182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#153913 vannak pontok amikben egyetértünk,de valószínűleg pont azért mert a Merciknek drukkolok,túl kritikusan nézem a helyzetüket.
eleve pénteken láthatták,hogy a Ferrari közepesen ~azt a tempót tudja és kíméletesebb is a gumikkal,erre elsődleges versenyguminak a keményet választották,csak éppen azon nem működött olyan jól az autó (Hamilton nyilatkozta futam után,hogy végig alulkormányzott volt a kemény etapokon).azt is tudták,hogy szombaton nagy valószínűséggel esni fog,így a pálya újra nyersebb lesz,akkor pedig a lágyabb keverék tempóelőnye nő.
jött a szombat,az eredeti terv szerint 3 kiállásra mennek (med-hard-hard-hard),de egy keményebbet "bemelegíthettek" volna-más is csinálta már ezt,a versenytempótól pár másodperccel lassabban kvázi utókezelik az abroncsot,így tartósabb lesz-,így kiegyenlítve azt,hogy a Q1ben meg kell hajtani egy másik kemény keveréket.ehelyett egyből elhasználtak egy közepest,amit Vettel kapásból megmentett,már itt gumihátrányba kerültek.Rosberg meg nem találja az időmérős tempóját,de ez elég kis probléma ahhoz képest,hogy szombaton megbeszélték: ha a futam elején lesz SC akkor jönnek...
áttérve a vasárnapra,a pitwallon pont 60 másodperc alatt kellett átgondolni a történteket és imprózásban nagyon csúnyán elvérzett a csapat.5 kör volt a gumikban,tehát még 8-at maradhattak volna rajta,de ahol a legjobban elszúrták: kihívták mindkét autót egyszerre,holott már beálláskor Rosberg Hamilton nyakán lihegett...eleve Niconak azt kellett volna mondani,ha jön Vettel jöjjön ő is,egyébként maradjon kint.
egyszerűek az okok:két stratégiával több esély van nyerni,valamint Rosberg jobban be is szorul a nagy forgalom miatt+ő nem is olyan gyorsan rágja át magát a mezőnyön,mint Hamilton+ha ő ott marad Vettel mögött akár 2-3 másodpercre,azzal közvetlen nyomást helyeznek a Ferrarira,akár egy eljátszott elévágási kísérlettel kikényszerítve egy hamarabbi boxkiállást-mezőnybe beszorulást.
és még valami: ha Rosberg kint marad,akkor később a Hulk-Grosjean-Sainz-Perez négyest sem kell előznie (kevésbé kopnak a gumik) + Ricciardo és Massa is elé került,holott a 3.hely tuti volt akkor is ha kint marad.
gyakorlatilag egy win-win szituációt egy biztos lose-ra cseréltek.a hab a tortán az lett,amikor elkezdtek össze-vissza rádiózni kanyar közepén,elfelejtették mondani milyen gumit raknak az autóra és ezt megfejelték annyi hazudozással,amit én szoktam zhban csinálni gazdász tárgyakon.
ja,hogy valakit dicsérjek is: végre a boxban a szerelők elég gyors melót végeztek,már csak a stratégáknak kellett volna szólni,hogy ne a 6.körben ébredjenek fel,mint én...ugyanis már akkor tisztán látszott,hogy technikai malőr nélkül ez sétagalopp lesz Vettelnek. -
twi452 #153912 jövőre vettel, hamilton a ferrariban hahaha -
#153911 ha engedik hogy egymást ölje Rosberg meg Hami akkor azzal csak Vettelnek kaparják ki a gesztenyét. Rosbergnek be kell állni Hami mögé,és mindent megtenni a 3. vb címért,mert a Ferrari erős,nincs mese -
#153910 Senki nem napraforgó, egyszerűen unalmas az embereknek, ha állandóan egy valaki nyer utcahosszal.
Ez volt 4 évig Vettel + a Red Bull, tavaly a Merci, vagy akár 2004-ben Schumit és a Ferrárit is dívott köpködni bizonyos körökben, mert nem igazán volt verseny az első helyért.
Ezért örülnek most sokan Vettel és a Ferrari sikerének, vagy annak idején annak, amikor a Toroval ment nagyot. -
#153909 Bár nagy elfogult, de igaza van.
