182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#153673 Akkor viszont a szerelő kamionokra is le kell sújtani, mert a tesztpilóta csaj is belehalt 1-2 évre rá a sérülésbe, szóval ez már túl sok, le a kamionokkal!
Utoljára szerkesztette: Botond, 2015.03.18. 11:20:14 -
#153672 Ha csak egy is volt aki azért sérült meg mert a sóderen lassulás nélkül szántott át már rossz már pedig ilyen vol. Nem a sóder a veszélyes hanem átrepül rajta a vas és beleáll nagy sebességgel q falba. -
#153671 Ez találó példa! -
#153670 Nyugalom még idősebb is vagyok:D Ott arra gondoltam hogy mi a retek köze van ennek az F1-hez:)))
Fejezzük is be mert úgysem lesz konszenzus:) -
#153669 Öngólt megint te lőttel:DDD Mert hamarabb írtál mint gondolkodtál volna....
Ez most is így van, de lennének olyanok akik tehetségből lenyomnák azokat akik spórolgatni próbálnak... meg jaj ez ennyibe kerül meg annyiba, térjünk át a szimulatoros VB-re ott tuti senkinek nem lesz baja, plusz kurvára olcsó:D Mindenkinek lehetne 5 restarja meg ilyenek:D
Nem tehetné meg, mert lenyomnák mint a bélyeget így meg nézzük a dögunalmas szánalomhegyet ami most van:DD de majd jön totti és megmondja hogyha nem tetszik ne nézd:DDDD
"Ez nem a hetvenes vagy nyolcvanas évek" én ezt tökéletesen látom sajnos... -
#153668 Nem, nem lenne. Senna nem a sóder miatt halt meg, hanem a letört felfüggesztés miatt. Lauda nem a sóder miatt égett meg, hanem mert a letört felfüggesztés átszúrta a tankot. Massa feje sem a sóder miatt sérült meg, hanem mert leesett egy rugó az előtte haladó felfüggesztéséről. Három baleset a kerekek miatt. Nem az lenne a kitörési pont, hogy sítalpakon vagy lánctalpon menjenek az F1 autók, hogy még biztonságosabb legyen? És ne mond, hogy sóder miatt tört le a felfüggesztés, mert Massa és Lauda esetén ez nem igaz, és Senna esete után megerősítették a felfüggesztést, újraszabályozták a dolgot, szóval ott sem a sódert hozták ki egyedüli ludasnak.
Alonso a sóder miatt ment most a falba? Bianchi a sóder miatt csúszott be a markoló alá? A lány akinek a nevére se emlékszem és nekiment a szerelőautó lenyitotthátlapjának pár éve szintén a sóder miatt sérült meg? Villeneuve halála a sóder miatt volt? Pironi? Rindt?
Ha visszanézed a 60-70es évek halottjait, akkor mind vagy bennégtek az autóban, vagy berepültek a fák közé (sóder se volt...), esetleg szalagkorlátnak ütköztek. A sóder már egy fejlesztés volt, egy előrelépés. Senna balesete után lett hirtelen mumus, és cseréltek le mindent betonra. A fejet azóta se védik, mert előtte meg mindenki bennéget, szóval a gyors kijutás fontos. Ördögi kör ez, jó megoldás nincs, de a mostani az megöli a sportot. -
G_ArchAngel #153667 Csak hét évvel vagy fiatalabb, de úgy tűnik nem sokat vezettél vagy Budapesten kívül nem. Én még emlékszem arra, hogy milyen utak voltak a Balaton környékén, most már minden 1.5-2x szélesebb, mégha két sáv maradt is. Meg lehet nézni a bekötőket és csomópontokat. 20 éve még nagyon meg kellett gondolni, hogy mit csinálok Veszprém és Szfvár között, most meg olyan, mint valami kötött autós versenypálya.
Furcsa, mert ezeket észre kellett volna venned, ha nyitott szemmel vezetsz... -
G_ArchAngel #153666 Most lőttél egy öngólt.
"szerintem az lényeges része a versenyzésnek hogy ki mit mer bevállalni"
Szerinted, ha a hibázás következménye a sóderágyban ragadás lenne, akkor mennyire lenne bevállalós a mezőny? Ahol a Ferrarinak vagy a Mercedesnek is fontosabb a pontok szerzése, mint a határon autózás? Az összes eligazítás így fejeződne be, mielőtt kiküldenék őket versenyezni: "ne felejtsétek, minden pont százezreket vagy milliókat ér, ha hibáztok, akkor az egész csapat veszít".
