi kell, Redbullnak meg Mercedes moci, vagy ha a BMW visszatérne az lenne az igazi. BMW motor volt az egyik elgjobb

Io pujaro lasho

BooMiller
Ez egyébként nagy blama a Renaultnak.. mielõtt nekem esnek nem a RB-nek hanem a Renaultnak..

Szabi
"A francia gyártó azzal érvel, hogy az egész sportnak rossz lenne, ha az összes Renault-motoros autó hátul kullogna, esélytelenül. "

na mert az elmúlt néhány év annyira jó volt a sportnak az RB miatt.. 😄D

"Nulla tenaci invia est via"

contraste
Egyetértek azokkal, akik szerint idén a Mercedes a legszebb (már amennyire lehet az idei szabályok mellett), de azért ez sem rossz forma a körülményekhez képest. Az biztos, hogy ez a két csapat oldotta meg a legjobban a designt.

ain't got no history

HTS s3rg1nh00
de csak 45 percet állt,és azóta futott egy 20 körös etapot.

a.carkey
"Éjfélig le kell adni a a FIA-nak a végleges idei motorváltozatot. A Mercedes rendben, a Ferrari megvan, a Renault meg lead valamit."

<#nyes>

A medve nem játék.

kabel15

kabel15
A Mercedes egy idõre háttérbe vonul. Hamilton megtörte a gépet a hármas kanyar kijáratánál. Trükkös vezetni ezeket az autókat… Räikkönen is tudna errõl mesélni.

HTS s3rg1nh00
Raikkönen meg azt mondta,nem tudja van-e hátrány és ha igen,mennyi.

kabel15
"Red Bull: 165 lóerõ és 30 km/óra a hátrányunk a Mercedeshez képest"

kabel15
Mindenkinek megvan a kedvence és az is akit kevésbé kedvel.
Ez egy fórum, ha rosszat mondasz valakire neked esnek, de ez elkerûlhetetlen.

Jeffjohnson
Isten hozott a forma1-es topicban! Biztos, most jársz itt elõször. Vagy csak az zavar ha a RB-t szidják? Az gondolom nem zavart, amikor év közben végig Alonsot szidták de nem is kell olyan messzire menni itt az emberek már abba is belekötöttek, hogy miért õ tesztel 2.-nak.

Egyszerûen itt ilyen a társaság, nem tisztelik egymást.

contraste
Igazad van, kivéve, ha a RedBullról és Vettelrõl van szó😊 Végre megtörhet az egyeduralmuk!

ain't got no history