Itt főleg nem gumikkal nem bírás volt, hanem hoztak egy hülye döntést - SC alatt be - míg Vettel maradt. Aztán Vettel mente a magáét, míg a Merciknek egymással és Vettellel is versenyezniük kellett úgy, hogy 13 körös gumielőnyben volt Vettel, vagyis alapból 22 sec hátrányból indultak a Mercik. Ehhez, jött az, hogy Vettel jól választott, mert maradt neki az eső miatt, vagyis 2x tudott Med gumit feltenni, egy rövidebb Hardal a végén, míg a Mercik két Med közül egy-egynél már nem túl friss gumival kellett, hogy megoldják, meg két Hardot dobtak be. Vettel lazán hozta a köridőket. Kimi és Vettel bevállalt két 20 körös Medium menetet, míg Rosbergéknak 15 volt a max. Na ebből hozták össze a hátrányukat, mely nem volt sok, de a balfaszkodás eredménye volt.
Egyébként viszont Kimi jóval gyorsabb volt, mint Vettel egész hétvégén, úgyhogy majd ha mindkét Ferrarinak lesz esélye végre egy tiszta időmérőre és versenyre, ahol megverik ugyanígy direktben a Merciket, na akkor tényleg vége a dominanciának. De csak akkor. Addig ez nem több, mint jobb stratégiával borsot törtek a Merci orra alá és Vettel überkirály, amit bárhogy meg lehet magyarázni. Majd ha nem esős időmérőn is első sor valamelyik, akkor tényleg finisben vannak. De tény, hogy jelenleg a Ferka jobban kezeli a gumikat, mint a Merci.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.03.30. 06:12:41 -
#153908 hamarosan megtérülsz te is, kár ellen állni! -
#153907 biztos nem ugyanazt a versenyt néztük,ha szerinted csak ennyi volt a probléma -
#153906 Ezt mindenki el fogja felejteni és nem kell majd kitörölni a seggét wc után mert fényesre nyalják. Tavaly előtt még mindenki utálta most meg mindenki neki szurkol. Nem hiszem el hogy mindenki ekkora napraforgó -
#153905 az usa után az f1ben is meghonosodhatna ez a szivacsizé :D
-
-
paj01 #153903 Jó hát nem ehhez vannak hozzászokva. Utóbbi időben tolatva is mehettek volna akkor is nyernek. Melbournben azt látták, hogy utcahosszal vezetnek, azt hitték faszaság van. Ferrari meglepte őket. Remélem ferrari megfuttatja őket a pénzükért:) Úgy fest az egyik pilótát be kell áldozni, kell egy ketteske aki fedez. Idén már valszeg nem fog beleférni , hogy a mercisek egymást ölik. Jó lesz ez a szezon:) -
#153902 -
#153901 -
#153900 igen, így gondolva tényleg gáz volt amit csináltak, fejetlenség volt rendesen, sajnálom Rait hogy elején defektet kapott, jó lett volna őt is dobogón látni
-
#153899 LOL
Nem bírták gumival, van ez így ... -
#153898 jó eredmények nem az a gond,hanem hogy ma nem tudták menedzselni a futamot,nem tudtak reagálni a történésekre. Nem szoktak hozzá hogy futam közben variálni kell,és ma kellett,de elbaszták. Teljes tanácstalanság volt náluk,és nagy mázli,hogy Kiminek volt egy defektje mert lehetett volna Ferrari 1-2 kis túlzással -
#153897 2. és 3. hely, mi ezzel a baj 2. futamon ? -
#153896 remélem a mai fizetést senki nem kapja meg a Mercinél,inkább jótékonykodjanak belőle mert egy nagy 0 volt a produkciójuk. -
#153895 Ha nem nyert volna Vettel, akkor bizti több figyelmet kap, de nyert.
Remélem, az összes balszerencséje elment ezzel a két versennyel, és a következő versenyektől edzésen és versenyen semmi olyan nem történik vele, ami hátráltatná. Max. ha ő saját maga hülye.