Ez nem a hetvenes vagy nyolcvanas évek, ezt kellene végre belátnod... -
#153665 hivatalos-van-der-garde-es-a-sauber-kozos-megegyezessel-szerzodest-bontott-egymassal
Másik cikkben 15 milláról írtak. -
#153664 "Amúgy a polgári közlekedésben is sok a lebetonozott holttér, pedig régen inkább fű, szalagkorlát vagy rosszabb esetben árok várta az autópályát elhagyókat." nane :DDDDDDDD -
#153663 Szerintem javasolni kellene a Rally VB-n az erddők kivágását és le aszfaltozását, mert akkor sok olyan fiúcska is mehetne a finn futamon aki nem meri elnyomni 200+ trepnin a fák között.... -
G_ArchAngel #153662 A repülés is biztonságosabb lett. Sokkal kevesebb haláleset van, ami technikai okból történik, a fatális kimenetelű balesetek szinte mindig emberi mulasztás következményei. Az F1 sem az, ami az ötvenes években volt és a repülés sem. Mindegy, hogy katonai vagy polgári, mindegy, hogy közúti vagy versenyautó - mindenhol szempont a biztonság. Amúgy a polgári közlekedésben is sok a lebetonozott holttér, pedig régen inkább fű, szalagkorlát vagy rosszabb esetben árok várta az autópályát elhagyókat. -
#153661 Már írtam de a gyengébbek kedvéért le írom megint, szerintem az lényeges része a versenyzésnek hogy ki mit mer bevállalni!! Most lényegében pár pályától eltekintve nincs következménye ha valaki hibázik.
Nem tehetek róla hogy téged ez nem érdekel, de ez lényeges része az autósportnak. -
G_ArchAngel #153660 Igen, erre írtam, hogy enélkül mégtöbb baleset lenne. -
G_ArchAngel #153659 Vagy nem érted vagy nem akarod elfogadni, hogy a bukótérnek milyen gazdasagági és biztonságtechnikai előnyei vannak. Így teljesen felesleges vitatkozni, mert neked Carmageddon kell, nekem meg F1. Akár olyan autókkal, amelyek visszatérnek hibázás után és elkezdenek felzárkózni, előzgetni, ezzel némi izgalmat visznek az unalmas körözgetésbe.
Nekem verseny kell, neked meg parkoló autók a pálya mellett... -
#153658 #153653
"Vannak veszélyes dolog. Ilyen az autósport is. Lebetonozhatunk mindent, leszabályozhatunk mindent, de akkor is veszélyes marad, erről pont Bianchi családja tudna mesélni. Ezekkel a dolgokkal csak kinyírták ezt a sportot. De balesetek vannak." -
G_ArchAngel #153657 Viszont a lebetonozás nélkül sokkal több és súlyosabb kimenetelű baleset lenne. Neked ez a szimpatikusabb? -
#153656 Ez végső posztnak jó volt számomra, mert annyi köze volt az eredeti feltevéshez mint parasztkacsának az óceán átrepüléséhez :DD Szóval itt hagyjuk abba:DDD
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.03.18. 10:53:38 -
#153655 Szerintem kapjon mindenki annyi tesztnapot ahanyadik lett konstruktőri versenyben:) -
G_ArchAngel #153654 Versenyen nem hiszem, mert a mentőhajó egy percen belül ott lenne. Az edzés más tészta, de az sem egyedül szokták, hanem a klubok tagjai csoportban mennek evezni, hogy segítsék egymást. -
#153653 Apám vadászrepülő pilóta volt (most már nyugdíjas). Anyám mesélte, hogy behívták a pilóta feleségeket a laktanyába amikor gyerekvállalós korba került az állomány, és a főnök elmondta, hogy na akkor az van, hogy lehet gyereket vállalni, de egy dologra figyeljenek, hogy sose sírjon, hogy apa mindig ki tudja magát aludni, mert ha fáradtan repül és csak 0,1 másodperccel lassabbak emiatt a reflexei, akkor lehet aznap már nem jön haza. Szerinted apám meg akart halni azért ment pilótának? Szerinted szakszervezetbe tömörültek és azért tüntettek, hogy akkor ne repüljenek, csak szimulátorban?
Vannak veszélyes dolog. Ilyen az autósport is. Lebetonozhatunk mindent, leszabályozhatunk mindent, de akkor is veszélyes marad, erről pont Bianchi családja tudna mesélni. Ezekkel a dolgokkal csak kinyírták ezt a sportot. De balesetek vannak. -
G_ArchAngel #153652 A példád jó és maradhatunk is ennél.
Mind a hadviselésben, mind a versenysportokban ez egyik legfontosabb terület a kockázatok, sérülésveszély minimalizálása. Nemhiába fejlesztenek egyre jobb test és járműpáncélokat az egyikben, másikban bukósisakot, HANS-t vagy minden sérülést kibíró "koporsót". Éppígy az egyikben a felderítés, információszerzés fontos a veszteségek elkerülése miatt, míg a másikban a játszótér aka pálya fejlesztése. Ennek pedig ha tetszik, ha nem, része a bukótér.