Az időmérő után maximum erre számítottam. MAX. Látva a tempóját pénteken és szombaton, majd vasárnap, ha Vettel mellett/mögött van, dobogós. Még így is majdnem az lett, de csak a SC miatt. Egyébként cseszhette volna a pontjait, hisz tök utolsó volt a defekt után.
A futamon még Rosberg kapcsán jeleztem, hogy nem fog neki menni ennyi körön át, de a Merci is túl korán felfogta ezt, majd kihozták. Utána tényleg a 4. hely volt Kiminek a max. -
#153894 Ez ki volt ? :P -
#153893 Naná, hogy nem, 10 mp-t ráverni a mercis Hamiltonra, az az igazi hír! -
#153892 -
#153891 Kimi: Egy nagyon szar első kört futottam, ami lényegesen meghatározta a futamomat. :D -
#153890 Nem támogatja a mindig TV-t a TV-m igy ezért az egy csatornáért nem veszek mégegy STB-t mikor a digiTV-n is ugyan azok a csatornák megvannak, csak a dunaHD nincs.
Pedig pont ezért cseréltettem beltérit és fizetek plusz dijat, hogy HD adásokat is nézhessek :( -
#153889 A jó nagy többségnek :)) -
#153888 Pont annyival kevesebbszer állt ki Vettel nem? -
#153887 Márakinek. -
#153886 Jajj mert nagy hírt mondtam, hogy olyan unalmas 20-ból 18 futam, hogy csak aludni jó !? :DDD -
#153885 szerintem is vissza tudták volna tolni, ha pár próbálkozásra nem sikerült volna akkor mehetett volna SC
nem baj, inkább ez mint valami súlyosabb
az kemény, kb. szinte akkor sose nézed a futamot,ezt se nézted végig csak az elejét meg a végét, de Alonso a sztár, meg #153853
-
#153884 elejét meg a végét láttam :))
De úgy nagy átlagban pár éve már csak aludni kapcsolom be .... -
#153883 felesleges volt,ráadásul futam kimenetelét befolyásoló tényező lett az SC behívása. Sárga zászló,két pályamunkás meg visszatolja a svédet,és ennyi. Ha meg ennyire fosnak a suzukaihoz hasonló balesektől,akkor vezessék be hogy megáll kompletten a mezőny,amíg a bukótérben autó,meg pályamunkás,daru tartózkodik -
#153882 "A Maláj Nagydíj szervezői megegyeztek a Forma-1 Menedzsment (FOM) vezetőivel, azaz a mai napon hivatalossá vált, hogy a futam további három évig a versenynaptár részét képezi majd. Az illetékesek azt is bejelentették, hogy a folytatásban is a Petronas lesz az esemény főtámogatója." -
G_ArchAngel #153881 Unalmas volt a mai futam? -
#153880 van, nálam (Antenna digital) külön van Duna HD és brutálszép kép volt, de néhány ezerért vehetsz szobaantennát amivel mindigtv-n is hd-ba nézheted :) -
greenkawa #153879 Gondolhatod,hogy Suzuka óta,értelem szerűen óvatosabbak..
-
#153878 Én a Suzukára mondtam, hogy balos:)
Tényleg nem kicsi a tempó, de itt fékeztek, Suzukába meg pont, hogy gyorsultak.
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy elment konkrétan az egész mezőny.
Én örültem a SC-nek mert legalább Kimi fel tudott valamennyire zárkózni, de attól még értelme nem volt:) -
greenkawa #153877 Először is egy jobbos! és a célegyenes végén,ahol nem kicsi a tempó.De ettől függetlenül,Vettel így is úgy is nyert volna.Sőt ha nincs a SC,akkor akár nagyobb előnnyel is...... -
#153876 Én is visszatoltam volna. -
#153875 Igen, teljesen felesleges volt. Nem esett az eső, jó látási viszonyok voltak, nagyobb volt a bukótér és a kanyar is lassabb mint Suzukaban volt. Az egy hosszú balos volt amibe folyamatosan gyorsultak nem egy folyamatosan lassuló kanyar. Ja és már elment a komplett mezőny.
Utoljára szerkesztette: bmwcrash, 2015.03.29. 12:08:28 -
McCartman #153874 Igen, felesleges volt erre köröket vesztegetni, elég lett volna a VSC is.