Lehet neked a TV mögött ezzel bajod van, de ha követted a sportot, akkor láthattad, hogy az elmúlt években még a középcsapatok számára is gondot okoz a költségvetés fedezetének előteremtése. Ha egy autót összetörnek, azt a Williams vagy Sauber is megérzni, nemhogy a kisebbek.
Ilyenkor lehet okoskodni, hogy akinek nincs pénze, az ne jöjjön az F1-be,
Igazad van, de te láttál valakit, aki a kieső csapatok helyére jönne és azoknál biztonságosabb lábakon állna? Mert én nem...
Ki gondolta volna, hogy a Lotus vagy Force India, amelyek sikeres középcsapatok voltak, bármikor csődöt jelenthetnek.
Szerinted jobb lenne a sport, ha mindenki törhetne és egy elsőszárny helyett komplett autót kellene építenie, majd félévnél, mikor nincs pénzük a további alkatrészpótlásokra már csak a Ferrari, Red Bull, McLaren es Toro Rosso körözne a Mercedes mögött fél perccel lemaradva?
Neked ez az F1 jobb lenne, mint mondjuk a bukótérből visszavergődők küzdelme? -
#153651 Ellentmondás van hisz egyre gyorsabbak a technikáK, ezáltal veszélyesebb is. -
#153650 Igen ennyire. -
#153649 +telemetria és a táv vezérelt pilóták... -
#153648 Biztos volt már aki belefulladt a kajakozásnál a vízbe, tegyük azt is biztonságosabbá, hozzuk ki a partra és evezőpadon tegyék meg a távot! Minden élet számít!
Ja, meg az autókat úgy általában tiltsuk be, mert az a legveszélyesebb dolog a világon, és sétáljon mindenki!
Szóval szerintem ezt a sportot a betonozott bukótér és a fejlesztési rész zsákutcába terelése nyírta ki. -
#153647 Mondhatnám régen elvalt a férfi a fiucskától, na ez ma nincs meg.. -
#153646 Úgy gondolod hogy nincsenek tisztában a veszélyekkel? te ennyire naiva vagy?:) -
#153645 De igen adrenalin sport ez is, lehet sakkozni, kajakozni hasonlókat űzni és semmi bajod nem lesz.. -
#153644 De van, csak más a neve...ha kell + erő, automatikát felülírva elhasználhatják. -
#153643 Nem azért lett, de azért még az életével játszik, aki autósportolni megy. Katonának sem a szuicid hajlamúak mennek, de attól még benne van, hogy egyik este nem haza megy, hanem háborúba és csak másnap ér haza, koporsóban. -
#153642 Ezt mond Bianchi családjának. -
#153641 Nem azért lesz valaki sportoló hogy az életével játszon. -
#153640 Ojaj akkor legyenek dronpilóták, akkor nem lesz bajuk... ezek adrenalin függő sportolok.. vállalták sőt ezért mennek oda. -
#153639 Ez nem sorkatonaság. Ide nem sorozzák a pilótákat, ők keresik a bajt. Illetve most már nem keresik, most már csak a nagy pénzt vennék fel a vonatozós körözgetésre.
És a vájár is azért kap több pénzt, mehet hamarabb nyugdíjba, stb, mert az kicsit több veszéllyel jár, mint az okmányirodában kérni a következőt. -
#153638 És? ennyi erővel az időmérő eredménye szorozva az adott körszámmal megkapjuk a verseny végeredményét verseny nélkül.....
Utoljára szerkesztette: BooMiller, 2015.03.18. 10:34:50 -
#153637 Ez így van. -
#153636 Már nincs gombnyomásra kers. -
G_ArchAngel #153635 Egy srac komaban van, egy masiknak megserult a hata, a harmadik elvesztette az eszmeletet, az okokat nem ismerjuk...
Neked ez PlayStation? Nagyon konnyu masok eletet a merlegre tenni a billentyuzet mogul. Szerinted a banyaszok is terjenek vissza a kezi fejteshez, mert az ferfias volt? Vagy a tuzszereszek is milyen puncik lettek, hogy robotokat kuldenek ahelyett, hogy sajat maguk vagdosnak a vezetekeket... -
#153634 Elég sok halál és súlyos baleset volt az elmúlt években a technikai sportokban hogy ne a biztonság mellett voksoljak. Amúgy nem vettem észre hogy azért mer monza le lett aszfaltozva mindenki a pályán kívül közlekedne.